e hap kete teme me nje fakt konkret qe me ka ndodhur mua ketu ne amerike.shqiptaret e maqedonise nqs se nuk e dini jane te njohur per besimin e devotshem ndaj fese myslimane.ky eshte edhe fakti qe nuk ka absolutisht asnje shqiptar nga maqedonia qe i perket fese ortodokse apo asaj katolike.
doli rastesia qe nje shoku im me prezantoi me kusheririn e tij qe sapo i kishte ardhur per vizite ne shtepine e tij ku une ndodhesha rastesisht.kusheriri i shokut tim kishte ardhur bashke me gruan dhe femijet .sapo hyne te dhoma e pritjes ato une u befasova ate qe me pane syte.ky shoku na kishte rritur nje mjekerr shume te gjate ,ndersa gruaja e tij ishte e mbuluar me te zeza dhe vetem syte i dukeshin.ajo ngjante pikerisht si ato grate e afganistanit.femijet i kishte te dy vajza dhe i kishte hedhur nje shami ngjyre roze ne koke qe tja mbulonte floket.
kur u prezantova me te une ,ai nuk me lejoi qe tja jepja doren gruas se tij ne nje shenje pershendetse.ne fakt gruaja e tij kthente koken dhe nuk mi hidhte syte fare.kjo gje me habiti dhe me cuditi pa mase por edhe njekohesisht me tronditi.fundja fundit ato shqiptare jane dhe me vinte turp qe ato e prezantonin veten te tille ,si shqiptar pra.une kam mjaft shoke nga maqedonia dhe kosova dhe nuk kam aspak mendime negative ose opinione te dobeta rreth tyre.keta jane shqiptare,vellezerit tane ,dhe i perkasin kultures qe ndjek vendi i tyre nene,"shqiperia".kosova eshte shume vend patriotik dhe nuk e konsideron fene te rendesishme.pra ajo ndjek shembullin e duhur te popullit ame.kosovaret ashtu si shqiptaret e maqedonise jane shume patriote .por keta te fundit akoma vazhdojne ti ndjekin teorite fetare duke ju afruar vlerave te lindjes se mesme dhe vlerave qe jane kundra atyre vlerave shqiptare qe ne kemi pasur me dekada.
Krijoni Kontakt