Para 1 jave me dergoi vellai nje liber te Ismail Kadares,
dhe tani jame duke lexuar ate,
libri titullohet " Lulet e ftohta te Marsit"
Para 1 jave me dergoi vellai nje liber te Ismail Kadares,
dhe tani jame duke lexuar ate,
libri titullohet " Lulet e ftohta te Marsit"
A woman marries a man expecting he will
change, but he doesn't.
A man marries a woman expecting that she won't
change, and she does.
- COBRA-
te them te drejten ,nuk po me terheq shume
, te shof e si do te jete vazhdimi i tij![]()
A woman marries a man expecting he will
change, but he doesn't.
A man marries a woman expecting that she won't
change, and she does.
- COBRA-
Libri qe sapo mbarova se lexuari me nje fryme eshte "Thuaji zemres Po" shkruar nga Susanna Tamaro.
Liber mjaft i kendshem por sa shpejt qe mbaroi!!!
"Keshtu foli Zarathustra" e Friedrich Nietzsche !
Eni me te vertete ke arritur ta perfundosh ate liber??? se une 100 e kam zene e 100 here e kam lene pa e cuar asnjehere deri ne fund!!!!....qe ta kuptosh ate liber duhet me te vertete shume perqendrim , gje qe shpesh edhe me mungon!
Tregome kush je, dhe atehere do te di te shprehem me pasion! L.Buscaglia
e mbarova se lexuari keto dite.
Dhe me pelqeu shume.
Por ke te drejte kerkon shuem perqendrim.
Fillimisht e kam nisur ta lexoj vitin qe shkoi, por mqs gjendja ime shpirterore nuk i perkonte perqendrimit qe libri kerkonte,e lashe dhe e rimorra ne duar fundjaven qe shkoi, duke qene komplet e qete nga trute e me perqendrim maksimal te libri
Libra te tjere qe mund te lexoj, s'parashikoj shume, perveē materialeve qe me duhen per studim![]()
Renia e baronit te Droges P.Escobar, nga Mark Bowden .
dhe :
"Napoleon and Wellington"
nga Andrew Roberts. Me mjeshteri jept kontrasti ndermjet dy ushtarakeve me te fuqishem europiane te kohes.
Kurse une momentalisht po e perfundoj librin e quajtur ''Guardian of Rannoch'' te Lyn Vanner.
Ehste nje liber shum terheqes.
sa me ka mare malli te lexoj liber shqiptare.
pershendetje
Eni...thjesht pyetje,- ke lexuar gje tjeter me pare nga Nietzsche? Shumica e femrave pergjithesisht irritohen nga shkrimet e tij, dhe per cudi shume pelqejne Zarathrusten, megjithse jam i sigurte se shume, shume pak prej tyre arrijne ta kuptojne.
Se harrova... libri me i bukur qe kam lexuar kohet e fundit eshte
"The Plague" nga Camus. Sidoqofte nuk eshte liber per lexim ne vere, ose me mire, nuk eshte ndonje nga ato librat optimiste e te lumtur...sic mund te jene tregimet e Maupasant...ai po te knaq ta lexosh ne plazh!
Per Lulet e Ftohta te Majit qe permendi Cobra, edhe une jam i nje mendimi, eshte liber i bukur, po sidoqofte jo ne nivelin e shkrimeve te meparshme te Kadarese.
Lajmi i mire eshte se ky liber sic duket u be shkak, qe te shkruhet ne New York Times, nje artikull mbi Kadarene, ne te cilin shkrimtari vleresohet goxha, por jo vecanerisht per kete liber, por per krijimtarine e tij ne pergjithesi, mbi te gjitha mbi nderthurjen e mitologjise, antikitetit dhe abstraktes me realitetin. Ne artikull permenden librat: Pallati i Endrrave - Dosja H- Piramida.
Krijoni Kontakt