Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 39
    i/e regjistruar Maska e MEDEA
    Anėtarėsuar
    22-05-2002
    Vendndodhja
    jamaica
    Postime
    301
    Ihti.... maupasant optimist????? e ke shume gabim...te gjitha tregimet e tij ose kane perfunduar me vdekje...ose aty afer! ai vete vdiq rreth moshes 43 vjecare...i cmendur...! ( me duket se vrau veten...si pasoje e depresionit....ME DUKET) ne mos e ngaterroj me ndonje tjeter.
    Tregome kush je, dhe atehere do te di te shprehem me pasion! L.Buscaglia

Lazaratas Maska e Bel ami
    Anėtarėsuar
    17-04-2002
    Vendndodhja
    Lazarat
    Postime
    1,184
    Mopasant eshte "MJESHTRI I PROZES"

Kush e ka lexuar dhe nuk e ka pelqyer?
    ... E ku thuhene ne karte
    Fjalet e Gjuhes se Zjarrte!

i/e regjistruar Maska e Agim Doēi
    Anėtarėsuar
    23-05-2002
    Vendndodhja
    Tiranė, Ministria e Mbrojtjes
    Postime
    2,799
    Medea!
    Mbasi kreva sė lexuari Stefan Cvaig librin "Maria Antuaneta" fillova dhe mbarova me njė frymė romanin e mrekullueshėm tė Ismail Kadaresė "S.P.I.R.I.T.U.S" tė cilin ua rekomandoj.
    Agimi

Unė ju kėshilloj njė autor tė mrekullueshėm, qė sapo ėshtė pėrkthyer nė Shqipėri me "Identitete vrastare".

AMIN MAALOUF ka lindur nė Liban dhe ėshtė shpėrngulur qė i vogėn nė France. Gazetar, publicist, Amin Maalouf ėshtė pena mė e bukur orientale moderne qė kam lexuar deri mė sot.

libri i parė qė kam lexuar nga ky autor ėshtė "Leon afrikani", pastaj u zhyta nė "Samarkandė", "Udhėtimi i Baldasarit", "Identitete vrastare"...

sapo u shkėputa prej tij pėr tė rilexuar Kadarenė nė frėngjisht kėsaj radhe, ju nuk mund ta imagjinoni se sa bukur janė pėrkthyer veprat e tij nė kėtė gjuhė

AMIN MAALOUF nė frėngjisht : "Le périple de Baldassare", "Léon l'africain", "Samarcande", "Identités meurtričres", etc...

Nėse doni mė shumė shpjegime pėr sejcilin libėr mė thoni, po edhe njėherė, ju kėshilloj me ngulm "Identitete vrastare" qė sapo ėshtė pėrkthyer nė shqip.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    18-06-2002
    Vendndodhja
    Kurrkundi
    Postime
    132

hej Eni

Zarathustra eshte nje mrekulli...vetem ajer te paster gjen aty...xhanem ashtu si dhe ne shkrimet e tjera te NIETZSCHE...

Une per vete po lexoj "Krim e ndeshkim" uuuuuu shume i bukur...

libri qe me ka pelqyer e qe se harroj dot Eshte "Neveria "-Sartri.
    The path of excess leads to the Tower of Wisdom.(Blake)

i/e regjistruar Maska e MEDEA
    Anėtarėsuar
    22-05-2002
    Vendndodhja
    jamaica
    Postime
    301
    Zoti Agim flm per sugjerimin ne lidhje me librin e kadarese...!
    persa i takon CVAJGUT...une sa mbarova se lexuari "maria stjuart" te tij....gjithashtu i mrekullueshem sa " maria antuaneta".

Marin...me terhoqi titulli i atij librit tend..qe na keshillove...nqs mundesh te lutem me thuaj dicka ne lidhje me subjektin e tij sepse jam kurioze.!!!!

pergezime atij qe ka pasur guximin te lexoje "neveria" e sartrit...te perkthyer si mos me keq qe ne titull...! "la nauseč" ...me duket e ka origjinali.
    Tregome kush je, dhe atehere do te di te shprehem me pasion! L.Buscaglia

Pėr Medean...dhe tė tjerėt.

"Qė kur jam larguar nga Libani pėr tu vendosur pėrfundimisht nė Francė, kush e mban mėnd sa herė mė ėshtė drejtuar pyetja - me qėllimet mė tė mira - nė ndihem mė shumė francez apo libanez. Unė pėrgjigjem gjithmonė : tė dyja. Dhe kjo jo pėr ekulibėr e barazi, e si rrjedhim pėr tu treguar tė tjerėve se e kam mirė me tė gjithė, por sepse njė pėrgjigje e kundėrt do tė ishte gėnjeshtėr. Ajo qė mė dallon mua nga njė tjetėr person, ėshtė fakti qė unė ndodhem nė mes dy vėndesh, dy a tre gjuhėve dhe njė morie traditash kulturore. Ky ėshtė identiteti im..."
    Amin Maalouf

Nė "Identitete vrastare", duke u nisur nga njė pyetje qė i bėhet shpesh, Amin Maalouf refklekton mbi nocionin e identitetit, mbi pasionet qė rrjedhin prej tij si dhe rrėkitjet e tij vrastare. Pse ėshtė kaq e vėshtirė tė pranosh nė liri tė plotė pėrkatėsitė ndryshme ? Pėrse nė kėtė fund shekulli afirmimi i vetes duhet tė shoqėrohet me refuzimin e tjetrit ? A do tė jenė shoqėritė tona nė pafundėsi tė nėnshtruara ndaj tensioneve, ndaj shpėrthimeve te dhunės, pėr tė vetmen arsye sepse njerėzit qė jetojnė nė tė njėjtin vėnd nuk kanė tė gjithė tė njėjtėn fe, tė njėjtėn ngjyrė lėkure, tė njėjtėn kulturė nė origjinė ? A thua ekziston njė ligj nė natyre apo njė ligj historik qė tė dėnojė ato njerėz qė masakrohen nė emėr tė identitetit tė tyre ?
    Pėr tė refuzuar kėtė fatalitet, autori zgjedh dhe vendos tė shkruajė "Identitete vrastare", me njė penė tė menēur dhe tė kthjellėt, ku shqetėsimi pėrzihet mrekullisht bukur me shpresėn.

Perjashtuar Maska e Ihti
    Anėtarėsuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    NY
    Postime
    966
    Zarathustra, qekena me nji mendje, se edhe une "krim e ndeshkim" po lexoj, po akoma nuk po me ngroh si liber...gjuha eshte shume e bukur, po pershkrimet jane shume te zgjatura-helbete kshu e ka Dostojevski-edhe shume i vranet Raskolnikovi yne i dashur...une mezi po pres te celet njehere!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    18-06-2002
    Vendndodhja
    Kurrkundi
    Postime
    132

Ihti.

E lexoj per here te pare "krim e ndeshkim"dhe them se me ka frymezuar vrullshem migrenen nietzsche-ane...
    kur letersia te versulet ne cdo qelize te qenies eshte e pamundur te kotrollosh temthat...apo jo?
    The path of excess leads to the Tower of Wisdom.(Blake)

Perjashtuar Maska e Ihti
    Anėtarėsuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    NY
    Postime
    966

Zarathrusta

Une Nicken e lexoj vetem ne dimer, kur s'te bie dielli ne koke. Dostojevski eshte gjithashtu pjate qe haet ne dimer, me perjashtim ndoshta te "idiot"-it

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Kėshilla Estetike/Nė kushte shtėpiake
    Nga Mina nė forumin Bukuri dhe estetikė
    Pėrgjigje: 226
    Postimi i Fundit: 26-07-2024, 03:27
  2. Keshilla Dhe Porosi Ndaj Pushtetarve Dhe Udheheqsave
    Nga gharib nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-04-2009, 05:29
  3. Kėshilla dhe udhėzime rreth provimeve shkollore
    Nga titi-a nė forumin Komuniteti musliman
    Postimi i Fundit: 28-12-2008, 09:44
  4. Kėshilla pėr meshkujt qė vuajnė nga prostati
    Nga Albo nė forumin Mjeku pėr ju
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 01-05-2007, 15:17
  5. 10 kėshilla pėr tė mbajtur lidhjet shoqėrore
    Nga Bani gjk nė forumin Toleranca fetare
    Postimi i Fundit: 18-04-2006, 05:00

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •