Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 28
    Perjashtuar nga Mod. Maska e Klevis2000
    Anëtarësuar
    21-02-2003
    Vendndodhja
    Ne jeten reale
    Postime
    1,120
    Postuar më parë nga Manulaki
    Vete historia e krijimit te tregon se c'beri Perendia pa njerezit: I krijoi , qe te mos rrinte pa ta. Zoti eshte krijues dhe i pelqen bolleku. Prandaj Ai e ka krijuar cdo gje ne pafundesi, per te na treguar natyren e Tij, per te ndare bollekun dhe lavdine dhe miresine e Tij me krijesat e Tij.

Trupi kthehet ne pluhur (ne vdekje) dhe shpirti i kthehet Perendise qe e krijoi. Dhe nuk ka vdekje tek Perendia, prandaj as shpirti nuk vdes sepse ai kthehet te Perendia.
    Jo se Zoti e do bollekun por Zoti krijon sepse ne qenien e tij gjendet cilesia e krijimit dhe shume krijesa kane veti dhe mynyra se si ato jane krijuar jane si shkak i cilesive te Zotit.Psh njeriu eshte gabimtar sepse Zoti eshte fales dhe e pranon pendimin .
    Per kete lutet njeriu
    o Zot une jam i gabueshme dhe ti je pa te meta
    Une jam i dobet dhe Ti je i plotfuqieshem
    Une jam i vogel dhe Ti je madheshtor
    Une jam qe vdes dhe ti je I Perjetshem
    Une jam ai qe gaboj dhe Ti je ai qe me fal mua.

JO cdo gje eshte ne pafundesi por krijesat reale kane nje kufi kohe per egzistence e cila eshte deri ne diten e kijametit me pas njeriut i dhurohen disa cilesi dhe virtyte te tjera sic eshte ajo e te qenurit i pagabueshem dhe i perjeshtshem.

Anëtarësuar
    21-02-2003
    Vendndodhja
    Ne jeten reale
    Postime
    1,120
    Postuar më parë nga SuNRiSeR
    A nuk ngjan kjo figure e pershkruar me siper me nje person megaloman, qe ben dicka per te treguar se sa i fuqishem dhe madheshtor eshte?! A nuk eshte edhe krijimi nje demonstrim fuqie dhe pushteti?! Dhe nje qenie e tille qe cdo gje qe ben e ben i shtyre nga deliri i madheshtise, nuk e ka per gje qe ate ka krijuar sot ta hedhe ne plehra neser. Bibla deshmon per kete: Kur Zoti nuk e ka kontrolluar dot situaten e krijesave te tij, cfare ka bere? Iu ka derguar permbytje, semundje, mallkime, luftra pushtues dhe VDEKJE. A eshte ky "Zoti i Dashurise" apo "Zoti Xheloz" dhe "Zoti i Ushtrive"?!

Pershendetje, SS.
    Degjo sunsire nje person si puna jote qe shan Zotin ne neshkrimet e tij nuk e di se ku kategori njerzish ta fus ate .Sepse prinderit i respekton ti dhe ndoshta nuk i ofendon .Shpesh mednohem dhe pyes veten me cfare mendje llogjike keto njerez si puna jte arijne ne kete grade derisa te shajne krijuesin e tyre.Eshte fatkeqesi qe egzistojne njerez te tille sepse prej tyre nuk pritet vecse e keqe derisa njeriu nuk respekton krijuesin e tij Leri pastaj krijesat.por teorite e shtembera filozofike kane bere punet e tyre duke iu nxjerre nga natyra njerzore .Sa per te se krijimet tregojne madheshtine e Zotit besoj se e kupton vete dhe skam pse ta shpjegoj më.Sa poer plehra Zoti nuk i hudh njerzit sepse Ai eshte i meshirshem shiko pak me veten tende edhe pse ti je perdorur terma fyse qe quhen per njeriun dhe Prape Allahu te le te jetosh me kembe dhe duar per te dhene nje mundesi per tu penduar ndoshta nje dite .Ose medeomos ti vete po e con veten ne plehra dhe sdo te kesh argument neser kur te dalesh para Tij dhe te thuash pse me denon.Tipa si puna jote kam qjf ti shoh ne fund te jetes kur i del shpirti ose kur jane para nje tirani se si i respketojne njerzit nga frika e momentit dhe behen arogante ndaj krijuesit te tyre .O Zot na ruaj nga denimi yt Vertet ne jemi te dobet dhe smun te bejme balle asgjeje pa ndihmen tende.O Sunsire shpresoj qe Zoti ta hapi zemren nje dite dhe ta largosh ate neshkrimin tend qe eshte ofendues nese perdoret per njerzit dhe jo me per Zotin.OSe kete ta heqin administratoret te cilet kur shaht ndonjeri ne forum ose ndonje nga ato i bejne delete me vrap per Zoti e gjithesise nuk iu ben pershtypje dhe i thojne vetes besimtar pastaj ........................
    Dhe jo se Zoti nuk i ka pasur mundesi per te kontrolluar njerzit por se denimi ka ardhur si shkak i te keqijave te tyre ne kete bote dhe ato e kane merituar denimin mbas shume fakteve qe iu jane parashtuar.Per kete thote Allahu ne kuran
    Asnje popull nuk e kemi denuar derisa ti dergojme profet (dhe ti paralajmeroje keshilloje dhe ti nxisi per pune te mira dhe largim nga idhujtaria ateizmi dhe prishjet qe ato bejne ne toke dhe vetes se tyre duke u bere shembul per te keq.
    Dhe ky eshte Zoti i drejte i cili nuk i ben padrejtesi askujt.

Per kete thote Allahu ne kuran
    nese ju vjen ndonje e mire falenderoni Zoti e nese ju vjen ndonje e keqe ajo eshte shka i veprave tuaja.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Klevis2000 : 15-11-2003 më 10:05

Anëtarësuar
    21-02-2003
    Vendndodhja
    Ne jeten reale
    Postime
    1,120
    Postuar më parë nga iliria e para
    Personalisht e kam veshtire ta kuptoj se çfare i duhemi ne Zotit?
    Ne as njeri tjtrit s'po i duhemi aq shume.
    se di pse martohesh ti kur nuk paske nevoje per "njeri tjetrin"
    Megjithate ta dhashe pergjigjen lart edhe dije mire Se Zoti nuk ka nevoje per ne
    Sikur te gjithe njerzit nga i pari dhe i fundit qe ka egzistuar dhe do egzistoje bashke me xhindet engjej dhe cdo gje qe gjendet ne gjithesi ti luteshin Zotit per cdo deshire qe kane dhe Zoti tia plotesonte nuk do te pakesonte Nga PUshteti i tij ashtu sikur pakeson gjilpera kur del prej detit.

Anëtarësuar
    21-02-2003
    Vendndodhja
    Ne jeten reale
    Postime
    1,120
    Ja pra, këtë "margaritar" edhe Zoti e pagoi shtrenjtë (sepse e respektoi tmerrsisht): flijoi Birin e Tij një të vetmin në kryq - Jezu Krishtin, vetëm e vetëm që ne të mund të jetojmë - me Të: të lumtur. Dashuria që dhurohet në liri është dashuri e vërtetë.
    Sigurisht, pra, se Zotit ne nuk i "nevojitemi", në kuptimin se Ai nuk ka nevojë për asgjë. Por mirësia dhe dashuria e vërtetë kurrë nuk është egoiste, vetëm për vete, e izoluar, por gjithmonë e ndanë me tjetrin pa e detyruar anën tjetër që ta pranojë. Në këtë "rrezik" hyri vetë Zoti. Kjo është "logjika" e dashurisë së vërtetë, dhe mirë është që është ashtu.
    Budalluku me i madh i krishterimit eshte se Zoti flijoi veten e tih per ti falur njerzit ose zbriti nga shtate qiejt hyri ne barkun e maries ne zorret me ere dhe ne erresiren e barkut pastaj lindi duke qare dhe pastaj u rrit u arsimua u be zdrukthetar hante dhe pinet dhe shkonte ne tualet pastaj filloi ti ftoi njerzit ne adhurimin e nje Zoti tjeter qe ishte ne qiell dhe i falesh atij ne cdo moment pastaj filluan ta persekutojne zotin dhe ti vendosin kurora me gjemba dhe ta fyejne dhe ta rrahin ta peshtyjne e me ne fund ta vrasin por ai i lutet ne kryq nje Zoti tjeter o At pse me le mua.Dhe ne fund del teoria se Zoti ose biri i Zotit u vetskrifikua per ne.
    Kush ka llogjike dhe arsyen te shendoshe e kupton qe kjo eshte dalje nga cdo limit njerzor dhe kete se pranon llogjika njerzore por erresira iu ka qerruar syte disave dhe e kane hequr llogjiken nga fuksioni dhe besojne verberisht ne kete thenie te pabaza dhe vetkundershtuese.
    JU i shpresmir skenii koncepte per Zotin fare ne krishterim e quani Zotin njeri .Konceptet e madheshtise se Zotit dhe pagabueshmerise se tij ju mujgojne krejt.Me vjen keq per ju dhe per besimin e juaj medioker dhe pallogjikshem ne lidhje me Zotin .Pradaj ju keshilloj qe mos thoni gjera te tilla dhe ta lartesoni Zotin me emrat dhe cilesite e tij madheshtore qe ai ka duke e larguar nga krahasimet dhe fyerjet qe behen Atij.

"I PASTER JE O ALLAH NGA CKA KETO FLASIN PER TY"

Anëtarësuar
    21-02-2003
    Vendndodhja
    Ne jeten reale
    Postime
    1,120
    Postuar më parë nga Albo
    Njeriu eshte shembelltyra e Zotit dhe cdo pyetje qe keni mbi Zotin, pergjigjen e gjeni tek vetja juaj, tek familja juaj. Me lart pyesni, c'ka do te bente Zoti pa njerezit? Merreni mundimin te pyesnin baben apo nenen tuaj:

Cfare do te ishit ju pa mua, birin tuaj?

Pergjigjen qe do te merrni, hidheni ketu. Ajo eshte edhe pergjigjia e Atit qiellor.

Albo
    Ju kristianet Albo abuzoni shume me kjte thenie per te cilen nuk ia dini kuptimin
    NJeriu eshte krijuar sipas shembelltyres se Zotit ka kuptim se tek njeriu gjendet cilesi qe ne kuptimin gjuhesor jane si te Zotit por a dhe te kufizuara ne krahasim me cilesite e Zotit.
    Psh themi Njeriu Shikon por edhe Zoti shikon
    Por shikimi tek njeriu eshte i kufizuar dhe se ai nuk shikon me shume se 800 metra ndryshe ndosh tek shqiponja dhe tek skifteri qe e kne te zhvilluar kete cilesi me shume se njeriu .Ose bufi qe shikon naten kurse njeriu nuk shikon naten.
    Shikimi i Zotit eshte madheshtor dhe i pakufizuar ai e shikon cdo gje dhe nese ka pengesa i shikon te gjithe krijesat etij pa i shpetuar nga hikimi i tij asgje .E shikon njeriun qe i lutet naten atij dhe i drejtohet me lutje per falje.Pavarsisht se njeriu gjendet ne dhome te mbyllur ai e shikongrimncen e neutonit blise edhe me shume se kjo ai i shikon adn tende dhe timem
    Zoti degjon dhe njeriu degjon
    Por kuptimi eshte ne kuptimin gjuhesor dhe jo ne ate real
    sepse njeriu nuk degjon me shume se 5 vete ne te njeten kohe se i perzihen fjalet dhe behet lemsh .nuk i degjon fjalet e milingones dhe as levizjen e palneteve nuk i degjon njerzit ne largesi te madhe pra degjimi i trij eshte i kufizuar.
    Kurse Allahu i degjon te gjithe njerzit dhe xhindet dhe engjejut dhe cdo krijese ne nje fragment te kohes pa ju perzier zerat e tyre dhe megjithe4se ato jane ne shume gjuhe dhe dialekte dhe megjithese jane tingujt ne frenkuenca te ndryshme si psh milingona dhe levizja e planeteve.Pra asgje nuk i shpeton Atij.Ai eshte madheshtor dhe pa te meta dhe se shume cilesi te tjera kane kuptim gjuhesor dhe perdoren per Zotin por jo se Zoti eshte njeri dhe i vogel si njeriu.Sepse njeriu jeton dhe Zoti jeton por ndryshe eshte jeta e njriut dhe jeta e Zotit te pavdekshem te gjallit te perjeshtshem.
    Pra ju kristinet e merrni kete si argument per te thene se Zoti eshte njeri dhe se jezusi eshte zot.E keni shume gabim prandaj zbritiu kurani profetit Muhamed .as per tiu sqaruar ju ne gabimet dhe trillimet dhe shtremberimte qe i bete Zotit dhe pjeseve te zbritura Isait a.s.

Dhe se dije mire se Zoti nuk ka femije dhe bij .

Une deshmoj se nuk ka te adhuruar me te drejte pervec Allahut dhe se Muhamedi a.s eshte rob dhe i derguar i Zotit dhe se Jezusi eshte i derguar i Zotit dhe jo biri i Zotit por rob i Zotit.Deshmoj se feja Islame eshte e verteta e pakotestueshme dhe feja e vetme hyjnore dhe se xheneti eshte i vertet dhe se xhehenemi eshte i vetertete dhe se kurani dhe cdo gje qe gjendet brenda tij jane te verteta

Kush i thote kete dhe e verteton me vepra pa dyshim do te hyje ne xhenet(parajse) e kunderta do te ndodhe me ato qe jane jashte kesaj.

Njohuria te ben te lire Maska e SuNRiSeR
    Anëtarësuar
    29-05-2002
    Vendndodhja
    ...where everything fades...
    Postime
    368
    O Klevis!

Demagog i madh na dole o burre i dheut. Nuk e le fjalen te bjere pertoke pa kthyer ndonje pergjigje 3 km nga ato te tuat.

Vetem mos te te genjeje mendja se do arrish ndonje dite ne ndonje vend me te mire, megjithese ti ia ke dhene jeten Zotit ndersa une e kam mbajtur per vete dhe do vazhdoj ta mbaj deri sa te me vije dita per tu bere ushqim per krimbat dhe jo per zjarrin qe po ju le pa gjume.

Ajo puna e denimit nuk eshte aq e kompikuar sa te duket ty: Zjarri i Ferrit dhe torturat mizore nuk jane per tu hequr nga njerez si une, por jane per te te bere ty te lutesh 5 here ne dite dhe ne rast se ndonje dite ka per t'iu fryre ndonje sheiku apo hoxhe te vesh tritolin ne brez dhe te shkosh tek Allahu.

Edhe nje gje qe me duket se nuk e ke kuptuar mire: Une nuk jetoj se ka qejf Allahu dhe me mban ne jete por sepse mamaja natyre "vendosi" keshtu. Jo per gje por sic e the edhe vete nuk do te isha me gjalle po te kishe ti te drejte.

AJ SHNET.

Anëtarësuar
    21-02-2003
    Vendndodhja
    Ne jeten reale
    Postime
    1,120
    Ate dite njeriu do thote ah sikur te isha "dhe" ah sikur te isha gur dhe mos te merresha ne pergjegjesi .Ate dite krimineli do ta paguaje me femijet e e tij por secili do gjykohet per veprat e tij.Kam qejf dhe deshire qe te shikosh nje dite ndonje enderr te keqe dhe te lemerisesh ne enderr dhe pastaj do ta kuptosh megjithese krimbat do ta hane trupin por mos harro se shpirtin e njeriut nuk e hajne krimbat dhe ne gjume ty nuk te ngacmon njeri por ne realitet vuan neper enderr qe perjeton shpirti.O sunsire une nuk te uroj qe te kap denimi i Zotit por te uroj te kthesh mendjen para se te jete vone se nese do Zoti te denoje nuk ka kush ta ndaloje denimin e tij edhe ti i ke pare mbreterit perandorite popujt si jane zhdukur dhe ti nje dite do te dalesh para Zotit por mendohu qe tani se cfare do thuash.
    Adhurove natyren e cila eshte krijese e Zotit dhe se ajo na sherben ne si ka mundesi te sherbeje Zoti ty o sunsire.Zoti te udhezofte ne rrugen e drejte vertet denimi i tij eshte i paperballueshem.O njeri qe semuresh dhe kerkon sherim tek Zoti o njeri qe ke halle dhe kerkon ndihme tek Zoti o njeri qe je ne veshtirsi dhe kerkon ndihme tek Ai qe ka ne dore gjithcka mos u bej arrogant me Krijuesin tend .
    te uroj qe te ndryshosh mendim para se te vije ajo prej te ciles asnje nga ne nuk i shpeton dot.(vdekja) dhe se mund te jete shume e shpejt ndoshta neser por shpresa se do jetosh gjate ta ka shtuar arrogancen.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Klevis2000 : 15-11-2003 më 17:48

Updating.... Maska e Wordless
    Anëtarësuar
    19-06-2002
    Vendndodhja
    Undercover
    Postime
    3,154
    shume e plenksur eshte kjo mersele
    Ky shtet është ky që është sepse qytetarët tanë janë këta që janë !

KOMFORT LUX
    i/e ftuar
    The Purpose of Creation
    Introduction...................................... .....

VEREJTJE!
    SHKRUAJ NE SHQIP; OSE SE PAKU PERKTHEJE![/SIZE]
    Ndryshuar për herë të fundit nga iliria e para : 21-11-2003 më 16:20

Njohuria te ben te lire Maska e SuNRiSeR
    Anëtarësuar
    29-05-2002
    Vendndodhja
    ...where everything fades...
    Postime
    368
    Nuk e kuptoj kete qejfin e madh qe keni per te bere paste shkrime nga 10 km dhe ne nje gjuhe qe mua nuk me duket shqip. Te pakten mos u mundoni t'i sillni anglisht por plasjani arabisht se sidoqofte nuk i lexon njeri.

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Fatmir Limaj
    Nga ARIANI_TB në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 295
    Postimi i Fundit: 07-02-2015, 16:09
  2. Jeta është një fitne
    Nga abdurrahman_tir në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 05-02-2009, 09:05
  3. Muhamedi, Nje Perpjekje Perendimore Per Te Kuptuar Islamin
    Nga forum126 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 06-02-2006, 10:44
  4. Lumi i zjarrtë
    Nga Matrix në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 25-02-2005, 08:04
  5. A eshte feja Islame e perkryer?!
    Nga Gjoni në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 02-03-2003, 20:22

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •