Duke lexuar duke shikuar dhe mbajtur mend emra, ngjarje hapesira dhe kohe, duke shkruar duke refyer vendosa ta piktoroj vetveten. Pra sjam asgje tjeter pervec nje kohemates I ri, akrep I kohes, vazhdimtar I kalendarit, kronik levizese e zeshme e gezimit dhe dhimbjes
Ndonjehere them se sjam asgje tjeter perpos nje djal I perpbysur ne kujtime te thella, nje djal I paafte, I cili ne vendin ku ndodhem thith pluhurin shumengjyrshe, por I brengosur per ngjarjet e ikura, dhe I bindur se vetem ato ngjarje deshmojn se paskam ekzistuar edhe une dikur. Dhe posa kujtohem filloj te thure pluhurin e thither te shum kujtimeve nga e kaluara duke brakits kopshtin e Imagjinates, iki, largohem, behem si qen, dhe serish mbetem me ato disa fytyra qe I doja dhe me donin, me zerin e shokve dhe shoqeve qe nuk I njoh ne fytyr por vetem I njoh me shkrim dhe lezim
Cka sme pelqen dhe cka me pelqen, cka shoh dhe cka nuk shoh, cka bej dhe cka nuk bej
Nuk me pelqen kur e ndej se nuk sillen mir shoket me mua
Nuk me pelqen kur te tjeret mendojn se jam I pa bese nda pritjeve te tyre
Kujdesem per veten ashtu qe e krahasoj ate qe deshiroj me ate qe me nevojitet. Psh:
Deshiroj nje cokollad, ndersa me nevojitet Oksigjen, Pasi Punoj ne Internet Club dhe ka shum tym cigare
Gjerat I shoh me kthejllet, kur ndalem per nje kohe dhe shikoj se per cka jam duke pretenduar.
I kushtoj koh mendimit mbi ate se cme ben mua te lumtur.Ndonjher jam I disponuar ndonjher nuk jam.
E bej jeten time me pak te komplikuar, Kjo mendoj se eshte menyra me e mir per ta zvogluar stresin.
I thjeshtesoj gjerat deri sa te arrij ne thelbin e asaj qe me ben te lumtur
Kur arij te me e thjeshta I permbahem asaj, sa me e thjeshte eshte jeta aq me e qet me duket.
Po te pyesesh me cka e thjeshtesoj Jeten time? Shume e lehete eshte. Lexoj dhe Luaj. Pasi Jeta eshte Loje.
Ne Mengjes kur zgjohem shtrihem, duke u zgjatur sa me fort qe mundem deri sa nuk me dalin kembet jashte jorganit, pastaj mendoj se sot vjen dita e mir per mua.
Cdo dit plakem dhe behem me I mencur
Kur vendosi dicka te punoj apo te bej e bej nga dashuria per ate, dhe ndjehm shum I siguruar, ndjehem me I lumtur
Pra kjo eshte nje biografi e imja e thjeshte edhe pse mund tet te them se Une Rami Mislimi student ne fakultetin Jurdik ne Tetove Pra si per fund une nuk kam biografi .
Krijoni Kontakt