Eshte e suportueshme kjo bashkejetese?
Jemi ne gjendje te durojme tekat e tyre kur ata behen "te besdisur"?
Eshte e suportueshme kjo bashkejetese?
Jemi ne gjendje te durojme tekat e tyre kur ata behen "te besdisur"?
Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere
Mina, se pari urime per temen.
Sidomos tani kam ven re se shume njerez po largohen nga koncepti i "familjes". Arsyet besoj se jane te ndryshme ....
Per mendimin tim nuk ka influence me te mire se sa ajo e familjes dhe e prinderve. Nuk mund te marresh edukimin qe te jepe familja nga shoqeria apo vete jeta. Prinderit i kane kaluar nje milion here ato gjera qe mund te kaloj vete femija ne perjudha te ndryshme te jetes dhe mund ta k'shilloj tamem si duhet femin ne vend qe te minimoj gabimet....ndermjet shume gjera te tjera.
Eshte gabim per mendimin tim qe te quhash "prinderit" te besdisur. Per kundrazi, duhet ti falenderojm se pari thjesht sepse jane prinderit tane dhe na kan sjell e rritur ne kete bote. Sigurisht qe duhen duruar prinderit. Ne qoftese nuk duron dot prinderit e tu, ke do durosh? Ne qoftese nuk je ne gjendje te "duash" prinderit e tu aq sa ti durosh me te mirat dhe te k'qijat qe kane (ne qoftese sje ne gjendje te durosh ata qe te kane bere dhe rritur koken), ke do durosh?
Jemi ne gjendje te durojme tekat e tyre? Une them se, duhet* te jemi me do e mos. Dhe, jo vetem me do e mos, por me gjithe deshire!
Sinqerisht
Veshtrusja
veshtruese ti duhet te jesh prind me sa shikoj une...!
kjo eshte me te vertete teme interesante...!
une personalisht kom pas qene zone me prindrit vazhdimisht eshe kam pas thone qe me te besdis'shem ska mo...!
po tani po bej gati 2 vjet qe si kam pa vetem cfar bisedoj ne tel(gati cdo nat) e kuptoj se cdo me thone me pas none e babe...!
mezi pres te shkoj ne shqiperi e te zihem pak me to se edhe me u zone me to mka mor malli.
anyway shume teme interesante dhe shpresoj te shof shume pergjigje te tjera.
i pershendes e ju uroj fat te gjithe prinderve ne kete forum
me respekt albani.
never give up your dreams, cos 1 day you will find out that it's all you have got left.....
Krize04
Sjam. Por i vleresoj shume prinderit e mi.veshtruese ti duhet te jesh prind me sa shikoj une...!
Shume njerez i vleresojn atehere kur si kane afer. Prandaj une them duhen vleresuar dhe kur i ke afer.po tani po bej gati 2 vjet qe si kam pa vetem cfar bisedoj ne tel(gati cdo nat) e kuptoj se cdo me thone me pas none e babe...!
lol. Ska si familja.mezi pres te shkoj ne shqiperi e te zihem pak me to se edhe me u zone me to mka mor malli.![]()
Te jetosh me prinderit seshte e leht kur fillon te deshirosh te besh zgjidhjet e tua ne Jete. Para nje viti jam larguar nga ta.. e me mungojn jasht mase.. po sa shkoj ne shtepi e prinderit fillojn jo kete jo duhet ashtu duhet keshtu e di qe smund te jetoj me me ta se me pelqen te vendos vete si do ta kaloj diten.. se cfare zgjidhjesh do marr.. se kur do zgjohem ne mengjes e plot te tjera. Vin nje kohe qe smund te durosh dot me tekat e prinderve e smund te jetosh me ta. E besoj ska te bej as me prinderit as me femijet.
Be yourself and you will always be in fashion.
i agree with u Reina ... vjen nje kohe , apo nje moshe me mire kur deshiron te jetosh vete .. te kesh ato pergjegjesite e tua , qefet e tua .. tekat e tua ... dont get me wrong people .. se nuk ka te beje fare me dashurine apo vleresimin e prinderve ... gjithmone ato do ngelen prinderit tane .. ne cfaredo moshe qe te jemi ..do ti duam dhe respektojme sa me shume te jete e mundur ...por do ishte me mire qe ne nje moshe kur njeriu e ndjen veten te pjekur plotesisht dhe ne gjendje te perballoje jeten .. te jetoje me punen dhe djersen e tij ...qe ta kuptoje se cfare eshte jeta ... me te mirat dhe te keqiat e saj ..
so jam me shume per jetesen vetem ( pa prinderit .. kuptohet ne nje moshe te caktuar ..kur vertet mendon se je gati )
Pink
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga PINK : 12-11-2003 mė 13:14
Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....
Per mua prinderit jane te shejnt,nena me ka vdekur kur kam qene e vogel,gjithe jeten me ka munguar kujdesi i saj,edhe pse tash me vet jame nene,do doja ta kisha nenen time.
Duani prinderit deri sa i keni
Unė dua mė shumė se
Sa mundem e e di qė
Mundem mė shumė se qė dua.
Mire me vertete me vjen shume keq. Prinderit smund ti zvendesosh kurr me asnjeri tjeter. Po sdo te thot se si duam prinderit meqe vendosim te jetojm diku tjeter kur rritemi.
Be yourself and you will always be in fashion.
Po ashtu eshte REINA kur te rritemi, duhet te mesohemi te jetojm larg prinderve ,me leht pamvarsohemi.Postuar mė parė nga Reina
Mire me vertete me vjen shume keq. Prinderit smund ti zvendesosh kurr me asnjeri tjeter. Po sdo te thot se si duam prinderit meqe vendosim te jetojm diku tjeter kur rritemi.
Te pershendes nga zemra REINA
Unė dua mė shumė se
Sa mundem e e di qė
Mundem mė shumė se qė dua.
Prinderit na kane nderruar pelenat kur kemi qene te vegjel, ne kishim nevoje per ta, vareshim komplet prej tyre, ata na kane duruar "tekat dhe kapriciot" tona edhe pse mund te besdiseshin prej tyre.
Sot vjen dita qe prinderit te varen nga ne (flasim per brezin e prinderve tane qe u katandisen me pensione qesharake jo per prinder qe jetojne ne vende te tjera te botes), mund te behen edhe per t'iu nderruar "panolinet"....a nuk mendoni se kemi nje detyrim per te lare?
Krijoni Kontakt