Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 13
    madmoiselle Maska e angeldust
    Anėtarėsuar
    08-06-2002
    Vendndodhja
    Michigan
    Postime
    1,368

Ambienti shoqeror jashte shtetit

Shume prej nesh e kane provuar ose e provojne perdite ambientin shoqeror jashte shtetit. Kemi ketu besoj shume emigrante, studente larg Shqiperise etj qe mund te pergjigjen per kete.

Per shume veta shoqeria ne Shqiperi, ajo qe kane lene pas eshte e pazevendesueshme, dhe e ruajne si gjene me te shtrenjte ne foto, albume kujtimesh, etj. Disa prej tyre ndoshta edhe e kujtojne si kohen me te bukur te jetes se tyre, pasi kur vijne ne vendin e huaj fillojne telashet me ambientimin ne nje vend te rri, veshtiresite e para, te gjejne pune, te paguajne faturat, qirate etj.

Nuk flas per shoqerine ne vend te huaj kur ka shume shqiptare te tjere perreth, por per shoqerine ku ti mund te jesh ndoshta i vetmi shqiptar ne ate grup, si p.sh. shume prej nesh e gjejne veten te tille ne ambientet e punes, shkolles, dhe me pas sigurisht dhe ndonje vend argetimi.

Pra pyetja qe dua te bej eshte: a jini te kenaqur ju me shoqerine e huaj qe kini gjetur ne vendin ku kini emigruar? A ndryshon kjo nga ajo qe kini lene pas? Dhe nese po, si?
    In the sweetness of friendship let there be laughter, for that's how heart finds its morning and is refreshed.

S'qenka pur mua kjo teme se ketu ku jetoj eshte bere si Shqiperi e dyte. Mgjtha ne shkolle nuk kam shume shqiptare, neper klasa s'kam fare. Dhe do desha te kisha, ka lezet shkemben dy fjale...Nejse se po qenkam e lodhur nuk po me punon me truri... Do rikthehem Angel.

VlonjaT Maska e BlEdIi
    Anėtarėsuar
    11-10-2002
    Vendndodhja
    Nj
    Postime
    418
    Dhe ketu ku jetoi une ka shqiptar plot....po ci do...ca mund te presesh nga ata kur nuk flasin vella me vella ?
    Mua me duket se Shqiptaret qe kane me shume nga dy vjet ketu ne usa jan bere nje me AMC....biles kan filluar dhe rroba nuk hekurosin me po i veshin si dalin nga lavatricja loool
    Shoqeri si ajo qe kam patur ne Shqiperi as mendoi se do ze ketu....le qe njerzit jan te zene dhe kur kam une kohen e lire se ka ai,kur ka ai se kam une...
    Une jetoi ne nje shtepi me kushuririn dhe po them se 10 min ne 24 ore shifemi apo nuk shifemi...sot une e dija ne pune ai kish ik te nje shok dhe me mori ne tel qe andej....une e pyes a je lodh?
    Ketu ne usa i ke gjerat me vrap dhe te kronometruara,gjithmon nqs i ke vene nje detyr vetes per te arritur ate qe do!
    Nuk e di por me then te drejten Shqiptaret qe jan ketu ne Mich(keta qe njoh une ketu perreth meje) nuk duan njeri-tjetrin qe jan miq e kushurinj....ndoshta amerika i ka bere te till se me sa kam degjuar nuk kan qen keshtu....ose e kane nga puna e tepert per te shlyer billat...se kan filluar e te han inat me njeri-tjetrin qe ta blejn shpin apo makinen me te shtrenjt...dhe detyrimisht oret e punes shtojne......

Dhe si mbyllje: NUK ME PELQEN FARE USA,PO DHE ME TE MIRE NUK GJEJ DOT!

Bledi!
    "O bindu o permendu o merr malet e cemendu"

Une nuk skam pasur asnje shoqe shqiptare ketu. Por gjithmone me kane ngjitur latinet se ato jane me shume si ne. Me amerikanet nuk me behet fare shoqeri, jane shume budallacka, sorry per generalizing, por eshte e vertete, edhe fake jane....
    Keep it REAL!!!

Administratore Maska e Fiori
    Anėtarėsuar
    27-03-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    3,016
    Duhet te keni parasysh ashtu si ne Shqiperi nuk kishit shoke e shoqe te gjithe shqiptaret edhe pse te gjithe flisnit te njejten gjuhe dhe ju bashkonin te njejtat zakone, as ne Amerike apo kudo tjeter qofshi nuk mund te pretendoni te keni shoqeri me te gjithe. Pikerisht per kete arsye eshte e veshtire te zesh shoqeri me ata shqiptare te cilet kane ardhur ne Amerike (po marr vendin ku jetoj). Shqiptaret te cilet emigrojne ne vende te ndryshme te botes nuk jane te te njejtit nivel (pa dashur te fyej njeri), dhe ska si edhe nq se ndodhesh ne vend me shume shqiptare, te zesh shoqeri me te gjithe, keshtu kufizohen mundesite.

Te huajt jane njerez si ne, nq se ju jepni kohe dhe mundoheni ti njihni pak do e kuptoni se asnjeri nuk ka brire, madje ne shume raste ka faktore qe na afrojne, duke filluar nga interesat e njejta, mosha etj.

Gjithashtu me kalimin e moshes vendin e shoqerise e ze familja dhe probleme te tjera. Jo gjithmone ke kohe per shoqeri dhe kjo eshte njesoj si ne Shqiperi ashtu dhe jashte. Pra dhe nq se do kishit perseri shoqerine e vjeter prane, jo vetem nuk do kishit nevojen por as mundesine te shpenzonit aq kohe sa keni shpenzuar kur ishit neper gjimnaze, kjo eshte arsyeja perse "kohet e vjetra" gjithmone duken me idealet.

Pershendetje!

Perjashtuar Maska e Mona
    Anėtarėsuar
    03-07-2002
    Vendndodhja
    Away from you....
    Postime
    134
    Ka ndryshim te madh. Une kam pasur nje shoqe te ngushte ketu dhe meqe ajo nuk kishte makine me mirrte cdo dite ne telefon qe te dilnim, derisa sa mori makinen e saj dhe as nuk dilnim me pastaj veten nje here ne dy jave, pastaj u prish fare nga mua dhe kur mora vesh se asaj i pelqente i dashuri im. E pune m... thashe sa kane interes dynjaja s'te shkeputen pastaj te thone ku jemi pare....Kurse shoqet ne Shqiperi, si shpirta, flasim dhe shkembejme letra qe 4 vite, love them.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-04-2002
    Vendndodhja
    Po bredh ne koken tende tani!
    Postime
    1,269
    Nuk shoh ndonje ndryshim te madh per veten time. Ai qe do shoke dhe di ti zgjedhi shoket i gjen kudo. Nuk diskutohet qe nuk eshte e mundur qe te behen te njejtat gjera, shijohen ne te njejten menyre sikur te jetoje ne Shqiperi por edhe kushtet e secilit nga ne ndryshojne, Edhe vete ne ndryshojme.

P.S Angeldust, Mendje Femer je

Buena Suerte Maska e MI CORAZON
    Anėtarėsuar
    21-07-2002
    Postime
    7,485
    A ka mbetur gje ne bote, pa te ndodh ty Mona?
    Sinqerisht me vjen keq....
    Where does a thought go when it's forgotten?

Perjashtuar Maska e Mona
    Anėtarėsuar
    03-07-2002
    Vendndodhja
    Away from you....
    Postime
    134
    Ahahahaah, Well nuk mund te them se i kam provuar te gjitha, se jam pak e re, por shume gjera po. Mua nuk me vjen keq, me kane bere te piqem shpejt. Peso , meso.

legally brunet Maska e maz
    Anėtarėsuar
    14-09-2002
    Vendndodhja
    ne planetin tim
    Postime
    194

Tme interesante kjo!!!!!!!!!!!

Nuk ka si shoqeria qe krijon ne Shqipri po edhe ketu nuk esht keq mos me u qa. Anglezet jan jasht zakonisht B..... ne pergjithsi por un kam gjet nja ca te mira midis te keqijve. Me shum me pelqejn njerzit e huaj qe jan ketu po ashtu si ne per te studiuar. Shoqja ime e ngusht esht nje goc qe ka lind ketu por prindrit i ka nga Syria. kuse te tjerat jan angleze. ( Edituar/perkethyer nga Estella, Shkruaj ne Shqip)
    SO CLOSE UR EYES AND LET ME KISS U & WHILE U SLEEP I WILL MISS U

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Hapja e dosjeve sekrete tė ish-Sigurimit tė Shtetit.
    Nga DYDRINAS nė forumin Portali i forumit
    Pėrgjigje: 236
    Postimi i Fundit: 25-02-2014, 11:32
  2. Standarti Europian, fillon tek zyrat e shtetit
    Nga DYDRINAS nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 12-04-2009, 15:59
  3. Nėnė Tereza nder i kombit!
    Nga Shpresmiri nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 176
    Postimi i Fundit: 06-04-2009, 15:47
  4. Skandali i ambasadorit shqiptar nė SHBA, Fatos Tarifa
    Nga Pride nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 53
    Postimi i Fundit: 30-11-2007, 18:18
  5. Bashkim Gazidede prononcohet nė media pėr ish-detyrėn si kreu i SHIK
    Nga Brari nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 01-11-2006, 13:17

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •