Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 17
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-10-2003
    Vendndodhja
    Angli
    Postime
    31

Edhe kafshet kane gallate.

1) Policia kap nje krokodil dhe nje lepur dhe i fut ne biruce. Pasi rrine per gati 10 minuta lepuri duke u drridhur pyet krokodilin:
    -Ej krokodil di gje ti, a te rrafin ketu ne biruce?
    -Pashe zotin,- ia kthen krokodili - m'le rahat o lepur se kam halle mjaft.
    Po ku mund te rrije lepuri. Cdo dy minuta te njejtin avaz.Pas nje gjysem ore policet sollen brenda nje deve. Lepuri rri nja dy minuta dhe e pyet prape krokodilin.Krokodili i inatosur i kthehet:
    - A t'rrafin, a t'rrafin? Hapi syte o rrote K... nuk e shef se ca i kane bere kalit? - i thote krokodili duke kthyer koken nga deveja.

* * *

2) Dy minj po kalonin ne nej tunel. Siper kokave te tyre kalon nje lakuriq nate. Miu i vogel bertet me te madhe:
    -Babi babi shife shife sapo kaloi nje engjell.

* * *

3) Nje dhelper dhe lepurin i futen ne biruce. Psai rrine pak pa folur lepuri hidhet dhe e pyet dhelpren:
    - Dhelper a di gje ti a t'i qethin floket ketu ne biruce?
    - Pashe zotin m'le rehat o lepur se kam mjaft hallet e mia. Tha dhelpra gjithe inat.
    Po a rrinte lepuri e kishte kapur meraku per qimet e tija.
    - Aha o dhelper, aha tregome a t'i presin floket ketu ne biruce?
    - Po pyet ate miun e arave qe eshte atje ne qoshe pse me pyet mua. - i tha dhelpra duke u drejtuar te nje mi i madh ne qoshe-ti e di lepur se ne erdhem pernjehere.
    Afrohet lepuri me ngadale dhe e pyet:
    - A di gje ti a t'i presin floket ketu ne burg?
    - Po plasi syte o rrote k... . T'i qethin si nuk t'i qethin. Nuk me shef mu ketu ti ?! - i thote iriqi gjithe inat.

* * *

4) Tre lakuriqe nate po rrinin varur nje peme. Hidhet i pari e thote: "Kush ben si une?". ben tri rrotullime dhe vjen perseri me koke poshte. " E bej une" - thote i dyti. Ben tre rrotullime dhe ai dhe vjen perseri me koke poshte. " E bej dhe dhe une . Kjo eshte shume e lehte " - Thote lakuriqi i trete. Pasi ben tre rrotullimet ai qendron ne maje te deges si nje zog normal.
    - Po me kete c'ndodhi, c'a e gjeti tani? - thote i pari
    - Mos u merzit - i thote tjetri - ,do t'i jene marre mendja.

* * *

5) Ariu po kalonte ne rruget e pyllit kur shef lepurin te bere xurxull. "Po prape i dehur ky? Ne sikur vume nje ligj qe ndalohet pirja e pijeve alkoolike ne pyll?" - Tha ariu me vete. " PO ia fal kesaj rradhe se eshte hera e pare " Kur po ashtu diten tjeter lepuri prape tape. E ben nje sy qorr ariu duke thene se po ia fal dhe ksaj rradhe se noshta s'i ka dale e djeshmja. Kur diten tjeter ne nje grope me uje lepuri po mundohej me kembe e duar te dilte jashte grope. Nuk arrinte kthehej perseri ne te dhe niste kendonte. E provote dhe nuk mund te dilte ia vazhdonte kenges. E pa ariu dhe tha: "Kete rradhe nuk e fal. Nuk e fal dhe pike."
    - Lepur - tha ariu i nxehur - prape dejshem ti. Pse ai ligji qe vume qe gjithe kafshet e pyllit nuk kane te drejte te pijne me alkool nuk eshte per ty? Apo je me i larem se te tjeret ti?
    - Po po! E vume nje ligj per kafshet o ari o vlla po a i kap ky ligj dhe peshqit se nuk e dija une ?! - Tha lepuri duke bere sikur po notonte si peshk

* * *

6) Dhelpra, ariu dhe ujku vendosen te shkojne ne kurbet ne perendim pasi ne Shqiperi nuk kishte pune dhe ishte bere shume veshtire te siguroje buke. I hypin skafit ne Itali. Prej andej Belgjike se ne Belgjike jane popull i urte po eshte dhe kryeqyteti i Europes atje. O ka pune atje o s'ka kund. Takohen pas nje muaji e nisin t'i tregojne hallet njeri tjetrit.

Dhelpra: - Une fillova pune ne nje pulari per prodhim vezesh. Une ruaja pulat qe te benin veze dhe ruaja vezet qe te mos i vidhte kush. Po se c'ma cau ****** ai gjeli , kii ki kii e nje dite nuk durova e ia keputa koken. Do ti qe me kishte pare i zoti i pularise dhe me hoqi prej pune .Shkurt hesapi tani jam pa pune.

Ujku: - Une fillova pune me nje ekip qensh. Mesova te lef si qen por dhe te bej ushtrime qe me thonin. Aty ne skuader isha me ishkathti. Por se c'ma cau ****** nje qen atje si bente si me i zgjuari dhe me i forti. E durova sa e durova e pastaj ia keputa koken. Me hoqe prej ekipi. Shkurt hesapi dhe une pa pune si dhelpra.

Ariu: - Une o vlla jam rehat.Kam filluar punen me policine. Une shkoj te pylli afer parkingut te mauneve dhe iu them Kurdeve Kinezeve Afganistanezeve Ceceneve Indianeve e pakistanezeve hajde se do t'ju ve ne maune dhe i dergoj te policia.

A te pagujne gje, a t' japin mire me hanger? - Pyesin dhelpra dhe ujku.

- Per te pagu dicka po per te hanger gjinof me u qa. Asnjehere nuk i numerojne ata policet se sa rrefugjate iu kam cu. - Tha ariu krejt qejf.

* * *

7) Ishte mes Dhjetori e sa kishte filluar bora e pare. Lepuri shef ariun e bom tym. Ka shkote i perplaste ato gjonat sa anej knej.
    - Ca ke o ari? Pse je nxe? - E pyet lepuri ariun.
    - Jam nxe!? Una po vdes per te hanger. Se ca dreqin mu desh si piva kaq shume kafe n'vjeshte sa filloi ne bora e mu akoma s'me ka marr gjumi.

* * *

Na u mblodhen kafshet e pyllit ne nje mbledhje shume serioze. Do te vendosin te ndertojne uren. Ishin lodhur duke shkuar lart e poshte bregut te lumit per te gjetur nje vend per te kaluar. E para flet milingona:
    - Per mua nuk ka nevoje per shume shpenzime. Lidhni nje dege dhe do ma boje punen per mrekulli.
    - Jo moj - Ia pret elefanti - mire per ty po per mua si do t'ia bejme? Une du nja tre a kater trungje pemesh dhe nuk e di a mjaftojne.
    E nisi keshtu debati. Jo sa e gjane duhet ura? Sa e larte? Kush do ta beje? Sa kushton? Ku do ta bejne? Ku u leverdis te gjitheve? E u be aty mish mash. Cdokush fliste asnje s'degjonte.Pasi folen te gjithe thote majmuni:
    - A te degjojme nje here gomarin se s'ka fole fare. Hajd o gomar thuje nji llaf ne ti se s'u bo qameti.
    - Ca t'thom une i shkreti? Se do te bohet nji ure ktu do bohet. Se e madhe a e vogel mu sem ineterso fare. Po ne nji gjo dojsha me dit. Si do ta nertojme ket uren per sgjoni a per sgjati se kto s'po e morr vesh un i shkreti.

ALBSECURITY
    Anėtarėsuar
    14-01-2003
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    958
    Shume te bukura me keto kafshet...cool job nordiku!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-10-2003
    Vendndodhja
    Angli
    Postime
    31
    Falaminderit Ferdinandi,. mgjs me vonese. Kam qene i zene dhe nuk e kam vizituar forumin. Mqs i ke pelqyer ato po te shkruaj ca te tjera.

Nje studim i biologeve Shqipetare nxorri se ne parkun, ne Talje te Lezhes prane Shengjinit eshte rregjistruar larshmeria me e madhe e specieve te gjalla. Ajo eshte rreth 16000 lloj speciesh. Mendo 15000 prej tyre jane vetem lloje te ndryshme mushkonjash.
    * * *
    Milongonat po shkonin per ne lufte. Ata vendosen qe te linin nje djalosh qe te ruante shtepine. Kur kthehen nga lufta ato e gjejne shtepine te shkaterruar. Po shikonin se ku eshte djaloshi dhe se cka ndodhur me te dhe shtepine. Kur njeri thote:
    - Ja ku po vjen ,po vjen. Ku je more djalosh - tha i pari i milingonave. Ca ka nodh ketu?
    - Ariu po kalonte ketu dhe prishi gjithcka. - tha djaloshi
    - Po mire, pse e beri ai kete? Mos e nevrikose a noj gje tjeter? - Pyeti i pari i milingonave.
    - Jo,jo anje gje nuk i bera .- tha djaloshi.
    - Po mire ti qendrove duarkryq dhe bere sehir,Eh? Pyeti perseri i pari.
    - Ja sa po vij prej atje.Ca kujtoni ju se jam frikacak. Une isha tek shtepia e ariut dhe i bera ***** mu ne mes te shtepise.
    * * *
    Njehere njeri vajti tek nje mik per vizite. Sapo hyri brenda pa nje qen te madh. Dhe per me te madhen cudi qeni foli duke thene:
    - He mor mik per ke jeni ketu? Ke kerkoni?
    Ky i shkreti nuk u besoi syve dhe vesheve. U trondit aq shume sa i ra te fiket. Kur u permend qeni i rrinte perseri tek koka. Atehere ai pyeti qenin:
    Me te vertete di te flasesh ti ?
    - Po. - iu pergjigj qeni.
    - Po te lefesh a di ti ? - pyeti perseri ai.
    - Po iu pergjigj perseri qeni.
    - Po pse nuk lefe po foli pra?
    - Po thashe mos te tremb ty. - iu pergjigj qeni.
    * * *
    Nje mace dhe nje macok vendosen te luajne sylla mbylluri. Macja tha :
    - E para do te fshihem une. Nqs me gjen ke te drejten te ma besh nje here. nqs s'me gjen, hajde se te rafti jam une.
    * * *
    Tre macoke po rrinin ne diell. Dhe njeri prej tyre pyet:
    - Me tregoni kush eshte me dembel se une? Vjen miu cdo dite kalon para gojes time dhe une pertoj te hap gojen dhe ta ha.
    - Rri rri ti - i thote tjetri- mua ajo zonja ime me vendos pjaten para dhe une pres ate qe te ma fusi ne goje me luge se jam kaq demel sa...
    - Degjoni ketu ju te dy. - tha i treti.- A keni degjuar mua duke uleritur mbreme per nje gjysme ore?
    - Po. - U pergjigjen dy te tjeret.
    - E pra - tha tjetri - kisha shkelur bolet e mija dhe po pertoja te ngrija kemben nga bolet.
    * * *
    Iriqi nje dite vrapon tek krokodili dhe i thote:
    - Krokodil a mun te me thuash cfare eshte kjo plasteline apo ***?
    - Ma jep mua - thote krokodili dhe ja merr iriqit ate topin.
    - Une duhet ti morr ere njehere pastaj te them se cfar eshte - thote krokodili.Pasi mori ere ai tha:
    - Eshte *** o iriq.
    - Eh ca budalli jam une - ia ktheu iriqi. - Po *** vjen nga ***** se mos vjen plasteline.
    * * *
    Ujku shef lepurin qe po lexonte dhe e pyet:
    - Qysh kur kshtu ti dreq? Kur ke fillu ti me lexu libra?
    - Rri pra o ujko se po lexoj nje liber per llogjiken - ia ktheu lepuri
    - Ca osht aj liber pra ? Ca eshte ajo llogjika? - behet kurioz ujku.
    - Psh, Pi duhan ti o ujko?
    - Po.
    - Kur ti pi duhan do me thane se ti pi ne raki. Ti si pi raki dehesh bohesh tape. Ene ti si te bohesh tape e ke menen vec per sex. Dmth ti shko ke gruja e ja bo nji her.Po apo jo? - Thote lepuri.
    Po po - i pegjigjet ujku
    - Dmth llogjika thote se ti nuk je impotent. E kupton pra ca osht ky libri? - thote lepuri.
    - po mor po e kuptova tani. Apo ma jep mu at librin se ta jap prap sa ta lexoj? ia kthen ujku.
    E merr librin ujku dhe pa bo nja 20 metra takon ariun.Ariu shef ujkun e nis me qesh.
    - Qysh kur ke fillu me u bo i zgjut ti mor dreq? Paske fillu me lexu ne libra ime. - thote ariu duke qeshur.
    - Mos qesh o ari se po studioj llogjiken. - ia kthen ujku. - A e di ti se ca osht llogjika si qesh?
    - Jo - tha ariu duke i ngrire qeshja ne buze. - Ca eshte ajo llogjika pra ma trego se mbone kurioz ti mu.
    - A e pi duhanin ti ari? - e pyt ujku ariun.
    - Jo - i pegjigjet ariu.
    - Atehere si mas llogjikes ti je impotenet.

ALBSECURITY
    Anėtarėsuar
    14-01-2003
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    958
    Ec aty a ke me...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-10-2003
    Vendndodhja
    Angli
    Postime
    31
    Faleminderit o lal. Per ma shume po shkoj nji her ka kopshti zoologjik.

E mori i jati t'birin e i tha :
    - Sot or bab do shkojm ke kopshti zoologjik e aty ke me i pa t'gjitha kashtet prej verteti.
    Sa u afruan aty te kopshti zoologjik baba i thote prap t'birit:
    - A shef o bab. Qe njiktu o kopshti zoologjik.
    - Bab bab ky ktu osht majmuni o bab? - pyeti i biri t'jatin.
    - Joo, prit or bab. ktu priten biletat e ky o kasieri. - ia ktheu i jati.
    * * *
    - Mami mami a di ti se ku kam qene sot? - pyeti flutura e vogel
    - Jo. Pa tregoi mamit ku ke qene? - ia ktheu e jema.
    - Kam qene tek ajo shtepia aty perpalle- tha flutura,- Por a di ti se fort u pelqave atyne njerzve oj mam?!
    - Po ku e di ti oj mam se u pelqeve atyne? - e pyeti e jema.
    - Po i pashe oj mam. Ato u ngriten t'gjith n'kam e fillun me durtrokit mas meje - tha flutura.
    * * *
    Ne kopshtin zoologjik deveja e vogel po bonte muhabet me te jatin.
    Djali - O bab kush na ka bo ne kaq t'shemtuta?
    I jati - Jo or bab se ne nuk jemi t'shemtuta. Kshtu na ka bo zoti.
    Djali - Po mire pra pse i kene keto kamet kaq te gjata?
    I jati - Po ne jena bo per shretir. Per me kalu gjithe shretiren duhen kame t'gjate se masanaj o ma kollaj me kalu e mbijetu.
    Djali - Mire kamet e gjata po kto gungat pse i kena n'kurriz?
    I jati - Po ne kurriz mund te rrine ma kollaj ene njerzit ene ushqimi. Se n'shkretir nuk ka ushqim po duhet ta marresh me vete e kshtu ne mbijetojme
    Djali - Mire ene gungat na u dashkan po kto leshna kshtu si pa adres.
    I jati - Eh or bab diten bon nxete n'shkretir po naten osht shume ftoft. E kto lesha t'majn ngroft e kshtu ne mbijetojme.
    Djali - Pse na duhen t'gjitha kto per t'mbijetu. Ne po jetojm n'kopsht zoologjike jo n'shkretir.
    * * *
    Nje peshk i madh shef nji peshk tjeter duke u hedhur lart e poshte. I afrohet dhe i thote:
    - Ca ke ti qe kerce lart e poshte ? Ca ka nodh me ty?
    - Lem rehat se jam tu peshku me krokodilin - ia priti peshku tjeter
    - Ca fol ti ore peshku tu peshkuar? - i thote peshku i madh
    - Po po. Une kercej e kjo duket sikur ktu ka shume peshq e peshkatari vjen te peshkoje.Ai vje e krokodili peshkon peshkatarin.
    * * *

ALBSECURITY
    Anėtarėsuar
    14-01-2003
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    958

DuRrEsAk&MoDeRaToR Maska e Bledari
    Anėtarėsuar
    22-04-2002
    Vendndodhja
    Durres - Shqiperi
    Postime
    2,071
    hahaahhaha e forte kjo shume eforte hahah

s'du Maska e Lela01
    Anėtarėsuar
    19-06-2003
    Vendndodhja
    ku m'do qefi
    Postime
    146
    Ishin dy pleshta ne trupin e nje femre edhe vendosen qe te ndaheshin per disa kohe dhe te takoheshin me vone edhe te tregonin ca kishin pa... bukuri.... vjen koha qe do takoheshin, fillon njoni e thote per Zotin une u merzita hyp ne i mal zbrita, hypa prape ne i mal tjeter prape zbrita edhe kaq tha, po ti i thote tjetrit, une thote tjetri u habita shume... ec e ec rashe ne i grop, dola, eca ene i cik u futa ne i shpell, aty tha duke ec se kush mu vu mrapa une ec ai ec, une ia fillova vrapit ai vrap mas meje, pastaj i her vraponte i her kthehej mrapa, i her vrapo i her kthehu derisa u lodh se e pa qe sme kapi dot me peshtyu i her ene iku.
    Nqs je i lumtur mos bertit
    se trishtimi e ka gjumin e lehte....

i/e regjistruar Maska e rudi c33
    Anėtarėsuar
    02-11-2003
    Vendndodhja
    albania
    Postime
    280
    Mbretit Luan po i vinte vdekja,dhe vendosi
    kujt nga kafsheve tia le fronin.
    Keshtu qe vendosi te mbledhe te gjithe kafshet
    e pyellit per testim.
    Dhe testi ishte Luani do te ulurinte me tere
    fuqine?
    Dhe keshtu beri.
    Te gjithe kaf... ja mbathen,pervec Lepurit.
    Me pas te gjithe u afruan te habitur te shohin Lep....
    por ai kishte ngordhur

FLM
    skyline

i/e regjistruar Maska e bela70
    Anėtarėsuar
    23-05-2003
    Vendndodhja
    Pejė
    Postime
    812
    Ne or te biologjis,profesori mer te bej eksperiment me mize;Mizes i heq nje kemb, Tani nxenes do shofim se qfar reagon miza:miz fluturo, dhe miza duke qalu fluturon,tani do i heqim dhe nje kemb....dhe miza prap fluturon.Tani do provojm ti heqim krahet,ia hek krahet,Miz fluturo,miza nuk po leviz fare,Keshtu pra nxenes e vertetuam se kur i heqim mizes krahet ajo nuk degjon,shurdhohet.
    Duajeni njėri tjetrin.

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Mirė se tė urdhėroni nė sofrėn e Dibrės sė madhe e tė vogėl
    Nga biligoa nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 129
    Postimi i Fundit: 17-05-2010, 17:53
  2. Kush janė Dibranėt ?
    Nga biligoa nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 23-05-2009, 17:37
  3. Fjalet dhe shprehjet me te cilat njeriu komunikon me kafshet shtepiake
    Nga DYDRINAS nė forumin Arkeologji/antropologji
    Pėrgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 17-01-2009, 00:53
  4. Raporti Zyrtar, Ja masakrat serbe tė 1913 nė Dibėr
    Nga Apollyon nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 29-11-2008, 09:44
  5. Times prezanton dhjetė kafshėt mė tė pasura nė botė
    Nga ^_BIM_BUM_BAM_^ nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 20-11-2008, 11:11

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •