Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 19
    I didn't start the fire.. Maska e traveller228
    Anėtarėsuar
    21-09-2003
    Postime
    44

Cool Mendime mbi jeten dhe shoqerine

Pershendetje,...shpresoj qe te jeni mire.

Eshte ora 8:45 e darkes, dhe sapo u ula para tavolines se punes.
    Dy vjetet e fundit jeta ime ka ndryshuar rrenjesisht; me dashje apo pa dashje s'ka shume rendesi. Por, duke menduar per te kaluaren dhe duke u munduar te kuptoj kontekstin e se tashmes, kam arritur ne disa konkluzione, qe une besoj jane te rendesishme:

1. Jeta eshte nje lufte e vazhdueshme, qe behet me e ashper duke u rritur. Pavarsisht nese je i pasur apo i varfer, i privilegjuar apo i persekutuar, te gjitheve na jane bere padrejtesira, dhe te gjithe kemi bere padrejtesira. Jeta eshte e padrejte.
    2. Paraja, eshte thjesht nje mjet per te mbajtur rezultatin. Nuk ka rendesi sa para ke bere apo ke humbur. Ajo qe ka rendesi, eshte se c'ke bere ate para qe kishe.
    3. Miqte e vertete jane ata qe te duan kur s'ta kane nevojen. Shume njerez do hyne e do dalin nga dera e zemres gjate jetes. Mba afer ata qe te kane shtuar vlerat personale dhe kane kontribuar ne zhvillimin tend moral dhe intelektual.
    4. Pa pasion, jeta eshte monotone.
    5. Dashuria eshte nje vendim intelektual, qe une te trajtoj nje person tjeter ne ate menyre qe une do te doja te trajtohesha. Ndjenjat jane thjesht nje indeks i realitetit te nevojes universale per te dashuruar dhe per tu dashuruar.
    6. Dashuria e vertete nuk vdes nga rrethanat, por u pershtatet atyre. Dashuria e vertete kushton
    7. Refuzimi, eshte thjesht opinioni i dikujt, nuk eshte fatal.
    8. Mos tradhto enderrat e tua; as mos u tall me enderrat e dikujt tjeter. Kur pushon se enderruari, jeta behet monotone.
    9. Vdekja eshte universale. te gjithe do te vdesim; por vdekja nuk eshte fundi i asgjeje, thjesht nje faze.
    10. Jeta vazhdon, pas varrit.
    11. Te gjithe jemi te pergjegjshem ndaj nje Autoriteti me te larte se ne, nje Standarti konstant qe nuk ndryshon. Ajo qe ka rendesi me shume se gjithcka tjeter ne jete, eshte opinioni i Atij Autoriteti te Larte.
    12. Per cdo here qe ne ushtrojme vullnetin e lire per te zgjedhur ne krijojme rrethana qe do te ndertojne te ardhmen tone. E ardhmja eshte pasoje e vendimeve qe ne marrim tani.
    13. Ne fund te jetes, kur do t'i afrohemi varrit, dy gjera do te kene rendesi: 1.) Cfare zgjedhjeje kam bere une per sa i perket Krishtit, Birit te Perendise, ne baze te te Cilit do te gjykohem nje dite, dhe; 2.) A jam treguar mik i vertete ndaj dikujt qe s'ia kisha nevojen.
    14. Miliona vjet nga ky moment, vetem nje gje do te kete rendesi: A e lashe kete jete duke pasur paqe me Zotin, apo e lashe ne armiqesi me Te.
    15. Ne kete moment, gjeja me rendesishme eshte qe une te di arsyen e ekzistences time, dhe te perqendrohem ne objektiva qe kane vlera pozitive morale. Pasojat do te ndertojne te ardhmen qe une dua.
    16. Nqs arritet te lexoni deri ne kete pike, ju admiroj per durimin tuaj. Jeni me te vertete intelektual. Cfardo komentesh qe keni, me kontaktoni Ciao per tani se me ka marre uria
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga traveller228 : 30-10-2003 mė 23:18

E Lirė! Maska e KaLTerSi
    Anėtarėsuar
    27-10-2003
    Vendndodhja
    NYC.
    Postime
    850
    Pershendetj traveller228,
    Tek pika 8 do beja nje modifikim te vogel. KUR PUSHON SE ENDERRUARI, VDES.
    Sepse eshte pikerishte endrra themeluese e shpreses dhe eshte pikerisht shpresa ajo qe na mban gjalle, na ben te ecim perpara dhe na motivon.
    Toleranca, eleksiri i lirisė.

Anėtarėsuar
    21-09-2003
    Postime
    44

hi

jam dakort...

i/e regjistruar Maska e leci
    Anėtarėsuar
    14-01-2003
    Vendndodhja
    Goetheanum,Italy
    Postime
    1,742
    Pershendetje traveller..
    me te vertete nje shkrim i bukur..
    Quod timor cladis.
    Sed intuitum amet elit vitae est

Anėtarėsuar
    21-09-2003
    Postime
    44
    pershendetje dhe ty
    faleminderit

_P

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    03-09-2004
    Postime
    33
    Shkrim shume i bukur, sikur me kishe lexuar ne mendje...

Me pelqen ajo qe ke shkruar sidomos kur flet per jeten do ishte akoma me bukur te flisje dhe per njerezit cfare efekti kan ata ne jeten tende .

Njerezit ne kete bote jan ata qe te bejne te kesh kujdes gjithmone sepse te mbijetosh duhet te jesh me i djallezuar se vet djalli ...
    Une kete ide kam per jeten pak me realiste lol
    !!!

i/e regjistruar Maska e friendlyboy1
    Anėtarėsuar
    25-06-2002
    Postime
    769
    Life is good if your expectations are low and your achivments are high, life is bad if your expectations are high and your achivements are low./

in bocca al lupo Maska e Leila
    Anėtarėsuar
    25-04-2003
    Postime
    2,556
    Citim Postuar mė parė nga traveller228
    10. Jeta vazhdon, pas varrit.
    Kjo vetem mund te thuhet nqs ke vdekur me pare.
    Pra, NUK quhet "konkluzion" sic e shprehe me siper, por nje besim.
    trendafila manushaqe
    ne dyshek te zoterise tate
    me dhe besen e me ke
    dhe shega me s'me nxe

Bebiiiiiii dove je? Maska e TiLoNcE
    Anėtarėsuar
    11-05-2003
    Vendndodhja
    tu bo not
    Postime
    1,116
    Shkrim i bukur,pergezime
    Ke pika 3 do shtoja Miqt e vertet nuk duhet te genjejn kurre,cfar do te bojn duhet te gjejn kurajon ta thon....
    LoNcJa-SyNi-VeT
    o-le-le firma

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Njė shtet paralel qė po kėrcėnon shoqėrinė shqiptare
    Nga DYDRINAS nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 18-01-2010, 17:22
  2. Mendime rrethrrotulluese nga Tos Lubonja
    Nga Brari nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 25-12-2005, 06:47
  3. Kam rene ne mendime...
    Nga Shpirta nė forumin Ditari i meditimeve
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 23-07-2005, 15:52
  4. Femra nė shoqėrinė Shqiptare.
    Nga kolombi nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 11-09-2004, 19:39
  5. Mendime per shoqerine shqiptare
    Nga Bici nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 26-09-2002, 09:00

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •