Close
Faqja 21 prej 23 FillimFillim ... 111920212223 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 201 deri 210 prej 226
    God Bless You Maska e _Mersin_
    Anėtarėsuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Duhen ndare diskutimi ne keto dy tema.

Diskutimit per te kaluaren para momentit te lidhjes
    Diskutimi per te kaluaren mbas momentit te lidhjes

Ne fakt Di Ane e mira eshte qe te flitet ne pergjithesi dhe jo ne specifikime.Psh eshte e drejte e partnerit te dije para lidhjes se pse e dashura e tij eshte ndare me ex.Kjo per te mesuar nje pike te dobet e cila ai ose ajo duhet te kete kujdes.Porse une kurre nuk do isha i mendimit ne tregimin e specifikimeve te lidhjeve.Nese eshte e mundur dhe fotot ose kujtimet e kaluara te zhduken.Kjo per arsyen e thjeshte qe kujtimet e se kaluares mos e mbajne peng lidhjen e se tashmes.E theksoj se zakonisht njohja e te kaluares i takon etapes para lidhjes se pasi lidhja ka prere shiritin e inagurimit eshte e demshme qe te permendet e kaluara.Megjithese se kaluares askush nuk mund ti shmanget dhe nuk mund ta fshije nga kujtesa.Zakonisht ndodh qe njerzit me te kaluara te lumtura ose fatkeqe te bejne dhe nje krahasim te lidhjes se tashme me ex-lidhjet.Ky krahasim zakonisht behet ne forme te keqe .Pasi partneret krahasojne situaten e keqe qe po kalojne, me nje ngjarje te lumtur ne te kaluaren qe kane pasur me ish partnerin tjeter.Ky lloj krahasimi spara ndodh kur partneret e se tashmes ndihen te lumtur dhe te bejne nje krahasim me te kaluaren e hidhur.Prandaj preferohet qe partneri mos kete lidhje te shumta te kaluara per shkak se rritet shkalla e krahasimit qe partneri i ben partnerit aktual, me partneret e kaluar.Nese ke mundesi qe kjo fushe te jete zero eshte shume ok.Jo vetem per arsyen e thjeshte, se jeta pervec ngritjeve dhe ka dhe ajo problematikat e saj, te zenkave, sherreve, mosmarreveshjeve etj. Duhet per partnerin qe ne te tilla raste mos e coj koken mbrapa ne nje fragment lumturie qe ka pasur me ex-in nderkohe qe ka nje mosmarreveshje me partnerin aktual.Porse te mendoj qe mosmarreveshja te marre fund pasi ajo eshte nej rruge qe te con dhe ne nderrimin e partnerit.Partneri te mendoj se si duhet te zgjidhe mosmarreveshjen dhe jo te kujtoje ditet e lumturise me ex-in nderkohe kur ne ate moment marredhenia e tij ndodhet ne krize .

Ka prej partnereve budallenj dhe naive qe fatkeqesisht ne momente te tilla mund te bejne dhe gafa te medha duke qene ne sekuenca mosmarreveshje me partnerin, ti kujtojne atij se nuk eshte ne nivelin e duhur nderkohe qe ai/ajo ka njohur njerez me nivel me te larte ne te kaluaren.Te gjitha keto gjera nuk bejne gje tjeter vetem se shkatarrojne lidhjen.Prandaj ne momentet kur lidhja eshte e ekzauruar nuk eshte mire te permendet e kaluara, dhe jo vetem nuk duhet permendur por duhet fshire nga kujtesa me qellim qe lidhja e tashme te vazhdoje sa me normale.

Une do i keshilloja partneret qe ne konflikte te jetes mos ta conin kujtesen ne momentet e kaluara me partnerin tjeter por te perpiqen qe ti ekulibrojne dhe ti manaxhojne konflitet ne ate mynyre qe lidhja mos te shkatarrohet.Kthimi i kokes prapa eshte nje lloj tradhetie instiktive qe po i ben ti realitetit te ri .Ky lloj kthimi jo vetem qe nuk do te ndihmoj ne gjendjen tende te keqe depresive per shkak te mosmarreveshjes por perkundrazi do te keqesoje ty ate.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga _Mersin_ : 05-06-2009 mė 01:58
    "Shoku Mjekesise"

i/e regjistruar Maska e martini1984
    Anėtarėsuar
    02-04-2009
    Postime
    5,594
    Citim Postuar mė parė nga Mjekesia Lexo Postimin
    Oj goce mos i ngatarro konceptet e diskutimit.
    Une kam pare femra te lodhura nga dashurite e humbura saqe ato skane pasur fuqi per nje dashuri tjeter.Edhe nese dashurojne prape kane nje lloj frike se kjo dashuri do deshtoje.Ky lloj fenomeni ka shume rendesi per ciftin.Ose mashkulli duhet te jete shume shume i afte ta bej femren te ndihet e dashuruar dhe ti ofroje siguri maksimale me te cilen ajo te harroje dhimbjet ose duhet te jete natyra e femres tip i ftohte dhe harraqe qe te harroje te kaluaren e saj.

Fakti qe femra me te cilen do lidhet dikush ka nje shume histori dashurie tregon qe kjo femer ka konsumuar shume ndjenja dhe tani i shikon lidhjet si zakone te ftohta dhe rutina te jetes.Nderkohe qe ndryshon puna me femrat qe skane pasur shume lidhje.Ato jane me energjike dhe dashurine e shikojne si nje pasion dhe jo si zakon.

Me fal, por kur kurvat i shikon ne sy te del azili i pleqve.

Fitore racionalitetit.
    Jam cun s'jam goce e para kjo.
    E dyta:s'kam aq eksperience sa te llogjikoj kurvat,se po ti llogjikoja do me dilte femer me llogjike mashkulli(mendimi im ky)
    E treta: mashkulli i afte nuk deshiron femer te ftohte ose harraqe.
    E fundit se s'kam me kater:ne ndjenje s'ka llogjike,sepse nuk ndjen po te kesh llogjike.
    Irracional nga ana ime.
    Te lutem dhe shendet.

i/e regjistruar Maska e Flora82
    Anėtarėsuar
    17-04-2006
    Vendndodhja
    afer detit
    Postime
    899
    Si nuk me interson ta di cfar jete ka ber para se ta njof unź , edhe femrine e tij dua tja zbuloj se lere ma tjerat , e kalura eshte mese e rendsishme me dite , sepse e din me kend do jetosh dhe cfardo qe do ndodh nete ardhmen je e pregaditur per sfidat .

i/e regjistruar Maska e *mistrecja*
    Anėtarėsuar
    06-04-2009
    Vendndodhja
    EU
    Postime
    143
    jo nuk me intereson

i/e regjistruar Maska e martini1984
    Anėtarėsuar
    02-04-2009
    Postime
    5,594
    Citim Postuar mė parė nga Flora82 Lexo Postimin
    Si nuk me interson ta di cfar jete ka ber para se ta njof unź , edhe femrine e tij dua tja zbuloj se lere ma tjerat , e kalura eshte mese e rendsishme me dite , sepse e din me kend do jetosh dhe cfardo qe do ndodh nete ardhmen je e pregaditur per sfidat .
    Secili,ka mendimin e vet personal.Dhe smund ta imagjinoj personalisht(apo genjej veten)qe nje person apo femer qe une e dua,ti bej biografine qe ne maternitet.
    Ndjen sic ndjej dhe une ma tregon apo thote vete,besim reciprok(ekziston apo jo nuk e di).
    Se atehere pyes komshiun,cunat e lagjes apo kushurinjte kush ai apo jo ka qene.
    Naten e mire.

maraklije Maska e bombona
    Anėtarėsuar
    09-02-2009
    Vendndodhja
    ne shkoder,ne shtepin time
    Postime
    4,714
    Citim Postuar mė parė nga SystemA Lexo Postimin
    Secili,ka mendimin e vet personal.Dhe smund ta imagjinoj personalisht(apo genjej veten)qe nje person apo femer qe une e dua,ti bej biografine qe ne maternitet.
    Ndjen sic ndjej dhe une ma tregon apo thote vete,besim reciprok(ekziston apo jo nuk e di).
    Se atehere pyes komshiun,cunat e lagjes apo kushurinjte kush ai apo jo ka qene.
    Naten e mire.
    pajtohem totalisht me ty
    meso nga e djeshmja,jeto te sotmen,shpreso per te ardhmen...

yep Maska e Izadora
    Anėtarėsuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    Citim Postuar mė parė nga xhamia Lexo Postimin
    jo njeriu mbetet ai qe eshte sepse dashuria nuk zgjat 100 vjet

kurse nese ka qen e klases se ult ateher edhe ashtu do te jete gjithe jeten , dhe nese i ka bo gjitha te keqiat me pare , une nuk dua te jem ai i "fundit" i listes se saj edhe pse kurr nuk mundesh te dish ne kesi raste a je i fundit a po jo .
    E ke gabim !

Njeriu ndryshon me kalimin e vitetve.
    Rritet behet me koshient per jeten e vet. Asnje s'ka lind i keq .
    Thjesht kuriozitet :

Do te pelqente qe nje femer ta fshinte te kaluaren e saj ? (mashtrim)
    apo te tregonte (tek ty nuk do kishte shonc )? (sinqeritet)
    Jeto sot se neser nuk i dihet

i/e regjistruar Maska e Xingaro
    Anėtarėsuar
    14-06-2002
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    640
    Si ka ardh koha sot...qe s'i njeh dot njerezit me ke ke te besh,duhet me qene i lumtur dhe me u konsideru me fat me te qellu nje qe ka qene me me pak se 6 veta.
    Quanta vita hai contaggiato,quanta vita bruccerai...!

SupremacY Maska e IL__SANTO
    Anėtarėsuar
    23-08-2004
    Vendndodhja
    Larg
    Postime
    4,248
    Ne momentin qe lidhem me nje person lidhem duke u bazuar se cfare perfaqeson ne ate periudh kohe ai person edhe jo se kush ka qene dikur apo si ka qene etj.

Nuk them se duhet injoruar por nuk ka rendesine qe po shof ne keto diskutime rreth kesaj ceshtje.
    Hapu Shoqe Se Skom Frenaaa.

i/e regjistruar Maska e La_Fenice
    Anėtarėsuar
    27-05-2009
    Postime
    143
    Me intereson sepse e kaluara tregon shume gjera dhe njeriu nuk ndryshon me vitet.Nuk duhet paragjykuar shume por eshte mire qe te dish me ke ke te besh!!!

Tema tė Ngjashme

1. E kaluara pėr meshkujt dhe femrat
    Nga Ingenuous nė forumin Nė kėrkim tė romancės
    Pėrgjigje: 53
    Postimi i Fundit: 27-02-2007, 10:42
  2. Sa ju intereson virgjėria e njė mashkulli?
    Nga FierAkja143 nė forumin Nė kėrkim tė romancės
    Pėrgjigje: 140
    Postimi i Fundit: 15-12-2006, 22:13
  3. Permbledhje e Doktrines Shoqerore te Kishes
    Nga NoName nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 13-12-2006, 08:38
  4. A mund tė harrohet e kaluara romantike?
    Nga Poeti nė forumin Nė kėrkim tė romancės
    Pėrgjigje: 50
    Postimi i Fundit: 28-04-2006, 16:00
  5. A mund te predikoni karakterin e personit nga fytyra?
    Nga *~Rexhina~* nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 25
    Postimi i Fundit: 15-12-2004, 07:27

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •