Ēa ka bo vaki me ato rr-tė qė i bot tė gjitha "r".
O e lezeēme si me Kosovart qė i bojn ē e q njilloj. I thonė tė gjitha ē the i shkruajnė tė gjitha q.
PO
JO
NDOSHTA
NUK E DI
Ēa ka bo vaki me ato rr-tė qė i bot tė gjitha "r".
O e lezeēme si me Kosovart qė i bojn ē e q njilloj. I thonė tė gjitha ē the i shkruajnė tė gjitha q.
Pėr tė gjitha trojet Shqiptare nėn njė tėrėsi Shtetėrore Shqiptare, t'i shkrijmė ēdo energji!
All those people that hate You will never win,if You do not hate them......Your hate against them is your destruction.
te duash e te urresh.
nese kjo pyetje eshte e kufizuar ne nje lidhje dashurore nuk ka vend te flasesh per urrejtjen ngjitas me te.
Te duash e te urresh ne te njejten kohe te dashurin(eshte absurde) as nuk e konceptoj dot.
ndersa te duash!
se pari te duash do te thote a je ne gjendje ta besh kete. A ekziston nje gje apo nje person qe e meriton kete vemendje te thelle .
Vemendja eshte perkushtim, perkushtimi eshte dashuri.
nuk eshte me pak te dish edhe te urresh. Nese urrejme a urrejme drejt, per cfare arsye urrejme dhe ke e cfare urrejme.
per mua ka rendesi te dish edhe te urresh. Dhe dyfishohet arsyeja -gjykimi i sakt ne zgjedhjen qe ben per te urryer.
antipatite nuk jane urrjetje.
Nuk mundet njeriu te urrej per inate te vogla sa nje qenie.
dhe per interesa te vogla sa nje send sado i madh te jete sendi.
urrrejtja duhet perligjur ne me shume se brenda nje njeriu dhe se brenda nje interesi
Ndaj dhe njerezit jane te prirur dhe me te disponuar per te dashur me shume se sa per te urryer.
a di une te urrej, nqs kam mesuar dhe kam mundur te dua kjo do te thote se di edhe te urrej.
urrej pikerisht ate dhe ato qe me prekin(shkelin dhe cenojne ) dashurite e mija.
madje di edhe te hakmerrem!(gjithmone per arsye te medha dhe dashuri te medha)
jo te gjitha dobsite dhe simpatite jane dashuri.
DIKUSH ka thene.(dhe kete e perseris shpeshme nje miken time )
; "per lirine jam jeten. per dashurine jap lirine".
te urresh do te thote te mos jesh i lire. pra kete liri e jap vetem per dashurine, e cila eshte edhe sublimja ime.
.....
"Shkolla nuk e ben njeriun me te mencur, e meson te duket i tille" (e.m)
Nuk jam krejt i sigurte por me duket se vargu i perket nje poeti revolucionar dhe eshte ne rend tjeter :Postuar mė parė nga macia_blu
DIKUSH ka thene.(dhe kete e perseris shpeshme nje miken time )
; "per lirine jam jeten. per dashurine jap lirine".
.....
Per dashurine jap dhe jeten
Per lirine jap dhe dashurine .
Se cila eshte zgjidhja me e mire nuk e di . Mua personalisht s'me pelqen te jap as dashurine as jeten .
bye !
nuk e duroj dot i-ne pa pike.
une nuk ti krkova.
me ate qe themi jap pa qene nevoja ta jepim.... gjejme nje menyre interpretimi sa me te afert ne lidhje me cfare ndjejme kundrejt dashurise dhe urrejtjes.
Jeta i mban te dyja ne brendine e vet.
(a nuk ma gjen dot kush e ka thene ate qe une e paskem mbajtu mend gabim....???)
kete per tiu bindur korrigjimit tend , perndryshe do vazhdoj te jem ende ne gabim.
flm.
te duash apo te uresh....hmmmm..
me mire eshte te urinosh..po valla..
domethene ti brari je kundra dashurise dhe kundra urrejtjes dhe pro' shurres?
cudi valla!
lol
!
"per lirine jap jeten, per dashurine jap lirine" ka mjaft force dhe poezi, qe do te thote IRACIONALIZEM.
Vetem nje shpirt i tronditur, mund ta thote kete.
Sa per variantin tjeter te atij poetit revolucionar, shpehja e humb kete duke u kthyer ne racionale, mnjf llogjike. Dhe s'ka se si, poetet revolucionare jane te gjithe "toēa me trurin rrafshnalte" (bej shaka).
ps, mace mi shejtan, shko fli nga pak, se s'le kom miu ne forum.![]()
ehu, po une nuk e kam menu aq thelle sa kujton ti ore or'...
e kam zvoglu deri ke vetja ime fjaline e cituar.
...
macia....
Krijoni Kontakt