Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 13 prej 13
    consider the source Maska e vullnet_a
    Anėtarėsuar
    22-04-2003
    Vendndodhja
    New Zealand
    Postime
    50
    Mendoj se askush nuk ka te drejt te vendos per fatin e jetes se dikujt tjeter. Eshte per te ardhur keq se ajo vet nuk mund te vendos - nje dilem e madhe!

Edhe pse nje kembe e kam ne varr, une edhe me tutje dua te jetoj.
    Aligieri
    Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.

E Lirė! Maska e KaLTerSi
    Anėtarėsuar
    27-10-2003
    Vendndodhja
    NYC.
    Postime
    850
    Pershendetje,
    Do ishte me mire qe une te kaloja ne pasivitet pasi Toro mesiper e ka shprehur shume bukur dhe shume qarte mendimin e tij me te cilin une pajtohem plotesisht, gjithsesi po i them dhe une dy rrjeshta.
    Ky diskutim, pra eutanizia, eshte nje nga me te nderlikuarat, kontradiktoret dhe me te diskutuarat ne shoqerine tone bashkohese.
    Komplikimi i ketij diskutimi vjen pikerisht kur futen pikepamjet fetare ne mes. C'eshte e pranueshme nga feje e c'nuk eshte e pranueshme nga feja, c'veprim mund te me siguroje parajsen e c'veprim me siguron ferrin? Pyetje te pafund, sfilitese dhe pa asnje lloj pergjigje te kenaqshme. Vertet qe asnje person nuk ka te drejten autoritare dhe morale te mari jeten e dikujt tjeter pervec Perendise por ama duhet marre parasysh dhe ana tjeter e monedhes qe Perendia valle do deshironte te na shihte duke vuajtur ne vetvete e duke shkaktuar vuajtje tek familjaret e miqte tane? Flas per rastin e FL ku mundesia e shpetimit dihej qe nuk ekzistonte.
    Eshte nje vendim shume i rendesishem nga i shoqi por njeriu nganjehere shkel kundra konvenave shoqerore per te realizuar ate qe eshte e DREJTE sado qe per momentin mund te duket e padrejte. Dhe E DREJTA ne kete rast eshte tu japesh fund vuajtjeve te se semures te ciles vetem vdekja i ka mbetur. Duke zgjedhur jetesen ne moment mund te pandehesh qe po vepron 'drejte' qe po ben gjen e 'duhur' po u 'bindesh' librave te shenjte dhe fjales se Zotit por ne asnje liber nuk thot qe: Kur dikujt ti kene hequr shpresat per sherim dhe ai person vazhdon te vuaje tmerresisht nga dhimbjet fizike, mendore dhe shpirterore, mos ia hiqni dhimbjet duke ja marre jeten por lereni te vdese nga vuajtjet.
    He, cfare ironie sepse gjerat qe jane thene me precizitetin me te madh ne librat e shenjte nuk ndiqen kaq rreptesishte per mos te thene fare, dhe gjerat qe jane thene ne vija te trasha dhe shume pergjithesuese ne marrim interpretim si 'safe net' dhe nuk pranojme ose me sakte kemi FRIKE mundesine e interpretime te tjera.
    Holle e holle i bie qe po u pergjigjeereni te jetoje kete te gjore, atehere ti nuk ke parasysh situaten, ndjenjat dhe vuajtjet e te semures por ke vene ne plan te pare pasigurine tende te parimeve te tua fetare(nese je fetar) ndryshe(per ateistet) thjeshte po tregohesh egoist sepse te sjell kenaqesi ekzistenca e te semures duke e ditur qe asaj vete i sjell dhembje shpirterore te parikuperueshme.
    Eshte vendim tejet i veshtire por e verteta shpesh eshte shume e ashper dhe e hidhur.

P.S. Nuk dua te komentoj per ca komente me siper qe kishin te benin me bank account e te tjera se ishin komplet te pa bazuara dhe siperfaqesore.
    Pershendetje dhe lexim te kendshem,

kaltersi
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga KaLTerSi : 02-11-2003 mė 16:53
    Toleranca, eleksiri i lirisė.

Kupidusi vogel Maska e Enola
    Anėtarėsuar
    06-08-2003
    Vendndodhja
    nga ketu shikoj malin e Dajtit
    Postime
    102
    Askush nuk e ka kete te drejte, por jam e mendimit qe i shoqi nuk duhet gjykuar negativisht pasi ai mua me duket me realisti...
    Jeta ka vlere vetem atehere kur vertete jetohet...
    Ja te marim dhe rastin e daljes nga koma te kesaj zonje, cfare jete e pret, cfare do deshiroje ajo cdo here qe do te kete mundesine te dale perpara pasqyres, me mire e vdekur se e pavlere, e pavlere per veten dhe per kedo tjeter....

Po te isha une ne vendin e saj do doja qe im shoq ti jepte fund jetes time me vendimin e tij, une nuk do doja te isha kurrsesi pengese per jeten e te tjereve dhe nuk do doja kurre nje jete te jetuar keq...
    Sado e hidhur te jete nuk dohet te lejohet nje fatkeqesi te dyte...mjafton e para...
    I'm not interested in the next generation
    I'm interested in US

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema tė Ngjashme

1. Gruaja nė Islam
    Nga Xhenneta-Morina nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 36
    Postimi i Fundit: 23-08-2009, 19:32
  2. Kushtetuta e Republikės sė Kosovės
    Nga YlliRiaN nė forumin Kulturė demokratike
    Pėrgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 01-04-2009, 19:17
  3. Marėveshje midis BE dhe qeverisė shqiptar pėr liberalizimin e vizave
    Nga Shpirt Njeriu nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 32
    Postimi i Fundit: 02-08-2007, 01:15
  4. Deklarata e pėrgjithshme mbi tė drejtat e Njeriut
    Nga AsgjėSikurDielli nė forumin Kulturė demokratike
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 21-06-2003, 04:21

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •