Mireseerdhet ne forum!
Ju uroj jete te lumtur e te gjate ty e familjes, si dhe t'ja kaloni sa me bukur midis nesh.
Pershendetje, angeldust.
Mireseerdhet ne forum!
Ju uroj jete te lumtur e te gjate ty e familjes, si dhe t'ja kaloni sa me bukur midis nesh.
Pershendetje, angeldust.
In the sweetness of friendship let there be laughter, for that's how heart finds its morning and is refreshed.
Mire se erdhet mes nesh zonje, kalofshi sa ma endshem. Jeta ka barat e veta kohe pas kohe, por juve ju qenka paguar sakrifica ne te - femijet tuaj qe jane anetare te ketij forumi i keni si drita. Alben e njoh si te sinqerte dhe patriote dhe pas ketij prezantimi tuaj u vertetova qe "lulja nga lulet lind".
StterollA
MIRE SE ERDHE Lexusja_1963 !
Me vjen mire qe kemi te njejtat deshira; ribashkimin e trojeve shqiptare ne nje shtet te vetem kombetar ne Ballkan, deshire e cila padyshim eshte e tere kombit shqiptar.
Me vjen mire qe ke vendosur harten e Shqiperise se Bashkuar, te cilen e kam punuar para 2 vitesh, pikerisht kur isha duke u pjekur kombetarisht.
Te deshiroj gjitha te mirat dhe shpresoj dhe kam bindje se nje dite do te bashkohet SHQIPERIA jone e dashur!
TË DUA SHQIPËRI,
TË LIRË E TË BASHKUAR,
ASHTU SI TË KA FAL ZOTI I MADH!
"Akuza, shpifje, kërcenime, rreziqe nuk më kanë frikësuar kurr deri më sot, e kundërshtarët e mij le të janë të sigurtë se nuk do të më frikësojnë as mbas sodit (...). Nderin tem si njeri e si shqiptar e çmoj, e tham me krenari, nuk e le të përlyhet me llumin e shpifjeve. Mua n'idenë t'eme patriotike nuk ka muejtë as nuk do të muej me më shtrue ari i të tanë botës, por as mënia e të tanë anmiqve. Ka me shtrue vetën vdekja" - Hasan PRISHTINA, Deri në vdekje, "Ora e Shqipnisë", nr. 7, Vjenë, 22.V.1928.
Lexuesja!
Mirese erdhet ne forum! Uroj t'ia kaloni sa me kendshem ne faqet e tij! Pershendetjet me te mira per ju dhe familjen tuaj.
Mos shkruaj gjë kur je me nerva, sepse, ndërsa plaga e gjuhës është më e keqe se e shpatës, mendo ç’ka mund të jetë ajo e pendës
Ju falenderoj dhe me shume respekt ju them, qe traditen e bujaris ne Shqiptaret se besoj ta humbim me breza .Me vjen mire qe ndodhem ne mes jush ,dhe me kujtoni rinin time ,e megjithese jam e moshuar ne keto caste ndihem shume e re ketu midis jush .Ju do jeni brezi intelektual Shqipetar qe ka nevoj me shume se kurre sot shqiperia .Nje pjese shume e madhe e shkimeve te juaja eshte nje art nje kultur, nje xhevahir i vyer per ne Shqiptaret. Ju uroj te vazhdoni keshtu, dhe ne si prinde, ndjehemi krenar per femijet tane qe ,nuk na mbetet pishman qe nuk kemi arritur qellimeve tona, Ju falenderoj qe te gjitheve per respektin dhe mikpritjen.
Une do te shkuaj me teper nga jeta dhe rinia e brezit tim ,qe jemi rritur me vuajtje ,qe nuk kemi pas te drejten e fjales sepse , ligjet kane qene shume te shtrenguara.Sot ju shprehni mendime nga te gjitha rrymat politike-ekonomike apo fetare dhe debatoni idete tuaja me njeri tjetrin . Dua te hap nje teme ekstra per brezin tim apo te nenave e baballareve tuaj.Ne qofte se ketu ne forum ka antare pak a shume te moshes time ,mund te me ndihmoje per te ardhur me teper ne kujtimet e rinis tone, te me kontaktoj ne privat.
Edhe nje here ju falenderoj shume per respektin dhe mikpritjen tuaj.
Me shume respekt Lexuesja.
Lexuesja, jam shumë i gëzuar që ju gjëndeni mes nesh, dhe të falemnderoj përzemërsisht për praninë tuaj, gjithashtu ju falemnderoj edhe që ja tregove Albës këtë forum. Jeni për t'u përgëzuar që keni një vajzë si (*)Alba, sepse mrekullia më e madhë në botë është tek fëmijët që keni rritur!
Bibla thotë se pas vdekjes shpirti shkon ose në Parajsë ose në Ferr. Unë them se Parajsa juaj janë fëmijtë tuaj ashtu siç është edhe Parajsa e babait tuaj ku duket qartë që shpirti i tij mundi të kaloj kaq i bukur brezë pas brezi! Kjo është parajsa e vërtetë ku një shpirt nuk vdes kurrë!Dy dite para se te vdiste babai, me la nje amanet, e me tha; Bije ma bej hallall se je rritur ne varferi, mos i harro me tha se sa ke vuajtur por, koken mos e kthe me mbarapa, vazhdo jeten. Kurre nuk e haroj kete amanet te babit, ku dhe ne keto momente qe po shkruj kete fraze me mbushen syte me lote .
Qoftë fjalia e fundit në citimin e mësipërm gjithnjë kështu! Dhe e them me besim të plotë se lumturia ka për t'u ndjekur si familje për arsyen e thjeshtë se tek ju dhe fëmijët tuaj shoh ndjenjën e drejtësisë dhe të çiltërsisë me të tjerët. Por ju më parë keni bekuar vetveten me këto virtyte!Femijeria ime ka qene shume e veshtire ,kemi vuajtur per copen e bukes.Me vone mbasi u futa ne pune jetova me kushte me te mira ,por jo si i kan sot femijet e mij .Ne moshen 27 vjece kam merguar ne Gjermani,dhe jetoj e lumtur me burrrin dhe tre femijet e mij.
Të falemnderoj që në rradhë të parë më keni lexuar, dhe që në rradhë të dytë fill pasi keni shkruar prezantimin tuaj më keni përshëndetur tek poezitë që kam shkruar! Ju Falem Nderit.Ketu mund te theksoj disa antare qe me kane lene pershtypje te vecante edhe pse te merguar me vite ,jane te prokupuar dhe marin pjese ne hallet e shqiperse,ne situtaten e sotme ,ku mbizoteron nje korrupsion i theksuar. Keta antare jane si me poshte vijon;Albo ,Redi,Dita,Brari ,Drini,dhe shume e shume te tjere ,te cilet nuk kursejn kohen duke ja kushtur ketij forumi,qe per ne emigrantet eshte nje xhevahir ne kuptimin e mire te fjales.
Përsa i përket çështjeve të Shqipërisë unë mundin nuk e kam kursyer për të dhënë ndihmën time. S'e bëj për lëvdata apo për përvetësime por çështjes së vetëdijes tonë i përulem në gjunjë për faktin e vetëm se është kulturë dhe gjak i madhnishëm!
Mos të harrojmë se prej shqiptarëve lindën helenët, dhe prej helenëve lindi qytetërimi Evropian, dhe prej shqiptarëve ky qytetërim i nxorri Zotët dhe besimet e veta, dhe prej harmonisë së virtyteve të lashta shqiptare lindi demokracia. Dhe se prej një perandori ilir u ligjërua krishtërimi në Evropë. Dhe se poprap shqiptari i madh Skënderbeu e mbrojti Evropën nga pushtimi turk. Dhe se nënë/shën Tereza ju përkudes duke falur jetën e saj të varfërve larg Shqipërisë. Mos të harrojmë se i kemi dhënë shumë të tjerëve dhe Evropës.
Tani është koha t'i japim lirinë vetes, besën dhe mirësinë bashkombasit që trojet tona të bashkohen. Kjo arrihet në saj të vetdëshirës për drejtësi!
Në këtë forum ka edhe dy anëtarë të rinj të cilët u anëtarësuan sepse merrja pjesë këtu: anëtari nikshi që është babai im, dhe tux që është vllai im. Por ndryshe nga ju, prindërit e mij kanë vite pa më parë dhe duke lexuar çfarë shkruaj në forum çmallen me mua. Unë gëzohem edhe më shumë që ata u antarsuan për të marrë pjesë sadopak afër meje.Dy nga femijet e mij jane antare te ketij forumi,dhe jam shume e gezuar qe femijet e mij me ane te ketij forumi jane munduar dhe mundohen te pervetsojne gjuhen e tyre Shqip, kulturen artin traditatat e historin e vendlindjes se tyre.
Gjithësesi,, tani për tani më ngelet t'ju uroj një qëndrim të këndshëm dhe mirëulexofshim në këtë forum.
Urimi i mirëseardhjes ju vjen edhe nga Stafi i këtij forumi
Sinqerisht,
Drini.
(*)Megi
Mirserdhe lexuesja. Te uroj gjith te mirat & fat ju & familjes tuaj.un skam vuajtur kurr shyqyr zotit se kam prinder te mbrekullueshem qe sme kan len asgje manget ne kte bot,por jeta jote me kujton mamin& babin qe me tregojn historit e tyre te femijris & qe ndonjeher flinin pa dark. E shef qe ka zot per te gjith? Shqiperia esht vend i bukur per te shkuar po i veshtir & i rezikshem per te jetuar.Good luck me respect maz x x
SO CLOSE UR EYES AND LET ME KISS U & WHILE U SLEEP I WILL MISS U
Mami! Mireseerdhe ketu midis nesh. Kjo ishte nje supriz si per mua ashtu dhe per Alben.Por ti e di se une nuk ja them shume me te bere supriza me poezi ,por dua te pershendes me kete foto,qe keni dal me babin kur keni qene ne moshen me te bukur te rinis suaj.Uroj qe duke kujtuar kete foto te duket vetja ,akoma e re midis nesh.
Muaaaaa ka gusha te puth Turi.
(fotoja u hoq me kërkesë të prezantueses - moderatori)
WaW
Ky prezantim eshte me te vertet nji nga prezantimet me te bukura. Lexuesja ne radhe te pare po te uroj mireseardhjen ne kete forum. Prezantimi jot me te verte me preku ne zemer ishte shume i bukur ashtu edhe pak i dhimbsur. Duke lexuar prezantimin tend menjihere mendova se mund te ishit mami i Albes. Sic ta kane thane edhe shume te tjere ketu siper meje "Nena e mire me te verte rrit femije te mire" Duhet te jesh krenare per femite e tu. Sic ta ka thene edhe Drini me siper, gjith ato vuajtjet qe keni kaluar ju,te jane shperblyer me zgjuarsine dhe cilterisine e femive tuaj.
Ne foto dukesh shume fisnike,me pelqeu shume.
Ateher te uroj dhe njihere gjithe te mirat.
Ilda
Im so crazy in love
Ju falenderoj te gjithe ju antare te ketij forumi per mikpritjen tuaj.Gjithashtu falenderoj stafin e ketij forumi, qe na ka bere kete mundesi per te komunikuar me Shqiptare nga te gjithe anet e botes,ku jo vetem qe njihemi dhe komunikojme,por dhe mund te debatojm per ide te ndryshme te rrymave politike.Pra ju uroj te gjitheve suksese ne jete kudo qe te ndodheni,dhe ju falenderoj per respektin qe treguat per mua.
Ju pershendes me respekt nga Lexuesja.
Krijoni Kontakt