Close
Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 39 prej 39
    i/e regjistruar Maska e SyntheticZero
    Anėtarėsuar
    23-07-2002
    Vendndodhja
    Close your eyes, surely i am there.
    Postime
    64
    Tani per tani po lexoj librin "the picture of dorian gray", nga oscar wilde. Ka nje fjalor shume te pasur dhe nje perdorim te gjuhes se perkryer.
    -10110101101210110101101-"In a world full of binary, dare to be different."

i/e regjistruar Maska e MEDEA
    Anėtarėsuar
    22-05-2002
    Vendndodhja
    jamaica
    Postime
    301
    zarathustra...ti qe i lexoke dhe admiroke "me temtha" nietzche-n apo dostojevskin...me thuaj ...po te bej nje pyetje personale...
    "----te ka shkuar ndonjehere mendja te vrasesh veten????----"
    jo per gje por une nga natyra jam tip pesimist...dhe kur fillova te lexoj dekadentčt e bohemčt....te stilit dostojevsk, kafk, xhojs, bodelaire, rembo,alan poe etj u bera edhe me keq...keshtu qe tani mi ka ndaluar doktori ....se me mbyti zymtesia kur i lexoja.

nuk them se nuk kane vlera...por qe jane te rende...te rende jane...dhe c'eshte me e keqja kane nje aftesi persuazive befasuese...te injektojne edhe ty....aftesine per te pare jeten me perde te erreta....! ne kohen qe jetojme...me te vertete qe nuk kemi nevoje per dekurajime te metejshme...!

Tregome kush je, dhe atehere do te di te shprehem me pasion! L.Buscaglia

i/e regjistruar Maska e Ema
    Anėtarėsuar
    06-07-2002
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    46
    Une po lexoj( Followin a Dream) te Elboni Snoe ne anglisht si e vetmja qe me ka mbetur pasi ato pak libra qe mi postojne nga Shqiperia i mbaroj me nje fryme.

Reading is a wonderful thing. It can relax, excite, and bring back memories...
    I`m just saying...
    What a person does for a living,
    does not say who they are.

El-Letėrsia Maska e macia_blu
    Anėtarėsuar
    04-05-2002
    Vendndodhja
    michigan usa
    Postime
    2,492
    une kam tentuar te vras veten....
    por shume perpara se te lexoja autoret e permendur(qe te ngjallin kete ndjenje- cuditerisht qe kur kam lexuar ato e po lexoj te tjere as nuk me shkon bira e mendjes te vras veten, me eshte shtuar se paku nje arsye te jetoj.... per te lexuar ato qe nuk i kam lexuar ende. ia vlen te jetosh edhe per kete, kur boshesia dhe e keqia e jetes te rendon me shume se duhet).
    Jeta eshte gjithmone e padrejte po asnjehere e pabukur-kjo pasi i shpetova tentatives se pare te vetvrasjes.
    C'me kujtove DOSTOJEVSKIN.!
    Ndonje dite do te postoj dicka ne forum nga biografia e tij e shkruar nga Zvajku....(galaktike me vete... disa jete qe nuk shuhen edhe pasi vdesin, qofte edhe kur vdesin te vetvrare)
    Letersia dhe Muzika e bejne me te bukur qellimin e jetes.
    (pa mohuar fuqite e tjera te artit qe nuk i permenda vetem nga fakti se nuk i njoh.....-dhe justifikohem se jemi ne forum te letersise e me falet qe te meshoj me se shumti letrave -letersise.)
    ....urime per te gjithe.....e me se shumti, dashuri....
    macia_blu.
    "Shkolla nuk e ben njeriun me te mencur, e meson te duket i tille" (e.m)

UNE kam lexuar shume libra , mund te per mend nje qe me ka ngelur ne mendje dhe qe eshte me te vertet i BUKUR.
    sHIKO SI E THOTE autori NICCI FRENCH:

"Cancel all the appointmens and unplug the phone when started until you finish this thriller"

Dhe e ka fjalen per librine tij shume TE ARRITUR " KiLLing Me Softly"
    Jua rekomandoj ta lexoni se me te vertet do ju mbetet ne mendje. JA VLEN

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    31-05-2002
    Postime
    1
    Ska 2 dite qe mbarova librin "Il Profumo" Patrick Süskind, dhe tani jam gadi ta rilexoj dhe nje here.

"Nel diciottesimo secolo visse in Francia un uomo, tra le figure pił geniali e scellerate di quell'epoca non povera di geniali e scellerate figure. Qui sarą raccontata la sua storia. Si chiamava Jean-Baptiste Grenouille, e se il suo nome, contrariamente al nnome di altri mostri geniali quali de Sade, Saint-Just, Fouché, Bonaparte ecc., oggi č caduto nell'oblio, non č certo perché Grenouille stesse indietro a questi pił noti figli delle tenebre per spavalderia, disprezzo degli altri, immoralitą, empietą insomma, bensģ perché il suo genio e unico ambizione rimase in un territorio che nella storia non lascia traccia: nel fugace regno degli odori."

ju puth te gjithve!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    18-06-2002
    Vendndodhja
    Kurrkundi
    Postime
    132

Medea ,Mace...

Shiko Medea me ke prure nje dem te madh sot....
    Eshte e vertete qe Nietzsche-n e sidomos Kafken ,Kafken sidomos
    i lexoj me temtha dhe bark...por Dostojevski vetem me lidh me keto te dy...me kupton?Ai eshte i paplote per mua...
    Sa per vetevrasjen ....oh c`me dhembin trute,,,e kam provuar e pranoj qe kam prere njehere damaret po vetem nga ngazellimi i dashurise per te vdekurit e famshem dhe te jo-famshem...nga dashuriaaaa e madhe dhe e pambrritshme per letersine,ninullen time te pare...
    po nuk do e bej me kurre...se tani jetoj per te lexuar Mace!
    vetem per te lexuar...se jam ende 17 dhe koha s`me ka dhene shume libra ne dore dhe ne tru...Eshte e vertete qe Kafka me riktheu,
    Ishte grishja dhe vajtimi me i mrekullueshem qe kisha pare ndonje here....
    pastaj erdhen me rradhe gjithe te tjeret...Dedalusi,,,bodleri...mersoi...godoi....e shume e shume te tjere....
    The path of excess leads to the Tower of Wisdom.(Blake)

El-Letėrsia Maska e macia_blu
    Anėtarėsuar
    04-05-2002
    Vendndodhja
    michigan usa
    Postime
    2,492
    ore zarathustra,
    e di qe me vjen inat qe je vetem 17 vjec sepse pas nja 10 vjetesh kam pershtypjen se do te duhet tu rikthehesh edhe nga nje here autorev qe ke lexuar.
    Shiko, per letersine dhe autoret e mirfillte te letersise ndoshta nuk eshte dhe aq e nevojshme rikthimi pasi jam e sigurt se je formuar pak a shume nga sa ke akumuluar, por psh per shume autur nga ato qe permend mendoj se po.
    dua shume te me kuptosh , se kjo me ndodh edhe mua per disa autor dhe per disa libra...ndonese duhet te pakten pernga mosha te lexoj me shume histori tanime( me te cilen nuk po e tradhetoj dot letersine...lol)
    me fal nese une nuk mund te them per dostojevskin se eshte i paplote...edhe pse mund te kete autor qe ne disa raste e ne disa tema me pelqejne me shume se dostojevski. dhe qe jane shume shume te rralle.(ky mendimi im per dostojevskin dhe pse jo edhe me gjere disa te tjere nga letersia e madhe ruse)
    pa harruar kurre autoret francez... qe per mua jane edhe elita ne letersi.
    pa pretenduar se kam lexuar shume ose duke ndjere nevojen per te lexuar ende... ti zarathutra me kenaq, me bind se ke vullnet dhe dashuri per gjerat qe ben(edhe per jeten qe edhe e ben edhe te ben ajo ty)
    macia qe te do fort.
    "Shkolla nuk e ben njeriun me te mencur, e meson te duket i tille" (e.m)

i/e regjistruar Maska e MEDEA
    Anėtarėsuar
    22-05-2002
    Vendndodhja
    jamaica
    Postime
    301
    zarathustra...per cfare ishte ai dčmi qe te shkaktova une?! ma thuaj sa per info se jam kurioze!!! dhe po ju keshilloj te gjitheve nje liber yll fareeee.....lerini per pak caste dekadentet e merruni me....."edhe yjet rine e veshtrojne" ARCHIBALD CRONIN
    ciao mjao
    Tregome kush je, dhe atehere do te di te shprehem me pasion! L.Buscaglia

Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234

Tema tė Ngjashme

1. Kėshilla Estetike/Nė kushte shtėpiake
    Nga Mina nė forumin Bukuri dhe estetikė
    Pėrgjigje: 226
    Postimi i Fundit: 26-07-2024, 03:27
  2. Keshilla Dhe Porosi Ndaj Pushtetarve Dhe Udheheqsave
    Nga gharib nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-04-2009, 05:29
  3. Kėshilla dhe udhėzime rreth provimeve shkollore
    Nga titi-a nė forumin Komuniteti musliman
    Postimi i Fundit: 28-12-2008, 09:44
  4. Kėshilla pėr meshkujt qė vuajnė nga prostati
    Nga Albo nė forumin Mjeku pėr ju
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 01-05-2007, 15:17
  5. 10 kėshilla pėr tė mbajtur lidhjet shoqėrore
    Nga Bani gjk nė forumin Toleranca fetare
    Postimi i Fundit: 18-04-2006, 05:00

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •