Close
Faqja 9 prej 12 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 115
    i/e regjistruar Maska e tani_26
    Anëtarësuar
    11-09-2002
    Vendndodhja
    Ne vendin e shqiponjave ku tani ka vetem korba!
    Postime
    1,113
    Citim Postuar më parë nga Marinela_Greqi
    po ata qe e kan DNA Shqiptari dhe nuk ndihen si te tille,cfare meritojne?
    hehehe pyetje me vend, shpresoj te pergjigjet ndonjeri nga ultranacionalistet e mesiperm.

Problemi qendron se ata qe besojne ne "pastertine e rraces" jane gjallesat me injorante.
    Thjesht vetem po te kesh pak dije nga historia do shohesh se gjithmone ka patur perzjerje popujsh e rracash dhe vazhdimisht jane krijuar popuj te rinj si dhe rraca te reja.
    Nuk ka njerez te perkryer ka vetem qellime te perkryera!

i/e regjistruar Maska e Marinela_Greqi
    Anëtarësuar
    09-03-2006
    Postime
    230
    Citim Postuar më parë nga tani_26
    hehehe pyetje me vend, shpresoj te pergjigjet ndonjeri nga ultranacionalistet e mesiperm.

Problemi qendron se ata qe besojne ne "pastertine e rraces" jane gjallesat me injorante.
    Thjesht vetem po te kesh pak dije nga historia do shohesh se gjithmone ka patur perzjerje popujsh e rracash dhe vazhdimisht jane krijuar popuj te rinj si dhe rraca te reja.
    JAM PLOTESISHT DAKORD ME TY.

En el nombre del dios Maska e qorri_30
    Anëtarësuar
    31-08-2006
    Vendndodhja
    MADE IN ALBANIA
    Postime
    180
    -Cfare na dallon ne shqiptaret nga popujt e tjere?

Mbajme arme ne shtepi , ftojm mbi 200 vet ne dasem etj...... looooooooooool

Cfare na bashkon si shqiptare, edhe pse flasim ne dialekte, kemi besime fetare te ndryshme, kemi bindje politike te ndryshme, vijme nga krahina te ndryshme?

Fatkeqesisht nuk na bashkon asgje .

A eshte historia jone kombetare nje burim inspirimi dhe krenarie, apo nje histori qe le shume pak vend per tu krenuar?

Po ! Hisoria eshte me te vertete burim ispirimi dhe krenarie per ne shqipetaret , por nuk kemi historiane .

Cilet jane heronjte tuaj kombetare dhe ne hapat e cilit shqiptar te madh ju deshironi te ecni?

Hero kombetare ! INDRIT CARA , ne behemi trima ne virtualitet , ai ra ber te bere endrren e shqipetareve realitet.

Si e shprehni ju dashurine per vendin tuaj?

Kendoj himin e flamurit , ne ndeshjet e kombetares.

Si e shprehni ju dashurine per njeri-tjetrin si shqiptare?

Shmang debatet politike looooooooooooool

Si ju ben te ndiheni fakti qe jeni shqiptar?

Mjaft krenar kur degjoj fal te mira , keq ne te kunderten
    ''Nëse puna ju shkakton lodhje ,atëher pasiviteti ju shkaton kalbje.''

Creator Spiritus Maska e Dito
    Anëtarësuar
    02-04-2004
    Vendndodhja
    Ne Bahçen time
    Postime
    3,882
    Citim Postuar më parë nga Tannhauser
    Mirepo nuk je aq i shkathet sa te kuptosh se pergjigjen (ta) e kam dhene, por as kaq i zoti te bisedosh me mua. Ke kohe akoma te rishikosh nivelin e shkrimeve (dhe epiteteve qe me ke drejtuar) duke menduar se llogjika nuk eshte vetem nje pasoje e mungeses se alkoolit...

Perderisa ju kam cilesuar se cfare jeni dhe merrem kryesisht me pasojen pra cjerrjen e maskes, do te thote qe ju kam kuptuar mjaft mire.
    Je futur ne nje apologji logjike te cilen nuk je i zoti ta cosh dot deri ne fund me mua, pasi ndienja e shqiptarizmes ne kete teme eshte e drejte dhe ske shansin t'a tjetersosh as ju askush tjeter si ju qe perfaqsoni anen me te erret te kombit.
    Gjithsesi me treguat edhe njehere shovinizmin e devotshem qe permbani si tip, dhe per kete merrni falenderimet e mia sepse i meritoni kur shprehni qe jeni shovinisti me shembullor ne ekstremin e lobit grek.

fole per nivelin e shkrimeve te mia ehhhh, lerini te tjeret te na vleresojne sepse gjykimi yne i perbashket per shkrimet anasjelltas do jene vec mohuese mbi nevelin e tyre, pra ajo cka shpreh mbi shkrimet e mia ska potencen dhe logjiken e duhur per t'u besuar.

Se fundmi:

Je vertet i pafytyre perderisa mundohesh te me sulmosh apo denigrosh figuren time virtuale duke pergjuar profilet, te siguroj qe ato te kane futur ne nje rruge te gabuar dhe normalisht me pas flet percart. Sa per kuriozitet meso qe une nuk ve alkol ne goje qe me pas mos flasesh idiotesira.

Dito.

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Sqarohu pak me teper se hidhesh nga nje dege ne tjetren dhe asgje nuk kuptohet.
    Me tre fjali hape tre tema te ndryshme.

Se pari sic jane perzjere rracat e tjera jane perzjere dhe shqiptaret pasi Shqiperia gjithmone eshte pushtuar nga te huajt.

Nese pretendojme se rrjedhim prej rraces ilire atehere une mjaftohem te shpjegohem vetem me dyndjet e sllaveve pa theksuar dhe dyndjet e mepareshme te goteve, visigoteve etj...

Sllavet u dynden deri ne Peleponez dhe pothuaj ne gjithe Ilirine e atehereshme.

Jugu i Shqiperise eshte i mbushur me toponime sllave, keta sllave ku u zhduken ne shekujt e mevoneshem?
    Thjesht u asimiluan nga iliret kshu qe kemi nje perzjerje rrace iliro sllave...

Nese me sllavet sot kemi nje "urrejtje" per shkak te Kosoves nuk ka qene gjithmone keshtu. Mjafton te permend se Heroi yne kombetar Skenderbeu, nenen e kishte sllave si dhe motren e martoi me malazes.

Atehere nuk egzistonin as shtetet e as nacionalizmi te pakten ne menyren sic egziston sot.

Ne ato koherea te gjithe ballkanasit identifikoheshin si te krishtere dhe principatat e ndryshme e kishin si tradite qe te benin krushqi me njera tjetren
    Së pari Skllavopronarët romakë janë larguar qysh me shembjen e sistemit skllavopronarë pasiqë ka pasur konflikte të mëdha ndër klasore mes pasurve dhe të varfërve.
    Skllevërit që ishin nga anë të ndryshme të perandorisë ikën te barbarët ashtu siç
    na bëjnë me dije shkrimtarët e asaj kohe, pastaj sllavët përse del me këto deklarata absurde kur aromunët kanë ruajtur gjuhën në tërë Ballkanin deri në shekullin e kalur e më tej ndërsa sllavët qenkan asimiluar në ilirë.Mendo me logjikë dhe jo me ndjenja internacionaliste.
    Sllavët e vërtetë nuk mund ti gjesh as në viset jugosllave përveq në viset veriore si Sllavoni e Vojvodinë, e ti pretendon se ka sllavë në mesin tonë.
    Po, jo o i shkretë, Kosova nuk ka pasë problem me shkijet vetëm tash këto vitet e fundit, Sllavët i kemi armiq shekulllorë.Prandaj kam cekur dhe e cek prapë se intelektualët tanë janë më të ndyrit derisa një njeri që pretendon se është' historian nuk vie turp të shkruaj këtu absurditete që i lexon e gjithë bota.Turp sa paske dijeni për historinë ti.
    Skënderbeu nuk ka pasë nanën sllave por shqiptare, dhe motrën e martoi për princin shqiptar të Zetës, Shtjefën i cili kishte marrë mbiemrin nga emri sllav i një lumi (Crrnojeviq) megjithëse kam lexuar dikund dhe versionin shqip të këtij emri.
    Gjithëmonë ka ekzistuar ndjenja e përkatësisë gjuhësore dhe fisnore.Populli përveq që është bashkësi gjuhësore është edhe bashkësi endogame, martesat bëhen brenda popullit, ndërsa dinastiti kanë tjetër zakon por mbretërit nuk janë shipëtarë mbretërit edhe vetë e theksojnë se kanë gjak mbretërish, me përjashtim të Skenderbeut që gjithëmonë kishte cekur përkatësinë e tij.

PËRFUNDIM:

KOMBI SHQIPTAR DEFINOHET SI NJË KASTË E LARTË, KU NUK MUND TË HYJË ASKUSH QË I TAKON NJË KASTE MË TË ULËT (JO-SHQIPTARE) NDËRSA KUSH DËSHIRON NDONJË POZITË POSHTËRUESE LIRISHT MUND TË DALË NGA KASTA DHE TË BËHET JOSHQIPTAR.

KËTA PJESËTARË TË KËSAJ KASTE JANË GJITHASHTU PJESËTARË TË TË NJËJTËS RACË, RACËS MË TË BUKUR E CILA KUR LIDH MARTESA ME TË TJERËT DO HUMB OSE NË KUALITET OSE NË KUANTITET. KËTA PJESËTARË I LIDH PREJARDHJA E PËRBASHKËT PELLAZGO-ILIRE.
    Ndryshuar për herë të fundit nga alibaba : 22-09-2006 më 09:21

Anëtarësuar
    11-09-2002
    Vendndodhja
    Postime
    1,113
    Citim Postuar më parë nga alibaba
    Së pari Skllavopronarët romakë janë larguar qysh me shembjen e sistemit skllavopronarë pasiqë ka pasur konflikte të mëdha ndër klasore mes pasurve dhe të varfërve.
    Skllevërit që ishin nga anë të ndryshme të perandorisë ikën te barbarët ashtu siç
    na bëjnë me dije shkrimtarët e asaj kohe, pastaj sllavët përse del me këto deklarata absurde kur aromunët kanë ruajtur gjuhën në tërë Ballkanin deri në shekullin e kalur e më tej ndërsa sllavët qenkan asimiluar në ilirë.Mendo me logjikë dhe jo me ndjenja internacionaliste.
    Sllavët e vërtetë nuk mund ti gjesh as në viset jugosllave përveq në viset veriore si Sllavoni e Vojvodinë, e ti pretendon se ka sllavë në mesin tonë.
    Po, jo o i shkretë, Kosova nuk ka pasë problem me shkijet vetëm tash këto vitet e fundit, Sllavët i kemi armiq shekulllorë.Prandaj kam cekur dhe e cek prapë se intelektualët tanë janë më të ndyrit derisa një njeri që pretendon se është' historian nuk vie turp të shkruaj këtu absurditete që i lexon e gjithë bota.Turp sa paske dijeni për historinë ti.
    Skënderbeu nuk ka pasë nanën sllave por shqiptare, dhe motrën e martoi për princin shqiptar të Zetës, Shtjefën i cili kishte marrë mbiemrin nga emri sllav i një lumi (Crrnojeviq) megjithëse kam lexuar dikund dhe versionin shqip të këtij emri.
    Gjithëmonë ka ekzistuar ndjenja e përkatësisë gjuhësore dhe fisnore.Populli përveq që është bashkësi gjuhësore është edhe bashkësi endogame, martesat bëhen brenda popullit, ndërsa dinastiti kanë tjetër zakon por mbretërit nuk janë shipëtarë mbretërit edhe vetë e theksojnë se kanë gjak mbretërish, me përjashtim të Skenderbeut që gjithëmonë kishte cekur përkatësinë e tij.

PËRFUNDIM:

KOMBI SHQIPTAR DEFINOHET SI NJË KASTË E LARTË, KU NUK MUND TË HYJË ASKUSH QË I TAKON NJË KASTE MË TË ULËT (JO-SHQIPTARE) NDËRSA KUSH DËSHIRON NDONJË POZITË POSHTËRUESE LIRISHT MUND TË DALË NGA KASTA DHE TË BËHET JOSHQIPTAR.

KËTA PJESËTARË TË KËSAJ KASTE JANË GJITHASHTU PJESËTARË TË TË NJËJTËS RACË, RACËS MË TË BUKUR E CILA KUR LIDH MARTESA ME TË TJERËT DO HUMB OSE NË KUALITET OSE NË KUANTITET. KËTA PJESËTARË I LIDH PREJARDHJA E PËRBASHKËT PELLAZGO-ILIRE.
    E respektoj mendimin tend edhe pse je jashte cdo realiteti. Po te ishe real edhe do debatoja me ty, se debati jep frytet e veta por debati me ty do te ishte shterpe dhe pa asnje fryt.
    Kemi nje distance shume te madhe kendveshtrimesh, secili ketu nga ne gjykohet nga lexuesit e tjere per ate cka shpreh dhe jane po keta lexues qe gjykojne rreth nesh.
    Une nuk jam rracist, per mua njerezit jane njelloj, secili ndoshta i perket nje rrace, gjuhe apo origjine te caktuar por te gjithe jemi te atij llojit qe quhet NJERI.

Persa i perket te qenit shqiptar, e kam thene qe ndihem mire ashtu sic do ndihesha nese i perkisja nje rrace tjeter, me ate qe nuk ndihem mire eshte atdheu i im i cili me realitetin e tanishem le mjaft per te deshiruar.
    Shpresojme se do te behet me mire ne te ardhmen.

Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Ti respekton vetëm atë historinë gjysmake që e ke mësuar ashtu siç t'a kanë servirur të tjerët.
    Si ke fytyrë të shkruash këtu në forum se me sllavët kemi pasur konflikt vetëm vitet e fundit?
    Kjo është poshtërsia më e madhe.Kur nuk din pyet, e mos fol marrëzira.
    Që nga dyndjet sllave e deri me ardhjen e turqve shkijet kanë qenë armiqtë tanë, kemi pasur luftëra të pandërprera.
    Me ardhjen e turqve ata na tradhëtuan, kaluan në anën e turqve dhe u dhanë atyre bijat për në hareme etj.
    Më 1804 fillon dëbimi i shqipëtarëve nga Beogradi dhe Shumadija të cilat në atë kohë ishin toka puro shqiptare, pastaj më 1878 nga Toplica.
    Kosova megjithëse ka vuajtur nën sundimin sllav dhe s'është pajtuar kurrë, është vetëm një kapitull i vogël i tërë kësaj historie.

Anëtarësuar
    11-09-2002
    Vendndodhja
    Postime
    1,113
    Citim Postuar më parë nga alibaba
    Si ke fytyrë të shkruash këtu në forum se me sllavët kemi pasur konflikt vetëm vitet e fundit?
    Degjo ketu o djale i mbare, mos thuaj gjera qe une si kam thene, ok?
    Nese nuk kupton mire shqip shko e mesoje e me pas ec dhe diskuto,ok?

Une thashe qe me sllavet nuk kemi pasur gjithmone "kete urrejtje" qe kemi ne ditet e sotme per Kosoven, kurse ti me permen fjalen "konflikt"!

Eshte fakt historik qe nena e Skenderbeut ishte sllave prandaj mos e zgjat me dhe mos me permend me mua historine, pasi historine gjysmake e njef vetem ti.

Per ty cdo gje eshte shqiptare dhe cdo gje jo-shqiptare nuk egziston.
    Ta thashe edhe me siper nuk dua te diskutoj me me ty prandaj mos e zgjat me.

Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Une thashe qe me sllavet nuk kemi pasur gjithmone "kete urrejtje" qe kemi ne ditet e sotme per Kosoven, kurse ti me permen fjalen "konflikt"!
    Ndoshta ti nuk dëshiron të diskutosh me mua por mua më duhet t'i demantoj gënjshtrat tua.
    Me sllavët gjithëmonë kemi pasë këtë urrejtje.Vetë folklori ynë prej qindra këngësh bën fjalë për luftën kundër shkjaut, vet historia tregon se çfarë janë sllavët.
    Edhe një herë ta përsëris se ne nuk jemi përzier me sllavë, derisa edhe sllavët e jugut kanë pak gjene sllave në vetvete, ne në raste shumë të rralla jemi përzier apo martuar me ilirë sllavofonë.

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    alibab..
    po ta perseris pyetjen meqe eshte tema e shqiptaris ketu..
    a mir u ba qe u vra Ahmet Krasniqi, Xhem Mustafa e Ekrem rexha e sabahet Tolaj?

mos u perdridh por pergjigju burrerisht..

cka jan ata qe i vran kta shqiptare?

a njerez apo kanibale?

Faqja 9 prej 12 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Nacionalizmi si nocion dhe zbatimi i tij ne praktike!
    Nga Anton në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 24
    Postimi i Fundit: 14-09-2009, 17:27
  2. Partia Islamike Shqiptare
    Nga Hyllien në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 104
    Postimi i Fundit: 27-03-2004, 12:23
  3. Kadare - "Kombi shqiptar në prag të mijevjeçarit të tretë"
    Nga Eni në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 03-01-2004, 04:24

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •