Close
Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 58
    Perjashtuar Maska e Cappuccino
    Anëtarësuar
    01-12-2005
    Vendndodhja
    N'bisht t'ballanes
    Postime
    311
    Citim Postuar më parë nga F_LASKU
    Flm per pergjigjen e sinqerte cappuccino.

Dmth ti qenke fetar laik meqe the

Gjithsesi mire e ben
    Tani per tani jame "Besues ne Zot" dhe po e perseris edhe njehere se nuk e di c'me sjell e ardhmja. Te besosh ne nje fe nuk duhet medoemos te perfillesh librin e tij te shenjt me pike-presje, ashtu sic bejne muslimanet fanatik. Per muslimanet fanatik, ose duhet te besosh Kuranin pike per pike dhe tu nenshtrohesh urdhrave te tij ose nuk je besimtare i Allahut e kjo mua nuk me pelqen. Sepse te besh kete, edhe duhet te vrasesh ne emer te Allahu ate qe ka bindje tjeter dhe ndrron fene, ta snksionosh ate qe nuk fale namazin 5 here ne dite, ta gurezosh femren qe bene kururthyerje e Jezusi kete femer e fali, ndersa Muhameti dha urdher te gurezohet ne emer te Allahut. Ne krishterim nuk eshte keshtu (te pakten sot nuk e vej re kete) dhe per ate ka filluar te me pelqej, sidomos kur lexoj mesimet e Jezusit ndiej njefare qetsie shpirterore dhe relaksuese ne organizmin tim. Ne nje fe tolerante ke te drejt te japesh mendimin tend dhe te mos pajtohesh me te gjitha konceptet qe ofron feja. Perse te mos e shfrytezoj kete munesi?! Une mund te behem nje besimtare dhe te mbaj fejen ne menyren time, ashtu sic me do mua shpirti dhe me liron nga stresi dhe ndjenjat e keqija duke mos perfilluar sendet dhe konceptet qe nuk me pelqejne ne librin e shenjt.

Ne nje fe paqesore nuk mund te zbatohet ligji i fizikes: "Rregulli gjithecka ose asgje"! sic behet me islamin.

Cappuccino

Djema tema është për uahabizmin, shkrimet do të hiqen pas pak pasi t'i keni lexuar. Mund të vazhdoni biseda të tilla në privat.

Iku dhe nje dite Maska e F_LASKU
    Anëtarësuar
    16-07-2005
    Postime
    182
    Cappuccino ka dicka te rendesishme ketu.Te qenit fetar ne thelb do te thote te pranosh gjithcka te fese ne te cilen beson.Ndersa mospranimi i dickaje nga kjo fe ty si person te nxjerr automatikisht jashte vathe.Sepse cenon thelbin e saj.Cenon pretendimin qe feja eshte prej Zotit e Zoti eshte i gjithditur e gjithfuqishem etj etj pra menyra qe ke zgjedhur ti bie ndesh me konceptin qe kane fete semite per ndjekesit e tyre.Gjithsesi edhe ti ne vetvete je shembull qe deshmon se fete jo vetem qe nuk kane arrit kurre te plotesojne deshirat e njerezve por dhe qe kane sherby si fasada fallco per tu mbeshtet kur ske mundesi me gjet mbeshtetje tjeter.

Kalofsh mire
    Per dashuri jap jeten,per liri jap dashurine

Anëtarësuar
    16-07-2005
    Postime
    182
    Citim Postuar më parë nga KVS
    Djema tema është për uahabizmin, shkrimet do të hiqen pas pak pasi t'i keni lexuar. Mund të vazhdoni biseda të tilla në privat.
    KVS uahabistet nuk jane agnoste

Mos valle arrijme ne ndonje konkluzion pro ateizmit nese trajtojme uahabizmin ketu ne FSH?

S'është e thënë të arrijmë në përfundime pro ateizmit megjithëse jemi në këtë forum.

Kjo temë p.sh. ka karakter informues. Mirë do të ishte të dinim se ç'bëhet nën hundën tonë. Në sytë e mi islamizmi, myslimanizmi dhe uahabizmi kanë vetëm një synim: arabizimin e masës (fshehur kjo nën petkun e infiltrimit fetar/shpirtëror), pasi kjo është forma nën të cilën kryejnë kontrollin e tyre ekonomik e politik shtetet arabike. Ashtu siç e njëjta gjë ndodh dhe me korporatat amerikane e gjetkë, që kanë për qëllim globalizimin e masës duke iu zhdukur format organike fisnore përkatëse për kontrollin e këtyre ekonomik e politik. Duke qenë se nuk dua ta çoj bisedën në degë të tjera po e lë këtu.

Dikush më lart pohon se uahabizmi duhet parë nën prizmin fetar që të kuptohet. Ky nuk përbën argument. Unë nuk kam interes fetar për të parë se ç'është uahabizmi, por interes informimi duke e analizuar nga këndvështrimi logjik. Ndaj dhe tema është hapur këtu. Sidomos kur uahabistët ndjejnë dashuri të pakufishme për ateistët.

Perjashtuar Maska e Cappuccino
    Anëtarësuar
    01-12-2005
    Vendndodhja
    N'bisht t'ballanes
    Postime
    311
    Citim Postuar më parë nga F_LASKU
    Cappuccino ka dicka te rendesishme ketu.Te qenit fetar ne thelb do te thote te pranosh gjithcka te fese ne te cilen beson.Ndersa mospranimi i dickaje nga kjo fe ty si person te nxjerr automatikisht jashte vathe.Sepse cenon thelbin e saj.Cenon pretendimin qe feja eshte prej Zotit e Zoti eshte i gjithditur e gjithfuqishem etj etj pra menyra qe ke zgjedhur ti bie ndesh me konceptin qe kane fete semite per ndjekesit e tyre.Gjithsesi edhe ti ne vetvete je shembull qe deshmon se fete jo vetem qe nuk kane arrit kurre te plotesojne deshirat e njerezve por dhe qe kane sherby si fasada fallco per tu mbeshtet kur ske mundesi me gjet mbeshtetje tjeter.

Kalofsh mire
    JO, nuk jame dakord me juve! Ne mesimet e Jezusit nuk kame hasur askund te kete thene: "gjithcka ose asgje!". Kete e propagon vetem islami dhe uahabistet.
    Edhe ne postimin e me parshem kame thene se do e shqyrtoj kete opcion ne te ardhmen. Nese, "dikur ne te ardhmen" e quaj veten katolik nuk do te thote te ju permbahem parimeve fetare 100%, por te shfrytzoj te mirat e fese (mesimet e Jezusit) si frymezim per shpirtin tim. Nese eshte ashtu sic thua ti, atehere shqiptaret duket te jene 100% ateist!

Anëtarësuar
    16-07-2005
    Postime
    182
    KVS ke te drejte ne fakt nevojiten tema te tilla qe te informohemi

Cappuccino jo vetem islami por krishterimi islami dhe hebraizmi te trija bashke, fete e medha semite kane thenien e tyre te njohur me ne ose kundra nesh.Edhe keshtu dhe ashtu nuk ka.Moisiu,Jezusi,Muhamedi kane thene te njejten gje beni ate qe ju urdherojme te beni e lereni ate qe ju ndalojme te beni,keni frike Zotin dhe diten e gjykimit e me kaq mbylle deren e vathes e bashke me tufen.Nese sje dakort me sjell dicka nga bibla apo nga shenjtoret dhe personazhet e njohur te krishterimit qe thote se ca gjera mund ti pranosh e ca jo.
    Ti me ket menyre qe ndjek bie ne kundershtim me at qe tha Jezusi qe mbreteria ime eshte ne qiej e jo ne toke.Pra nuk duhet te pengojne gjera tokesore per te kap qiellin.

PS.I sigurte qe nese Jezu Krishti,Muhamedi dhe tere profetet do te kishin pasur rastin qe ti degjonin turma qe kuptojne te miren dhe te keqen e perbashket per njerzit, dhe te kishin pasur mundesite materiale,nuk do te tregonin perrala me allahun e jehovan por ce do qe ashtu kane qene dhe jane kohet..

Perjashtuar Maska e Lunesta
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Dove la..Vittoria.....
    Postime
    1,660
    Keta vahabistet jane me plerat nga te gjithe se te imponohen me nje zell fetar te papare, sillen e vishen si shpellare dhe te frikesojne me agresivitetin e tyre. Per te mos thene qe jane regresive ne sjellejet e tyre, duan ta cojne boten ne shek. 7. Pas tyre vine myslimat qe edhe ata te imponojne me zor besimin e tyre dhe mburren se kane besimin me te mire e te paster..blla blla. E ku e dime ne kush eshte besimi me i mire? Keto gjera jane relative. Le pastaj qe jane shume te prapambetur dhe iliberale ne sjelljen e tyre. Ne fund fare vijne te krishteret sidomos ortodokset qe te cajne menderen edhe ata me zellin e tyre. Por te pakten te krishteret torelohen se ata sna bien ne qafe aq shume dhe i japin secilit hapesiren e vet.

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Citim Postuar më parë nga KVS
    I di njeri adresat e organizmave uahabiste në Shqipëri, Maqedoni dhe Kosovë? Në mënyrë që çdo i interesuar ta ketë më të lehtë të lidhet me ta, apo nuk janë publikë uahabistët?
    Disa adresa dhe linqe i patem tek nje teme tjeter, por problemi eshte se keta nuk pranojne kete epitet. Thone per veten qe jane te vetmit qe ndjekin rrugen e Kuranit dhe se tjeret jane kunder Allahut.Poashtu rrobat i kan karakteristike.
    Jane te njohur edheper gjera si;nuk lejojne muzike, gezim, dasem, permendore, fotografi, TV, pllaka perkujtimore, emra ne varreza etj....
    http://www.nenhijeneshpates.net/

ja nje citat nga ajo faqe
    Allahu ka thënë se Ai do të ju dhuroi sukses, udhëzim në të vërtetën, vizion dhe bekim për ata të cilët e zgjedhin xhihadin për lavdërim të Allahut.
    Ndryshuar për herë të fundit nga iliria e para : 14-04-2006 më 14:31
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

i/e regjistruar Maska e buki19
    Anëtarësuar
    20-09-2005
    Postime
    313
    Citim Postuar më parë nga iliria e para
    Disa adresa dhe linqe...
    http://www.nenhijeneshpates.net/
    iliria, nga disa burime te sigurta kam informaten se do te hapet nje site i ri me emrin www.nenhijenepalmes.com, kshtu qe aty do te njoftohesh edhe me disa gjera te tjera te panjohura per ty. emer romantik, apo jo?

Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •