Close
Faqja 9 prej 11 FillimFillim ... 7891011 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 105
    (AHMEDI)
    i/e ftuar
    Postuar mė parė nga MtrX
    Po cfare te bej atehere, une mendoj se vete arsyeja pse ty mua e te gjitheve ne na lindin mijera pyetje ne lidhje me Zotin, dhe si e pse ai vepron ose ndikon ne lidhje me gjera qe na duken sikur nuk shkojne si duhet, vetem kaq mjafton te thuash se llogjika njerezore nuk arrin te shpjegoje ose te arrije ne nje perfundim llogjik ne lidhje me Zotin.
    Jam me ty deri diku sepse edhe une e hudh poshte torine iluministe kur arsyeja cdo gje mund te shpjegoje/Prandaj njeriut i vjen ne ndihme shpallja hyjnore ose feja prej Zotit per tiu pergjigju ne pyetjet qe ai mos te humbi ose mos dali nga natyra e tij njerzore per te cilen Shejtani shpesh here deshiron qe njeriu te mohoje Zotin.

Larguar.
    Anėtarėsuar
    04-08-2003
    Postime
    2,152
    Mtrx:

Zbulimin le ta bej dikush tjeter, une thjesht dua te ve trurin tend dhe te te tjereve ne levizje.

Ato argumente qe permende i kam lexuar. Por puna eshte te gjesh nje kundershtim te trete dhe jo te ndalosh te ato qe ke lexuar.

(AHMEDI)
    i/e ftuar
    Postuar mė parė nga MtrX
    te te jap dhe dy arsye te tjera nje pro ekzistences se Zotit, dhe nje kunder, qe te tregoj se sado te mundohet llogjika gjithmone do jete nje balance ndermjet argumentave qe do gjeje pro dhe kunder:
    arsyeja kunder ne fillim: nqs egziston Zoti, atehere pse ka kaq te keqia ne kete bote, bile e keqja shume here mbizoteron ne kete bote.
    arsyeja pro: egziston e keqja, sepse eshte teoria e gjerave te kunderta, nqs e keqja nuk do egzistonte, si do e kuptonim ne qe ka dhe te mire, dhe rrjedhimisht qe ka nje Zot.
    Pra te uroj sukses ne zbulimin e kesaj ceshtje nga ana logjike, po nuk e besoj se nje gje e tille eshte aq e lehte. nqs zbulon gje, me dergo ndonje mesazh privat shaka po bej he. Pershendetje Veshtruesja
    Arsyesja qe egziston ekeqa nuk eshte kunder Zotit seps duhet te dish shkakun pse Zoti ka krijuar te keqen .Per kete shiko me mire ne diskutimet e temes te skerdit sikas ne lidhje me te keqen.Po deshe te jap dhe une nje pergjigje te thjeshte .
    E keqa egziston si dshire e Zotit per ti sprovuar njerzit ne kete bote ku sipas te mires dh tekqes qe do te zgjedhin njerzit ai ti denoje ose shperbleje pra ka te beje dhe me vullnetin e njeriut ne zgjedhje.

e dyta ekeqa egziston per tiu ditur dhe vleresuar emira.
    pra egziston e varferia qe ti jepet vlera pasurise pastaj.
    Shiko se te keqe absolute nuk ka .

Psh harresa nuk eshte keqe absolute sepse nese njerzit nuk do te kishin harresen do ti kujtoheshin vuajtjet dhe do te jetonin gjithmone me ankthin e tyre,Po shkruaj shkurt sepse ju po ecni shumeshpejt ne pergjigje dhe peyetje.

i/e regjistruar Maska e MtrX
    Anėtarėsuar
    29-11-2002
    Vendndodhja
    Korēė
    Postime
    755
    Ahmed, kur fillon e diskuton per sprovimin nga ana e Zotit, nuk je duke arsyetuar ne menyre logjike, arsyeton mbi marrjen te mireqene se Zoti egziston gje qe nuk e ke te provuar me pare nga ana logjike, keshtu qe del pak jashte konteksti me postimin tend te fundit. ke dale nga caku i arsyes, dhe ke hyre te territori i besimit.
    MtrX ubicumque felix

(AHMEDI)
    i/e ftuar
    Postuar mė parė nga Veshtrusja
    Ne qoftese do thuash se Zoti nuk eshte i krijuar, atehere je i detyruar te hedhesh poshte iden se "gjithcka" eshte e krijuar nga dicka tjeter, dhe si rezultat smund ta bazosh arsyetimin mbi ate

Sepse ne k'te menyr nuk jep argument te arsyeshem por je thjesht duke then "Zoti eshte Zot".
    veshtruee disa gjera njeriu i njeh qe ne natyren e tij njerzore psh qe njeriu eshte njeri kjo njohje e cila ka origjinen ne qenien e tij.Pra krijesat jane te krijuara dhe jane krijesa kjo dihet nga njeriu dhe eshte futur ne gen ose ne shpirt te njeriut dhe eshte e skalitur ne memorien e tij .Pra cdo njeri eshte i vetdijshem se eshte krijese per kete do beje mire te shikoje temen argumentet e egzistences se Zotit ne temen Islami dhe Atezmi qe ka hap klevis2000 sepse asnje njeri nuk e quan veten Zot .Pra ti dhe shume njerez jemi konshiente dhe ska pse te fusim ne dyshime ne koke a jane keto qe na rrethojne krijesa apo jo dhe gjithashtu je koshiente qe Zoti eshte krijuesi i tyre.

(AHMEDI)
    i/e ftuar
    Postuar mė parė nga MtrX
    Ahmed, kur fillon e diskuton per sprovimin nga ana e Zotit, nuk je duke arsyetuar ne menyre logjike, arsyeton mbi marrjen te mireqene se Zoti egziston gje qe nuk e ke te provuar me pare nga ana logjike, keshtu qe del pak jashte konteksti me postimin tend te fundit. ke dale nga caku i arsyes, dhe ke hyre te territori i besimit.
    Nuk e di po ti je koshient qe Zoti egziston megjithate une te dhashe disa teza per egzistencen e Zotit qe ju i pranoni dhe skeni pse ti kundershtoni seps jan reale per me shume shiko dhe kete temen.shiko ter zerat qe therrasin ne egzistencen e Zotit
    http://www.forumishqiptar.com/showth...threadid=23108

Larguar.
    Anėtarėsuar
    04-08-2003
    Postime
    2,152
    Koshienca? hmm.

Une jam koshiente qe une ekzistoj. Si e provoj une k'te? Sepse mendoj ka then Descarti. Por une psh e kam me veshtire te provoj ekzistencen tende. Pse? Ku ta di une qe e tera kjo seshte nje enderr e imja? Por qe te jete nje enderr thjesht konfirmon se ne nje fare forme une ekzistoj por ti mund te jesh thjesht nje imagjinate. Per me teper te provosh ekzistencen e Zotit.

E perdora ate shembull per te then se nuk eshte e mjaftesueshme te thuash se je koshient per natyren njerezore.

i/e regjistruar Maska e MtrX
    Anėtarėsuar
    29-11-2002
    Vendndodhja
    Korēė
    Postime
    755
    Postuar mė parė nga (AHMEDI)
    Nuk e di po ti je koshient qe Zoti egziston megjithate une te dhashe disa teza per egzistencen e Zotit qe ju i pranoni dhe skeni pse ti kundershtoni seps jan reale per me shume shiko dhe kete temen.shiko ter zerat qe therrasin ne egzistencen e Zotit
    http://www.forumishqiptar.com/showth...threadid=23108
    Ahmed, diskutohet ne menyre logjike, nuk eshte puna ketu nqs une besoj tek Zoti apo jo. Jam me i interesuar te postoj dhe te lexoj ne kete teme, sesa tek ajo qe me ke sugjeruar, mos e merr per ters. Ketu behet fjale per arsyetim llogjik aq sa i lejohet njeriut te beje arsyetim llogjik ne lidhje me Zotin. bie dakort qe argumenti me pare qe permende thote vetem se Zoti eshte Zot, ashtu sic e tha Veshtruesja, nuk jepet ndonje arsye logjike aty.
    MtrX ubicumque felix

(AHMEDI)
    i/e ftuar
    Postuar mė parė nga Veshtrusja
    Koshienca? hmm.

Une jam koshiente qe une ekzistoj. Si e provoj une k'te? Sepse mendoj ka then Descarti. Por une psh e kam me veshtire te provoj ekzistencen tende. Pse? Ku ta di une qe e tera kjo seshte nje enderr e imja? Por qe te jete nje enderr thjesht konfirmon se ne nje fare forme une ekzistoj por ti mund te jesh thjesht nje imagjinate. Per me teper te provosh ekzistencen e Zotit.

E perdora ate shembull per te then se nuk eshte e mjaftesueshme te thuash se je koshient per natyren njerezore.
    veshtruese per mua filozofia ndonjeher i ben dem njeriut se e fut ne disa lloj dyshimesh qe natyra e tij nuk i pranon.Pra kur filozofia thote per njeriun qe mund te jete imagjinate ose aculacion qe me ane te shqisave shikohet dhe perceptohet shume mire atehere lere per Zoti qe hudhin shume dyshime ne mendjet njerzore.

(AHMEDI)
    i/e ftuar
    Postuar mė parė nga MtrX
    Ahmed, diskutohet ne menyre logjike, nuk eshte puna ketu nqs une besoj tek Zoti apo jo. Jam me i interesuar te postoj dhe te lexoj ne kete teme, sesa tek ajo qe me ke sugjeruar, mos e merr per ters. Ketu behet fjale per arsyetim llogjik aq sa i lejohet njeriut te beje arsyetim llogjik ne lidhje me Zotin. bie dakort qe argumenti me pare qe permende thote vetem se Zoti eshte Zot, ashtu sic e tha Veshtruesja, nuk jepet ndonje arsye logjike aty.
    Po pra Zoti eshte Zot ti cfare do qe une te them qe Zoti nuk eshte Zot pra te thashe nje te vertete qe po deshe pranoje sepse sbesoj te kete tjeter te vertete pervec kesaj qe Zoti eshte Zot dhe kjo ska nevoje per shume inteligjence te kuptohet edhe kalamani i vogel po ta pyesesh se ku eshte Zoti do ta tregoje me gisht lart.Pra njeriut iu eshte futur ne gen ose shpirt besimi ne egzistencen ekrijuesit te Tij nga vete Zoti .Per ket thuhet ne kuran

Per kujto kur Allahu i nxorri pasardhesit e ademit para qenies se TIJ dhe u tha a nuk jam Zoti juaj te gjithe(shpirtat deshmuan) thane;Po deshmuam.Ai (Allahu i tha ) Te mos thoni diten e kijametit prej ketij deshmimi ishim te panjohur ose i gjetm prinderit tane ne humbje dhe ndoqem ato.

PRa ne ket ajet te kuranit famelarte tergohet se Zoti i ka nxerre shpirtat nga i pari deri tek i fundit para qenies se tij dhe i ka bere te deshmojne per egzistencen e TIj dhe ato ka deshmuar.Prandaj po te themse njeriu eka te skalitur ne gen besimin ne zegzistencen e Zotit.
    Per me shume te ofrova temen per nje hapesire me te gjere diturie jo per te mbushur mendjen me Zor ose te bej terrorizem intelktual .lol
    te pershendes mtrx

Faqja 9 prej 11 FillimFillim ... 7891011 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Filozofia e numrave : pse shtata dhe dymbedhjeta?
    Nga Kryeplaku nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 03-10-2006, 02:17
  2. Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 01-05-2005, 10:22
  3. Burimet E Meditimit Filozofik Ne Islam
    Nga Hendrix nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 10-05-2004, 07:51
  4. Filozofia me e madhe
    Nga Sokoli nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 27
    Postimi i Fundit: 16-02-2003, 15:38

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •