Lol kte fjale terital se kisha degjuar ndonjehere , ma shpjegon dot...?Postuar mė parė nga MI CORAZON
Lol kte fjale terital se kisha degjuar ndonjehere , ma shpjegon dot...?Postuar mė parė nga MI CORAZON
Live your beliefs and you can turn the world around.
s'ka nevoje ti japesh nota kaq ironikePostuar mė parė nga Leandra
![]()
mos bjer viktime e steriotipeve, pse cunat shqiptare jane si shpirt, pergjithesisht brun, me tipare te theksuara, me sens te stylit... ka larmi jo p.sh. si italianet, gjermanet, spanjollet etj...
S'paske pas shonc me kalu noj here nga blloku ?!Postuar mė parė nga Leandra
Vetem Babrruja,bathorja, dhe Kamza paskan qene eksperiencat e tua me cunat shqiptare...![]()
Postuar mė parė nga Eraaa
yllo, po marr mundimin ta shpjegoj une.
fjala TERITAL (kshu i thonim ne shqip ne ato kohe, siduket sot qeka harru) vjen nga fjala TERGAL (ose Térylčne) qe do te thote fibre syntetike. pra copa nuk eshte prej pambuku (perhura) apo leshi (stofi), megjithese shpesh permban perqindje te konsiderueshme te ketyre dy elementeve, por eshte prodhim sintetik qe del kryesisht nga nje lloj acidi téréphtalique (HOOC*_*C6H4*_*COOH), i bashkuar me léthylčne glycol (HOCH2*_*CH2OH), per me teper futju kimise, haha e hutova misin, hihihihi!
ndersa sa per temen, them qe:
bukuria eshte domen (pra ben pjese) INTELEKTUAL. jo se ekziston ne menyre te paster ne natyre. ketu po i jam pergjigje edhe atij Skerdit (a si quhet) qe pata nje diskutim te vogel tek racizmi, po ta ket menien mund te vij ketu per ta marre leksionin.
ēdo te thote; domen intelektual ose me drejt "marreveshje intelektuale". boh, iu futa thelle muhabetit dhe s'po kam kohe te merrem me te, pranej po i bi shkurt.
psh nje djale i ri (ne te vertet qe natyra i ka dhene fizikisht gjithēka por idiot nga trute, mund te jete me i shemtut ne pamje se sa nje plak intelektual e me sqime.
zakonisht njerezit e menēem sa me teper thyhen ne moshe aq me shume zbukurohen si persona.
duke qene se rinia pergjithesisht eshte debile dhe pa pervoje, ajo munohet ta hedhi lumin nepermjet lakuriqesise, pra duke i dhene perparesi fizikut. pranej te rinjt vishen me leht'shem se te vjetrit. po e le me kaq se s'e shtyj dot.
ciao caio.
pa ta hedh dhe une nje opinion ne shesh te kesaj teme interesante.
Ne shqiptaret s'jemi as te bukur as te shemtuar.
Ne 50% te rasteve jemi pakez te prapambetur, d.m.th. jemi pa gusto si ne te veshur, ashtu dhe ne te sjelle, sidomos ne vendet perendimore.
p.sh. ketu ku jam une kam vene re se shume cuna shqiptare, pasi marrin gjithe kete rruge per ne Amerike, me peripeci e veshtiresi, fillojn vishen, qethen e sillen si meksikanet. Po pse mor vlla si meksikanet? Mungese e theksuar identiteti?
me pak fjale te shemtuar.
Ka dhe te tjere qe vishen si shpirt, me gusto, dine te sillen, jane xhentile, flasin rrjedhshem, lajne dhembet dhe e mcefin zinxhirin e floririt ne te shumten e rasteve.
me pak fjale te bukur.
Vajzat i kemi si shpirt (50%) dhe zakonisht s'kane problemet e djemve, integrohen me lehte, ne te dukur te pakten.
Por keshtu jane te gjithe popujt po t'i vesh re. Gjithandej nga kam bredhur kam pare edhe kulturen edhe injorancen e te tjereve, pra bukurine e shemtine e tyre.
Ne shqiptaret s'jemi as te bukur e as te shemtuar.
tani si gjithe te tjerit jena dhe ne shqiptaret ka dhe te bukur po ka dhe te shemtuar !!po shumica jane te bukur !!! pershendetje
Shqipot jane popull i bukur pervec cave...
but there are always exceptions ne cdo kombesi
po ne pergjithesi jemi rac e bukur neve![]()
~* After the baby talk the Gu Gu Ga Ga, you ask me can you be my Bi Ej Bi Y*~
Ska a e din sa jemi te mire 20% Un. Edhe Disa te tjer.. Kemi Te Shkelqyeshem\Shum te mire \mire\Mjaftueshem
Un jam Ai prej te Shkelqyeshmve . e kshtu me rral. Shaka
Jo me te vertet mua prej Vajzave me Pelqejn Spanjollkat E Per djemt jemi ne Shqiptaret te gjithhhhhhhhh jan Nr1 ne kete Bot a per vajzat Spania
Tung
GjIlAnAsI_cSi
Mė gėnjeu pasuria, jeta vrap mė iku shpejt dhe u thinja u dergja u plaka nė dhe tė huaj do tė vdes..
hahahahh.....u ktheve nga spanjollkat tani. loool....te te bej une nje se kam nje mu si yll ketu![]()
~* After the baby talk the Gu Gu Ga Ga, you ask me can you be my Bi Ej Bi Y*~
Duket teme interesante !
Une do te beja nje pyetje per personin qe hapi temen ka pare shqipetare ndonjehere apo jo?
Pas nja 20 vitesh mund ta hapim kete diskutim shpresoj.
Krijoni Kontakt