Close
Faqja 4 prej 8 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 73
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    15-06-2002
    Vendndodhja
    prishtinė
    Postime
    100
    Postuar mė parė nga Shėn Albani
    Cfare kuptimi do te kishte ekzistenca e Zotit, nese nuk do te ekzistonte njeriu ?
    shen albanit

po ta them nje fjale:
    "O yll i madh gjdo te qe lumturia jote po te mos i kishe ata qe do ti ndriēoje ?"

kete e tha Nietzsche kur donte te dinte po te njejten si ti .
    po te mos ishin njerezit zoti do te ishte "ABSOLUT" ne kuptimin e drejte te fjales.vete fakti qe ne jemi do te thote se ai nuk eshte as i "vetmjaftueshem" ,qe ne iu nevoitemi atij sepse ai nuk na njeh mire ose nuk na ka njohur mire,me kete ju ia kufizoni forcen dhe dijen atij.

kjo eshte pergjigja ime nese e kam kuptuar pyetjen mire
    mendoj prandaj jam egoist

i/e regjistruar Maska e Shėn Albani
    Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    Postuar mė parė nga antitheos

shen albanit

po te mos ishin njerezit zoti do te ishte "ABSOLUT" ne kuptimin e drejte te fjales.vete fakti qe ne jemi do te thote se ai nuk eshte as i "vetmjaftueshem" ,qe ne iu nevoitemi atij sepse ai nuk na njeh mire ose nuk na ka njohur mire,me kete ju ia kufizoni forcen dhe dijen atij.

kjo eshte pergjigja ime nese e kam kuptuar pyetjen mire
    Zoti edhe me njerzit eshte ABSOLUT, jo vetem kaq, ai eshte perfeksioni dhe pagabueshmeria! Me krijimin e njeriut kompletoi krijimitarine hyjnore.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    15-06-2002
    Vendndodhja
    prishtinė
    Postime
    100
    jemi qeni aq te prapambetura ,nuk jemi diqka speciale ,nuk menojme shume ,instinkti epron para arsyes.a eshte kjo ajo qka beti perendia.qenie te dobeta mentalisht vetem evetem qe ti bime ne gjunje atij qe na krijoi.dhurata nuk do te thote qe me gjdo kusht duhet kthyer me nje tjeter ,edhe bile nuke bejme kete atehre biem ne nje rruge me te keqe te cile patjeter e krijoi perendia sepse ai tashme eshte absolut.

e lexova nje shkrim te shen albanit ku flet per ABSOLUTIZMIN e zotit .
    nese eshte absolut ai patjeter se do te dinte edhe te ardhmen ,bile do ta dinte kete para se te na krijonte neve .ai do te dinte se ne parajse apo ne ferr do te mbaronim.dmth ai kur krijoi gjitjhesine e dinte historine e secilit.
    per kete shkak "gjithqka eshte e shkruar nga ai".
    asgje nuk e bejme me vullnet por vlene parimi se ne bejme ate qe na eshte percaktuar me pare.
    qfare vlere ka per zotin qe te shohe ate qka e di tere ate qka do te ndodhe me te.

e gjithe ajo qka bejme determinohet ne ate se ne nuk permbajme pergjegjesi sepse ajo qka mendoi zoti per neve duhet patjeter te permbushet.

nese nje kriminel del e vret nje njeri ,a eshte faji i tij nese zoti gjat krijimi te tokes e zgjedhi kete te ardhme per te .dhe pastaj ai ed enon ate sikur te kishte pase faj ai.

nese zoti e di de ardhmen ai veq e ka determinuar ate te ardhe e cila patjeter eshte e jona ,dhe ne denohemi per ato qka tha zoti beri kur krijoi kete bote.

i/e regjistruar Maska e Ari-Intimidator
    Anėtarėsuar
    08-05-2002
    Postime
    290

Ari

Kam nje Pyetje.

Bazuar nga Bibla, ne cilen dite e krijoj zoti njeriun? Dhe kush ju tregoj atyne qe e shkruan Biblen se Zoti krijoj mu ne ate dite? Dhe pse, bazuar nga Bibla, femra eshte e portretizuar si qenie me inferiore? NE qofte se Zoti na ka krijuar, pse e ka krijuar femren si qenie me inferiore? (keshtu thote Bibla). Ndoshta sepse Meshkujt e kane krijuar Biblen?

INtimidator

Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    Antitheos,

lexo kete shkrim timin te lutem, e atehere krijon nje bindje me te plote per mua.

http://www.forumishqiptar.com/showth...&threadid=3973

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    30-07-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    9
    To Sweet Brunnettee.

Greetings,
    God is the creator. He does not have a beginning or an end. He simply existed. You might ask how can one possibly agree with something this abstract? Faith is the answer.
    “Now Faith is the substance of things hoped for, the evidence of things not seen” Heb 11:1
    Behold, this is a mystery, after all if we can figure out God, really he is not God anymore. My God is greater than His creation.
    In Christ.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    30-07-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    9
    To Ari`s question about the woman.
    Greetings,
    You have to study the entire Bible to understand the importance of “ the woman” Just talking about her inferiority does not do just to God’s creation. The relation between a man and a woman can be paralleled with the relation of Christ and his “bride” which is the/his Church.
    “Let us be glad and rejoice and give Him glory, for the marriage of the Lamb has come, and His wife has made herself ready” Rev 19:7
    In Christ.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    15-06-2002
    Vendndodhja
    prishtinė
    Postime
    100
    shen albanit

e lexova shkrimin tend edhe mund te them se eshte nje nder me te miret qe kam lexuar ne forumin shqiptar.
    asgje nuk kam kunder zotit ,ajo qe me rrevolton eshte feja qe mirret me zotin.

e kam cekur edhe ne shume shkime qe librat si bibla ose kurani jane rober te kohes dhe si te tilla vlene vetem per njerezit qe nuk mund tiu shpjegohen ngjarjet ndryshe.
    eshte e vertete se feja shume e poshteron zotit dhe sipas fjaleve te fetareve dilnin konkludime per joabsolutizmin e zotit dhe se ai eshte i keq.

interesant ti qenke nje fetare i revoltuar nga feja ,qe mundohet te gjeje arsye tjera per krijimin tone.por shumica ende iu besojne atyre prrallave fetare.

big-bengu vetem se bie ne kundershtim me ate qe eshte ne bibles aspak nuk e mohon egzistencen e zotit.e vetem pse shkruan ne bibel nuk mund te themi se bota u krijua para 600 vitesh.
    e kam cekur edhe me heret se sot punohet me teorine e relativitetit ,gjithesia tashme shpejgohet me shprehje sei foton ,neurtino ,hapesire-kohe, big-bang evolucion etj.
    evolucioni bie ne kundershtim me fene .me zotin nuk bie ne kundershtim sepse mund te ishte idea me e mire e itj per ta organizuar nje jete perfekte.

Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    Antietheos,,

kam lexuar dhe rilexuar disa libra fetare, por ne te te gjitha gjendet mencuria e kohes, ata nuk dinen me shume se masa qe i drejtoheshin, apo ishin pak me te dalluar se masa.

Kur i degjoj fetaret e vertete se si flasin per Perendine, kam bindjen se ata ngaterrojne Djallin dhe Perendine dhe se ata ne fakt besojne nga frika dhe nuk i besojne Perendise, por Djallit. Gati gjithe profetet jane rezultat i enderrave. Ata kishin enderruar dhe shpallen veten profet. Ata shume here e konsiderojne Perendine pervers, hakmarres, vrases, kriminel jep udhezime dhe toleron poligami, INCESTIN, vrane njerez dhe kjo nuk eshte ne natyren e ndertuesit sic duhet te jete Perendia.

Shumica E TYRE ishin lloj reformatoresh dhe shkruan nga nje kushtetute ku e sakatuan boten. Ndonese qellimet e tyre ishin te mira, por me vone u polarizuan aq shume sa ne emer te Zotit vranin njeri tjetrin.Gati Asnjeri nuk din te tregoje dic per Perendine, ata mbjellin frike dhe njerzit nuk besojne nga bindja, por nga frika.

Nga kjo nuk shpeton as Dhjata e Vjeter, e aq me pak Kurani si prodhues konstant i diskriminimit gjinor : " Allahu e don mashkulloren me shume " dhe si liber fund e krye antidashuri. Aty vrasja mund te tolerohet, edhe ne emer te Zotit, por Dashuria satanizohet skajshmerisht. Pra Kurani toleron urrejtjen, por jo dashurine, toleron poligamine dhe kaosin familjar, por jo edhe vetezgjedhjen.
    Toleron martesen me kusherira, por nuk toleron lirine e femres dhe te gjitha keto marifete mbeshtillen me emer te nje Krijuesi. Ai qe din te beje njeriun dhe kozmosin, ai nuk mund te beje gabime te tilla qe i mveshin Perendise.
    Tani eshte koha, mendoj te besohet cilesisht e jo perrallave arabe apo te jahudive. Une nuk kam dyshim se ekziston Ai, por jo si e shpjegojne keta. Ky Perendi bie pa pra ne kundershtim me humanen dhe me vetveten!!!

Kur te lexohen keto libra shume here te ngriten floket perpjete se si mund Perendise t“i mvishen cmenduri te tilla!!!!

Une i besoj Perendise, por jo perrallave, prandja mendoj se ai eshte perkryeshmeria, sepse nuk besoj ne rastin, por dicka duhet te kete, por ky Dicka nuk na percjell si SHIKU, per te na shikuar se cka bejme - se mua nuk me pelqen kur beje dashuri te ulet Ai dordolec ne dhomen time!
    Dhe nuk i dua 16 hyri ne boten tjeter, se nuk shkoje atje per tu rimartuar si ne shtepi publike! Me perversione te tilla nuk ushqehem!
    Mendoj se jemi ne binare te njejte, cmendruite nuk mund te besohen...

Te pershendese dhe me respekt

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Mue e di saktesishte se me krijuan prinderit.
    Per tjeter kurrnjri skeni fakte.
    Te gjithat jane si legjende dhe teori.
    Zotin e kemi krijue ne e jo ai ne.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Faqja 4 prej 8 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Perse Zoti na krijoi?
    Nga buja_20 nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 67
    Postimi i Fundit: 13-11-2014, 07:56
  2. Ēfarė ju mėsoi shpirti i shenjtė?
    Nga buja_20 nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 78
    Postimi i Fundit: 10-04-2009, 16:43
  3. Partite Dhe Sektet
    Nga abdurrahman_tir nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 96
    Postimi i Fundit: 17-02-2009, 13:25
  4. Pėr mėsuesit e matematikės
    Nga abdurrahman_tir nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 02-02-2009, 10:22
  5. Shpjegim i lehte mbi temat e Teuhidit
    Nga rapsod nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 82
    Postimi i Fundit: 04-05-2006, 08:01

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •