zoti na krijoi si qenje tė papėrsosura ,na mbarėsoi me ndėrgjegjen gjysmake dhe me "vetėdijen" pėr gabimet tona vetėm e vetėm per tu kėnaqur duke na gjykuar mė vone.:b
zoti na krijoi si qenje tė papėrsosura ,na mbarėsoi me ndėrgjegjen gjysmake dhe me "vetėdijen" pėr gabimet tona vetėm e vetėm per tu kėnaqur duke na gjykuar mė vone.:b
mendoj prandaj jam egoist
Per kundraperendine - antitheos,
Ku i bazon konkluzionet e tua? Perendia na krijoi me vullnet te lire. Njeriu gaboi, dhe duke qene se Perendia eshte i drejte, njeriu mbarti me vete pasojat e gabimit te tij. Perendia nuk kenaqet kur duhet te na gjykoje, Perendia deshiron qe gjithkush te shpetohet. Sepse Perendia e deshi aq boten, sa dha Birin e tij te vetemlindurin, qe, kushdo qe beson ne te, te mos humbase, por te kete jete te perjetshme. Sepse Perendia e dergoi Birin e vet ne bote qe ta denoje boten, por qe bota te shpetohet prej tij.
Suksese
pjesmarrjen ne keto tema e kam evituar gjithmone. besimi nuk sqarohet, nuk shpjegohet, nuk debatohet. gjithmone me sjellin buzeqeshjen tipa si antitheos. kerkimtar ngelen, megjithese dukshem (nga emri) rebelojne ndaj asaj qe po kerkojne.
berat, ne jemi shume te dobet per te zgjedhur. ne, ata qe kemi marre te dyja rruget po rrime ne ate tokesore. ata qe cdo mengjes mundohen te behen ateista.. me kot, mundohen ti harrojne ato qe dine.. me kot.
diku ne bibel shkruhet te devijuarit nuk kthehen mbrapsht.
une zgjedh te mos zgjedh.
Nimf..., me duket se e ke shume gabim! Predestinimi nuk pranohet ne krishterim! Deri me castin e fundit te jetes ekziston mundesia e te kthyerit drejt se mires apo se keqes! Dhe te devijuarit qe s'kthehen, e bejne se nuk duan, por jo se e kane te pamundur!
Antitheos duhet te kuptoje dicka...:formulimet e tij, jane ato te nje rebeluesi te deshperuar e egoist, se sa te atij gjakftohte dhe logjikues! Lojra fjalesh, pa themel e autoritet!
there's still hope for me do te thuash ti. eheee
po ti si ndihesh?
Zoti na krijoje per te bere eksperimente me neve.
Ai Luan shah me dikenin tjeter e neve na ka si figura(gure).
Lumi ka ujin e paster ne burim
Kombi mbi te gjitha
Dhe une nuk kam shum deshire te marr pjese ne keto tema feare.
Por prap po e jap dhe une mendimin tim.
Zoti na e dha jeten po nuk na e dha trurin, na dha shum pak tru.
Ai na krijoi, te shikonte se ku do mberrijme ne, na e dha jeten gjene me kryesore, pastaj ne do benim punen me te madhe. Te jemi ne gjendje te jetojme.
Asigje nuk behet pa mundim e pa sakrifikime.
bye
njeriu kirjoi zotin
IN NOMINE DEI NOSTRI SATANAS LUCIFERI EZCELSIL
Thenja juaj i ngjane thenjes se idhujtareve, paganeve te cilet thane se po te deshironte Zoti ne nuk do te mohonim, Zoti ua mohoj thenjen e tyre, sepse Ai na ka lene me vullnet te lire, kush te doje le te besoij, e kush te doj le te mohoj...
Apo jo?
Krijoni Kontakt