Close
Faqja 8 prej 11 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 105
    i/e regjistruar Maska e MtrX
    Anėtarėsuar
    29-11-2002
    Vendndodhja
    Korēė
    Postime
    755
    po shume bukur e the kjo Ahmed, kjo eshte nje arsye pro egzistences se Zotit, dhe une po te pergjigjem me nje arsye kunder:
    Evolucioni i specieve, nga specie nje qelizore tek ata c'ka jemi sot ne, qofshim edhe kaq te nderlikuar sa jemi, njerez. Dhe per ta mbeshtetur kete dhe me njohurine e derisotme te Fizikes si shkence, Universi konceptohet te jete ne dinamike te vazhdueshme, Teoria big-bang, sipas se ciles vjen nje kohe qe e gjithe lenda pasi i nenshtrohet entropise se crregullimit, vjen e bashkohet serish ne nje dhe perseri eshte e paqendrueshme dhe gjate miliarda vitesh, shperthen perseri ne te njejtin pozicion sic jemi ta zeme ne kohen e tanishme, teoria e ciklit, qe hedh poshte egzistencen e Zotit. Zoti nuk eshte krijese e llogjikshme, duhet ta besosh qe te te duket e tille, dhe te uroj dhe ty Ahmed te kesh besim.
    p.s. Veshtruesja pardon se hyra prap ne temen nga e cila me perjashtove.
    MtrX ubicumque felix

Larguar.
    Anėtarėsuar
    04-08-2003
    Postime
    2,152
    p.s. Veshtruesja pardon se hyra prap ne temen nga e cila me perjashtove.
    i sa i keq, te perjashtova apo te thash merre pjes? Por jo te marresh pjes dhe te thuash se smund te argumentosh ekzistencen e Zotit logjikisht, kur une per ate arsye e kam hapur temen.

Larguar.
    Anėtarėsuar
    04-08-2003
    Postime
    2,152
    Nje nga argumetet e tjera qe kam lexuar ka te bej pikerisht me kompleksitetin. Lenda, Njerezia, Universi etj...jane te tera gjera komplekse. Por si mund te ekzistoj dicka qe ka kompleksitet pa e krijuar dikush?

Diku kam permenduar nje shembull qe kam lexuar. Dikush eshte duke ecur ne bregdet, gjen nje ore. Ora nuk funksionon (dmth ka difekte) por ora ekziston. Atehere a eshte e mundur qe nje gje qe ka nje fare rregulli (nje fare kuptimi, nje fare qellimi) te ekzistoj nga lendet, nga reri apo nga deti? Nga ka ardhur kjo ore komplekse? Per ater te kompleksitetit te saj, duhet te kete nje Krijues.

Anėtarėsuar
    29-11-2002
    Vendndodhja
    Korēė
    Postime
    755
    Po cfare te bej atehere, une mendoj se vete arsyeja pse ty mua e te gjitheve ne na lindin mijera pyetje ne lidhje me Zotin, dhe si e pse ai vepron ose ndikon ne lidhje me gjera qe na duken sikur nuk shkojne si duhet, vetem kaq mjafton te thuash se llogjika njerezore nuk arrin te shpjegoje ose te arrije ne nje perfundim llogjik ne lidhje me Zotin.
    MtrX ubicumque felix

Larguar.
    Anėtarėsuar
    04-08-2003
    Postime
    2,152
    Ndersa une mendoj se gjithmon ka nje zgjedhje, thjesht duhet ta gjejm. (ose te pakten te mundohemi)

Anėtarėsuar
    29-11-2002
    Vendndodhja
    Korēė
    Postime
    755
    Postuar mė parė nga Veshtrusja
    Nje nga argumetet e tjera qe kam lexuar ka te bej pikerisht me kompleksitetin. Lenda, Njerezia, Universi etj...jane te tera gjera komplekse. Por si mund te ekzistoj dicka qe ka kompleksitet pa e krijuar dikush?

Diku kam permenduar nje shembull qe kam lexuar. Dikush eshte duke ecur ne bregdet, gjen nje ore. Ora nuk funksionon (dmth ka difekte) por ora ekziston. Atehere a eshte e mundur qe nje gje qe ka nje fare rregulli (nje fare kuptimi, nje fare qellimi) te ekzistoj nga lendet, nga reri apo nga deti? Nga ka ardhur kjo ore komplekse? Per ater te kompleksitetit te saj, duhet te kete nje Krijues.
    ora eshte krijim mekanik, kurse njeriu eshte krijim biologjik, kompleksitetin e ka shpjeguar Evolucioni nga nje qenie e cila eshte formuar nga perberes organike biologjike dhe nga ajo nje-qelize ka ardhur si pasoje e pershtatjes e gjithe biologjia komplekse qe ti shikon tek njeriu, pra ja qe u shpjegoka dhe kjo pa futur Zotin ne kete mes.
    MtrX ubicumque felix

(AHMEDI)
    i/e ftuar
    Postuar mė parė nga Veshtrusja
    Kam lexuar nje argument te ngjashem me k'te por nje kundershtar mund te thot:

meqense cdo gje eshte krijuar nga dicka, po Zotin kush e ka krijuar? Meqense ne nuk e kemi krijuar veten, dhe dicka smund te krijoj vetveten, atehere as Zoti smund ta ket krijuar veten. Kush apo cfare e ka krijuar?
    Zoti eshte i pa krijuar sepse prandaj eshte Zot nese do te ishte i krijuar atehere nuk do te ishte Zot por krijese por ne ngaqe jemi krijesa na duke si e pallogjikshme qe Zoti te jete i pakrijuar por kjo eshte realiteti dhe per kete bindet llogjika njerzore sepse nese do te ishte i krijuar ateher ai nuk do te ishte Zot por krijese kjo merret keshtu dhe nuk aludohet ne te sepse jemi krijesa dhe duhet te pranojme qe Zoti eshte i pakrijuar ai ska fillim eshte i pari pa fillim dhe i fundit pambarim kjo pershkak se eshte atribut e qenies se TIj te perkryer.

Larguar.
    Anėtarėsuar
    04-08-2003
    Postime
    2,152
    Mtrx:

Eshte me se e qarte qe ka argumente te ndryshme kundra ekzistences se Zotit, une kam postuar nga te dy krahet, ajo qe ka then Hume eshte pikerisht ne kundershtim me ekzistences se Zotit.

Une dua mendimet tuaja se si mund te kundershtohen k'to argumente. Dhe jo thjesht te them se "e ndjej ekzistencen e Tij".

As une nuk i kam te tera pergjigjet...por ama dua te di dhe mendime te ndryshme qe mund te kundershtojn ato qe kam postuar une apo te qe ke postuar ti.

Anėtarėsuar
    29-11-2002
    Vendndodhja
    Korēė
    Postime
    755
    te te jap dhe dy arsye te tjera nje pro ekzistences se Zotit, dhe nje kunder, qe te tregoj se sado te mundohet llogjika gjithmone do jete nje balance ndermjet argumentave qe do gjeje pro dhe kunder:
    arsyeja kunder ne fillim: nqs egziston Zoti, atehere pse ka kaq te keqia ne kete bote, bile e keqja shume here mbizoteron ne kete bote.
    arsyeja pro: egziston e keqja, sepse eshte teoria e gjerave te kunderta, nqs e keqja nuk do egzistonte, si do e kuptonim ne qe ka dhe te mire, dhe rrjedhimisht qe ka nje Zot.
    Pra te uroj sukses ne zbulimin e kesaj ceshtje nga ana logjike, po nuk e besoj se nje gje e tille eshte aq e lehte. nqs zbulon gje, me dergo ndonje mesazh privat shaka po bej he. Pershendetje Veshtruesja
    MtrX ubicumque felix

Larguar.
    Anėtarėsuar
    04-08-2003
    Postime
    2,152
    nese do te ishte i krijuar ateher ai nuk do te ishte Zot
    Ne qoftese do thuash se Zoti nuk eshte i krijuar, atehere je i detyruar te hedhesh poshte iden se "gjithcka" eshte e krijuar nga dicka tjeter, dhe si rezultat smund ta bazosh arsyetimin mbi ate

Sepse ne k'te menyr nuk jep argument te arsyeshem por je thjesht duke then "Zoti eshte Zot".

Faqja 8 prej 11 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Filozofia e numrave : pse shtata dhe dymbedhjeta?
    Nga Kryeplaku nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 03-10-2006, 02:17
  2. Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 01-05-2005, 10:22
  3. Burimet E Meditimit Filozofik Ne Islam
    Nga Hendrix nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 10-05-2004, 07:51
  4. Filozofia me e madhe
    Nga Sokoli nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 27
    Postimi i Fundit: 16-02-2003, 15:38

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •