Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 4
    Fierak Ne Gjak Maska e rolua
    Anėtarėsuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    Toronto - Canada
    Postime
    630

Patentat e makinave nė Greqi

EJ ju qe jetoni ne greqi!
    keni mare vesh gje ca do bhet me patentat shqiptare qe kane qene ne pune, se sikur thone qe duhet te japesh kursin greke qe te maresh patente greke!!!

????

"""""""""""""""""""""""""""'roeli"""""""""""""""""""""""""""
    Fieri eshte qyteti endrrave te mia
    Fieri qyteti ku kaloj femirija
    Fieri qyteti ku jam ritur me mundime
    Fieri qyteti ku kam folur gjuhen time
    Fieri qyteti ku kam thurrur endrren time

......................^_R_o_L_u_A_^

*Forever* Maska e malli
    Anėtarėsuar
    24-09-2002
    Vendndodhja
    Antwerpen
    Postime
    668
    nuk e di ne greqi por ketu ne belgjike nuk lejohen patentat tona , une e kam bere kursin ketu per ti dhene makines.
    **Gezimi , lumturia, deshperimi dhe loti im varet nga ti.

i/e regjistruar Maska e arianna
    Anėtarėsuar
    03-03-2005
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    7

Thumbs up ligji i ri Patentave evropiane

Modeli pėrfundimtar i patentės sė re me tė cilėn do tė pajisen drejtuesit shqiptarė tė automjeteve ka ardhur nė Shqipėri dhe shumė shpejt ky model do tė prezantohet pėr publikun. Pėrzgjedhjen e modelit pėrfundimtar tė dėshmisė sė re pėr drejtimin e automjeteve e ka bėrė tė ditur dje drejtori i pėrgjthshėm i Shėrbimit tė Transportit Rrugor, Shpėtim Cami i cili shpjegoi se pas disa modeleve tė ndryshme qė janė prezantuar, ėshtė pėrzgjedhur modeli pėrfundimtar. “Ka ardhur modeli i ri i patentave dhe ne do tė dėrgojmė konfirmimin te kompania hungareze qė bėn prodhimin e tyre”, -tha dje pėr gazetėn drejtori Shpėtim Cami. Nė deklaratėn e tij lidhur me dėshmitė e reja qė do tė mundėsojnė lėvizjen e lirė tė drejtuesve shqiptarė pasi ato do tė njihen nė vendet e BE-sė, drejtori i pėrgjithshėm i Shėrbimit tė Transportit Rrugor ka bėrė tė ditur se pas dhėnies sė “OK” nga pala shqiptare priten konfirmimet nga disa komisione tė huaja dhe pastaj gjithēka do tė ecė drejt pajisjes me patentat e reja.

Po kėshtu, pėr patentat e reja Shpėtim Cami bėri tė ditur se modeli i zgjedhur do tė ketė tė gjithė elementėt e sigurisė qė janė pėrmendur mė parė. “Tė 20 elementet e sigurisė janė nė modelin qė kemi pėrzgjedhur dhe tashmė mbetet vetėm konfirmimi nga komisionet pėrkatėse”, -tha dje Cami. Ai sqaroi se pala shqiptare ka pasur si detyrė kryesore qė tė pėrcaktojė nė modelin e patentės elementėt vizualė, pasi pėr disa elemente tė tjerė ėshtė i nevojshėm mendimi i komisioneve tė huaja. I pyetur pėr afatin e pėrzgjedhjes dhe prodhimin e patentave tė reja nga kompania hungareze “Bull Hungary LTD”, Shpėtim Cami u shpreh se “shpresoj qė gjithēka tė ecė sipas afateve tė pėrcaktuara me qėllim qė patentat e reja tė jenė nė duart e drejtuesve duke filluar qė nga muaji mars qė vjen”. Pėrsa i pėrket vlerės monetare qė mund tė paguhet pėr ndėrrimin e patentės, Shpėtim Cami bėri tė ditur se ėshtė akoma shpejt pėr tė dhėnė njė shifėr tė saktė.
    Patenta e re
    Patenta e re do tė ketė 20 elementė sigurie, ku do tė jenė tė shėnuara, ngjyra e syve, shenjat e gishtėrinjve, grupi i gjakut si dhe shumė elementė tė tjerė, tė cilėt janė tė njėjta me standardet e kėrkuara nga Komuniteti Evropian. Patenta ekzistuese do tė vazhdojė tė jetė nė qarkullim, por ajo nuk mund tė njihet nė vendet e BE-sė. Tė gjithė qytetarėt qė kanė patentėn ekzistuese, por qė do tė dėshirojnė tė kenė lejen e re tė drejtimit tė automjetit, mund tė pajisen me tė, duke u paraqitur pranė drejtorive rajonale, ku do tė bėhet ndėrrimi i patentave. Patenta e re, pritet qė tė dalė nė mars tė kėtij viti. Nė shkallė vendi ushtrojnė aktivitetin rreth 144 autoshkolla si subjekte private dhe mesatarisht nė njė vit pajisen rreth 30 mijė persona me leje drejtimi pėr automjete. Nė shkallė vendi janė rreth 450 mijė shtetas tė pajisur me leje drejtimi tė kategorive tė ndryshme.

i/e regjistruar Maska e hope31
    Anėtarėsuar
    23-11-2002
    Vendndodhja
    ketu
    Postime
    1,054
    Keshtu ka qene ne Belgjike nuk pranoheshin patentat shqipetare, por ka disa muaj qe mund te paraqitesh patenten tende shqipetare (gjithmone duhet te jene patenta te rregullta sepse verifikohen) ne komune per konvertim me patenten belge. Paguan nje cmim nuk e di sa eshte i sakte cmimi, por eshte krejt i aresyeshem me sa di une dhe per dy tre jave te kthehet pergjigje, pra merr patenten belge.

Edhe une kam kryer kursin ketu, por per sa shkruajta me siper jam e sigurte se e ka nje ekperience te tille nje shoqja ime.
    Fjalet e pa thena nuk lendojne kurre.
    Don't wait for extraordinary circumstances to do good,try to use ordinary situations
    :^proton

Tema tė Ngjashme

1. Konvergjence - Pajisje pėr mekanikėt e makinave
    Nga nigji nė forumin Pyetni ekspertėt
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 29-11-2006, 19:27
  2. Taksa Doganore E Makinave
    Nga rachi nė forumin Ndihmoni njėri-tjetrin
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 28-11-2006, 17:53
  3. Itali: Vdes anėtari i bandės sė vjedhjeve tė makinave
    Nga dardajan nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 07-09-2006, 15:36
  4. Dogana e makinave nė shqipėri.
    Nga rachi nė forumin Ndihmoni njėri-tjetrin
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-09-2006, 00:43
  5. Propozohet ndalimi i makinave tė vjetra
    Nga ALBA nė forumin Ekonomi & biznes
    Pėrgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 27-01-2006, 10:01

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •