Close
Faqja 12 prej 14 FillimFillim ... 21011121314 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 136
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22
    Sipas Bibles te gjithe ata qe besojne tek Jezu Krishti, jane shenjtore, si ata qe kane fjetur me Krishtin, ashtu edhe ata qe jane akoma gjalle, dhe te gjithe ata duhen nderuar dhe respektuar, por adhurimi i perket Atij qe na ka shenjteruar, Kreut te trupit, Zotit Jezu Krishtit. Ne kishen time ne nderojme te gjithe ata qe Bibla i quan shenjtore pra ata qe kane fjetur me Krishtin, por nuk kemi data apo ceremoni te vecanta per ta. Bibla na meson qe ti nderojme dhe respektojme shenjtoret edhe kur jane akoma gjalle dhe te mos presim deri sa ata te vdesin (truperisht).
    Te falenderoj Astrit per pergjigjen. Pyetjet e mia nuk kane qellim te denigrojne ne ndonje menyre besimin tuaj apo ju si besimtar i krishtere. Pyetjet e mia kane me shume qellim qe une te mesoj dhe te shoh dallimet kryesore midis besimit tim dhe besimit tuaj, dhe besoj se nga ky debat perfitojme te gjithe, bile edhe ata qe nuk e kane pranuar Jezu Krishtin si Zot ne jeten e tyre.

Pergjigjia e vetme qe une nuk mora nga ju eshte se cilet (mundesisht emra) lavderoni ju si Shenjtore ne Kishen tuaj. Fjalet dhe interpretimet biblike jane shume mire ti dime permendesh dhe ti kemi parasysh cdo sekonde te jetes sone mbi toke, por mos harro, Jezu Krishti njerezit nuk do ti gjykoje nga interpretimi i Bibles por nga veprat e tyre.

Pasi te lexoj pergjigjen tuaj te kesaj pyetje te fundit do te jap edhe nje mendim personal mbylles ne kete teme.

Zoti ju bekofte.
    Albo
    "Babai i shtetit është Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencëtari!"

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Juve ngateroheni me kot.

Ndersa njerez si Deshmuesi, pikerisht kete kerkojne, qe te gjejne persona me shprehje te lehta per tu kapur edhe te shkruajne nje dyzine me frymezime.

Shkrimet e njepasnjeshme te Deshmuesit tregojne, mbi te gjitha, edhe pervec te tjerave, se ai nuk mundet e as nuk do as qe te mesoje te verteten, por cafre eshte me e keqja eshte se ai mendon se - di, edhe se mundet te interpretoje.

Une i jam drejtuar sa e sa here Deshmuesit: Cfare ke lexuar ti Deshmues individualisht nga doktrina ortodokse? Nqs nuk ke lexuar asnje librushke, lere me liber, te vetem, perse flet atehere (me djallezi) sikur ti e njeh Kishen ortodokse, duke leshuar akuza te pamenda nga te cilat kaq veshtire e ke te heqesh dore?

Ceshtja e Marise eshte fare e qarte ne Bibel:

(1) Eshte i vetmi njeri per te cilin flitet qe nga libri i pare i Dhiates se Vjeter - e deri tek Libri i fundit i DHR, Zbuleses.

(2) I vetmi njeri qe perfshihet duke u permendur ne Premtimin qe i behet Adamit per ardhjen e Shpetimtarit.

(3) Ne themi se shpesh here Izraelit iu kerkua te ish i shenjte; apo themi se Tempulli ku rinte prezenca e Zotit ishte i shenjte deri aty sa te vdiste kushdo qe hynte ne te me mekat; ne themi po ashtu se te gjitha keto ishin vetem HIJA e asaj qe do te vinte.....

Po, nqs Izraeli, qe eshte Hija e shenjterise, virgjerise, bindjes, pastertise, lartesise etj etj, kush, pervec Marise do te ishte Kurora e kesaj shenjterie te Izraelit, te bindjes, perulesise njerezore, Virgjerise, bepermjet se ciles Izraeli realizoi ate per te cilin ishte therritur.

Por protestantet nuk duan te kuptojne - thjesht nuk duan e asgje me shume.

Une i them Deshmuesit se Zbulesa 12 flet per nje Virgjereshe, te veshur me Diell, edhe i them se kjo eshte Maria. Ndersa Deshmuesi e ka me te lehte tia veshe kete panorame Izraelit se sa Maries.

Po kush do ta kishte me te lehte, edhe kush ishte qellimi i shenjterise e Virgjerise, Izraeli, apo Maria, qe nepermjet Virgjerise e pastertise se saje i dha kuptimin REAL Virgjerise figurative te Izraelit?
    Mos valle Izraeli e lindi Krishtin? Apo mos valle me mire do te themi se Izraeli e lindi Krishtin, por e beri kete nepermjet KURORES SE VET, PIKES ME TE SHENJTE NJEREZORE, MARISE.

A do te mund te kishte kuptim Virgjeria e Izraelit pa ate te Marise?

E keshtu une mund te vazhdoj shume gjate, duke dashur te them se ne fund lavdia qe i parakerkohej Izraelit eshte kulmizuar e gjitha ne Marine.

Tek Maria hyjnorja preku njerezoren. Aty hyjnorja morri mish, u vesh me te, e beri tenden e vet.

Davidi i madh thosh se Tempujt e bere me dore nuk mund ta zinin Perendine e vertete, ndersa ne Marien Perendia u be me te vertete njeri. Atehere logjikisht, a nuk eshte shenjteria e frikeshme e Tempullit sic pershkruhet ne DHV vecse nje prezantim me Lartesimin qe Zoti i beri Marise?

Por protot nuk duan te kuptojne - edhe kjo eshte prej Djallit, i cili di te udheheqe edhe nje qe lexon Biblen.

Vetem kur e shohim Marine me keto sy, atehere kuptojme se peruljen ortodokse te Elizabetes kur pa Marine, qe edhe pse mbesa e vet ne moshe, sapo e pa (Marine), femija i kerceu ne bark, edhe e gezuar tha: Nga me erdh kjo, qe Nena e Zotit tim, te vije tek une???????

Por protestantet nuk duan te kuptojne - e jane njesh me demonet.

Nje Elizabete Deshmuesiane do ti ish dashur ne arrogancen Deshmuesiane ti shprehej keshtu Marise:

Oooo Lavdi Zotit qe erdhe. Degjo sec te thote Fryma e Perendise, lavdero ate qe ke ne bark, se ti nuk je vecse si grate e tjera, si une (pse jo edhe me pak, qekur Elizabeta therritet e DREJTE sipas Shkrimit te Shenjte), hajte tashti qe te dyja, une me pare se jam me e vjeter e me eksperience, te lavderojme Zotin....

Kjo eshte panorama deshmuesiane, e thene me fjale te pakta.

POR JO, sic e thashe, Elizabeta, e therritur e drejte ne Ungjill, edhe pse ku e ku me e madhe ne moshe, ndoshta me nje diference 70 vjecare, kur pa Marine u perul edhe e quajti te padenje veten qe e Ema e Zotit ti shkonte per vizite.

41 Dhe ndodhi që, sapo Elizabeta dëgjoi përshëndetjen e Maries, fëmija i kërceu në bark, dhe Elizabeta u mbush me Frymën e Shenjtë,

42 dhe thërriti me zë të lartë, duke thënë: ``Ti je e bekuar ndër gratë dhe i bekuar është fryti i barkut tënd.

43 Dhe përse po më ndodh kjo, që nëna e Zotit tim të vijë tek unë?

Ne, duke ditur mendjelehtesine Deshmuesiane, e dime qe ai me patupersi do te thote se Maria u pershendet ashtu per shkak te Krishtit.

Prandaj qe tia lehtesojme shkrimin po i themi se pikerisht per kete, per shkak te Krishtit e lavderojme edhe ne Marien, sic beri Elizabeta. Kjo ka qene arsyeja se perse neper Kisha Maria paraqitet kryesisht me Krishtin ne krahe, duke treguar me dore nga Ai, si te thote qe per shkak te Tij, jo thjesht per shkakun tim ne vetvete vjen i gjithe ky lavderim.
    Ne nuk e lavderojme Marien, si dikush qe jashte planit te Zotit ia doli mbane edhe ndihmon njerezit nga vetvetja, por perkundrazi, kjo duke qene nje nga marrezite protestante te fantazise se tyre te semure e djallezore per ti shtremberuar gjerat, themi se pikerisht se Maria ishte ne plan te Zotit, prandaj edhe ajo ndihmon brenda autoritetit qe Zoti i ka dhene, edhe ketu eshte edhe thelbi i te qenit Shenjtor.

Mos valle Zoti ka nevoje per predikuesa qe te shpetoje njerezit duke i njohur ata me te Verteten?

Mos valle mundimet e Palit, apo lutjet e tij ishin ato ne vetvete nga ku do te varej suksesi i Trupit te Zotit?

Perse pra atehere, ai thote se vuan per te krishteret, se ofron lutje per ta tek Perendia dite e nate qe Ai tu jape atyre kete e ate hir?

Ju jeni kokeforta, pervec se te paditur, e nuk doni ta kuptoni se pikerisht kesi vuajtjesh edhe lutjesh ishte ajo per te cilin Pali thosh se une marr pjese ne Vuajtjet e Zotit Krisht. Vuajtjet e tij nuk ishin jashte Krishtit, Trupit te Tij, prandaj edhe kur ai u thote te krishtereve se ne Krishtin ju linda, nuk e thote se e ben nje gje te tille si jashte Krishtit, autoritetit apo te qenit pjese eTij, perkundrazi, duke qene bashkepjesemarres ne Krishtin, Pali u be sikur Krishti edhe si i tille, ne Krishtin, per Krishtin e nepermjet Krishtit ai i lindi te krishteret.

Ky eshte Trupi i Zotit. Te qenit pjese e Trupit te Zotit nuk ia humbet dikujt personalitetin apo individualitetin, ndryshe, nqs gjithshka behet vetem e vetem nga Zoti, atehere pse do jene shperblimet e kurorat per te cilat Pali sulej qe ti kapte?

Mos valle Krishti po rendete qe te ka[te kurora?????? Or te padashur per te mesuar.

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Qe ta vazhdoj pak mendimin tim, meqe ju kapeni me fjale pas shenjtoreve:

Biblikisht, Kisha eshte Trupi i Zotit?

Pjese e ketij Trupi njeriu behet kur ai e pranon Krishtin e doktrinen e Tij te plote e te paster, edhe finalizohet me pagezimin. Nga ky moment dikush behet pjese eTrupit te Zotit, edhe vargjet e Ungjillit thone se ky person

- kalon nga vdekja per ne jete

- vdekja nuk do ta preke me.

Po valle, cfare ndodh me ata qe vdesin fizikisht, a do te mund ata te shkeputeshin nga te qene te gjalle me Krishtin, pjese e Trupit te Tij?
    Nqs po, i bie qe nje pjese eTrupit te Krishtit te jete e vdekur, skaduar, jashte funksionimi - ja ketu te shpie injoranca protestante - ndersa Krishti u thote saducejve, Perendia eshte Perendi i te gjalleve e jo te vdekurve.

Nqs Krishti premtoi se edhe pse po shkonte tek Ati, dmth po largohej nga kjo bote, serish Ai do te gjendej prane, e do te ndermjetonte tek Ati per besimtaret, po ata qe dhane jeten per Krishtin, morren kryqin mbi vete deri ne moment te fundit, ia mberriten te behen sikur Krishti, duke e imituar ate, mos valle nuk do ta ndjekin ne te njejtin shembell edhe pas vdekjes se tyre fizike?

Pse Krishti i ndare do te jete nga Trupi i Tij, edhe me kot u shenjteruan e krishteruan njerezit?

Zbulesa thote se martiret i therrsain Zotit se kur do te jete dita e hakmarrjes se tyre, dmth ata komunikojne me Zotin, pra paska komunikim. Vetem kaq te jete ky komunikim?

Protestante,

lexojeni Biblen, por bejeni mire, ose mos e beni fare.

Kisha e Krishtit, te ciles Krishti i dha autoritet qe ta shkruaje Biblen e ta kanonizoje ate, kjo Kishe ka doktrinen ortodokse.

Pak kush do tia hante mendja se Kisha po te kish degraduar, dmth te mos ish me Kishe, te mund te perdorej nga Zoti per te tilla gjera.

Deshmuesi thote se NE ASNJE VEND TE BIBLES ZOTI NUK I DHA AUTORITET APOSTOJVE TE FALIN MEKATAT!!!!!!!!!!!!!!!

Je i sigurte per kete, apo nuk te ka hyre ne qejf ky varg?

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Se fundmi, ju them se ashtu sikurse 2000 vjet me pare njerezimi e takoi Shpetimtarin nepermjet ardhjes se Tij neper Marine, kjo thirrje e Marise mbetet e patjetersuar, sikurse thote Shkrimi i Shenjte se dhuratat edhe thirrjet e Zotit jane te patjetersueshme, keshtu qe NEPER MARINE, ashtu sikurse neper te gjithe Kishen, dmth ushtrine triumfuese te shenjtoreve, apostojve, episkopeve, martireve etj etje etj, sipas thirrjes edhe dhurates, Krishti ne po te njejten menyre, ben kontaktin sot me boten.

Maria eshte po aq prane edhe e domosdoshme ne lindjen e Krishtit ne jetet e besimtareve, sac ishte edhe ne ardhjen e Tij ne Bote!

Ne kete kuptim, ajo eshte Nena e te gjithe besimtareve. (pse jo, nqs Pali thosh se i lindete te krishteret ne Krishtin, Maria qe me te vertete e beri Krishtlindjen nuk e paska kete thirrje???)

Kjo eshte menyra se si Zoti e takon njeriun, me ndermjetim, edhe ndermjetimi ne fakt nuk eshte nje ndermjetim i jashtem, pasi Maria e ushtria e te gjithe shenjotreve, nuk jane vecse te gjithe sabashku Trupi i Krishtit, dmth perbejne vete Krishtin, prej te cilit marrin autoritet, ndryshe ata nuk do te vepronin dot!

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Postuar më parë nga Albo
    Pergjigjia e vetme qe une nuk mora nga ju eshte se cilet (mundesisht emra) lavderoni ju si Shenjtore ne Kishen tuaj. Fjalet dhe interpretimet biblike jane shume mire ti dime permendesh dhe ti kemi parasysh cdo sekonde te jetes sone mbi toke, por mos harro, Jezu Krishti njerezit nuk do ti gjykoje nga interpretimi i Bibles por nga veprat e tyre.
    Ne ne kishat tona lavderojme vete Atin, Birin dhe Frymen e Shenjte. Atij i thurim Lavde, Ate adhurojme, Ate lartesojme, Atij i pergjerohemi, sepse Atij i takon Lavdia ne jete te jeteve. Amen.

Persa i perket Shenjtoreve ne nuk adhurojme asnje, dhe nuk lavderojme asnje me kuptimin e lavdise qe i thurim Perendise. Por te them une se c'fare bejme me shenjtoret dhe kush jane emrat e tyre.

Emrat e tyre jane: Beni, Goni, Bledi, Adi, Niko, Arjani, Fatosi, Berti, Toni, Anila, Pranvera, etj, etj emra te zakonshem me te cilet bashkohemi ne kishe dhe i deklarojme njeri-tjetrit ne Krisht. Inkurajojme njeri-tjetrin, ne Krisht, i kendojme se bashku Perendise, i lutemi se bashku dhe secili jep ate porcion te Krishtit qe ka brenda tij.

Pergjigja pra eshte se nuk kemi emra shenjtoresh qe kane vdekur ne kishen tone. Nese njohim jeten e ndonje shenjtori qe ka vdekur ne shekujt e kaluar thjeshte mund te lexojme ndonje liber dhe te marrim shembull nga jeta e tij/saj, por kurre nuk do t'i kerkojme te ndermjetesoje per ne. Per shembull une personalisht kam lexuar shume libra te nje motre Franceze te shekullit 17 dhe qe i takonte kishes katolike. Per mua ajo eshte nje nga shenjtoret me te medhaja qe ka pare historia e kishave. Megjithate nuk eshte bere kurre per mua nje person per t'u adhuruar, apo per t'ju lutur.

Doja te thoja edhe dicka per Marien para se ta mbyll. Si ka mundesi qe apostujt nuk e kane permendur Marien ne mesimet e tyre as edhe nje here? Si ka mundesi qe Pali ndersa u predikonte Ungjillin kombeve, nuk e permendi as edhe nje here Marien? Ai u qenderzua vetem ne Krisht dhe u predikoi paganeve vetem Krishtin, dhe Ate te kryqezuar. Krishti eshte fuqia dhe dituria e te Krishterit. Por jo nje Krisht qe e kemi lexuar ne bibel dhe studjuar, nje Krisht qe perjetohet ne jeten tone, ne jeten e Kishes.

A mendon ti Albo se apostujt dhe te gjithe shenjtoret e kishes se pare i peruleshin Maries kur e takonin ate? A mendon ti se shenjtoret e kishes se Jeruzalemit i kerkonin Maries te ndermjetesonte per ta ne Krishtin? Nuk e besoj nje gje te tille, pasi nuk mund ta gjesh nje fakt te tille ne asnje vend te dhjates se re dhe jo vetem, por edhe gjate 3 shekujve te pare.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Seminarist.
    Une e kuptoj urrejtjen dhe luften tende, pasi ajo ne thelb ka fetarizmin fanatik dhe te verber te politikes orthodhokse.
    Une per vete jam nje i krishtere, dhe e kam perseritur me qindra here se nuk jam psotestant , sepse nuk bej pjese ne ndonje grup qe proteston.
    Ne lidhje me mesimet qe ti sjell, te siguroj se te gjitha jane fantazira orthodhokse, te cilat e mjegullojne lajmin e shpetimit. Me lejo tju bej vetem dy pyetje:
    1- Maria me ane te kujt mori SHPETIMIN dhe FALJEN e mekateve?
    Ti thua se, te gjithe shkojne tek Krishti nepermejt Maries. Me lejoni qe tju pyes konkretisht:
    2- Apostujt nepermejt Maries shkuan tek Krishti, apo Krishti i perzgjodhi vete?
    Nese deshiron mund te pergjigjesh.
    Ps. sa per ofezat dhe papjekurine tende , eshte problemi yt.
    Deshmuesi

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Albo.
    Sa per pyetjet tuaja, mendoj se Livein. dhe Astriti jan pergjigjur drejt. Une do te shtoja edhe dicka tejter e cila eshte po kaq e rendesishme. Cfare eshte nje shenjtor per nje besimtar? Ne fakt cdo besimtar i Krishtit ( flas per ate qe eshte besimtar i verte dhe jo i reme) eshte shenjtor. Ne lidhej me shenjterit orthodhokse dhe katolike, kam lexuar fare pak. Por a jane ata vetem prone e kishes orthodhokse apo katolike? Qe ketu fillon politika fetare, e cila nuk ka ne qender Krishtin por lavdine e njeriut. Per mua si i krishtere( ashtu si bibla me meson), cdo vella i shenjte eshte nje pervoje konkrete ne besimin tim. Kete gje Pali ja deshmon Timoteut , nxenesit te tij. 2Tim:3:10-14
    " Dhe ti (Timote) ndoqe nga AFER MESIMIN TIM, sjelljet, keshillat, besimin, durimin, dashurine, ngulmimin, perndjekjet, vuajtjet qe me ndodhen ne Antioki, ne Ikono dhe ne Listra; ti e di cfare perndjekjesh hoqa, por Perendia me shpetoi nga te gjitha......Por ti qendro ne ato qe mesove dhe u binde plotesisht, duke e ditur prej kujt i mesove ( Palit)."
    Krahas ketij pasazhi te ftoj te lexosh edhe: 1Timo:1:16; 1Timo:4:12; Tit:2:7;
    Filip"4"9: " Ato gjera qe kini MESUAR, MARE DHE DIGJUAR dhe pate ne MUA, i BENI dhe Perendia i paqes do te jete me ju"
    Kur kam lexuar edhe disa jete shenjterish qofte nga Orth. apo Kaolik, kam pare se edha ata kane nje jete te ngjashme me Apsotujt e Krishtit. Pra edhe ata me jeten dhe besen e tyre ne Krisht , na japin konkretisht nje shembull, pervoje dhe mesim te mire , e cial eshte e vlefshme per cdo besimtare te krishtere. Por a duhet ne ti Adhurojme per kete? Kjo shenjteri tek ata erdhi prej njeriut ( nga vetja e tyre) apo nga Krishti? Veprat qe ata bene ne besim, erdhen nga vetja e tyre, apo nga Krishti? Por nese erdhen nga Krishti atehere: kujt i takon Lavdija dhe Adhurimi?
    Ato i takojne vetem Perendse se plotfuqishem.
    ALbo. te nderosh apo te respektosh nje shenjtor , kjo eshte gje tjeter. Ne nderojme dhe repsektojme te gjithe te shenjtit qe na rrethojne, por eshe ata qe me vepren bestare ne Krishti ( mbase edhe nuk rojne) na dhane mesime te gjalla te beses se Krishtit. Pra respekti dhe nderimi eshte virtut tek i krishteri, i cili vjen nga Perendia. Pali ne shume letra te tij e inkorajon nje gje te tille. Psh tek 1Timo:5:17.
    " Pleqte qe dretjojne mire paresine ne kishe , te NDEROHEN dyfish, sidomos ata qe mundohen me fjale e me mesim."
    Gjeja qe bibla nuk e meson dhe e kundershton eshte pikerisht ADHURIMI i cdo krijese, qofte apsotull, por qofte edhe Maria e kushdo tjeter. Perendia eshte Xheloz, dhe kerkon qe gjith adhruimin dhe lavdine tja japim Atij, sepse Atij i takon.
    Albo, deshrioj qe ti, ti perkushtohesh fjales profetike( mbase ti e ben) dhe shume shpejt Perendia do te te tregoje konkretisht ate qe ti deshron te dish. Nese dikush nuk di dicka, Perendia do tja zbuloje, thote Jakobi:1:5.
    Zoti te bekofte.
    Deshmeusi

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Astrit77.
    Une i perkas besimit te krishtere, dhe jam i krishtere. Fillimisht kam qene ne nje kishe ungjillore prej ku edhe linda ne Krisht, me pas me vajten time ne Greqi, shkova ne kishe prosbiteriane. Tani perseri une shkoj ne nje kishe te tille prosbiteriane.
    Ne lidhje me shenjetoret. Te shenjte per mua ( ashtu si bibla deshmon) jane te gjitha ata qe ne zemer te tyre kane Krishtin, te cilet kane vdekur dhe jane ringjallur me Krishtit, dhe jan bij te Perendise.
    Sa per Adhruimin e shenjterve mendoj se, edhe shenjterit vete do te grisnin robat e tyre dhe nuk do te pranonin , kur te me shihnin, se Adhruimin e Krishtit do ja u jepja atyre. Vep:10:26. VEp:14:14-15.
    Ps. Vete fjala "orth(i)o-dhoks/a" do te thote: te ADHUROSH, LARTESOSH, LAVDERIOSH drejt Perendine. Vete titulli qe orthodhoksit mbajne, ju meson atyre se ke dhe kujt i perket Adhurimi
    Zoti te bekofte .
    Deshmuesi
    Ndryshuar për herë të fundit nga deshmuesi : 14-01-2004 më 03:16

Jezusi ju do! Maska e Astrit77
    Anëtarësuar
    26-09-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    390
    Nje pergjigje qe me pelqen shume eshte edhe kjo e vella livein:

Emrat e tyre jane: Beni, Goni, Bledi, Adi, Niko, Arjani, Fatosi, Berti, Toni, Anila, Pranvera, etj, etj emra te zakonshem me te cilet bashkohemi ne kishe dhe i deklarojme njeri-tjetrit ne Krisht. Inkurajojme njeri-tjetrin, ne Krisht, i kendojme se bashku Perendise, i lutemi se bashku dhe secili jep ate porcion te Krishtit qe ka brenda tij.
    Por une do te shtoja edhe dicka tjeter, ne kishen time ku une bej pjese ne quajme shenjtore te gjithe ato qe Bibla shpall te tille qe nga Abeli (Mt. 23:35) e deri tek te gjallet qe jane akoma ne kete bote dhe qe kane nje emer te perbashket te Krishtere.

Ndersa patriarket e Testamentit te Vjeter e pane per se largu lavdine e Jezu Krishtit, Mesise dhe besuan ne Te (Heb.11:13) dhe si te tille u shenjteruan, disa e pane nga afer dhe e preken (1 Gjonit 1:1), ne kemi Fjalen e Perendise qe na e shpall kete lavdi si dhe deshmine e shume shenjtoreve qe me gjakun e tyre dhane deshmi per driten, qe nga gjaku i Gjon pagezorit e deri tek gjaku i derdhur ne mos gabohem vitin e kaluar ne Filipine te disa misionareve qe u theren sepse kishin vajtur atje per te shpallur Fjalen e Perendise dhe rane ne duart e disa terroristave islamike te nje grupi te quajtur abusajaf.

Pra i dashur Albo, e shenjte eshte edhe Marija sepse Krishti e ben ate te shenjte dhe si e tille duhet respektuar, por jo adhuruar, e shenjte eshte edhe nene Tereza, te shenjte jane edhe shume vellezer dhe motra qe shkruajne ne kete forum dhe qe shpallin Krishtin dhe Ate te Kryqezuar dhe te Gjalle, por gjithe adhurimi i perket Qengjit te ulur mbi fron.

Ne me te vertet kemi nevoje per ndermjetesim per tek Perendia dhe Bibla na e tregon se kush eshte Ndermjetesuesi yne, 1 Timoteut 2:5:

Në fakt një është Perëndia, dhe një i vetëm është ndërmjetësi midis Perëndisë dhe njerëzve: Krishti Jezus njeri,

Pershendes te gjthe shenjtoret e gjalle, qe jane bere te tille nepermjet gjakut te Jezu Krishtit dhe qe Perendia im i njeh se cilet jane ata.

Zoti ju bekofte!
    Duani armiqte tuaj bekoni ata qe ju mallkojne, per te qene bij te Atit tuaj qe eshte ne qiej -Jezus

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22
    Faleminderit per sinqeritetin ne pergjigjet tuaja. Tani une jam i qete ne pergjithesimin tim se besimtaret e krishtere jo tradicionale, jashte Kishes Apostolike nuk kane Shenjtore dhe detyrimisht nuk kane as liturgji qe perkujton jeten dhe mesimet e tyre. Anetaret e kishes suaj ju i konsideroni shenjtore kurse ata mijra shenjtore qe sollen Lajmin e Mire deri ne ditet tona, jane askushi per ju.

Albo
    "Babai i shtetit është Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencëtari!"

Faqja 12 prej 14 FillimFillim ... 21011121314 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Ëndërrat dhe interpretimi i tyre
    Nga Drini_i_Zi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 26
    Postimi i Fundit: 13-09-2017, 03:53
  2. Tubimet e PD-së, shihet qartë që ka shumë më shumë njerëz
    Nga REALIST në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 21
    Postimi i Fundit: 03-06-2009, 23:57
  3. Përgjigje: 133
    Postimi i Fundit: 23-05-2009, 16:51
  4. Kontributi i shkenctarëve islam në shkencë
    Nga Bleti002 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 15-03-2009, 22:29
  5. Kristo Frashëri: Dilema për Himarën
    Nga Qafir Arnaut në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 28-02-2006, 13:56

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •