Close
Faqja 5 prej 21 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 202
    Larguar.
    Anėtarėsuar
    04-08-2003
    Postime
    2,152
    elisabet:

Ndodh shume rralle qe nje femer apo mashkull te martohet me te parin person qe njeh, dhe per mendimin tim probabiliteti per tu ndare eshte me i madh se tek nje martese qe kane pasur njohje te tjera me pare...
    Faktikisht, kjo varet. Per mendimin tim, probabiliteti me i lart per tu ndare eshte kur dy njerez lidhen sepse "mendojn" se kane ren ne dashuri. Pse? Sepse k'ta njerez po mendojn kryesisht per ndienjat. Tani, cfare eshte me teper e llogjikshme? Te qendrojn bashke ata qe jane menduar mire (si per te ardhmen, si per ndenjat, e shume gjera te tjera...) apo ata qe mendojn se kane gjetur fatin per momentin?

Dhe te them te drejten, kur e hapa k'te teme, nuk e kisha mendjen te martesa, por me teper te "dating". Megjithate meqense diskutimi morri ate drejtim, ne lidhje me ate shembullin qe permende ne lidhje me martesen, une them se ne disa aspekte (jo te tera) njeriu eshte po i njejt (dmth edhe po te martohet edhe po te bej date). Pra dua te them se, ne qoftese ndahesh shpesh nga nje girlfriend, ka shume mundesi qe te ndahesh shpesh dhe nga gruaja qe marton...etj

Por pyetjet e mia, jane kryesisht te lidhura me karakterin e nje njeriu qe ben "date" perpara se te martohet. Arseyja perse nuk permenda martesen eshte sepse (ne konceptin tradicional te pakten), kur martohet nje njeri, shpresoj te jete me i dedikuar ndaj familjes. (dhe me dedikim nenkuptohen shume gjera)

Larguar.
    Anėtarėsuar
    04-08-2003
    Postime
    2,152
    arnaut:

fanatizmi i tepruar eshte i demtueshem per nje femije po aq sac eshte edhe liria e tepruar
    Shume e drejte. Cdo ekstrem eshte i demshem.

Mendimi im mbi kete teme eshte se qe te arrish te kuptosh se ceshte dashuria dhe lumturia duhet ti provosh njehere, dhe edhe nqs gabon, do mesosh nga gabimet.
    Jam dakort kur thua se njeriu meson nga gabimet. Por ama, disa gabime duhen evituar. Psh, a eshte e then qe une te provoj drogen ne vend qe ti largohem asaj? Jo. Atehere, k'tu bije fjala te karakteri i njeriut (qe shpresoj se karakteri ka nje fare vlere ne shoqerine tone).

Pyetje: A eshte e then qe dikush te bej date ne vend qe te di se cfare do te thote dashuria?

Por ta edukosh, ta mesosh dhe ti tregosh qofte dhe nga pervoja personale.
    K'tu jam dakort. Mendoj se kjo eshte nje nga detyrat e prinderit.

sepse ne kete menyre kur te vi momenti i marteses do e di exactly what I'm getting into!
    E kuptoj faktin qe ndihesh me e sigurt ne k'te menyr. Por pyetja ime eshte, po prinderit tane si e kane kaluar jeten. A nuk e duan, respektojn, etj...njeri-tjetrin edhe pse jane martuar ne menyr te ndryshme nga menyra se si martohen sot?

Larguar.
    Anėtarėsuar
    04-08-2003
    Postime
    2,152
    Kolombi:

Eshte teper e rendesishme, teper e shenjte te ruajme ato vyrtyte qe na bejne njerezor, por jo te behemi skllave te mendimeve qe ka dale nga muzeu i se kaluares.
    Atehere ti e quan nje femi ne skllaveri ne qoftese nuk i jep lirin te bej date? Interesante kjo.

Prindrit e mire dine ashtu sic na mekuan me qumeshtin e gjirit,dine edhe te kuptojne se gjetja e rrugeve te jetes na takon ne menyre apsolute veten NEVE.
    Sigurisht, por ama, kur? Dhe kjo eshte cfare permendi dhe Taulanti, varet te cdo njeri, dhe prinderit tane duhet te dallojn piken se kur duhet te na japin ne ate liri. Por a duhet kjo liri ne nje moshe adoleshence? Hmmm.

Ata qe jetojne per syte e botes jane kthyer ne skllave te saj.
    Nuk jam e sigurt sa qarte te kam kuptuar. Atehere cfare eshte skllaveri per ty? Kur prinderit tane mundohen te na mbrohin ne? Apo kur ne mundohemi te bejm ashtu si ben tere bota?

Larguar.
    Anėtarėsuar
    04-08-2003
    Postime
    2,152
    mendon se ka karakter ne keto sjellje te pista??

cudi eshte nese mendohet se ka karakter
    Shume cudi. Ndoshta duhet te pyesim njeri-tjetrin se cfare kuptimi dhe vlere ka "karakteri" i njeriut ne vitin 2003?

Larguar.
    Anėtarėsuar
    04-08-2003
    Postime
    2,152
    kundraRRYMES :

Si thoni ju ? Ti e ruan virgjerine ... Pasi martohesh e shikon qe ai ka nja 2 dashnore, dhe nje prostitute qe e paguan per te bere ato qe nuk e ben me ty apo me dashnoret( sepse ka gjera qe nuk mund ti besh me gruan). Kesaj ja gjen apo jo anen e zgjidhjen?
    Ne rradhe te pare, ketu hyn dhe fati. Sepse si te jesh i/e martuar apo te besh "date"...ka lloj lloj njerezish bota dhe tani mendoj se po del jashte teme. Megjithate, shpresoj se jam ne gjendje te dalloj se kush me pershtatet mua, duke patur parasysh se nuk mund te lejoj ndenjat pa llogjiken.

Sa per para marteses dreqin ta haje si do ta gjejme ne ate qe eshte per ne. Ti do te thuash dil shikoje martoju e pastaj shpoje. A po sikur "ajo" te jete "ai" e ne vend te "kumbores" te kete "zile" apo e kunderta, si ja ben hallit. Sepse si kane ardhur kohet ka dhe nga ata qe zillen si te seksit te kundert. Ti do te thuash ky eshte rasti me ekstrem, por ama ka ndodhur.
    Cdo gje ben vaki. Por puna eshte, a duhet te jete ashtu?

Per sa i perket femijes tende,,, shume shqiptare dhe ata me fanatiket kur kane djem se cajne shume koken, por ama per vajzat aaaaa hidhen sikur ti kete shpuar ndonje grenze. Por ama dhe ajo e shkrete ka deshire te lidhet me dike, apo per ty do te ishte me mire sikur te martohej njehere e pastaj te shijonte "l-oqet" e te tjereve... Zakonisht ata qe hiqen si fanatike jane ata qe ose nuk ua hedhin shume qyrret, ose te frikesuar nga "qerosi",, kujtojne se do ti haje...Ulu mi goc me kome ne toke shijo jeten... parajsa gjendet aty poshte tek veglat me te rendesishme te njeriut...e kupto vete ti ...
    Kjo menyr se si je shprehur nuk bazohet te asnje e vertete. Megjithate, ndoshta keto fjale vine pikerisht nga pasiguria juaj. Dhe sa i perket parajses, cdo "njeri" e ben parajsen e tij. Dhe ai "koncept" i parajses per ty ndryshon nga koncepti im...

Une qe jam ca "fanatike" jam sepse "deshiroj" te jem. Pse? Sepse mendoj se do ta jetoj jeten me te lumtur ne ate menyr. Pse? Sepse mendoj se mund te krijoj nje te ardhme te mire per femijt qe do te keme....etj...

kokeforte Maska e elisabet
    Anėtarėsuar
    06-10-2003
    Vendndodhja
    kendej
    Postime
    200
    [QUOTE]Postuar mė parė nga Veshtrusja
    [B]elisabet:

Faktikisht, kjo varet. Per mendimin tim, probabiliteti me i lart per tu ndare eshte kur dy njerez lidhen sepse "mendojn" se kane ren ne dashuri. Pse? Sepse k'ta njerez po mendojn kryesisht per ndienjat. Tani, cfare eshte me teper e llogjikshme? Te qendrojn bashke ata qe jane menduar mire (si per te ardhmen, si per ndenjat, e shume gjera te tjera...) apo ata qe mendojn se kane gjetur fatin per momentin?

Kur thua ate "mendojne" dhe e ke vene ne thonjeza ke shume te drejte pasi aty eshte problemi. THem se kur te thuash do martohem nuk them se duhet te thuash "mendoj se e Dua" duhet te thuash se e dua pra te jesh i sigurte.Dhe une te bej nje pyetje :
    Nga mund ta dije nje person ne se ka rene apo jo ne dashuri kur nuk ka dashuruar?
    Them se eshte e veshtire dhe pikerisht aty gabohet sepse "mendon se e do" por faktikisht e pelqen apo thjesht e terheq.
    Them se dy njerez duhet te rrine bashke sepse duhen dhe pastaj gjithcka qe rrjedh eshte fryt i dashurise.Nuk pranoj qe dy njerez te rrine bashke per ndonje arsye tjeter, pasi them se jeta eshte e gjate dhe ka shume te perpjeta e te tatpjeta.
    Dhe dicka tjeter:Prinderit tane jane martuar dhe ndoshta ia kane kaluar mire pasi mendoj se nenat tona kane duruar shume tekat e baballareve tane.
    Kam njohur dike qe vazhdonte te ishte e martuar vetem per hir te femijeve, pasi me burrin e vet nuk kishte asnje lloj komunikimi...
    Dhe te mendosh se mund te jetosh nje jete te tere ashtu.... eshte per te ardhur keq...
    O bote, o dreq
    une linda te te ndreq
    Po bota u shthur
    per te mos u ndrequr me kurre.
    :^Globi

kokeforte Maska e elisabet
    Anėtarėsuar
    06-10-2003
    Vendndodhja
    kendej
    Postime
    200
    Dhe dicka tjeter kisha persa i perket "dating"
    Mendoj se nje person qe ka dale ose si e quan ti ka bere "dating" e ka me te qarte se cfare tipi apo karakteri kerkon per veten e vet keshtu mendoj se ben nje zgjedhje me te sakte se dikush qe rri i mbyllur ne shtepi derisa ti vije mosha per tu martuar dhe ta martoje lagja pasi ajo eshte llotari apo dhe fat....
    Personalisht mendoj se eshte njeriu ai qe e ben fatin e vet...
    O bote, o dreq
    une linda te te ndreq
    Po bota u shthur
    per te mos u ndrequr me kurre.
    :^Globi

Larguar.
    Anėtarėsuar
    04-08-2003
    Postime
    2,152
    Ah por une pikerisht te ajo "mendojn" e bej dallimin midis "dating" dhe marteses. Sepse kur dy njerez martohen, nuk besoj se jan duke konsideruar vetem ndenjat, ndersa kur bejn "date" mendoj se vetem ndenjat jane duke ndjekur dhe jo duke menduar shume larg. Megjithate, ky eshte thjesht mendimi im.

Nga mund ta dije nje person ne se ka rene apo jo ne dashuri kur nuk ka dashuruar?
    Per kete, ndoshta mund te hapesh dhe teme tjeter. Por meqense po bije fjala te martesa dhe te dating. Une thjesht di te them se nuk mendoj se nje femi nen 20 (te pakten) vjece te jete ne gjendje te koceptoj se cfare eshte dashuria edhe duke patur boyfriend apo girlfriend.

Them se dy njerez duhet te rrine bashke sepse duhen dhe pastaj gjithcka qe rrjedh eshte fryt i dashurise.
    Por ti a nuk me tregove nje shembull ku u martua nje cift, jetoj bashke dhe me pas u nda? Kjo tregon se edhe sikur te jetosh bashke nuk eshte e then te njohesh tamem njeri tjetrin. Per mendimin tim, nje njeri ose te pershtatet qe ne fillim ose nuk arrin ta llogjikosh tamem ne qoftese te pershtatet qe ne fillim. Martesa eshte nje formalitet per te treguar se dy njerez e duan njeri tjetrin ne fillim dhe e kalojn jeten e tyre duke mesuar akoma me teper per njeri tjetrin. Pra vazhdimisht ekziston ajo deshire dhe ajo "ndenje". Por per mendimin tim, nuk eshte e then qe te jetosh me dike ne vend qe ta njohesh. Tani, ka raste ku mund te jetosh plot vite me dike dhe ne realitet mos ta njohesh kurre, sepse cdo gje varet te njeriu.

Prinderit tane jane martuar dhe ndoshta ia kane kaluar mire pasi mendoj se nenat tona kane duruar shume tekat e baballareve tane.
    Sa i perket k'saj. Te them te drejten sjam dakort. Ndoshta kjo qe permende ekziston per ca familje por sbesoj se mund te pergjithesohet. Une do te thoja k'shtu: prinderit tane e kan kaluar mire martesen sepse kan ditur te durojn se cili (si burri apo gruaja) njeri tjetrin, por durimi eshte vetem nje gje, ndermjet ndenjave, respektit (etj) qe zhvillohen me vite...

Personalisht mendoj se eshte njeriu ai qe e ben fatin e vet...
    Mendoj se ke pjeserisht te drejte ketu. Per mendimi tim ekziston dhe fati. Por gjithashtu duhet te dish si ta shfrytezojm ate fat qe na dhurohet.

Buena Suerte Maska e MI CORAZON
    Anėtarėsuar
    21-07-2002
    Postime
    7,485
    Veshtruesja ka te drejte, kur thote se prindi me shembullin e tij, luan rol te rendesishem ne formimin e femijes. Kur prindi ka "date" 30 vete, femijes i bie me "date" 300.
    E kjo s'eshte normale. Mua s'me duket e moralshme.
    Where does a thought go when it's forgotten?

xumparja
    Anėtarėsuar
    12-10-2002
    Vendndodhja
    SHBA
    Postime
    570
    Postuar mė parė nga MI CORAZON
    Veshtruesja ka te drejte, kur thote se prindi me shembullin e tij, luan rol te rendesishem ne formimin e femijes. Kur prindi ka "date" 30 vete, femijes i bie me "date" 300.
    E kjo s'eshte normale. Mua s'me duket e moralshme.

O Corazono, un, dhe mendoj se shume anetare te tjere te forumit (kuqalashja dhe DI, per te permendur disa ) do donim te dinim, cfare quan ti te moralshme dhe normale ? (LOL)
    Qetesi!
    Shoket lexojne!

Faqja 5 prej 21 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Traditat e dasmave shqiptare
    Nga katana nė forumin Folklori shqiptar
    Pėrgjigje: 114
    Postimi i Fundit: 08-09-2014, 16:25
  2. Civilizimi nė Islam
    Nga AsgjėSikurDielli nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 81
    Postimi i Fundit: 01-11-2013, 09:18
  3. Kush ėshtė fajtori nė njė lidhje martese?!
    Nga Bardhi nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 44
    Postimi i Fundit: 19-09-2010, 16:57
  4. Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 14-03-2007, 09:06

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •