Close
Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 58
    echo Maska e Dara
    Anëtarësuar
    30-11-2005
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    694
    Citim Postuar më parë nga KVS
    Në histori faktet janë fakte, s'kanë të bëjnë me shkrimin apo pranimin e besimtarit të historisë (!), e kuptohet që tjetër gjë është interpretimi që merret si histori sipas rastit prej atyre që e ndjejnë si të nevojshme. Por që të qëndrojmë në temë, ç'mund të na thuash për uahabizmin?
    Nje arsye kjo me teper qe edhe pse e kam studiuar fene islame per 2 vjet, ju qendroj larg diskutimeve me tematike fetare.

Ne lidhje me temen: Wahabist (uahabist) quhet nje anetar i kulti islam me themelues Abdul Wahhab (nga ku rrjedh edhe emri) , i cili ndjek ne menyre te verber Kuranin, dhe ka qene themeluar edhe perhapur se tepermi ne Arabi.
    Ne besoj ne ndonje ndryshim apo "fuqi" qe mund te kene?- Jo nuk e besoj, por kjo nuk do te thote qe hedh hi mbi Muhamedin a.s apo pejgamere te tjere si Isai a.s.

Gjithsesi, sic e permenda me siper, nuk dua te hy shume thelle ketyre temave pasi kam lexuar shume ketu ne forum se si pergjigjet influencohen nga bagazhi kulturor dhe fetar qe dikush ka patur ne familjen e tija, edhe jo nga qendrimet objektive qe ju permbahen fakteve historike. Dhe mos harrojme, qe edhe historia eshte e shkruar nga Njeriu, qe ne te gjitha fete edhe besimet cilesohet si Mekatar.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-09-2004
    Postime
    2,389
    Citim Postuar më parë nga KVS
    Jo se ka ndonjë vlerë historike, por mendoj se mjafton të lexosh hadithet. Madje çudi është që disa fyhen për personazhe fiktive.
    KVS, meqe je kaq i ditur dhe meqe pranon ate qe thote ai robi me siper, a mund ta mbeshtetesh mendimin tend diku? Ja te tregoj une ç'duhet te besh:

1. Te sjellesh perkufizimin (mjeksor) te pedofilise ketu. Mund ta besh fare lehte duke kerkuar neper internet ose duke pyetur ndonje qe merret me kete pune.

2. Pastaj, duke u bazuar ne hadithet dhe duke analizuar jeten e Profetit te vertetosh nese sjelljet e Profetit perputhen me perkufizimin e pedofilise.

_______

Sa i perket uahabizmit, mendoj se interneti eshte plot te dhena per ata qe jane te interesuar, nuk ka ndonje gje te madhe per t'u diskutuar ne FSH. Pavaresisht se ka shume informacione kundershtuese(per arsye te propagande/anti-propagandes), gje qe e veshtireson shume kuptimin e çeshtjeve, mendoj se mund te jete argetuese sepse ju mundeson perpiresimin e gjykimit analitik. Me mire lexoni dhe zgjidhni vete ne internet, sepse aty ka plot. Dhe mund te zgjidhni ç'tju pelqeje. A nuk do beni te njejten gje me shpjegimet e atyre qe do shkruajne ketu?

Qendrimet uehabiste dhe diskutimet ne lidhje me ato qendrime nuk ajne diçka qe mund te diskutohet ne nje ambjent si ky per shume arsye.

Se pari, shume prej çeshtjeve qe perfshihen ne debate te tilla kane te bejne me aspekte te teologjise Islame, dhe keto nuk jane shume me interes per t'u diskutuar ketu, pasi nevojitet edhe nje bagazh ne diturine Islame, ose te pakten nje deshire e mire per ta studiuar.

Se dyti, shume aspekte te kesaj levizjeje jane te lidhura ngushte me nje vend te caktuar, dhe te kufizuara ne hapesire dhe kohe. Por kjo nuk merret parasysh fare dhe behen shume gabime. Emri vahabi per shembull perdoret kot me kot, edhe per njerez qe s'kane lidhje me dijetarin ne fjale, ose per njerez qe nuk e quajne veten te tille.

Se treti, shumica e diskutuesve ketu nuk shkruajne per te mesuar por per te rrokur briret. E di, deshet kane ca krimba ne brire dhe duan patjeter t'i rrokin briret me dike. Perndryshe, eshte shume e veshtire per ta ta perballojne ate sikletin qe i bren nga brenda. Hidhi nje sy diskutimit ne fillim. Nje prej muslimaneve ketu eshte perpjekur te sqaroje diçka, ndersa ai tipi ne postin #3 eshte hedhur ne sulm per te bere komente ne lidhje me personin ne fjale.

etj. etj.
    Ndryshuar për herë të fundit nga [xeni] : 12-04-2006 më 02:53

Perjashtuar Maska e Lunesta
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Dove la..Vittoria.....
    Postime
    1,660
    Vahabista me pak fjale jane ca qenie katerkemneshe qe nuk e dine qe eshte shek21, por kujtojne se shte akoma shekulli 12.

Perjashtuar Maska e Cappuccino
    Anëtarësuar
    01-12-2005
    Vendndodhja
    N'bisht t'ballanes
    Postime
    311
    Citim Postuar më parë nga Ex Oriente Lux

1. Te sjellesh perkufizimin (mjeksor) te pedofilise ketu. Mund ta besh fare lehte duke kerkuar neper internet ose duke pyetur ndonje qe merret me kete pune.

2. Pastaj, duke u bazuar ne hadithet dhe duke analizuar jeten e Profetit te vertetosh nese sjelljet e Profetit perputhen me perkufizimin e pedofilise.

etj. etj.
    Definicioni i pedofilise:
    Prirja epshore te nje te rrituri ndaj femijeve te papjekur te moshes se mitur.

Deshmit per pedofilizmin e profetit Muhamet nga librat dhe studiuesit musliman me te njohur ne Bote. Derisa Aisha luante me kukulla, Muhameti i'a vente gishtin dhe koken e vogel ne organet gjenitale.
    Nga ana ime kesaj i thojne pedofilizem dhe perverzizem.
    Ajatollah Komeni e ka rifreskuar edhe njehere pedofilizmin e Muhametit duke cituar: Nje burre ka te drejt edhe me foshnjen te bene knaqesi dhe ta xigiloje ne organet gjenitale sa here te doje dhe nese kjo gje i sjell kenaqesi atije, vecse ai (burri) nuk duhet t'ia fut penisin ne vagjine.

Turp per ju kujt dhe c'kahit i delni ne mbrojtje! Do me kishte interesuar vertet mendimi i Arcimedoes qe shtihet si nje engjull me fe katolike dhe don te konvertoj ne fene islame!??

"Apostulli i Allahut u martua me mua kur isha 6 vjeç..."!!
    "Allah's Apostle married me when I was six years old.."!!

Sahih Libri
    Libri 008, Numër 3310:
    Aisha (Allahu qoftë i kënaqur me të) dëshmoi: Apostulli i Allahut (paqa qoftë me të) u martua me mua kur isha 6 vjeç, dhe u pranova në shtëpinë e tij kur isha 9 vjeç.

Book 008, Number 3310:
    'A'isha (Allah be pleased with her) reported: Allah's Apostle (may peace be upon him) married me when I was six years old, and I was admitted to his house when I was nine years old.

Sahih Bukhari
    Volumi 7, Libri 62, Numër 64
    "…që profeti u martua me të kur ajo ishte gjashtë vjeç, dhe konsumoi martesën kur ajo ishte 9 vjeç, dhe ajo qëndroi me të për nëntë vjet (dmth deri në vdekjen e tij).

Volume 7, Book 62, Number 64:
    that the Prophet married her when she was six years old and he consummated his marriage when she was nine years old, and then she remained with him for nine years (i.e., till his death).

Sahih Bukhari
    Volumi 7, Libri 62, Numër 18
    Profeti i kėrkoi Abu Bakr-it dorėn e Aishes nė martesė. Abu Bakr-i tha “Po unė jam vėllai yt.” Profeti tha, “Ti je vėllai im nė fenė e Allah-ut dhe nė Librin e Tij, por ajo (Aisha) ėshtė e ligjshme pėr t’u martuar me mua.”

Volume 7, Book 62, Number 18:
    The Prophet asked Abu Bakr for 'Aisha's hand in marriage. Abu Bakr said "But I am your brother." The Prophet said, "You are my brother in Allah's religion and His Book, but she (Aisha) is lawful for me to marry."

Sahih Bukhari
    Volumi 7, Libri 62, Numër 88
    Profeti shkroi (kontratën e martesës) me Aishen kur ajo ishte gjashtë vjeç dhe konsumoi martesën me të kur ajo ishte nëntë vjeç dhe ajo qëndroi me të nëntë vjet (dmth deri në vdekjen e tij).

Volume 7, Book 62, Number 88:
    The Prophet wrote the (marriage contract) with 'Aisha while she was six years old and consummated his marriage with her while she was nine years old and she remained with him for nine years (i.e. till his death).

Sahih Bukhari
    Volumi 7, Libri 62, Numër 90
    Kur Profeti u martua me mua, mamaja ime ardhi tek unë dhe më bëri të hyja në shtëpi (të Profetit) dhe asgjë s’më çuditi, veç ardhjes së Apostullit të Allah-ut në mesditë.

Volume 7, Book 62, Number 90:
    When the Prophet married me, my mother came to me and made me enter the house (of the Prophet) and nothing surprised me but the coming of Allah's Apostle to me in the forenoon.

Sahih Bukhari
    Volumi 8, Libri 73, Numër 151
    Unë luaja me lodra në praninë e Profetit, dhe shoqet e mia luanin gjithashtu me mua. Kur Apostulli i Allahut futej (në dhomën time) ato fshiheshin, por Profeti i thëriste të vinin të luanin me mua!

Volume 8, Book 73, Number 151:
    I used to play with the dolls in the presence of the Prophet, and my girl friends also used to play with me. When Allah's Apostle used to enter (my dwelling place) they used to hide themselves, but the Prophet would call them to join and play with me.
    "

i/e regjistruar Maska e Bani gjk
    Anëtarësuar
    06-01-2005
    Postime
    550
    Cappuccino, Eh more mashkull i dopt, ku po hyn tash ne kete teme qe ska te bej me wehabistat, apo nuk te intereson ty se per qka behet fjal !!! por te intereson vetem te ofendosh dikent, kjo eshte per ty interesant more i trrash ne kry.
    Un i kisha lutur moderatoret qe kete shkrim ta fshijn sepse nuk ka te bej me temen ASGJE. Qe ka deshir ky extremisti te flet per kete martes ateher le ta hap nje tem te re per kete ... me gjithse 100 her eshte biseduar per kete martes, por prap njeriu i pa gdhenur nuk kupton, sepse eshte i trrash ne kry dhe nuk don te ndegjoj per kete pun bile ... Ka deshir vetem ta leshoj nje grup miza dhe pastaj te ike si ato laviret qe skan pik fetyre ...

Ilirija e para shpresoj se nuk do te thuash "qe ndonjeher bej toleranc me disa persona ...

p.sh heheh shpresoj se nuk e ke nderment te japesh kete referenc : "Ayatollah Khomeini / 1902-1989 / Tahrirolvasyleh / 1990" sepse vetem kete referenc e gjen ne google more i dopte, mirpo kjo qka shkruhet nga ateistet nuk eshte e vertet aspak ... po keshtu e keni per zakon ju ateistat ti shtremboni fjalt e librave, ti shkeputni ne fillim dhe ti bashkoni ne mbarim ...
    Ndryshuar për herë të fundit nga Bani gjk : 13-04-2006 më 18:01

Anëtarësuar
    01-12-2005
    Vendndodhja
    N'bisht t'ballanes
    Postime
    311
    Citim Postuar më parë nga Bani gjk
    Cappuccino, Eh more mashkull i dopt, ku po hyn tash ne kete teme qe ska te bej me wehabistat, apo nuk te intereson ty se per qka behet fjal !!! por te intereson vetem te ofendosh dikent, kjo eshte per ty interesant more i trrash ne kry.
    Un i kisha lutur moderatoret qe kete shkrim ta fshijn sepse nuk ka te bej me temen ASGJE. Qe ka deshir ky extremisti te flet per kete martes ateher le ta hap nje tem te re per kete ... me gjithse 100 her eshte biseduar per kete martes, por prap njeriu i pa gdhenur nuk kupton, sepse eshte i trrash ne kry dhe nuk don te ndegjoj per kete pun bile ... Ka deshir vetem ta leshoj nje grup miza dhe pastaj te ike si ato laviret qe skan pik fetyre ...

Ilirija e para shpresoj se nuk do te thuash "qe ndonjeher bej toleranc me disa persona ...

p.sh heheh shpresoj se nuk e ke nderment te japesh kete referenc : "Ayatollah Khomeini / 1902-1989 / Tahrirolvasyleh / 1990" sepse vetem kete referenc e gjen ne google more i dopte, mirpo kjo qka shkruhet nga ateistet nuk eshte e vertet aspak ... po keshtu e keni per zakon ju ateistat ti shtremboni fjalt e librave, ti shkeputni ne fillim dhe ti bashkoni ne mbarim ...
    O popull e shifni se keta edhe te verteten mbi profetin e marrin si ofendim!!!!!!!!!!!
    Ndryshuar për herë të fundit nga KVS : 14-04-2006 më 10:03 Arsyeja: Cens.est

Iku dhe nje dite Maska e F_LASKU
    Anëtarësuar
    16-07-2005
    Postime
    182
    Kam nji pyetje per ty cappuccino dhe du pergjigje te sinqerte.Un per vete shkruj si ateist dhe jam ne forumin tim.

Ndersa ti...

Tek mullini i kujt con uje me shkrimet e tuja?
    -Tek ai katolik
    -Tek ai ortodoks grek-serb
    -Tek ai ateist

kot per kuriozitet se vej re tek ti zellin e nje te konvertuari qe hera heres bahet ma katolik se papa
    Per dashuri jap jeten,per liri jap dashurine

Anëtarësuar
    01-12-2005
    Vendndodhja
    N'bisht t'ballanes
    Postime
    311
    F_LASKU

Kame lindur dhe jame rritur sipas riteve fetare muslimane dhe deshti Zoti e me largoi nga humnera dhe qe ate dite kur ika nga humnera ndihem shpirterisht shume me mire dhe sa me shume lexoj neper forume, shtyp dhe media te ndryshme per islamin, aq me teper me japin kurajo dhe vertetojne hapin qe kame bere. Tani jame besues ne Zot dhe ndihem i kenaqur. Po lexoj per te gjitha fete dhe do te shohim c'na sjell e ardhmja. Megjithate, nuk e perjashtoj qe nje dite te konvertoj ne fene katolike qe ke cituar ti, meqe une jame adhurues i Skenderbeut, Pal Engjellit, Nene Terezes. Per mua eshte nje nder te mirren si shembull kata heronje katolik dhe kombetare qe e ruajten gjuhen nga asimilimi dhe bene emrin e Shqiperise ne te kater anet e planetit te njohur. Une ndjehem krenar me ta.
    T'i marrim shembull dhe te mesojme nga heronjt katolik do t'i sherbej ardhmerise se Shqipetareve dhe nuk me demton aspak por do t'me perforcoj shpirterisht kur faktet kame para syve te mi.
    Njeherit, kjo eshte edhe arsyeja pse une e c'moj fene e krishtere dhe kame prirje per kete fe, perkunder mospajtimit me disa gjera qe shkruhen ne Bibel, sidomos ne testamentin e vjeter.

Cappuccino

Iku dhe nje dite Maska e F_LASKU
    Anëtarësuar
    16-07-2005
    Postime
    182
    Flm per pergjigjen e sinqerte cappuccino.

Dmth ti qenke fetar laik meqe the
    perkunder mospajtimit me te gjithat qe shkruhen ne Bibel, sidomos ne testamentin e vje
    Gjithsesi mire e ben
    Per dashuri jap jeten,per liri jap dashurine

I di njeri adresat e organizmave uahabiste në Shqipëri, Maqedoni dhe Kosovë? Në mënyrë që çdo i interesuar ta ketë më të lehtë të lidhet me ta, apo nuk janë publikë uahabistët?

Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •