Bashkimi KOmbetar??????
Si mendoni ju se Bashkimi kombetar do te realizohet me ndertimin e rruges Durres-Prishtine? Sa idealista qenkeni ju qe e besoni kete gje. Si te ndertohet kjo rruge kur statusi i Kosoves ende nuk eshte realizuar? Si te ndertohet kjo rruge kur organet komeptente as nuk bisedojne per kete gje. Si te ndertohet kjo rruge kur nuk ka plan te realizuar konkret per aplikimin e nje aksioni gjgant per ndertimin e kesaj rruge? Si? Duke enderruar, apo duke kuvenduar ne kete forum. Ju, Mjellma, Pelasgian, dhe te tjeret qe vertete besoni ne kete gje, qenkenni patriot te medhenje. KJo veti ne ndonje person eshte veti c'muese. Une e respektoj shume. Mirepo, patriotismi ndonjehere nuk te lejon te shikosh me larg. Hapni syte dhe shikoni realitetin, ju lutem.
PO si mendoni ju, Pelasgian, Mjellma, dhe ata te tjeret, se disa njerez te idelaizuar sikur ju do t'ia arrijne qellimin te ndertojne nje rruge e cila kerkon planifikim, financim, mobilizim, stabilitet politik, etj. Zgjohuni nga gjumi, ju lutem.
Kjo rruge do te ndertohet kur Kosova do te fitoj statusin perfundimtar. Asgje nuk eshte e garantuar Sot. A shini se c'fare presioni ekonomik eshte duke bere BE ne Shqiptaret e Kosoves per te pranuar rikthimin e Serbeve ne Kosove. Pastaj korrupcioni politik ka kapluar qeverine e Kosoves. Ky korrupcion eshte i manifestuar ne Shqiperi qe nga viti 1991. Me kete korrupcion kronik ju mendoni te ndertoni rrugen Prishitne-Durres e vice-versa? Perparimi jone si komb do te arrihet vetem kur ne mesojme te mendojme si realista, e jo si idealista. Une nuk shoh se kjo do te ndodh nje dite me heret.
Mjellma thote se disa enderra realizohen. Une them se kjo eshte e vertete. PO ato enderra nuk jan iluzionare, sikur kjo. Ato enderra qe posedojne potencialin per tu realizuar jane te thjeshta---p.sh. nje enderr per te njfotuar partnerin ideal ne jete. Kjo enderr ka mundesi qe te realizohet. Kishte me qene mire po te kishim mindesin qe ta hajme mengjesin ne Prishtine, Dreken ne Durres, e darken ne Sarande. Mirepo aq diversion i ushqimit do te na shkaktoje dhimbje ne bark.
Sa me vjen te qesh kur shoh se disa po hapin lista per rekrutimin e personave. ME tregoni!! A e beni ju kete per tu shitur si njerez "cool", apo vertete mendoni se do te arrini qellimin? Jam shume kurioz qe ta mesoj kete.
Beselidhja arrihet me mendim te thelle logjik. Me veprime realiste politike. ME krijimin e Kosoves is Shtet i pavarur. Me eliminimin e korrupcionit shteteror. Dhe me eliminimin e idealistave.
Shpresoj se ky postim i imi cinik nuk do t'ua ofendoje ndjenjat e Atdhetarve te mi te Kosoves, pelasgianit dhe Mjellmes.
Ish lojtar i KB Prishtina...Student i Shkencave Politike.
Ari...The Intimidator.
Every man dies. No one truly lives the Life of the Intimidator.
Krijoni Kontakt