Close
Faqja 3 prej 8 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 74
    Ke bere nje fare lidhje te gabuar %, pasi une nuk e paraqita shkallen e tij te suksesit ne mposhtjen e nihilizmit si mase matese ndaj konsiderimit te tij si filozof.
    Ate thjesht e paraqita si nje fenomen egzistues dhe me shume qe nje perpjekje per te pershkruar e percaktuar natyren e vertete te veprave te Nices por kursesi per t'a hedhur poshte.
    Gjithashtu ve re se ti opinionin tim mbi arritjet e tij ndaj venies fre te nihilizmit e pranon. Mua kjo me interesonte, te njihja opinione te tjere mbi kete faktor, asgje me teper.
    Nuk kam lexuar a degjuar dikund mbi kete fakt keshtu qe me duket me shume vlera te diskutohet.
    Kurse persa i perket faktit qe shumica shfaq interes te larte pas supermenit ala Nice ka mundesi te mos jete me shume se nje tregues per pjese te natyres njerzore qe do t'i benin stoiket te zinin hundet me dore.
    Mua me duket se ai supermani i Nices ka vetite e komunizmit e mbase edhe me te theksuara. Teper i bukur ne leter, teper i hidhur ne realitet.

p.s.
    Na sill ndonje pasazh te mire nga Lindja e Tragjedise, mbase ne ndonje teme te vecante.

Ne kuadrin e portretizimit te Nices po ve nja-dy radhe qe mund te kene nevoje per koment te avashte:

Postuar mė parė nga Nietzsche
    ...bile dhe aftesi njerzore te cilat i cilesojme si jo te njerzishme mund te jene fusha pjellore ne te cilat njerzimi mund te zhvillohet.

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anėtarėsuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Une pasazhet i sjelle por per ti perkthyer kush i perkthen?
    me kollaj i kam ne Italisht se sa ne Shqip.

....megjithate meqe paska goxha interesim nga ana e publikut ketu do mundohem te sjell dicka nga kjo jave.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

i shkreti friedrich, nje delirant i shkrete.
    mbinjeriu, nje ideal

e gjitha, cmenduri.
    Lie down on the couch, what does that mean?
    You're a nut! You're crazy in the coconut!

Parlamenti Rinor Maska e Failed Rapper
    Anėtarėsuar
    11-01-2003
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    253
    ckemi
    nqs nuk gaboj ideja e mbinjeriut shprehet me qarte te "Shnderrimi i te gjithe vlerave morale". normalisht une jam per ekzistencen e mbinjeriut sepse vete rraca njerezorte eshte unidireksionale drejt evolucionit. nuk kemi pse te harrojme se evolucioni darvinian na solli nga rendi i primatit deri te homo super sapiens. atehere une ngre pyetjen pse mosw te ekzistoje mbinjeriu? pse mos te vazhdoje evolucioni? natyra do te perzgjedhe sic ka bere gjate gjithe shtrirjes kohore qe ka patur. me barrierat e reja qe tashme jane rrezuar (psh eksplorimi hapesinor) si dhe me teknologjine e perparuar qe zoterojme (psh me teknika te caktuara mund te nxjerrim elemente vitale) hapesira perpara nesh eshte e pamate. atehere ekzistojne te gjitha konditat dhe rekuizitat qe njeriu te evoloje ne mbinjeri.
    Cdo gje qe nuk na vret na ben me te forte

Perkufizo mbinjeriun.
    • Mėndjen nė mėndje e zemrėn nė zemėr.

• Tė mirėn bėje e hidhe nė det,
      po s'e diti peshku e di Zoti vetė.

Perjashtuar Maska e Ryder
    Anėtarėsuar
    24-06-2002
    Postime
    1,160
    Ma merr mendja qe "mbinjeriu" i Nietzches eshte filozofi e ngjashme me vet-perfeksionimin e Budhizmit.
    Ne menyre te ndryshme nga c'u mor nga Nazizmi, c'do njeri duhet te luftoje influencat e jashtme dhe te brendshme per te arritur paqen mes racionales dhe instinkteve, pra kontrollin e plote mbi vetvete, ekuilibrin perfekt me natyren dhe keshtu te kthehet ne "Ubermenchen" ose te arrije Nirvanen.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-11-2003
    Postime
    337
    MIDIS SHUME-SHUME TE VERTETASH QE KA PERMENDUR NICJA TE :SHDRRIMI I TE GJITHA VLERAVE, ZARATHUSTRA, ANTIKRISHTI ETJ..., PER TE CILAT MUND TE FLITNIM PA FUND, NJE GJE DUA TE PERMEND:

NICJA KA THENE:
    BOTA DUHET TE JETE VAZHDIMISHT NE LUTE. PAQJA DHE KUR ESHTE, DUHET TI SHERBEJE PERGATITJES TE NJE LUFTE TE RE.

PO TE JENI PAK TE VEMENDESHEM MUND TE KUPTONI QE KJO GJE PO REALIZOHET.
    A ESHTE RASTESI?

PER MBINJERIUN......
    SHKURT MENDOJ......, NDOSHTA DO TE JENE ATA QE JANE KLONUAR KUSH E DI PARA SA KOHESH.....

PS. DO ZOTI NUK DO KENE NE DORE BOMBEN ATOMIKE...

*~100% Shqiptare~* Maska e Zemrushja
    Anėtarėsuar
    19-11-2002
    Vendndodhja
    Larguar!!!!!
    Postime
    2,753
    Mbinjeriu.. e ke fjalen.. ne shpirt apo ne fizik???
    Jeta eshte labirinth.. nese do ta fitosh.. zbuloje

aktive Maska e mirsela
    Anėtarėsuar
    27-06-2006
    Vendndodhja
    tiranė
    Postime
    10
    E kam fjalėn pėr mbinjeriun si koncept, qė e ka te zhvilluar logjiken e mendjen.Tek ai zhvillohet orientimi i mprehte i mendimeve.Eshte i fshehte, i heshtur,i ftohte e mbizoterues i situatave jetesore(epshe ,deshira te zjarrta etj).Eshte analist i shkelqyer i gjendjeve dhe i zoti per ti pasur ne kontroll.
    Sillni ju tani diēka me teper rreth ketij karakteri shoqeror

Faqja 3 prej 8 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Bota e Publicisteve Musliman - Shtypi !!
    Nga fisniku-student nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 13-09-2009, 12:33
  2. Miti si realitet dhe si gėnjeshtėr, PROF.DR. ARTAN FUGA
    Nga Xhuxhumaku nė forumin Enciklopedia letrare
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 17-05-2006, 17:43
  3. Teknologjia Matrix po bėhet realitet?
    Nga Tini- nė forumin Lajme nga informatika
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 02-07-2004, 09:20

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •