Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 10
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    02-10-2007
    Postime
    63

Pse ne kemi nevoj per Zotin

Nuk ka njeri ne botė qe nuk ka miqė familje apo qe nuk ka pas ndonjėher miqė familje ne jeten tone. Por keto gjera asniher nuk na garantojn shpres per te ardhmen e jetes tone s epse nuk jon ndal kur kto probleme qe perjeton bota na ku jetojm prej kohes se adamit e deri ne ditet tona asniher nuk kemi pergjijge nga pytjet qe mund ti bėjme pse asht vdekja qka bohet pas vdekjes sonė

Pastaj kur shikojmė vrasje vujtje qindra vdekje tė njerzve per shkak te uris derisa ka njerz qe vin ne at piken qe bejn vetvrasje , prostucion lloje te ndryshme te droges vjellje dhunime kindapime une mendoj se ka shum pak prind qė deshirojn me pa femit e vet nėper kėto gjana qe u ceken ma nalt.dhe ansjelltas Nga kush po nuk ka njeri normal qe nuk ja bon pytjen vetit qysh jon ardh ktu gjana pse jan aka naj shpres per me ju shmang ktyre gjanave teper shkatruse aka naj qels per me ju qas ketyre gjerave qe e rrethon boten.

Une kom menduar gjithmon se asht vetum kjo menyra e jetes qe mund ta jetojm ne kit botė pa siguri pa shpresė qysh thotė ni fjal e urt popullore sot per nesra . Por ky mendim imi ka qen deri me nje dit kur me erdh njė ftesė mua edhe vllaut tim per te diellen me shku ne bashksin golgota ktu ne, Prishtinė . Dhe me pelqu shum meditimi I bibles qe u bėke ne at sherbesė dhe njofta njerzė qe e dojshin te mire ose jepshin lajmin e mir per njerzit une isha I ardhur komplet me shpres se do ndryshoj jeta ime kom perjetu llukse te ndryshme boterore siq jan bari nje lloj I droges jom mir me probleme shum her kom qen I dehur neper diskoteka ka ndodh me kan pru ne shpi me kan lon para deres shoket kom mendu se do te knaqna nese do te gjej ndonja vajz pra ky njeri jom kon kur kom ardh ne bashksin golgota ne Prishtinė . I merzitur pa shpres edhe njė njeri per ndihmė ne sfera te ndryshme te jetės gjithmonė kom besu nė Zotin po nuk e ka pas vedin aty ku ai deshiron me pas vendin ne jeten e njerzve pastaj qka mesova nga fjala e tina (Bibla). Mora pergjigjen e pytjes pse vdesim tek zanafilla kapitulli 2 vargu 16 dhe 17 Dhe Zoti Pėrendi e urdhėroi njeriun duke I thėnė : Ha bile lirisht nga qdo pemė e kopshtit : Por mos ha nga pema e njohjes tė sė mires dhe sė keqės , sepse ditėn qė do tė hash ke per te vdekur me siguri . e kuptova qe Zoti e paska lon vullnetin e lir te njeriut po edhe I paska paralajmru per pemen e ndaluar po pastaj me lindi kureshtja kush I ka shti me honger ne at pemė te ndaluar. Tek zanafillat kapitulli 3 vargu 1 deri ne7 Pra ktu e kuptova qe nuk koka fajtor Zoti qe vdesim na vet kokmi fajtor per kit gjė . Sepse Zoti na paska dhon neve ne dorė boten kurse na ja kemi dhon satanit (djallit) . edhe ni varg qe me ka pelqy shum asht zanafilla kapitulli 3 vargu19 do te hash buken me djersen e ballit deri sa te riktheshne dhe sepse nga ai ke dal , sepse ti je pluhur dhe ne pluhur do te kthehesh pergjithnjė . Pra meni fjal paga e mekatit asht vdekja nga ky var kuptova edhe ne dite tona te sotme se nuk ka asni punė qe nuk lodhesh apo ndjersitesh qka dush ne sport ne puna profesionale ne puna te pa ndershme ( hajnia me drog e te tjera). Dhe nga ktu gjeta kryesoren e pytjes qe nuk kom gjet perjgigje te qart nga askush nga asni liber tjeter perveq se tek fjala e tina (Bibla) arysa pse vdes une ti edhe gjith njerzit ne kite botė .

Pastaj nga ai moment shkojsha ma shpesh ne bashksi me ndegju ma shum per fjalen e Zotit pastaj pranova Jezus krishtin si Zot dhe shpetimtar te jetes sime ka qen me 30 gusht 2007 ka qen dita e dielle ekom ndi veten dyqysh shum mir saqe asht e veshtirė me pershkru me fjal . normal pershkak se e kuptova se sa shum me paska dasht Zoti saqe me largoj nga ajo jet katastrofale monotone pa shpres pa kurgjo . Dhe me pruni ne dritė nė jetė mora siguri jeten e perjetshme largova problemet qe kasha perpara per mu Jezusis asht buka e jetes sime falja e sė kalueres siguri e te tashmes shpres e se ardhmes . Kurse tash sherbej ne bashksin golgota ne Prishtinė familja ime jan muslimane po kan pa ndryshimet e mia ato probleme qe I kom pas nė tė kaluren nuk I kom sigurisht kapak me kan qortuar pse e bone kit gja a din ti kerkon nuk e ki si ti veq ti qysh tek ktu qortimet . po asniher nuk e harroj Jezusi qe tha ata qe deshirojn tė mė ndjekin duhet ta harrojn vetveten pastaj at siguri qe qindet tek ai une nuk kom has kerkun me premtimet e tina me sigurin e tina qė ka per njėrzit asht diqka mahnitse . Pėrėndia aq e deshti botė sa qė dha birin e ti tė vetum lindur qė kushdo qe beson tė mos humbas por tė ketė jetė tė perjetshme . Dhe lavdi Zotit qe me kuptojn edhe me kan pranu tash si nje krishter edhe tash kam njė jet shum te bekuar ka 1 vjet a ma shum qe I sherbej Zotit Vėrtet asht knaqsi me pas Zotin ne jetė per mu kjo asht pasuria ma e madhe ne jeten time qe Jezusi asht ne jeten time qe tash jam familjen e Pėrėndisė kam paqe me krijusin me an te hirit te tina jo qė e meritova .

Keto te mira nuk mund te ja kthej kurr Zotin qe mi ka dhon ma ka dhon qelsin e jetes se vertet qdo kush mund tė falet per mekatet e tina qdo kush mund ta marr jeten e perjetshme per kush don qe e don asht ky qels I jetes se vertet pra qelsi asht Jezusi. Pra kjo asht qe kam dashur tė them qe ne kemi nevojė Pėrendin fjalen e tina edhe gjerat e tina e kemi menyren e tin ate servume te gjithė ne botė . Edi qe Jezusi asht duke trokitur ne zemrat e juve duke pritur me hyr ne jetrat e juve qe tju jap shpetimin edhe shperblimin .Une mendoj se askush as mua nuk me ka jep dhurat te perjetshme dikush ne jeten time perveq se mora nga Zoti po ty a te ka dhon dikush diqka te perjetshum nuk mendoj qe te ka dhon po a te pelqen me mar diqka te perjetshme ather thire Jezusin pranoje si Zot dhe shpetimtar te jetes tonde apo vetum hapja vetum zemren sepse ai asht duke pritur me hi ne jeten tonde qe te shpetoj te shperblej me jetė te perjetshme JESUS NE KEMI NEVOJ PER TY ZOT KI HIRI EDHE MESHIR PER TE GJITH NEVE TE LUTEM ZOT.

Gjithmon kujtone Zoti duhet te jet primar ne jeten tonė pastaj vjen familja miqt e tjer asniher mos mendoni te jet dikush ma primar se Zoti.Sepse ai deshiron ta ket nė kontroll jetėn tėnde. edhe ndreqeni jeten e juve ne fjalen e tina qe asht per neve qe ta ndreqmi jeten aty te mėson shumė gjėra me vlerė dashurin ndaj njeri tjetrin edhe premtimet e tina paqen e tina edhe dashuria e atit qe ke per neve mundėsin e shpėtimit dhe shperblimit . Pra hjek masken qe kemi pas te vnune nga gjerat e botes qe asht ne dirigjimin e djallit. mer armatimin e Pėrendisė qė ju tė brohemi nga satanit me tudimet edhe sulmet e djallit. Ti mundesh me mund djallin po me armatimin e Zotit. Nėse nuk ki armatimin e Zotit ather me forca tua nuk mundesh me fitu ndaj djallit. Por mos harroni zgjedhjen duhet ta bojm ne dojna me mar menyren e Zotit qe te fitojmė ndaj satanit. Apo deshirojm tė jemi te mashtruar ne kit botė kalimtare mashtruse qe jan te dirigjuar prej djallit qe ty edhe mu me te shkatru mos mu kon ti i lumtur mos me pas paqe. Po ti mos harro shpetimtari asht ka te troket ne jeten tonde per te shpetuar edhe me te ndihmuar ne qdo aspket te jetės edhe ky asht armatimi qe e mbosht djallin. Jezusi ne jeten tende lutja agjerimi edhe fjala e tina. (Bibla)gjitha ktu gjėra i kom shkru nga zemra ime kom tregu gjan shum personale per jeten time per me tregu se qfar te bon djalli po nėse nuk e kerkon Zotin qe te vi ne jeten tonde. Nuk deshta me mar shembull dikun po qita jeten time qe te tregoj se sa shum me ka ndihmu Zoti arsya e dyta qe permendi ne fillim familjen. Asht se edi qe shum familje shqiptar mund te jet njė i shpetuar edhe te tjeret te jen ende ne errėsirė edhe mund ti perdor djalli qe me te bo presion qe mos me ja hap zemren Zotit Jezus. Por kjo nuk do te thot mos me dasht familjet tona miqtė tonė.

Perkundrazi ne duhet ti dojm te tjeret ashtu familjet tona miqt tone ti respektojm ti nderojmė. Por zgjedhja per me ardh Zoti ne jetė tėnde asht vetum qeshtje e jotja. Ki vullnet te lir me hap zemren per Zotin apo mos me hap per ta kjo asht vetum qeshtje e jotja. dhe ktu nuk duhet te lejosh nese ki deshirė tė madhe me hap deren ne jeten tonde per Zotin sepse e shef realitetin e kupton nevojen qe ai me ardh me mar jeten tonde ne kontroll qe asht e domosdoshme per qdo njeri qe ai me ardh pra ne kit gje nuk duhet mu pyt askush as familja as shoktė asgje nuk duhet me tė ndal sepse asht qeshtje personale po mos te harojm mesazhin e Jezusit duajeni armiqt tuaj bekoni ata qe ju mallkojnė pra ne nuk kem nevoj mos me dasht prind tonė apo shoktė tonė qe nuk na pranojn si krishterė. Pėrkundrazi ti respektojm prindė tonė ti nderojm tė lutem per ta qė edhe ata te shpėtohen si ne qe u shpetum nepermjet birit te Pėrendisė Jezusit ti dojm shokt tonė edhe pėr ta te kem respekt dashuri edhe lutje qe edhe ata te ken shpetimin si ne. Edhe mese miri asht qe te kerkojm vullnetin e tina per jeten tonė sepse asht mas mirti per neve.

E falenderoj Zotin qe ma jep mundsin me postu diqka edhe une si krishter ju pershendes te gjithve. edhe zoti ju bekoft te gjithve kaloni mir tungi.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Peniel : 04-10-2008 mė 04:24

Zoti eshte me ne Maska e xemanuel
    Anėtarėsuar
    08-04-2008
    Vendndodhja
    kosove
    Postime
    137
    eshte e vertete se njeriu nga fryma e shenjt ka nje gezim te madhe ne momentin qe ja dorzon jeten e tij Zotit qe nuk mund te pershkruhet me fjale apo mund te them ma mire nje ngazllim sepse ngazllimi eshte diqka me shume se gezimi kete e kam perjetuar edhe une para 11 vjeteve , une te uroj gjitha te mirat dhe e falemnderoi Zotin qe ka bere per ty qe ti te kuptosh te verteten sepse njerzit i kan zemrat e ngurta per ti thene zotit vetem nje fjale "eja dhe merre zemren time Zot " njerzit jan shume te mbyllur per te kerkuar te verteten nga Zoti pra eshte shume e thjesht Jezusi tha : kerkoni dhe do t'ju jepet
    deri sa une e kam kerkuar Zotin ai mu pergjigj jam shume i bindur se c'do kush do te gjej te verteten vetem nese e kerkon

mos shikoni se si jan njerzit e feve te ndryshme psh krishteret apo islamiket apo fete e ndryshme mos beni vet krahasime kjo eshte me e mire dhe kjo jo - por ka nje te vertete vetem nje dhe kete kerkojani Zotit dhe Ai do te pergjigjet .

Njeriu nuk ka fuqi te bej krahasime dhe te mat me mire dhe te kuptoi vet te verteten dhe me fuqine e tij nuk ben gje veq se mashtrohet nga djalli pra kerkojani te verteten Zotit duke folur me te duke e kerkuar , Sa mire qe kemi nje Zot besnik qe na don teper pa mas

Zoti ju bekoft te gjithve AMEN

...dhe jeta ime u fal Maska e Peniel
    Anėtarėsuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    -|- Atje ku njeriu takohet me Perėndinė
    Postime
    1,257
    E falenderoj Zotin pėr ty vėlla. Dėshmi tė tilla tregojnė se Zoti vepron nė jetėn e njeriut. Nuk ėshtė njė Zot i heshtur dhe indiferent, por ėshtė njė Zot i dashur qė ushqen dashuri pėr tė gjithė qofshin kėta besimtarė apo jo besimtarė.

Perėndia tė bekoftė shumė ne jetėn tėnde dhe jeta jote e krishterė qoftė njė dėshmi e fuqishme nė familjen tėnde dhe nė shoqėrinė tėnde. Qofsh njė bekim midis vėllezėrve dhe motrave nė bashkėsi.

Nėn Hirin e Tij,

ns
    קָדֹושׁ קָדֹושׁ קָדֹושׁ יְהוָה צְבָאֹ

I Shenjtė I Shenjtė...

i/e regjistruar Maska e Alpha_Virginis
    Anėtarėsuar
    09-07-2008
    Vendndodhja
    Freie Hansestadt Hamburg
    Postime
    157
    Une jam e re ne kete forum, por dua te tregoj dicka qe me ka ndodhur. Vazhdimisht jam ne kerkim te se vertetes dhe do te doja me gjith shpirt ta adhuroja perendine ne menyren me te denje. Fete me kane irrituar vazhdķmisht dhe gjithmone kam patur friken ne zemer se mos po fyej perendine nese i perkushtohem nje feje te caktuar. Ne kete peshtjellim te shpirtit nje nate shoh nje enderr qe e kam te fresket si nje film qe sapo e kam pare.

"Ndodhesha bashke me vajzen time 5-vjecare per dore ne nje fushe te paane dhe po ecja. Qielli ishte me re te renda gri dhe toka ku shkelja ishte lluce. Papritur pas meje u shfaqen shume njerez me fytyra te egra, te veshur keq dhe te piset. Kisha pershtypjen se po me ndjekin dhe nxitova hapin por edhe ata po me afroheshin. Dikur nisa te vrapoj pa e leshuar time bije nga dora, por ata po me arrinin pothuajse. Ne nje moment krejt te pashprese per te shpetuar nga ky kercenim une ndalova u ktheva me fytyre nga ata dhe thirra me ze te larte -Ne emer te Jezu Krishtit zhdukuni- Ata nuk u zhduken, por thjesht ngrine si statuja dhe une vazhdova te vrapoja dhe para mu shfaq nje shtepi xhami, ku une hyra dhe isha perfundimisht e sigurte."

Qe ate dite jam e bindur se zoti me dha nje udhezim, pikerisht kur une e kerkoja me gjith shpirt te verteten.
    Nuk e di si mendoni ju, por per mua eshte nje udhezim.

Pershendetje.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    02-10-2007
    Postime
    63
    te faliminderit moter por asht e vertet se Zoti na jep nje shenj qe nese je ka shkon ne shtigje te drejta pra qe ta konfirmon ta tregoj ni rast moter e nderuar.Vertet moter edhe une nje natė jom lutur shumė per fakulltet per shkoll edhe si vegim moter po ma bon une jam jezusi edhe do ti realizoj te gjitha qe je lutur edhe nga ai moment moter si diqka qe asht e veshtir te pershkruhet per shkak se lutju qe pata bo at nat jom kon vetum duke u lutur edhe ktu ke ni perjetim shum i bukur per mua pra vertet tash jam aq i lumtur qe me ka pranu ne familjen e tina. pra moter zoti qdo kujt ja jep nje sinjal ne menyra te ndryshme edhe mos harro Jezusi asht gjithmon me neve. kjo asht premtimi i tina ma i bukur ne jeten e qdo besimtari.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    02-10-2007
    Postime
    63
    Faliminderit ju vllezer qe keni shkruar edhe ti moter vertet asht knaqsi. qė kena ni forum ku mund te ndajm gjera te ndryshme.Vertet asht knaqsi per mu kur lexoj tema te ndryshme ne kit forum nga vllazrit dhe motrat qe postojn edhe shof se si Zoti i perdor per lavdin e tina. Zoti ju bekoft juve vllezer edhe ti moter me fal qe nuk po ta di emrin me knaqsi kisha pas deshir qe te bisedoj edhe me juve vllezer ne msn edhe me ty moter gjithashtu kaloni mir Zoti ju bekoft

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    E falenderoj Zotin per deshmine tende vella limi87, pasi eshte nje deshmi qe Zoti kerkon qe ti ta shpallesh ate cka Zoti ka bere per ty. E di se sa e veshtire eshte ne kosove, e cila per nje kohe relativisht shume te gjate, ka qene nen ndikimin dhe religjionin islam. Po keshtu e di dhe dhunen serbe, qe fatkeqeisht shume kosovare e lidhin ate me krishterizmin. Ti vella je totalisht i qarte dhe i kthjellet per te kuptuar se, dhuna apo urrejta dhe lufta nuk vijne kurre nga Perendia dhe Krishti. Pra kjo propogande e tmershme qe luhet nga nje pjese radikale myslimane ne kosove, eshte nje mjet qe satani perdor per ti mbajtur kosovaret lark Krishtit. Une mendoj i dashur vella limi87, se ti dhe kisha, kini nje detyre shume te veshtire ne kosove, pasi duhet ti njohesh njerzit me faktin se, dhuna serbe nuk ka azgje te perbashket me besimin ne Krishtin dhe kishen e Krishtit. Ti e kupton fare mire se, kisha nuk jane institucuionet kishtare te cfardo emri qofshin ato. Jezusi eshte Fjala Perendi, i cili hyn ne zemren e cdo kujt qe e pranon, qofte kosovar, serb, shqiptar e tjera.
    Gjithsesi vella te uroj gjithe te mirat dhe ecje te fuqishme me Krishtin dhe kishen e Krishtit. Zoti te bekofte ty, familjen tende, kishen dhe mbare kosoven e lire dhe te pavarur. Ji shmbull ne Krishtin, se vetem keshtu do ti sherbesh Jezusit dhe do te jesh nje "ene" e denje per vepra te dreja dhe te mira ne Perendine. Mos haro se jeni "kripa" e kosoves.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    02-10-2007
    Postime
    63
    Faliminderit deshmues kam respekt te madh per ty edhe pse nuk te njof te pergzoj per temat e tua qe qet ne forum per mu asht bekim kur lexoj gjerat e tua edhe me se shumti me pelqen besimtari bibila edhe jo besimtari kom kuptu shum gjana prej atyre temave kshtu qe mos u ndal du ke lansuar tema. bekime shum vella

Inxhinier Maska e albani1
    Anėtarėsuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Eshte vertet mire.................

.................qe ti limi87 ke thene deshmine tende ne publik sepse fjala thote se ti je fitimtar ne saj te gjakut te Jezusit dhe deshmise se fjales, keshtu pra ti duke thene ate deshmi ke lartesuar emrin e Jezusit, ke shpallur ungjillin dhe ke inkurajuar vellezerit si dhe ke mposhtur armikun.
    Uroj qe shume besimtare te tjere ta bejne kete gje.
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    02-10-2007
    Postime
    63
    Albani1 te faliminderit per leter asht mas pakti qe muj me bo per zotin ne krahasim ai qka ka bo per mu kurr nuk mundem te ja kthej me jeten time te mirat qe mi ka dhon gjithmon ai asht i lartsum deshtum apo nuk deshtum me respekt limi

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •