Marshi i vicave
Dhe vicat pas daulles
e hedhin capin,
lekuren per daullen
vete e japin.
BERTOLT BREHT
Marshi i vicave
Dhe vicat pas daulles
e hedhin capin,
lekuren per daullen
vete e japin.
BERTOLT BREHT
If you can't be a good example, then you'll just have to be a horrible warning.
Catherine Aird
Shiu qe e zuri ne mes te rruges i kujtoi qe ajo i kishte thene "Eja kur te bjere shi, qofshim apo jo te dashur, qofshim ose jo miq".
...
Aq ngadal ngriti koken dhe hodhi shikimin mbi syte e saj sikur frikesohej mos ja rrembente mendimet e shkaperderdhura mbi jastekun e djersitur.Mbylli buzet dhe i afroi me kujdes poshte qafes se saj dhe filloi ta puthte.
-Nese te pyesin, ju thuaj qe qafen e ke te gjate vetem 3 puthje. -i belbezoi mbi vesh dhe pernjehere syte i shkelqyen sikur te kishte zbuluar nje univers te ri mbi qafen e saj.Ajo vetem uli syte ne shenje miradie per kete cikerrime qe do ta kujtonte gjate kohe pas asaj nate me shi dhe ja afroi ftyren e saj gjoksit te tij.
-C'bem keshtu?!-tha ajo me gjysem zeri sikur te pyeste vetveten dhe priste shikimin e tij per nje pergjigje, sido qe te ishte ajo.Gishtat e tij hodhen anash floket qe ja mbulonin ftyren mikes se tij dhe uli koken ti peshperiste ne vesh qe mos e degjonin sekretin muret e dhomes se ftote.
-Kjo ishte lutje, si mekatari kur lutet mbi tempullin e zotit te tij.Dhe vulosi buzet e saja me nje puthje qe mos ti jipte mundesine ta aprovonte ose kundershtonte ate qe ishte thene 2 sekonda me heret.
Catherine Aird
Me vijne mesazhe qe t'i pergjigjem kesaj teme dhe realisht nuk gjej asnje shkrim timin ketu.
Megjithate mund te them se udhetimet me pelqejne.
Meditimet jane nga me te ndryshmet dhe nganjehere dhe te cuditshme.
Ne momente te caktuara kam dhe frike.
Sepse kur kam qene rreth moshes 9-10 vjec kam patur nje aksident.
Fatmiresisht jo shume i rende,por ka lene gjurme te thella tek une.
Por pavaresisht nga kjo,une udhetoj shume dhe i pelqej udhetimet gjithnje duke u lutur qe te na shkoje mire udhetimi.![]()
Fjalet e pa thena nuk lendojne kurre.
Don't wait for extraordinary circumstances to do good,try to use ordinary situations
:^proton
Shpesh udhetimet e mia perfundojne ne udhekryqe ose duke pritur ne trotuar ose ne taxi
Serisht mire eshte kur mbas gjithe kesaj ke ku te kthehesh, e une edhe sonte jam ne keshtjellen time.
Catherine Aird
pik pik pik pik pik.....me ka marr malli te dua dike ashtu si di te dua une, pa kufij dhe limite te demarkuara.
Catherine Aird
pihhhhh..cbote e shpifur me maskarenj.secili shikon kush cte perfitoj nga tjetri.
edhe un maskara jam se perfitoj nga miresija jote sa here.
Catherine Aird
Sonte nata thyhet dyfish.Shiu ua ka marre bukurine yjeve si xheloz qe eshte dhe ka hedhur pelerinen, ua ke zene syte yjeve.Pelerina e tij ka zene edhe dritaren time dhe vetem zhurmes se pikave qe bien mbi ulluk nuk duket gje jashte.E gjithe situata te jep ndjenjen e te qenit e izoluar, e une i rruej muret, barrierat.
Shpresoj qe neser dielli te me zgjoje, do e pres...
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Vala_79 : 19-04-2004 mė 18:20
Catherine Aird
Nga udhet e largeta, me pluhur, kthehem. Nuk isha gur per vendet ku isha, ja ketu ne kete vend ma do zemra te mbetem.Asgje ska ndryshuar vec shkelqimit te syve te njerzve qe me duan.... ka mall ne to.
E une ju them do shihemi rrugeve kur shkojm ne pune ose kur do dalim per pauze dreke, ketu do jem edhe 70 vite te tjera![]()
Catherine Aird
Sdi kush me tha se vec detit dhe diellit duhet te mesoja te doja edhe dimrin... cudi.sma kishin kerkuar kete me heret!
Do me duhet te "armatosem" me me shume doreza, shalle dhe kapela nese po.
Catherine Aird
Ditet jane te njejta si ate Tetor a Shtator ishte dreqi...sdi, po pak rendesi ka.Po kraherorin e saj e shtypte dhimbje me e forte se cdo Tetor tjeter.E sata here po ndodhte keshtu..ja kishin thyer zemren ne qindra a me duket mijra therrime kristalesh qe ajo kishte frike ti mblidhte se mos i shponin lekuren dhe te shikonte gjak.I la copezat e zemres se vete kesaj rradhe ashtu aty ku u thyen, nese dikush dhe me siguri dikush do ja dinte vleren unit te saj do ja mbildhte copezat. Me shume se te fshinte syte, te mblidhte floket nga pas , te mberthente xhaketen deri ne fyt dhe te ecte ne drejtim te kundert me tufanin si mbetej.
E tille ishte vjeshta ne kujtimet dhe jeten e saj, e laget....
Catherine Aird
Krijoni Kontakt