Close
Faqja 5 prej 8 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 80
    Vetvendosje Maska e INDRITI
    Anėtarėsuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    I ulur ne zemren e njeres.
    Postime
    2,170

Deshmues!

fillimisht ju pershendes dhe me pas kisha deshire qe te hiqje dore nga kokefortesia jote.
    Ne asnje vend te kuranit nuk thuhet se ne vend te isaut u flijua nje dash.
    Megjithate meqe po thua se paska nj kuran te tille te viteve 90 na i trego pak numrin e versetit dhe kapitullin te lutem.
    Ndoshta qenkemi treguar te pakujdesshem.

Sefundi une nuk dua te zgjatem me shume ne lidhje me temen, sepse te kam sjelle goxha versete ty edhe Pyetesit dhe nuk e kuptoj cfatre kerkoni me shume.

Krishti sipas mesimeve Islame eshte njeri, profet qe erdhi te percjelle mesazhin e Zotit ne toke dhe si i tille, vdekja e tij aegumentohet me ajetet qe ju kam shkruar me siper.

ose" Cdo qenie e gjalle do ta shijoje vdekjen..."
    "cdo gje do te shkaterrohet dhe do te mbese vetem Zoti yt qe eshte i nderuar.."
    " kudo qe te jeni ka per tju gjetur vdekja madje edhe nese futeni neper fortesa te fortifikuara'

Kjo besoj se mjafton i dashur, pasi Jezusi si krijese e Zotit po ashtu edhe si qenie e gjalle gjukohet sipas verseteve te mesiperm.
    gjithe te mirat.
    Injoranca nuk zhduket me top

Anėtarėsuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    Postime
    2,170

Re: Re: edhe une te pershendes, Indrit

Postuar mė parė nga Seminarist
    Eshte interesant mer, sa ngjet ky pershkrim i Krishtit me Anti-Krishtin e Bibles, gjithe kam menduar thelle mbi kete fakt?

Perse te gjitha fete pa perjashtim jane duke pritur nje Mesia te fundit qe do te sjelle pushtet tokesor, pefshi ketu Hebrejt, Islamiket, Jehovistet, Budistet, Bahaullistet etj etj,

ndersa te krishteret, ortodokset, katoliket e nje pjese derrmuese te protestanteve, thone se Anti-Krishti do te jete nje person qe do te pretendoje te jete Krishti, por qe do te persekutoje te krishteret (theyje kryqat e vrase derrat, qe simbolikisht per muslimanet mund te konsiderohen jobesimtaret) e do te beje aq mrekullira, dmth do te sjelle paqe, ekonomi te mbare etj etj, sa do te mashtroje te gjithe boten e do ta unifikoj nen veten!!!!!!!!!!

Mendohuni mire njerez, askush nuk mund ta di nese nje dite e tille nuk do te jete e afert!

Shen Vasili i Madh, qe dihet qe ka qene nje nga Luanet ne Krishtin, thuhet se ka thene:

"O Zot mos me denjo te jetoj ditet e fundit", aq i madh do te jete persekutimi.

Ndersa ne vende te tjera, thuhet se martiret e diteve te fundit do te jene sikurse martiret e tre shekujve te pare te krishterimit.
    Seminarist !
    ky per te cilin te fola me lart do te jete Isai ndersa ai per te cilin po flet ti eshte nje tjeter Sprove para dites se fundit. Ky sipas mesimeve Islame eshte dexhali, per te cilin profeti as thote:" nuk do te kete per popullin tim sprove me te madhe se sa ardhja e dexhalit. Ok mos i ngatero gjerat.
    indriti.

Anėtarėsuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    Postime
    2,170
    Edhe dicka qe harrova ta plotesoj.

Ky dexhali apo antikrishti qe thoni ju do te vritet nga Isai pra do te vije ne toke perpara tij.

Edhe ky eshte nje misjon i ngarkuar prej Zotit.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    finland
    Postime
    120
    Bismilahirr Rrahmanirr-Rrahim
    Deshmuesi e kam nje pyetje per ty ne ke mundesi me kethe pergjigjjen:kam verejtur se ti ne shkrimet tua mundohesh qe sa herr te permendesh emrin e krijuesit(Allahut s.w.t.)dhe te pejgamberit te fundit(Muhammedit s.a.w.s.) do te besh te gjitha qe te ndryshosh dhe te jepesh emra te ndryshem si allu, muamet e tjera tjera por kurr vjen te permendesh emrin e Isait a.s.(Jezusit) do ta shkruash iq asht me se mirri nese e ban keta pse je i ri dhe nuk din shkrim e lexim ne gjuhen shqipe ateher ska gja por nese e ban qe te injorosh dhe te mundohesh qe te njollosish emrat e Allahut s.w.t. po te tregoj se kot e ke.
    Nese kam koh do te jep disa hadithe ku tregon se Isai a.s. nuk ka vdekur por eshte ngritur me urdher te Allahut s.w.t. dhe me urdher ti do te zbret perseri.
    Ju pershendes njeher

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Shuaib edhe une do te te bej nje peytje: E mohon dhe ti se, kurani thote qe , ne momentin kur e cuan Isane per ta mberthyer ne kryq, ne vend te tij Allahu ju dha nje dash?
    deshmuesi

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Postuar mė parė nga INDRITI
    Edhe dicka qe harrova ta plotesoj.

Ky dexhali apo antikrishti qe thoni ju do te vritet nga Isai pra do te vije ne toke perpara tij.

Edhe ky eshte nje misjon i ngarkuar prej Zotit.

Indrit , ne cvend te kuranit thuhet kjo? te lutem me jep vargjet se dua ta lexoj.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    finland
    Postime
    120
    Bismilahirr Rrahmanirr-Rrahim
    Deshmues siq te ka then vella Indriti po te them edhe un se nuk kan kryqezuar dash apo qka do qoft prej shtazeve dhe nuk ma merr mendja se ti vet ke lexuar Kuran ndonjeher po ket se qka ti e thua e ke nga genjeshtrat dhe shpifjet e te tjereve mbi fjalen e Allahut s.w.t.,pse them se nuk e ke lexuar se po ta kishe lexuar ti ndonjher me gjith injorancen qe ke nuk do te kishe mund e te mos e pranosh te verteten dhe do ta shihje se dashi i ishte dhen Ibrahimit a.s. ne vend te Ismailit a.s. per kurban e jo ne vend te Isait a.s. ne kryq(hahahahahahahahahahaha me ben te qesh o mik kam ndegjuar nga te ndrysheme po te kryqezohet dashi do te ishte per qudi).E kam nje propozim o mik lexo njeher Kuranin adhimushan hap zemren tende njehr nga e verteta pa dyshim dhe pa injoranc dhe prano te verteten ne veten tende kur ta besh kete o mik andej eja dhe do te bisedojm se eshte ekot qe un ty apo dikujt si ty ti bi hadithe te ndrysheme ku Muhammedi s.a.w.s ka fol per vellaun e vet (Isain a.s.) ato do ishin sikur prallat kur na kan treguar per te na ven ne gjum keshtu qe kushdo nga ju te jet i gatshem ta pranon te verteten do te jem i gatshem edhe un qe ta jep maksimumin dhe te sqjaroj disa nga qeshtjet ne Islam.
    Te pershendes dhe te kerkoj rrugetim te mbar nga e verteta o mik

lysien Maska e EDVIR
    Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    TORONTO CANADA
    Postime
    99
    o deshmues , po pergjigjja e pare qe te eshte dhene kur hape kete teme eshte se Kur'an-i shpjegohet me ane te haditheve .
    Shqiperi o mema ime ndonse jam i merguar
    dashurine tende kurre zemra se ka harruar

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Shuaib1.
    gjeja qe me cudity me ju te gjithe myslimanet eshte fgakti, se ju dini cdo gje, bile ju e dini nese une e kam lexuar kuranin apo jo!! Vertet jam i cuditur nga menyra se si ju flisni, bile jam ne dilem nese e kam lexuar kurain me te vertete apo jo.
    Athere le te vijme tek kurani. Me trego konkretisht suren dhe vargun, ku thuhet se Jezusin e moren per ta kryqezuar ne kryq, dhe nuk e kryqezuan. Te lutem me ndihmo me vendin se ku ndodhet ne kuran.
    Sa per dashin e Abrahamit, nuk ishte ismaeli ai qe do te sakrifikohej, por ishte femija i vetem i ligjshem dhe trashegimtar i Abrahamit, Isaku. ne te cilin kaloji pasardhja e Abrahamit. Ismaleli ishte femije i pjelle ilegalisht me sherbyesen Agari, i cili se bashku me te jemen u perzune prej Saras nga shtespia, pasi Sara kishte te drejte mbi sherbetorene vet. Tani cfare tju them une juve kur ju e shtrembroni historine, tju quaj te vertete?!?!?
    Ps. po pres te me jepni vargje te tjera nga kurani ( nese ka) , te cilat flasin per per Ezeusin. Sepse kjo teme eshte hapur pikerisht per kete gje.
    Kush ka nje perkethim te kuranit rreth viteve 92. le te lexoje tek 4:157. Ju lutem ta sillni te plote kete varg. dhe do te shihni se kam te drejte apo jo.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga deshmuesi : 14-12-2003 mė 01:44

Anėtarėsuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    Postime
    2,170
    Deshmues!
    Nuk kam kohe qe te te kthej pergjigjie pasi jam i semure por gjithesesi nese me tregon ate versetin ku u kryqezua dashi ne vend te Isait une do bej si do bej do ta lexoj, ok.

Ndersa per Ardhjen e dexhalit apo antikrishtit si thoni ju nuk ka ajete kuranore me sa di une, ai qe na lajmeron per kete eshte profeti yne muhamedi as.

Leji te fortat se mi shqepe penjte duke qeshur.

Faqja 5 prej 8 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Kritika e interpretimit Protestant tė Biblės
    Nga Tannhauser nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 97
    Postimi i Fundit: 23-08-2009, 07:39
  2. Kontributi i shkenctarėve islam nė shkencė
    Nga Bleti002 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 15-03-2009, 22:29
  3. Xhamiat e Gjakovės (histori-foto)
    Nga Drini_i_Zi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 06-02-2009, 16:39
  4. Kur dhe kush e ka shkruajtur Kuranin?
    Nga Albo nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 05-02-2004, 16:47
  5. Vargjet e hequra nga Kurani
    Nga Seminarist nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 67
    Postimi i Fundit: 04-02-2004, 11:40

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •