Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 26 prej 26
    Programues Softueresh Maska e edspace
    Anėtarėsuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565
    Me duket se e kam bere te qarte qe nuk dua ti ndryshoj mendjen Selenes. Dua thjesht te sigurohem qe ajo e di mire punen qe do beje kur te dale nga shkolla. Ajo mund te kete tipin e gjykateses dhe avokatit dhe nuk ka asgje te keqe. Une per veten time nuk e bej dot ate pune sikur te me japin milionat. E shkruajta me shume sepse sic te thashe bera te njejten zgjedhje nje vit me pare kur mbarova gjimnazin dhe e di shume mire sa e veshtire eshte te zgjedhesh nje drejtim ne jete qe ne moshe 17-18 vjecare.
    Edi

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    23-04-2002
    Postime
    17

to both of u

Ne fillim desha te them se te tera ato qe the ti edi jane te verteta. Avokatet nuk me pelqejne fare, sepse duhet te genjejne qe te bejne punen e tyre, sepse po nuk genjyen nuk marrin dot parate. Puna e gjykatesve me pelqen sepse ata jane te drejte dhe jane fair to everyone. Nuk po them qe nuk behen padrejtesi aty, po flas ne pergjithesi. Po per te qene eshte pune e veshtir ajo e gjykatesve sa ska, sepse duhet ti zbulojne masken njerezve, dhe kane jeten e njeriut ne dore. Ne do ai e le te lire, ne do e fut ne burg, ose e denon me vdekje. Kryesora eshte qe te gjehet fajtori, sepse qe te vdesi dhe ai qe nuk ka bere gje eshte gjynaf, dhe te mallkon zoti. Ai qe vret nje njeri sot, dhe neser del pa faj, ai mund te marri nje jete tjeter neser, dhe eshte jet njeriu jo shaka.
    Sa per parane, per mua ska rendesi fare, sepse eshte jeta e njeriut ne fillim, pastaj paraja. Paraja shkon e vjen po njeriu po vdiq nuk kthehet me.

Tani desha te them dicka per veten time, meqe nuk me njifni. Kur me shikon per here te pare, pershtypja qe mer eshte se jam mendjemadhe, dhe show off too much. Nuk eshte e vertete. Po harrite te flasesh qofte dhe 1 her te vetme, do ndryshosh komplet opinjon, sepse jam shum e muhabetit, dhe nuk jam aq e eger sa dukem ne fillim. Mundohem te jem nice to everyone, jam fair me te gjithe njerezit,prekem shume shpejt (jam njeri pa zemer, lol )dhe e urrej me shprit GENJESHTREN dhe PADREJTESITE. Me pare kam dashur te behem dicka lidhur me biznesin, por duke pare se behen shume padrejtesi ne kte bote, duke filluar qe nga shoqeria qe me rrethon, nderrova mendim. Duke pare filmin me seri , "Crossing Jordan" , i cili eshte me gjetjen e vrasesve dhe menyen e vrasjes qe ka ndodhur, me terheq aq shume, sa edhe naten mendoj per vendimin qe dha gjykatesja, and so on. Nuk me pelqen qe njerezit me shum para, ose kokat e medhaja (njerzit me pushtet) te jetojne shume mir, dhe populli i thjeshte te vdesi per buke, ose te jetoje me stres, a do gjej pune sot, apo a do kem buk te ha sot. Njerezit jane njerez dhe te gjith kane nje jete si dhurate, dhe nuk i jepet me nje e dyte. Pse duhet tja marresh jeten tjetrit, dhe vet te dalesh pa lagur nga nje gjykatese/gjykates qe mund te korruptohet nga parate? Thats not fair, dhe duhet bere dicka per ate. Sic e shikoni dhe vete si ka vajtur puna ne shqiperi. Vete vret tjetrin si pa te keq, mbushi doren me para gjykateses, dhe shpeton i lire, kur tjeteri esht duke ngrene dhe atje, pa faj. I don't wont that to happen anymore in this world, vecanerisht ne shqiperi.
    Per sa i perket jetes se qelbur eshte e vertet. Une tani nje filem te qelbur shikoj, dhe nuk me ze gjumi tere naten, mendoj per vendimin qe u be e so on, jo ta kem une ne dor, dhe te me zere zumi nates. Selena mund te duket e gezuar nga jasht, ose mund te qesh, por nuk do te thote se ashtu jam edhe perbrenda. Edhe nqs jam duke menduar per ndonjegje, ose jam e merzitur nuk e tregoj, po me ha perbrenda per cdo padrejtesi qe behet, qofte me familjen ose shoqerin time. Edhe si natyre jam shum e drejte dhe nuk genjej dot, se e nxjerr vet te verteten me vone, pa dashje.

Ca te them tjeter une tani, secili ka mendimin e tij, por besoj se dega qe dua te zjgedh nuk eshte keq per tipin tim.

P.S. Marli, motra mos u merzit se e kuptoj shakane, po vazhdoj vete lojen dhe bej sikur skuptoj. Une po nuk thash ndonje shaka ne cdo moment nuk eshte e mundur. lol. so mos e vri mendjen per ate, edhe sikur te duash ndonjen gje mua sme ngelet hatri, se e di qe jane me shaka.

Peace tani for both of u , se po te vazhdoj dhe ca do bej nje roman me 100000 flete, gati per te botuar. lol
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Selena : 23-06-2002 mė 02:07

Anėtarėsuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565
    Selena.

Te kuptoj per ato sa ke shkruar dhe e shikoj qe ti je e vendosur per gjykatese. Kendveshtrimi qe ti ke per boten eshte mėse i pershtatshem per punen qe ke zgjedhur dhe gezohem qe ti e hape veten per te na treguar karakterin tend. Nuk eshte gje e lehte per disa njerez.

Megjithate me duket se u je shmangur disi pyetjeve qe te kam bere?

1.
    Nje ikone e shquar amerikane (me duket jefferson) ka thene qe eshte me mire te shkojne te lire 100 kriminela sesa te burgoset nje i pafajshem. Une nuk them se jam apo jo darkod me kete shprehje por dua te di mendimin tend mbi kete ceshtje.
    Maskat e njerezve mund te jene shume te veshtira per tu hequr dhe do sdo ti, do vije nje dite qe do besh gabim ne gjykim dhe do futesh ne burg nje te pafajshem. A eshte e drejte kjo?

2.
    Ose ne nje rast tjeter ti do gjykosh nje kriminel shume shume te pasur. Te gjithe e dine qe ai eshte me faj dhe duhet te futet ne burg por me pasurine e tij ai korupton qe te 12 anetaret e jurise. Pra juria jep vendimin qe ai kriminel i pasur te vazhdoje jeten e perditshme. Ti si gjykatese ne kete rast jo vetem qe nuk ke vene drejtesi por ke marre pjese ne nje padrejtesi akoma me te madhe. A eshte e drejte kjo?

Ka edhe pyetje te tjera qe te kam bere ne postin me lart por keto jane me te rendesishmet dhe doja te dija si do veproje ti.
    Ti kerkon qe te vesh drejtesi ne bote qysh ka menduar edhe Marli kur ajo filloi juridikun por duhet te kesh te qarte se nuk mund te kesh drejtesi te plote dhe gjithnje do jete nje person i padrejte qe eshte me lart nga ligji.

Kendveshtrimi qe une perdor per kete ceshtje eshte paksa ekstrem. Dua sdua une, gjykata duhet te veproje patjeter sepse e kerkon shoqeria dhe qeveria. Fajesimi i te pafajshmit eshte i pashmangshem dhe vertet gjynah por me kendveshtrim real, kjo eshte bota dhe nuk kemi cbejme.

Nuk eshte e nevojshme tu pergjigjesh pytjeve te mesiperme se une e di pak a shume se si ndihesh dhe cfare do me thuash por duke lexuar pergjigjen tende mu duk sikur ti mendon qe do vesh drejtesi sapo te veshesh rrobat e gjykatesit dhe te marresh ne dore ēekiēin e drunjte. Nuk mund te shpetosh te gjitha macet dhe qengjat.

Kam mendimin se ka pune shume here me te mira nqs ti do qe te ndihmosh njerezit.

ps: nje verrejtje te vogel kam sepse ke perdorur edhe anglisht edhe shqip ne pergjigjen tende. Do qe mire te shkruaje shqip sepse jo vetem qe jemi shqiptare dhe ruajm traditat ne kete vend te huaj por ka edhe vizitore te tjere ne forum qe nuk dine anglisht.

Me respekt
    Edi

i/e regjistruar Maska e Marli
    Anėtarėsuar
    15-06-2002
    Vendndodhja
    Florida
    Postime
    16
    Hej Ed
    Mora nje njoftim qe kisha nje mesazh nga ty ne hotmail, por nuk gjeta gje ne inbox folder.
    Mund t'a dergosh perseri, nqse ke mundesi? (please)
    Thanks

p.s. Sa per temen rreth gjykatesve ke sjelle argumenta shume bindese.
    Na e more ne ketej qe kemi edhe me teper eksperience

Selena, e vleresoj karakterin dhe vendosmerine tende. Jepi girl, se asgje nuk eshte e paarritshme po te perpiqesh.

Take care
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Marli : 23-06-2002 mė 19:54
    Bashkimi ben fuqine.

Anėtarėsuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565
    Marli.
    Ne email te kerkoja ndjese qe e kthyem kete teme per prezantimin tend ne nje teme per juridikun. Te falenderoj jo vetem qe na lejove te dalim nga tema por edhe qe more pjese per te ndihmuar Selenen me eksperiencen tende. Besoj qe ne te dy te kemi ndihmuar Selenen qe ajo te zgjedhe profesionin me te pershtatshem. Gjithashtu te falenderoj per vleren qe i ke dhene gjykimit tim.
    Edi

i/e regjistruar Maska e Marli
    Anėtarėsuar
    15-06-2002
    Vendndodhja
    Florida
    Postime
    16
    You're welcome
    Bashkimi ben fuqine.

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Tema tė Ngjashme

1. Ftesė - Prezantimi i ArchiCAD 12
    Nga RinorZ nė forumin Arti shqiptar
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-01-2009, 08:31
  2. Prezantimi im!
    Nga Nutela nė forumin Prezantoni veten nė forum
    Pėrgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 15-10-2004, 21:22
  3. Ja dhe prezantimi im
    Nga Kopliku_forever nė forumin Prezantoni veten nė forum
    Pėrgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 25-02-2004, 22:00
  4. Prezantimi im
    Nga tonushi nė forumin Prezantoni veten nė forum
    Pėrgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 29-01-2004, 11:12
  5. Tek prezantimi i vetes .
    Nga Muhamed nė forumin Prezantoni veten nė forum
    Pėrgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 11-03-2003, 03:20

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •