-
Ndersim
Pjesa ime e derteve
mbarti veten ne trenin e pare
Teshat leshuar kuturu, te shkrira
ne mishra muruar,
e ēartur, nxitimthi i kalli
Me la gropat qe po me nxjerrin shpirtin
t'i pastroj per bujtesit e rradhes.
Mall ariu zvetėnimi im
prehje gjen ne vdekjen e perkohshme,
ēdo dy stine.
Te ndersyera dhe zgjimet.
-
-
Hi!
Sa enigmatik qe jeni..........
-
-
e kto emrat..
Henri ..beje nickun henrushe se po ngaterrohen njerzit.
Elda sic je ti RomantikE dhe Henri eshte enigmatikE... pra eshte vajze bij e botes..
Kohet i ndryshojne njerzit.
Kur kam qene une ne shkolle na mesonin se poezi eshte dicka qe ka te beje me barin, pemet, gjethet , henen , yjet ..me cicerima zogjsh, me lule, me Det e puthje buzesh.
Vitet ecin dhe me c'kuptoj une ne vitet 1990- 2000 ne shkollat tona u eshte mesuar nxenesve se poezia eshte kudo dhe atje ku sta pret mendja..
Kjo natyrisht ka zgjeruar gjeografine e poezise.
I bera njiher Anit nji poezi humoristike-romantike me zogj me lule me qengja..Ajo nuk reagoi fare. I kisha rene legenit kot. lol.
Sot ka ardhur koha e poezive te stomakut e gurgullimes se "embel" te zorreve ..te orgazmave e kafshimeve..te leshit te sqetullave e krruarjes se zonave "rurale"...lol.
Henri psh.. eshte poete e brendesise se trupit..Ajo i ve veshin cdo murmurime qe i vjen nga gazrat e lengjet qe nakatosen brenda barkut te saje etj..Ajo e shikon cdo objekt jashtrupor si mjet i cili mund te krruaje pjese qe thonjte e saje nuk i kapin..
Nuk jam kontra..bota eshte makro dhe mikro ..e pafundme ne lergesi e brendesi..
Ani psh ben nji poezi per njerin i cili me dinakeri e fut ne kurth Henen dhe e gelltit brenda ne stomak.
Dikur Henen e donim ne Qiell mes yjeve dhe si deshmitare te nji dashurie e sot Henen e duan ta kullufisin si kofsh pule.
C'behet mor aman..lol.
Babezitje e brezit qe feminin e kaloi nen kulturen e familjeve te tollonizuara..dhe nji dit u gjenden mes kanaceve te cocacoles e birres..kjo ndoshta eshte shkaku i metamorfozes.
miqesisht
brari
.i shqetsuar per brezin qe dashurin e fillojn me orgazma dhe e mbarojn me krruarje mullaqesh.
-
-
ti je majmun
nje mace e nje majmun
nuk jane pak, jane shume
o brari.
poetet jane edhe me shume se shume .
-
-
me male, pyje, lendina
Une ha kikirike
dhe perkund qerpiket
hij' e stines sime
ndjell veē rrezatime
Koderza pas bregut
mbushur lulekuqe
ngjan me dashnine time
dhe buzet e kuqe
Zjarri qe me djeg
si mullar ne vere
detin s'e ka frike
ta perpije te tere.
nuk ka frike as zogjte
rreze nje selvie
q' embel gulezojne
si shperthim femije
Zjarri pushton malet
e fushores zemer
rritet, bubulohet
si tumorri femer
Une me tymin luaj
e ftoj ne vallzim
qe frymen t'ia marr
me gjithe afshin tim.
-
-
me nder qofsh
xhan
nuk te ka hije kjo poezia ty edhe pse eshte shume e bukur.
-
-
he me te lumte
henri, tani me kenaqe.. lere c'thot katana..
Katana bluxhinsat mas dere i ben veper arti.ohu.. katana ku je ti..pse nuk vizaton..e ke doren fantastike..
-
-
me nder qofsh
o njerez un nuk thash se nuk me pelqen poezia po thjesht nuk i shkon henrit. per here te fundit Brari do me lesh rehat me ate foton e xhinseve se ma hengre shpirtin. pastaj nuk di te vizatoj un dhe keshtu me rekomanduan qe te merresha me fotografi. ti kujton se ajo fotoja e xhinseve eshte e keqe bobo ty s'dashka me te tregu te tjerat.
henri shkruaj ashtu sic di ti. leri furcat e mia e te brarit
-
-
Administratore
ah poetet, poetet - mjere ata qe e quajten veten te tille dhe u ngopen - megjithese ka shpresa dhe per ju, krijimi i librave mund te mbushe dhe jeten tuaj, egon e te qenit "nje emer"
.
Te tjeret me kenaqni te teren. Me zorret brenda barkut dhe me barin neper fusha. Jeni me te medhenjte per aq kohe sa une dhe te tjere si mua vazhdojne tu lexojne e te jetojne ne ujrat e krijimeve tuaja, te gjejme veten atehere kur humbim rrugen.
Henri sepse me ngacmon keshtu me keto qe shkruan, je shume e vertete, shume e dukshme, e kapshme ne ditet e nxehta te veres. Fjala nuk ka nevoje per kyce, je e pafundme.
-
-
Perjashtuar
henri eshte poete
henri nuk e quan veten poete, por eshte - poete.
mjere per ata qe nuk e kuptojne - Henrin, ajo nuk eshte vetem e 'kapshme ne ditet e veres' por e cdo kohe edhe ne ditet e dimrit
lexues.
Po pra, mjere per ata qe e vetquajne veten - poet!
Shpresat jane te gatshme, sepse poetet e vertete, kurre nuk qendruan nen hijen e politikes!
Bota ka nevojė pėr poet, pėrderisa do tė ketė nevojė pėr bukuri!
-
Regullat e Postimit
- Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
- Ju nuk mund tė postoni nė tema.
- Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
- Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
-
Rregullat e Forumit
Krijoni Kontakt