Close
Faqja 8 prej 21 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 202
    Larguar.
    Anėtarėsuar
    04-08-2003
    Postime
    2,152
    kundraRRYMES :

Sa i perket temes, besoj se une jam ajo qe e kam hapur, dhe natyrisht administratoret kan te drejten ti vendosin (apo ndryshojn) titujt e temave sipas deshires se tyre. Megjithate, tani pak rendesi ka se cfare titulli ka tema dhe se me cfare qellimi eshte hapur. Rendesi ka qe jan diskutuar shume nga gjerat qe kam patur ndermend.

Tani sa i perket temes:

Nese flas per vete te them qe perpara se te martohem dua te date........Ne cdo vend ka nje moshe ku femija nuk quhet me foshnje, dhe ti si prind duhet ta lesh ate te liri ne zgjidhjet e tij, gjithmone nese ke mundesi duke e keshilluar, dhe jo udhezuar.
    Kjo ishte pergjigja qe une po kerkoja. Por me sa shoh, shume njerez nuk jane gati te pranojn mendimet e te tjereve nese ato mendime bijen ne kundershtim me mendimet e tyre. Kjo per mua, eshte nje fatkeqesi.

Sa i perket prindereve te mi, ne rradhe te pare cdo njeri zhvillohet ashtu si deshiron. Ka plot prinder qe mundohen te influencojn* femijt e tyre (sepse sa do te deshirosh, smund te komandosh gjithcka) por femija ne fund ben ashtu si deshiron vete. Dhe sa i perket menyres se si jam rritur une, ti thjesht po supozon, keshtu qe une smund te argumentoj me ty per jeten time kur nuk e ke iden se cfare jete kam patur apo dhe se cfare prinder kam.

Gjithsesi kam perdorur nje fjalor qe per disa si puna juaj ndoshta mund te jete i pa pranueshem per moralin e larte, por lidhja i pranon dhe pa ato do te dukej si ato skicat vetem me laps ne te bardhe pa bojra e pa bukurine e saj te vertete.
    Nese ty te jepe kenaqesi qe te perdoresh nje fare fjalori, atehere perdore, sepse je ne nje moshe ku nuk te meson dot njeri se si duhet te shprehesh. Po ashtu dhe une.

gjithashtu te uroj nje dite te kendshme

Larguar.
    Anėtarėsuar
    04-08-2003
    Postime
    2,152
    Principiel:

flm, mendoj se se cila nga temat qe ke postuar ka shume vlere.

Eks-plorator Maska e kolombi
    Anėtarėsuar
    27-05-2003
    Vendndodhja
    Mes oqeaneve...............
    Postime
    3,720
    Kam mesuar ne jete me teper te degjoj sesa te flas ,me teper te menoj se te shpreh mendime,po ne rastin tend edhe qetesia e mendjes prishet ,kerkon te qeshe dhe njekohesisht te qaje.
    Ti i ke hedhur JETES persiper nje shami te zeze ,te vjeter ,si ato qe mbanin plakat e vjetra.Shamia te ka rene mbi sy dhe te ka venitur shikimin.Dhe je e pasigurt per te ardhmen,e pasigurte per jeten .

Kundra Rrymes
    Ke folur pa dorashka me gjuhen e tortuarit sic them une.Qe per disa eshte e hidhur se mbart te verteten.

Nuk e imagjinoj cfare etikete duhet tu veme te gjithe atyre qe rruget e hidhura te mergimit i ndane shpejt nga prinderit dhe rruget e veshtira te jetes u bene vete kapedane te anijeve te tyre.E pra ne castet delikate te daljes ne jete mbajten ne zemer vyrtytet e mekuara nga familja ,por deghuan ne vazhdimesi vec rrahjet e zemres se tyre.Ishin te gjithe ata qe njohen shume limane dashurie para se te hidhnin spirancen te limani i zemres se tyre per te ngritur ate gje te shenjte qe quhet FAMILJE.Dhe keta u bene njerzit me te mire me te respektueshem te kesaj shoqerie.U bene prinder te devotshem dhe rriten femijet e tyre ,me qumesht dashurie ,me fjale miresie, me perrallat lozonjare ,por kurre nuk u thane femijeve,dhe triumfuan ,mbijetuan.
    Eshte absurditet per te mos thene cmenduri ne shekullin e 21,te degjohen mendime te cilat vete koha i perqesh ,dhe psheretin.
    "Meqe brenga eshte burimi i gezimit,mos vajto............"

GETE

Larguar.
    Anėtarėsuar
    04-08-2003
    Postime
    2,152
    Kolombi:

Ti i ke hedhur JETES persiper nje shami te zeze ,te vjeter ,si ato qe mbanin plakat e vjetra.Shamia te ka rene mbi sy dhe te ka venitur shikimin.Dhe je e pasigurt per te ardhmen,e pasigurte per jeten .
    Njeriu eshte i prirur per paragjykime. Ajo qe une shpreh eshte mendimi im i sinqert qe une perkrah. Dhe e perkrah per arsye sepse me jep mua me teper kenaqesi. Ti ke per te lejuar femit e tu te bejn date dhe une skam deshire ti lejoj. Cdo njeri ka arsyet e tije. Por ama, ashtu si mund te me thuash ti se une kam nje shami te zeze qe me qorron, une mund te them se ti po ndjek turmen dhe jo te verteten. Pra, cdo njeri ka mendimet e tije.

Kundra Rrymes
    Ke folur pa dorashka me gjuhen e tortuarit sic them une.Qe per disa eshte e hidhur se mbart te verteten.
    Ai qe kerkon te verteten nuk hidheroet nga mendimet e te tjereve, sepse pikerisht ato kerkon ne vend qe te dalloj akoma me mire se cfare eshte ajo e vertete.

E pra ne castet delikate te daljes ne jete mbajten ne zemer vyrtytet e mekuara nga familja ,por deghuan ne vazhdimesi vec rrahjet e zemres se tyre
    Kolombi, pikerisht prandaj duhet te kujdesesh kur shpreh opinione ose duhet te pakten te lexosh ato qe kam shprehur me kujdes. Une nuk kam then se njeriu nuk duhet te ndjeki rrahjet e zemres, por une po them se njekohesisht, njeriu duhet te ruaj dhe karakterine.

Eshte absurditet per te mos thene cmenduri ne shekullin e 21,te degjohen mendime te cilat vete koha i perqesh ,dhe psheretin.
    Ndersa me menyren se si jane shprehur shume ketu, une mund te them se eshte nje "absurditet" dhe nje "cmenduri" ne qoftese njerezit ne Shqiperi mendojn ne te njejten menyr. Dhe, per me teper, eshte nje nga arsyet perse ndodhet aq ulet Shqiperia.

Gjithe te mirat

i/e regjistruar Maska e ChuChu
    Anėtarėsuar
    03-06-2002
    Vendndodhja
    nyc
    Postime
    3,400
    Postuar mė parė nga Fringo
    un, dhe mendoj se shume anetare te tjere te forumit (kuqalashja dhe DI, per te permendur disa )
    ti do vrare.

Eks-plorator Maska e kolombi
    Anėtarėsuar
    27-05-2003
    Vendndodhja
    Mes oqeaneve...............
    Postime
    3,720
    Postuar mė parė nga Kuqalashja
    ti do vrare.
    Me buke ne goje?
    "Meqe brenga eshte burimi i gezimit,mos vajto............"

GETE

jetoj per tri dashuri Maska e alto_sicila
    Anėtarėsuar
    01-11-2003
    Vendndodhja
    RHONE
    Postime
    65
    Postuar mė parė nga kolombi
    Kam mesuar ne jete me teper te degjoj sesa te flas ,me teper te menoj se te shpreh mendime,po ne rastin tend edhe qetesia e mendjes prishet ,kerkon te qeshe dhe njekohesisht te qaje.

Kundra Rrymes

Nuk e imagjinoj cfare etikete duhet tu veme te gjithe atyre qe rruget e hidhura te mergimit i ndane shpejt nga prinderit dhe rruget e veshtira te jetes u bene vete kapedane te anijeve te tyre.E pra ne castet delikate te daljes ne jete mbajten ne zemer vyrtytet e mekuara nga familja ,por deghuan ne vazhdimesi vec rrahjet e zemres se tyre.Ishin te gjithe ata qe njohen shume limane dashurie para se te hidhnin spirancen te limani i zemres se tyre per te ngritur ate gje te shenjte qe quhet FAMILJE.Dhe keta u bene njerzit me te mire me te respektueshem te kesaj shoqerie.U bene prinder te devotshem dhe rriten femijet e tyre ,me qumesht dashurie ,me fjale miresie, me perrallat lozonjare ,por kurre nuk u thane femijeve,dhe triumfuan ,mbijetuan.
    ME ke lene pa tekst ,s'do te postoj asgje.
    Dua vetem te them se ke nje fjalor te mrekullueshem per te shpjeguar,qe me ben te lexoj me nje fryme.
    Me fal Veshtruese,qe jam jashte temes.
    Jetoj per tri dashurite e mia......

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    11-11-2003
    Postime
    1

Re: Dating? Hmm...

Postuar mė parė nga Veshtrusja
    Eshte intersante per mua kur lexoj disa nga postet te ky forum.

E di qe mentaliteti ne shqiperi ka ndryshuar. Dhe eshte me se e qarte qe ne disa aspekte Shqiperia ja ka kaluar Amerikes dhe Europes.

Pyetjet e mia : a eshte gje e mire kjo per karakterin tone?

Mendohuni pak. Si do ti edukoni femijt tuaj kur te keni femi (ose si po i edukoni ne qoftese keni). Do ti lini te bejn "date"?

Shkruani mendimet tuaja te sinqerta.
    Dhe une jam me ju ne kete drejtim...
    Mentaliteti ne shqiperi ka ndryshuar dhe me duket sikur njerzit jane pasy nuk dine se ku vene dhe ku marin rrugen...
    nuk mrndojne per te ardhmen e brezave qe vine dhe femive te tyre...
    nuk e di se ku do jete fundi ne kete asprkt
    K.E

Larguar.
    Anėtarėsuar
    04-08-2003
    Postime
    2,152
    Dhe une jam me ju ne kete drejtim...
    Mentaliteti ne shqiperi ka ndryshuar dhe me duket sikur njerzit jane pasy nuk dine se ku vene dhe ku marin rrugen...
    nuk mrndojne per te ardhmen e brezave qe vine dhe femive te tyre...
    nuk e di se ku do jete fundi ne kete asprkt
    K.E
    Pikerisht kjo eshte nje nga arsyet perse e hapa temen.

Shume njerez mendojn se mund te "diktohen" nga dashuria dhe e hedhin poshte "arsyen". Ky eshte perparimi?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-06-2003
    Postime
    1,550
    teme ineresante per zotin!
    un vete jam djal i ri er lal ene jam ne angli sikurse kriza04.............po me cpo shof ketu ne ket shtet me marr vesh qe vajza ime ( kur ta kem nji) ben "dating" per zotin e lith me kok posht mu tek banja dhe ja koordinoj litarin qe ti arrij koka mu tek veni ..............kurse cuni sic tha veshtruesja duhet te jet shemull per motren, le te bej dating po mceftas qe mos ta marri vesh e motra:-) qe thu ti kriza04 po u ba gay un jo hidhem vet po vras iher ate kuash ka ba ate ne pastaj per do hudhem vet lal!
    looooooooooool jeni njesha pe rket etem qe te dy!(veshtruesja dhe kriza04)

Faqja 8 prej 21 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Traditat e dasmave shqiptare
    Nga katana nė forumin Folklori shqiptar
    Pėrgjigje: 114
    Postimi i Fundit: 08-09-2014, 16:25
  2. Civilizimi nė Islam
    Nga AsgjėSikurDielli nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 81
    Postimi i Fundit: 01-11-2013, 09:18
  3. Kush ėshtė fajtori nė njė lidhje martese?!
    Nga Bardhi nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 44
    Postimi i Fundit: 19-09-2010, 16:57
  4. Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 14-03-2007, 09:06

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •