Nese njeriu nuk ka shpirt kjo do te thote se eshte njesoj si kafsha.. Une ju falenderoj por nuk e pranoj kete kompliment. E verteta eshte se dhe feja i ka ngaterruar disi gjerat ne lidhje me kete ceshtje, por kjo nuk do te thote se mund te mohojme te verteten. Qe ne filozofine e lashte greke, njerezit besonin ne egzistencen e shpirtit. Platoni vete shkruan se shpirti eshte qenia me e perkryer perberese e njeriut. Egzistencen e shpirtit nuk e pranojne vetem materialistet, dmth ata qe besojne se njeriu erdhi nga majmuni (dite komplimentesh sot).
Une e kuptoj shpirtin ne nje rruge praktike
E zeme se bisedoj me nje shokun tim duke bere shaka, dhe papritur ai me qellon.
1. Ndjej (Emocioni) shuplaken. Trupi ne vendin e goditur skuqet, irritohet..
2. Llogjikoj (Intelekti) ceshtjen. Them se shoku im me goditi por per te me treguat dicka..
3. Kunderveproj (Vullneti) E godas, largohem, qesh etj.. sipas statistikave qe me dha llogjika.
Kjo lidhje egziston ne cdo gje qe bejme, dhe zhvillohet ne ne me nje shpejtesi maramendese. Ndoshta nuk mund te llogaris kohen qe mu desh te merrja nje vendim, por megjithate te gjitha keto ndodhin realisht. Ky eshte per mua Shpirti. Eshte njeriu i vertete qe qesh (pa e hapur gojen), zemerohet (pa e shprehur), dashuron, kupton, vendos.. Trupi luan rolin e nje bluze materiale qe lejon shpirtin te banoje ne toke, por nuk mund te luaje asnje rol tjeter. Ne castin kur njeriu vdes kjo gje behet me e qarte.
Mire eshte kur japim nje mendim, ta mbeshtesim disi me nje logjike. Fakti se dikush beson ne nje teori apo jo nuk mjafton per diskutim. Nese pranon apo jo dicka pra, gjithkush le ta argumentoje.
Krijoni Kontakt