Close
Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 36
    i/e regjistruar Maska e huggos
    Anėtarėsuar
    02-08-2002
    Vendndodhja
    Hell-As
    Postime
    869

Pasojat E Besimit Dhe Mosbesmit...

Pyetja shtrohet thjesht..

Nese do te besoj ne Zot, c'fare 'te mirash apo te keqijash' do te kem... Mire eshte kush ka dicka per te thene t'i thote nga pervoja e tij personale..

Dhe se dyti...

Nese nuk besoj ne Zot c'fare 'te mirash apo te keqijash' do te kem?

Cila nga te dyja kategorite mund te konsiderohet me e lumtur??? (ne anen trupore, shpirterore dhe ate frymore..)

duke pritur...
    huggos

Me emrin e All-llahut, Meshiruesit, Meshireberesit

Ata qe besojne Zotin ndjejne miresi,lehtesim dhe rrugedalje ne cdo ceshtje qe i perket kesaj bote dhe shpetim ne boten tjeter nga Zjarri i Xhehenemit "Por ata, prej tyre qė kanė thesar tė diturisė, dhe besimtarėt, besojnė atė qė t'u shpall ty dhe atė qė u shpall para teje, besojnė edhe ata qė e falin namazin dhe japin zeqatim dhe besimtarėt nė All-llahun e nė jetėn e ardhshme. Tė tillėve do t'u japim shpėrblim tė madh." [Kur'an 4, 162]
    Ata qe nuk besojne do te fitojne te kunderten "E kush ia kthen shpinėn udhėzimit Tim, do tė ketė jetė tė vėshtirė dhe nė ditėn e kijametit do ta ringjall tė verbėr. " [Kur'an 20, 124]

i Krishtere Maska e i krishteri
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

Thumbs up

Tema eshte me vende.

studenti blu dua te dij q gje prej teje: "Feja duhet te jete diktature apo liri"?
    Nese ne boten Perendimore jane te pa fe(secili beson sipas mendjes se vet), ne vendet islamike feja islamike ka marre vendin e Zotit(Zoti thote mua me takon gjykimi dhe denimi). Ajo gjykon denon me vdekje apo dhe shume gjera qe shtremberon figuren e Perendise, sepse mbi te gjitha behen ne emer te Zotit, por nejse nuk i kupton keto gjera ti.

besimi i sjell nje personi mardhenjen e vertet me Perendine (si At e Bir). Ti beson se ne Perendine prandaj nuk i bene disa gjera. Nuk i bene nga frika semos Perendia te denoin por i ben se ke druajtjen e Perendise ne vetvete(qe nuk do te largohesh kurre nga Perendia).veprat e mira jane frytet e besimit ne Jezusin. Nese 1 person ben veprat te mira vetem por nuk beson ne ate qe Perendia ka bere per te, nuk do ti vlejne per asnje gje ato qe bene.

Mos besimi sjell qe nga vet emri(nuk i ze bese Perendise ne ato qe thote, premtone, keshillon, meson, etj.). Nese dikush nuk beson nuk eshte se Perendia do ti sjelle te keqija sepse Perendia nuk i sjelle asnjerit ne kete bote te keqija. Ai qe nuk beson do te terheq mbi vete te keqen sepse nuk do te dije kurre seē eshte e keqja e vertete dhe e mira e vertete.
    Nuk do te kuptoje kurre se kush eshte Perendia dhe se ē'do Perendia prej ketij personi. do te kete gjithmon idete e trubullta dhe do te kete gjithnje pragjykimi ndaj Perendise.

me respekt i krishteri!!!
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

instinkt i vetembrojtjes!
    Anėtarėsuar
    24-05-2002
    Vendndodhja
    ne bahcen e shtepise time
    Postime
    351
    Pasojat e Besimit dhe Mosbesimit.....

Por une ne fillim do pyesja : A ekziston Mosbesimi i mirefillte?
    Mua me duket sikur nuk ekziston. Njeriu eshte ne thelb i prirur qe te besoje ne dicka. Gjithmone ka besuar, qe ne krijimin e tij. Edhe tani, per mendimin e tim, pothuajse te gjithe besojne. (Do e spjegoj me poshte pse thase "pothuajse")

Dikush beson ne Zot , dikush ne djall dhe dikush ne veten e tij. Por per te besuar, beson aman. Dhe nese une kur arrij nje sukses them: "Te faleminderit o Zot qe me ndihmove ta arrij kete", ai qe beson ne forcat e tij thote: "Eh, sa i zoti qe jam. Ia arrita !"
    Pra besimi ekziston ne thelb, dhe varet vetem se cfare, sa e madhe, sa e ndritshme, sa e erret, sa e vogel ose sa meskine eshte ajo qe cdonjeri beson.

Tani do spjegoj pse thashe me siper "pothuajse gjithkush"...... Sepse ka njerez qe ne periudha te ndryshme enden midis besimeve dhe nuk dine se ku te zene vend. Ato jane konfuze dhe per momentin duket sikur nuk besojne asgje. Por edhe ata e gjejne vendin e tyre dikur.

Sa per dallimin, mendoj qe gjithsecili, ndjehet mire aty ku vendoset, per te mos shkuar ne ekstrem dhe te them qe gjithsecili eshte i prere per tu vendosur diku. Por megjithate, nese nuk do them "i prere" do them i prirur.

Na qellon shpesh qe takojme njerez te cilet, clirojne drite dhe ne themi "Sa i mire, ky ose kjo" dhe ka njerez qe clirojne erresire dhe ne themi.... (e dini ju se si).

Dhe ne fund dua te them ate shprehjen e famshme "Nuk ka asnje te keqe te madhe pa nje te mire te vogel dhe nuk ka asnje te mire te madhe pa nje te keqe te vogel" gje qe e solla per te ilustruar faktin qe e mira dhe e keqja, pavaresisht nga porcionet ekziston brenda njeriut dhe ne nje fare menyre ai duhet te zgjedhe ku te vendoset.
    Ji Vetvetja!

maniac AMORPHIS fan Maska e Jeans-boy
    Anėtarėsuar
    18-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    239
    Shpirt i fshehur
    Sigurisht qe ekziston mosbesimi i mirefillte.Une do ta futja veten ne kete kategori.

Nje njeri nuk e quan dot veten jobesimtar sepse ai nuk deshiron te besoje ne dicka,por,sepse nuk arrin dot te besoje.
    Ku qendrojne te mirat dhe te keqijat mes dy kategorive:
    Besimtari ka nje shprese diku te e ardhmja qe e ben ate ta marre me shpejt veten pas periudhave te keqija ne jete,sepse "ka nje Zot qe e do ate",dhe besimi te Zoti i jep atij nje permbushje te brendshme me te vazhdueshme krahasuar me jobesimtarin.
    Thashe qe besimtari ka pra kete permbushje te brendshme.Mund te thosha edhe 1000 avantazhe te tjera te besimtarit ,por, me duket se kaq mjafton: Cfare do te kerkonte nje njeri me shume?
    Atehere,do te me pyeste dikush pse nuk filloj te besoj edhe une.
    -Sepse mendoj se Zoti eshte personazhi me i bukur letrar per te cilin eshte shkruar, dhe, une mund te besoj te personi por jo te personazhi
    ...niente che amassi di piu'...

instinkt i vetembrojtjes!
    Anėtarėsuar
    24-05-2002
    Vendndodhja
    ne bahcen e shtepise time
    Postime
    351
    Pra ti Jeans_boy, beson tek personi dhe jo tek personazhi. Pikerisht kete kam thene dhe une me siper. Pra ka nje kategori, aty tek ajo qe une kam shkruar, qe besojne ne veten e tyre. Pra ato jane ateistat, qe mendojne qe nuk ekziston asnje lloj force madhore. Ata besojne qe njeriu ka ardhur nga hici dhe do shkoje ne hic dhe per ta e rendesishme eshte cdo gje qe simbas tyre ekziston.
    Nuk mendoj se e kam permbledhur te gjithe ate qe ndjejne dhe besojne ateiste. Po te rrija te mendohesha pak jam e sigurt qe do e beja, sepse kam qene ateiste per nje fare periudhe ne jeten time. Pra jam perpjekur ti mbush mendjen vetes qe asgje te mbinatyrshme nuk ka dhe cdo gje ne gjithesi vepron sipas forcave te bazuar ne ligjet qe shkenca ose i ka zbuluar ose do i zbuloi. Por kjo nuk do te thote te mos besosh ne asgje. Kjo do te thote te besosh ne fuqine e brendeshme te njeriut qe me perpjekjet e tij dhe vetem te tij, mund te arrije diku ose dicka.
    Pra une mendoj qe edhe ateistat diku besojne. Ne veten e tyre apo zhvillimet e shkences apo ne ligjet e fizikes,... apo.... ku e di une se ku.
    Pastaj kam thene qe ka nje kategori qe eshte diku midis. Qe leviz nga nje forme e besimit ne tjeter dhe qe nuk ka gjetur veten akoma. Ti (kerkoj ndjese nese opinioni im eshte i gabuar) nuk me duket se futesh ne kete kategori. Ti nuk je duke "kerkuar". Ti ngjan me teper me nje ateist ne syte e mi.
    Ku do qe te besh pjese, ajo qe une te uroj, eshte qe te ndjehesh mire.
    Ji Vetvetja!

dEaD rAceR Maska e unreal
    Anėtarėsuar
    02-04-2003
    Postime
    528
    Nuk e mbaje mend qe jam lutur Zotit,por e di se ne moshe te re frigohesha p.sh vetetimes,ndegjoja gjyshen time duke peshperitur do lutje qe as ajo s'dinte se c'fare domethenje kane,por megjithate ajo lutej!
    Une as sot e kesaj dite nuk besoi,jo qe nuk kam dashur,por si duket Zoti kurre nuk me dha nje shanse sado e vogel te jete ajo ti besoi une.
    Shpeshehere them se nese Zoti egziston atehere ai eshte krijesa me e tmerrshme qe mundet te egzistoi,ai eshte kulmi i se keqes ne kete bote!
    C'bera une Zotit qe femijria ime te jete e mbushur me vuajtje, dhimbje,skamje etj?!
    Pse te besoi ne te keqen kur ai do duhej te jete e mira e njerzimit?!
    Duket se njeru eshte si dhelpra...edhe ajo ece mbas dashit duke pritur se kur po i bien **** ne toke,jo tani,jo me vone!
    Shpeshehere me ka ra rasti te shohe shume njerez qe besonin Zotit,ishin te ndershem dhe te dashur,por edhe atyre ju ndodhte nje e keqe,tragjedi qe zymte zemrat e tyre!
    Atehere pytja veten:A keshtu kthehet dashuria nga Zoti?
    Ne fund besove apo jo, e tere jeta eshte e lidhur me fatin...if you are lucky,you'll hit the jack pot,if not,...then you are in deep shit!

Larguar Maska e cunimartum
    Anėtarėsuar
    07-06-2002
    Vendndodhja
    Canada
    Postime
    678
    .if you are lucky,you'll hit the jack pot,if not,...then you are in deep shit!
    te uroj te hitesh ndonje jack pot meqenese kulmi i Lucky per ty eshte ai, por do doja te dija do te ndihmoje jack poti ti shmangesh vdekjes dhe po qe se jo do ta marresh dot me vete...

haj shnet
    PS. sa per sqarim shansin e ke ne dore dac mere dac lere
    Fen e ke krejt personale. MEMEDHEUN E KEMI TE PERBASHKET.

dEaD rAceR Maska e unreal
    Anėtarėsuar
    02-04-2003
    Postime
    528
    cunimartum!

Se kisha fjalen per lotari,lexoje perseri!

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Do e marr nje shembull, Suedinė.
    Ketu skapas lufte gati III shekuj, ne pergjithsi jane protestant joreligjioz.Shkojne ne kishe kur pagezohen, martohen dhe vdesin(flas per shumicen).Jane te gezuar, jetojne gjate, nuk pyesin kenin per religjion. Jane zemer gjere dhe shum human.I falin para kryqit te kuq dhe japin shum per femijet e varfur ne Afrike dhe Azi.
    Edhe per shqiperi e Kosove kan grumbulluar shpesh ndihema.
    Ti pyesish njerzit tjere do te thonin qe keta jane te pa fe!
    Tashti ju pyes a eshte fetar ai qe flet apo ai qe vepron?
    Besoj se me kuptuat.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Kisha ėshtė Njė
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 29-05-2010, 11:25
  2. Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 04-08-2006, 16:53
  3. Besimi dhe besimtari
    Nga Fjala e drejte nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 15-12-2004, 16:41
  4. Qėllimi dhe kuptimi i fesė - besimit
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-12-2004, 16:59
  5. DOKTRINA - Kapitulli II. Simboli i Besimit
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 21-09-2004, 21:47

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •