Close
Faqja 6 prej 12 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 115
    . Maska e *DJ-ALDO*
    Anëtarësuar
    03-03-2003
    Vendndodhja
    Asgjëkundi
    Postime
    297
    Nuk ka rendesi se ku jeton,rendesi ka se çfare ndjehesh,cili je dhe prej ku vjen.
    Kudo qe te jetoj,çfaredo qe te bej,nuk ma ndryshojne dot emrin tim.Dhjetra pasaporta te kem ne xhep,ajo e vendit tim nuk do humbase kurre.
    Une linda dhe do te vdes i tille.....SHQIPTAR

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-06-2003
    Postime
    1,550

Re: Cfare do te thote te jesh shqiptar?

Pyetjet qe une mendoj do te ndihmojne ne kete meditim te perbashket jane:

- Cfare na dallon ne shqiptaret nga popujt e tjere?

mund te them qe jemi nje nga popujt me krenar e me me shum tradita, dim te ruajm respektin pe rnjeri tjetrin.(mgjse ne ditet e sotme jo gjithmon)

- Cfare na bashkon si shqiptare, edhe pse flasim ne dialekte, kemi besime fetare te ndryshme, kemi bindje politike te ndryshme, vijme nga krahina te ndryshme?

si shqiptar na bashkon shqiptaria, respekti qe kemi per njeri tjetrin hallet qe kemi kaluar te gjith bashk neper kohra te ndryshme, kemi fe e krahina te ndryshme per arsye se ashtu ka rrjedhur historia!

- A eshte historia jone kombetare nje burim inspirimi dhe krenarie, apo nje histori qe le shume pak vend per tu krenuar?

historia jon eshte me te vertet nje histori per te qene krenar deri para kohes se Enver Hoxhes.............deri para asaj kohe, shqiperia ka pas burra trima e te ndjer, pasi erdhi xhaxhi ebveri ne pusgtet na mbylli te gjithve si komb deh jau uli zerin edhe atyre pak burrrave te ndjer qe kishin mbetur, erdhi xhaxhi ramizi na intergroi disi e na la ne mes te rruges, erdhi sala e le shoj popullin komplet, dhe ne u shperndam si ai qeni qe leshohet nga zinxhiri, tani kemi xhaxhi tosin ne krye qe sdo tja di se jeton se sjeton kemb shqiptari

- Cilet jane heronjte tuaj kombetare dhe ne hapat e cilit shqiptar te madh ju deshironi te ecni?

skenderbeu, ismail qemali, ne hapat e ketij te dytit se ky beri nje nga kryeveprat me te medha per shqiperin na rifali pavarsin.......dhe te them te drejten eshte dicka qe na duhet ne dietet e sotme PAVARSIA, nuk na ka pushtuar ndonje i huaj joi, por xhaxhi nano na e ka zan fytin e spo bajm dot as gek as mek

- Si e shprehni ju dashurine per vendin tuaj?

vewndi yn eshte nje mrekulli, sk atjeter si ai edhe ps ei keq drejtuar nga pushtetaret

- Si e shprehni ju dashurine per njeri-tjetrin si shqiptare?

ka plot menyra te ndryshme

- Si ju ben te ndiheni fakti qe jeni shqiptar?

shum, shum, shum, shum, shum, shum, shum, shum, shum, shum, shum, shum KRENAR

Super Girl Maska e dionea
    Anëtarësuar
    21-11-2003
    Vendndodhja
    In my place
    Postime
    251

Re: Cfare do te thote te jesh shqiptar?

- Cfare na dallon ne shqiptaret nga popujt e tjere?

~Traditat,kultura etjj

- Si ju ben te ndiheni fakti qe jeni shqiptar?
    ~Teper krenare.
    I can love
    But I need his heart
    I am strong even on my own
    But from him I never want to part
    He's been there since the very start
    My angel Gabriel

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    29-10-2003
    Postime
    153
    Ne qytetin ku jetoj une fliten 4 apo5 gjuhe dhe kure shqiptari behet nervoz i thote ketyre folni si ka fol zoti, pra te jesh shqipetar d.m.th te jesh i zoti

ajo qe lidh njerzit ne nje komb ,nuk eshte vetem gjaku<se ka dhe tradhetare>,as gjuha<se ka dhe shqipfoles>,as tradita<se te njejtat tradita pak a shume kane dhe fqinjet>,as toka <se edhe po te na shperngulin me force, prap do jemi ato qe jemi>, por per mendimin tim ekzistojne shume arsye,qe te jesh shqiptar me shpirt.
    Kam biseduar me arvaniter <me origjine shqiptare>,ketu ne greqi dhe kam zbuluar brenda tyre <elementin shqiptar>,te cilet ne fund te fundit kane shume shekuj qe jane shkeputur nga trungu ame dhe gjuhen shqipe me zor sa e flasin .
    nuk mund te them se nuk mund te beje per shqiperine nje vllah,apo nje grek i minoritetit,apo nje sllavomaqedonas,per arsye se ne shqiperi pata fatin atje ku linda dhe u rrita qe te bej shoke/e nga te gjithe kombesite qe permenda por ,ekziston nje lidhje e forte e atij qe ndjehet 100% shqipetar me atdheun e tij ,sesa e atij qe ndjehet 99% shqipetar .
    une ndjehem krenar qe jam shqipetar dhe kurre nuk e kam ndryshuar kete mendim ,as atehere kur vertiteshim pa buke dhe te rraskapitur ne mes te bores ne malet e pindit<kur emigronim te paligjshem ne greqi>dhe as kur rrezikohej vendi i punes ,per te mbrojtur kete teze.po une kurre nuk do te mohoj se jam shqipetar se pse kjo ka te beje drejtperdrejte me ekzistencen time dhe jo fizike patjeter ,por psikollogjike.
    nuk kam arsye <PSE> ,te fus ne ideollogjine time vetkrijuese kombetare elemnte te politikes ,as Nno e as Berisha e asnjeri nuk me ngaterron ate cfare une e kam thelle te pervetesuar ne zemer, <SHQIPTARIZMIN TIM>, ju pershendes te gjitheve dhe me behet qejfi qe ka shqiptar qe mendojn keshtu, patriotizmi eshte gjithmone ne mode . ciao
    Nuk ka perëndi tjetër përveç ZOTIT

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-01-2004
    Vendndodhja
    diku
    Postime
    1,545
    miq te dashur me mgacmoi sa lexova dhe thashe te shkruja edhe une dicka ...... faik konica dikur tha [[[[shqiptaret jane shume te zgjuar por e keqja asht se zgjuarsine e tyre e perdorin kunder vetes se tyre ]]]] tani une e shoh tani dhe e kam pare ne historine tone ....eshte e vertete qe nuk mund te identifikohesh si shqiptar ne vend te huaj per arsyet e shumta por mua aq me ben nese me pranon tjetri apo jo ....une do flas shqip do tregoj veten time si shqiptar duke pasur nje deshmi te mire ne shoqerine e vendit ku jetoj me jeten e mire qe bej ......une nuk do perpiqem te sqaroj njerezit se jam i mire apo i keq apo shqiperia eshte popull i mire apo i keq ..e veteyta asht qe kemi lene nje nam jo te mire pas regjimit ne emigrim por le te mos harojme qe ekziston elita e vertete shqiptare egsiston shoqeria e vertete shqiptare brenda dhe jashte vendit qe jeton me nder dhe sakrificen e te qenurit te ligjshem dhe me nder .....gjithashtu le te mos harojme popujt fqinje italian dhe greke etjer qe ne kohet e tyre te ereta sic ne po kalojme kane lene name te keqija ne vendet ku emigruan .......pra shqiperine nuk e bejne disa plera qe jane te jashte ligjshem dhe meren me pislleqe as politika jone e corientuar e koruptuar por e ban shqiptari i vertete qe njihet nga virtytet e tij sic i pame ne mikpritjen e vellezerve kosovare .....apo ne ndihmen e yshtareve italian ne luften e 2 boterore etjera ,,,,,,,, e dashur anonime une jetoj ne greqi kam qene dhe ne itali dhe une arij te kuptoj por ti moj moter mos u ndie keq pse je shqiptare por shiko edhe gjerat e mira te ne pasi nuk eshte gjithmone i keq populli shqiptar por vetem se po kalojme keq dhe kjo nuk na ben te keq ............

i/e regjistruar Maska e S`ka Lezet
    Anëtarësuar
    29-01-2004
    Vendndodhja
    Michigan USA
    Postime
    129
    Zemergjeresia e shqiptareve eshte keqkuptuar dhe keqperdorur si nga jashte dhe nga brenda....Percarja qe na vjen nuk ka per te na ndrydhur... dhe hedhur prap ne nje qoshe derisa te na vije nje tjeter qe te na ngreje moralin....Per mua te jesh shqiptar do te thote te luftosh e te vetmohohesh per kombin tend... dhe te ngresh vlerat e tij qe hajdutet e ndryshem te historise i kane rrezuar...Ne do jemi ata qe do vertetojme sesa te thella jane rrenjet e atdhedashurise te shqiptari qofte armiqve te jashtem e qofte atyre qe drejtperdrejt ose indirekt po i sherbejne atyre...
    Money talks..abuse walks...

General Trial of Tears HVO/OKH

Promete (i lidhur) Maska e Kryeplaku
    Anëtarësuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    në realitetin e hidhur
    Postime
    2,218

Nuk ka popull pa tradita!

perSHENDETje
    Lexova mesazhet e shume personave dhe mendimi im eshte se shume veta duke u munduar ta bejne termin "Shqiptar" sa me te bukur ose e kunderta i'u larguan ajkes se temes.

Shqiptar do te thote dy gjera: Shqiptar ne shtetesi dhe Shqiptar ne kombesi.

1) Shqiptar ne shtetesi jane te gjithe ata qe jane te pajisur me nenshtetesine shqiptare pavaresisht nga ngjyra, kombesia, feja ose ideologjia. Pra ekziston nje shumellojshmeri midis shtetasve Shqiptar.
    2) Shqiptar ne kombesi per mua eshte ai qe ka per gjuhe meme gjuhen Shqipe, qofte ai i bardhe ose i zi, musliman, i krishtere ose i pafe, ne Shqiperi ose jashte saj. I jap me shume rendesi gjuhes sepse tradita dhe histori kane te gjithe popujt akoma edhe popujt me te ri si Amerikanet, Kanadezet, Australianet etj dhe per shkakun se duke i dhene rendesi gjuhes i hedh poshte te gjitha dallimet qe mund te ekzistojne midis Shqiptareve.

(shtese: ne cdo popull njerezit jane te ndare ne "te mire" dhe "te keqinje")
    falemiNDERit

Agjitacion e Propagande Maska e FRANTIC
    Anëtarësuar
    16-02-2004
    Vendndodhja
    Ne anen e erret te henes
    Postime
    79
    Sa te mire behemi te gjithe kur vjen puna per tu krenuar me Shqiperine..."Une jam krenar qe jam shqiptar","Jam krenar per historine tone"...Bla Bla Bla.

Degjoni ketu te thuash jam krenar qe jam Shqiptar eshte nje gje,por te MUNDOHESH TE BESH DICKA PER SHQIPERINE eshte komplet tjeter.
    Per ju qe jeni jashte shtetit,a e keni menduar qe te ktheheni ndonjehere ne Shqiperi?Ne vend qe te fuqizojme shtetet e botes Te Fuqizojme SHQIPERINE se me te vertete ka nevoje per ne(Sa patetike).

Une personalisht,jam ne Itali me studime.(Per disa motive...Ju e dini shume mire,per fat te keq se si funksionon universiteti ne Shqiperi)Do rri ketu aq sa te me kerkohet qe te mbaroj studimet,edhe me vrap per ne atdhe.

A e dini se sa studente largohen nga Shqiperia?Te pakten 3000 cdo vit.Kjo eshte tragjike.Por me e keqja eshte se shume prej tyre nuk kane ndermend te kthehen ndonjehere...

Se kush tha me siper qe historia e Shqiperise eshte si e te gjitha vendeve te tjera...Ca budalliku,me duket se nuk din as origjinien e vet e leje pastaj Origjinen e Kombit.
    Nuk eshte ashtu.Historia jone eshte plot me Gjak,Patriotizem,Sakrifice,Besnikeri,Tradheti,Vdek je,Rilindje...Nuk jam ketu t'ju them gjera qe i dini te gjithe.

Por neve duhet te mendojme se si t'ja ngrejme koken SHQIPERISE,se si ta ndihmojme ate dhe veten.Ne menyre qe ne bote te njihemi sikur jemi me te vertete:
    Bujare,Besnike,Te Dashur,Mikprites,Patriote sikur kane qene parardhesit tane qe e kane pare Shqiperine me keq se po e shohim ne...
    ... dhe Drejtesi per te gjithe

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-05-2004
    Postime
    17
    Shqiptar dotë thotë pos tjerash edhe të ëndrrosh SHQIP!

U pershendes nga zemra!!!

I Juaji curr G.

Faqja 6 prej 12 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Nacionalizmi si nocion dhe zbatimi i tij ne praktike!
    Nga Anton në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 24
    Postimi i Fundit: 14-09-2009, 17:27
  2. Partia Islamike Shqiptare
    Nga Hyllien në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 104
    Postimi i Fundit: 27-03-2004, 12:23
  3. Kadare - "Kombi shqiptar në prag të mijevjeçarit të tretë"
    Nga Eni në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 03-01-2004, 04:24

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •