Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 6
    Ikon-thyes Maska e Qafir Arnaut
    Anëtarësuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Shum po shndrit aj Diell, e pak po nxeh
    Postime
    1,542

Ravi Zaharias: Dokumentar për Shqipërinë

Ravi Zacharias, Kanadezo-Amerikan-Indian me prejardhje Brahmine por me familje te konvertuar ne Kristiane nga nje Gjerman merret me 'apologetics'. Eshte nje fushe interesante ku besimtari armatoset me argumenta per te luftuar ideologjite konkurruese. R.Z. specializohet per contra-ateizem dhe ka nja 30 vjet qe e ben kete pune. E kam degjuar disa here, dhe te le pershtypje te mire jo vetem per nga njohurite, por edhe sepse sjell nje fryme Lindore ne debat duke qene Indian.

Nesje se e zgjata. Me poshte mund te shikoni nje dokumentar mbi viziten qe beri ne Shqiperi qe 'vuan nga plaga e ateizmit' ndoshta me shume se vendet e tjere.

http://www.rzim.org/cgi-rzim/ramhurl?f=/rzim/albania.rm

dEaD rAceR Maska e unreal
    Anëtarësuar
    02-04-2003
    Postime
    528
    Cilat jan ato ideologji konkuruese?

Ne Shqiperi nuk eshte vetem ateizmi ai qe luftohet!Keta misionar luftojne edhe ideologjite tjera qe poashtu ne menyren e tyre luftojne ateizmin!

Sikur ne Shqiperi te kishte vetem ateista dhe besimtar te ketij sekti zakarius atehere mund te thuhej se po luftojne ateizmin,por misionaret si ky,te mveshur me logon anti-ateist ne te vertete kan qellim tjeter,jo luftimin e ateizmit.

Anëtarësuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Postime
    1,542
    Citim Postuar më parë nga unreal
    por misionaret si ky,te mveshur me logon anti-ateist ne te vertete kan qellim tjeter,jo luftimin e ateizmit.

Mire qe na e the se nuk e dinim! Ravi Zacharias ka 25 vjet qe ha buke me ate pune. Per ata qe duan te kaliten nga ana intelektuale eshte teper zbatives dhe me argumenta interesante. Kuptohet qe eshte Kristian, por duke qene i 'kafte', nga kasta Brahmine e Indise (ndonese me familje te konvertuar nga kolonizatoret), jep pikepamje interesante, me interesante se ato te nje amerikani, apo gjermani.

Kaq desha te thom.

Predikimet e këtyre i qëndrojnë të njëjtës linjë narkotike fetare me kryesore atë të moralit. Me fjalë të tjera, feja (mitologjia judaike) si pioniere e moralit dhe ç'do gjë tjetër jashtë kësaj mitologjie si e pamoraltë. Këto janë pasaktësi të qëllimshme që trumpetohen vazhdimisht nga subjeket fetare duke shfrytëzuar përsëritjen si mjet propagande. Madje fakti, siç mbështeste personi në fjalë, se një njeri është me vlerë vetëm pse jeton, mua personalisht më duket shumë i rrezikshëm për vetë jetën. Ka dhe më në video, por ke të drejtë që kur dëgjon fjalime të tilla, është stërvitje e mirë për trurin. Në fakt unë po përpiqesha të përfytyroja se çfarë mendonin dëgjuesit kur dëgjonin predikimet.

Anëtarësuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Postime
    1,542
    Citim Postuar më parë nga KVS
    . Në fakt unë po përpiqesha të përfytyroja se çfarë mendonin dëgjuesit kur dëgjonin predikimet.
    Me siguri mendonin "U bo ky jevgu me na shit mend ne!"
    Adresat e faqeve personale mund ti vendosesh ne profil por jo ne firme. Stafi i Forumit

Janë pak si humoristike skenat. Ku ata me vullnet të patundur përpiqen me dëshirën e mirë të tregojnë se ku shkuan sot dhe kë dëgjuan dhe nga ishte ky. Po t'i pyesnim dëgjuesit se çfarë dëgjuan, ç'përgjigje thua se do jepnin?

Tema të Ngjashme

1. Franz Baron von Nopca (1877-1933)
    Nga Eni në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 30-04-2024, 02:46
  2. Çfarë mendoni për Ahmet Zogun?
    Nga honzik në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 242
    Postimi i Fundit: 03-03-2014, 08:03
  3. Diaspora shqiptare në mbrojtje të çështjes sonë kombëtare
    Nga altin55 në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 09:20
  4. Mocioni, Berisha flet për gjithçka, por jo për Fazlliç
    Nga njemik në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 47
    Postimi i Fundit: 19-12-2008, 10:44
  5. Jezuiti italian që adhuronte Shqipërinë
    Nga PLaku-i-Detit në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 06-08-2004, 06:50

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •