Close
Faqja 2 prej 6 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 58
    i/e regjistruar Maska e Labeati
    Anëtarësuar
    31-07-2003
    Vendndodhja
    North America
    Postime
    1,232
    Me sa di une, ky wahabi me shoke kishte pak a shume nje idologji e strategji thelbi i se ciles mund te permblidhet si:

1) Gjithe bota duhet ti nenshtrohet islamit me hir a me pahir nepermjet xhihadit.

2) Per te arrite kete pikesepari duhet "pastru" shtepija, dmth duhet aplikuar islami radikal burimor mbi te gjithe territorin dhe popullsine muslimane (atehere ishin nen Perandorine Osmane).

Shenim: Perandorija osmane atehere ndonese qeverisej me shariah dhe sulltani ishte kalif prape u dukej shume libarale beduineve te arabise te rritun ne universin e cadrave dhe gamileve (ne ate kohe Europa perjetonte revolucionin industrial e kulturor).

3) Mbasi te jene nenshtruar e zhduke te gjitha rrymat e qeverite e ndryshme muslimane ne nje kalifat te madh, atehere asht rradha per te sulmu pjesen jo islame te botes te quejtun dar-al-Harb (shtepia e luftes), per t'ja bashkangjite dar-al-Islamit (shtepise se paqes).

Keshtu islami do te shtrihet mbi gjithe popujt e rracat dhe asnji religjion tjeter nuk do te lejohet. Nje bote ne perputhje me vullnetin e Allahut, pa qafira a munafike etj etj.

dEaD rAceR Maska e unreal
    Anëtarësuar
    02-04-2003
    Postime
    528
    Citim Postuar më parë nga Klevis2000
    Islami i jep perparesi qenies njerzore dhe e ngre ate ne piedistale te larta dhe jo statujat dhe varret e vdekura,Imagjino me ato leke qe behen varret sikur ti jepeshin te varferve per shpirt te nens ose babit tevdekur do kishin shperbvlim me shume sesa i bene plakka mermeri sikur ato leke te ishin bere rruge dhe ujesjellesa.por ti ske si gjykon keshtu si mua se ne zemer ke materien e une kam Zotin
    Poashtu imagjino edhe ato Lekë te cilat shpenzohen per ndertimin dhe mirembajtjen e xhamiave!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-11-2005
    Postime
    27
    Wahabizmi eshte nje nga izmat e shumte qe gelojne brenda corbes qe quhet bote islamike. Por duhet thene edhe se eshte ne fakt rryma me e vertete islamike.

Shtyp grate me shume se rrymat e tjera, nxit luften kunder cdo gjeje joislame me shume se dhe vete Muho arabi, urren perendimin dhe SHBA me shume se te gjithe komunisted dhe islamistet e tjere te marre se bashku.

Wahabistet jane me te shemtuarit nga te gjitha sektet mazlleme edhe per nje arsye tjeter: ata jane nacionaliste arabe. Ky komb mjeran dhe inferior kish nevoje te nxirrte islamizmin si menyre per t'iu kundervene botes me te zhvilluar. Wahabisti i pare ne fakt ishte vete Muho djali. E gjithe feja qe ai krijoi ishte thjesht nje brand arab i ideve fetare te vjedhura nga cifutet dhe kristianet.

Te gjithe ata shqiptare myslimane me mjekra si cjeper qe i sheh ndonjehere rrugeve te Tiranes, e marrin injektimin e tyre nga profesore wahabiste. Islamiket shqiptare po indoktrinohen pikerisht nga arabe te cilet e konsiderojne veten 'superiore' meqe vine nga raca qe prodhoi Muho epileptikun.

Wahabizmi i 'fuqizuar' disi nga parate e marra prej naftes qe i shitet perendimit, financon xhami dhe shkolla islamike, krijon shoqata dhe organizata propagande, dhe eshte pararoja e 'ushtrise' qe synon te pushtoje boten ne emer te fese obskure te arabit Muhamed.

heretic Crusoe Maska e darwin
    Anëtarësuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    Citim Postuar më parë nga KVS
    Si të thuash që islami duke qenë traditë arabe, duhej kthyer në rrënjët e veta arabe. Shumë domethënëse, kjo, rreth karakterit nacionalist arab të islamizmit. Çfarë mund të thuhet më tej rreth kësaj lëvizjeje?
    Me tej mund te thuhet (ose me mire, urohet)qe te shpresojme te vije sa me shpejt dita ku informacionet per kete levizje te merren vetem nepermjet veprimtarive si tip: Java Multikulturore ne Shqiperi, Vende dhe Popuj - ekspozite ne Tirane, etj.
    Prektora

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-02-2006
    Postime
    182
    Citim Postuar më parë nga holy diver
    Wahabizmi eshte nje nga izmat e shumte qe gelojne brenda corbes qe quhet bote islamike. Por duhet thene edhe se eshte ne fakt rryma me e vertete islamike.

Shtyp grate me shume se rrymat e tjera, nxit luften kunder cdo gjeje joislame me shume se dhe vete Muho arabi, urren perendimin dhe SHBA me shume se te gjithe komunisted dhe islamistet e tjere te marre se bashku.

Wahabistet jane me te shemtuarit nga te gjitha sektet mazlleme edhe per nje arsye tjeter: ata jane nacionaliste arabe. Ky komb mjeran dhe inferior kish nevoje te nxirrte islamizmin si menyre per t'iu kundervene botes me te zhvilluar. Wahabisti i pare ne fakt ishte vete Muho djali. E gjithe feja qe ai krijoi ishte thjesht nje brand arab i ideve fetare te vjedhura nga cifutet dhe kristianet.

Te gjithe ata shqiptare myslimane me mjekra si cjeper qe i sheh ndonjehere rrugeve te Tiranes, e marrin injektimin e tyre nga profesore wahabiste. Islamiket shqiptare po indoktrinohen pikerisht nga arabe te cilet e konsiderojne veten 'superiore' meqe vine nga raca qe prodhoi Muho epileptikun.

Wahabizmi i 'fuqizuar' disi nga parate e marra prej naftes qe i shitet perendimit, financon xhami dhe shkolla islamike, krijon shoqata dhe organizata propagande, dhe eshte pararoja e 'ushtrise' qe synon te pushtoje boten ne emer te fese obskure te arabit Muhamed.
    Ti qenke shume i sigurte kur flet per profetin Muhamed a.s.
    Ty do te vinte keq sikur dikush te thoshte per ty qe je nje mashtues, ndyresire, epileptik, obskur ? Sa i sigurte je ti qe shan ndjenjat e miliarda personave ?
    NEse ke paqartesi dhe dyshime kerko argumenta rreth mesazhit dhe jetes se Profetit dhe do ti kesh. Por te flasesh me shpifje dhe sharje pa baza nuk mund ta lejojme. Ky eshte forum inteletual.
    Ec edhe pak, stallen e ke me poshte.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-11-2005
    Postime
    27
    Citim Postuar më parë nga Rejjan
    Ti qenke shume i sigurte kur flet per profetin Muhamed a.s.
    Ty do te vinte keq sikur dikush te thoshte per ty qe je nje mashtues, ndyresire, epileptik, obskur ? Sa i sigurte je ti qe shan ndjenjat e miliarda personave ?
    NEse ke paqartesi dhe dyshime kerko argumenta rreth mesazhit dhe jetes se Profetit dhe do ti kesh. Por te flasesh me shpifje dhe sharje pa baza nuk mund ta lejojme. Ky eshte forum inteletual.
    Ec edhe pak, stallen e ke me poshte.

Se sa 'inteletuale' jane mendjet e indoktrinuara islamike, del shume e qarte nga reagime impotente si ky me siper. Ne se kritikat ndaj Muhamedit i duken te renda islamikeve, atehere dy gjera u mbeten per te bere: te shkojne diku tjeter ose te hedhin forumin ne ere me bomba kamikaze, ashtu sic eshte menyra e islamizmit.

Nqs ndjenjat e 'miliarda' njerezve (vini re me sa deshire islamiket i fryjne shifrat!) shahen kur shahet Muho arabi, atehere dreqi i mori ndjenjat . . . Se si ndjenjat e dikujt mund te fyhen per nje arab qe ka jetuar ne mesjete, kjo thjesht tregon se semundja islamike eshte shume me e thelle se c'mendohet.

Une jam shume i qarte dhe s'kam dyshim fare mbi ate qe perfaqeson Muhamedi. Ai ishte thjesht nje ish-pagan-i kthyer-ne-teokrat-nacionalist-arab. Gjithashtu ka gjasa te kete qene epileptik dhe disa fakte tregojne per prirje pedofile. Pa harruar qe therrte e vriste sapo fitonte pushtet dhe sapo i kthente mendjet e erreta te arabeve te tij.

Por kjo teme ishte per wahabizmin. Ne se dikush ka ndonje gje per te thene per kete rryme destruktive dhe regresive te nje feje absurde, le ta thote. Le te jene te gjithe te lire te levdojne, shajne apo te jene neutral ndaj temes ne fjale.

echo Maska e Dara
    Anëtarësuar
    30-11-2005
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    694
    Citim Postuar më parë nga holy diver
    Se sa 'inteletuale' jane mendjet e indoktrinuara islamike, del shume e qarte nga reagime impotente si ky me siper. Ne se kritikat ndaj Muhamedit i duken te renda islamikeve, atehere dy gjera u mbeten per te bere: te shkojne diku tjeter ose te hedhin forumin ne ere me bomba kamikaze, ashtu sic eshte menyra e islamizmit.

Nqs ndjenjat e 'miliarda' njerezve (vini re me sa deshire islamiket i fryjne shifrat!) shahen kur shahet Muho arabi, atehere dreqi i mori ndjenjat . . . Se si ndjenjat e dikujt mund te fyhen per nje arab qe ka jetuar ne mesjete, kjo thjesht tregon se semundja islamike eshte shume me e thelle se c'mendohet.

Une jam shume i qarte dhe s'kam dyshim fare mbi ate qe perfaqeson Muhamedi. Ai ishte thjesht nje ish-pagan-i kthyer-ne-teokrat-nacionalist-arab. Gjithashtu ka gjasa te kete qene epileptik dhe disa fakte tregojne per prirje pedofile. Pa harruar qe therrte e vriste sapo fitonte pushtet dhe sapo i kthente mendjet e erreta te arabeve te tij.

Por kjo teme ishte per wahabizmin. Ne se dikush ka ndonje gje per te thene per kete rryme destruktive dhe regresive te nje feje absurde, le ta thote. Le te jene te gjithe te lire te levdojne, shajne apo te jene neutral ndaj temes ne fjale.

Po ti pishen i ke mbajtur Profetit keshtu?
    Semundja me e thelle qe egziston sot nuk eshte Semundja Islamike por Injoranca!

Citim Postuar më parë nga Pilivesa
    Po ti pishen i ke mbajtur Profetit keshtu?
    Jo se ka ndonjë vlerë historike, por mendoj se mjafton të lexosh hadithet. Madje çudi është që disa fyhen për personazhe fiktive.

echo Maska e Dara
    Anëtarësuar
    30-11-2005
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    694
    Citim Postuar më parë nga KVS
    Jo se ka ndonjë vlerë historike, por mendoj se mjafton të lexosh hadithet. Madje çudi është që disa fyhen për personazhe fiktive.
    Prandaj njerezit asnjehere nuk kane rene dakort ne lidhje me ate qe besojne. E kam thene edhe diku tjeter, Jo cdo gje qe shkruhet besohet. Ate qe konsideron dikush fakt apo histori, dikush tjeter e konsideron manipulim faktesh per arsye personale.

Në histori faktet janë fakte, s'kanë të bëjnë me shkrimin apo pranimin e besimtarit të historisë (!), e kuptohet që tjetër gjë është interpretimi që merret si histori sipas rastit prej atyre që e ndjejnë si të nevojshme. Por që të qëndrojmë në temë, ç'mund të na thuash për uahabizmin?

Faqja 2 prej 6 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •