Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 40
    http://www.ganoweb.com Maska e Shpirt Njeriu
    Anëtarësuar
    30-09-2002
    Vendndodhja
    Ne toke sepse ne HENE per fat te keq nuk arrita dot
    Postime
    1,869

Beogradi kërkon ekstradimin e gjeneralit.

Ka përfunduar dje në prangat e policisë sllovene kreu i Trupave Mbrojtëse të Kosovës, Agim Çeku. Ish-komandanti i UÇK-së po udhëtonte nga Kroacia drejt Kosovës, kur është ndaluar nga policia në aeroportin e Lubljanës rreth orës 13:30. Sipas Radiotelevizionit të Kosovës, gjenerali kosovar është arrestuar me anë të një fletarresti të lëshuar një vit më parë nga Beogradi. Vetë Çeku ka deklaruar pas arrestimit se "pret të lirohet sa më shpejt nëse do të ketë drejtësi dhe nuk do të ketë ndërhyrje politike". Pavarësisht kësaj, ai është mbajtur për disa orë në aeroportin "Bërnik" të Lubljanës, ndërsa më pas është transferuar në burgun Radovljica në Kranje të Serbisë. Sot paradite komandanti i trupave kosovare pritet të dalë para gjykatës së Lubljanës për t'u përballur me akuzat. Fillimisht u njoftua se Çeku është ndaluar me anë të një fletarresti të hershëm të Beogradit. Por, më pas burime pranë policisë sllovene kanë konfirmuar se gjeneral Çeku është arrestuar me një urdhërarrest ndërkombëtar të lëshuar këtë vit nga Interpoli në Beograd. Zëdhënësi i policisë sllovene, Zdenko Guzzi, tha për BBC-në se fletarresti ka lidhje me akuzat e ngritura ndaj Çekut për genocid.

Kërkesa e Beogradit
    Pas arrestimit të Çekut Beogradi zyrtar ka kërëkuar ekstradimin e tij. Ministri i Drejtësisë, Vladan Batiç i ka kërkuar ministrit për të Drejtat e Njeriut dhe Minoritetet, Rasim Ljajiç ekstradimin në Serbi të kreut të TMK-së. Batiç ka deklaruar se Çeku akuzohet për genocid ndaj popullatës srbe të Kosovës. Kundër ish-liderit të UÇK-së dhe eksponentit të lartë kosovar, një gjykatë e Nishit në jug të Serbisë ka lëshuar vitin e kaluar një fletarresti ndërkombëtar. "Çështja Çeku është shumë e qartë nga pikëpamja juridike", tha Batiç për agjencinë e lajmeve Tanjug. Sipas tij, nëse nuk do të ketë ndërhyrje nga politikanët e Prishtinës, Çeku duhet të ekstradohet.

Reagimi i Prishtinës
    Autoritetet kosovare dhe ato të UNMIK-ut kanë reaguar menjeherë pas arrestimit të eksponentit të lartë kosovar. Burime nga Prishtina bëjnë të ditur se po bëhen përpjekjet maksimale për të siguruar lirimin e Agim Çekut. UNMIK ka nisur përpjekjet diplomatike për të realizuar këtë, pasi TMK është një organizëm i konstituuar nga vetë misioni ndërkombëtar, tha një zëdhënës i misionit. Edhe presidenca kosovare ka bërë thirrje për lirimin e shpejtë të Çekut. Për këtë ka ndërhyrë edhe shefi për politikën e jashtme dhe të sigurisë në BE, Havier Solana, i cili u ka kërkuar autoriteteve sllovene të lirojnë kreun e TMK-së.

Anëtarësuar
    30-09-2002
    Vendndodhja
    Postime
    1,869
    Ne Prishtine menjehere pas perhapjes se lajmit per arrestimin e Komandantit te trupave Mbrojtese te Kosoves gjeneral leitnant Agim Ceku ne Prishtine u organizuan protesta te medha spontane.Nder parrullat kryesore qe lexoheshin te shkruara anglisht ishte edhe ajo " Nje Cek qe ju do ta paguani shtrenjte"
    Gjithashtu institucionet e Kosoves duke perfshire presidentin Rugova dhe kreret e politikes kosovare kane shprehur indinjaten e tyre dhe kane kerkuar me force lirimin e gjeneral Cekut

i/e regjistruar Maska e Llapi
    Anëtarësuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979
    Bravo Brari me te vertet je ni njeri shume i dijshem hahaha
    Si pas teje une jam ai qe jam gezue per ndalesen e Gjeneralit Çeku bravo ja ke qillue
    e ore brari po a kie ndonji dashamir tandin ore burr qe te kshillon pak se per zotin nuk je ne tok te bukes hiq kerkund e le ma te merresh vesh ti ne politik
    ti perpos deshires qe krejt bota ta don ate rugoven tnd dhe te shpifesh intriga te llojllojshme per Çlirimtaret tjeter nuk din
    Do t´i luftoj spiunet dhe tradhtaret e kombit deri ne vdekje.

i/e regjistruar Maska e I Arratisuri!
    Anëtarësuar
    26-04-2003
    Vendndodhja
    Antarktide!
    Postime
    16
    Arrestimi i Çekut mua nuk me habit fare sepse ne shqiptaret jetojme mes sllaveve ne Ballkan qofshin ata sllovene,kroate,boshnjake,serbe apo maqedone!Ata te gjithe jane njesoj ne nje pike te tere keta sllave te jugut jane antishqiptare te betuar dhe vetem rastin presin te na zhbijne si komb!Shqiptaret duhet te jene syçele e te mos shohin enderra me syhape se kroatet apo sllovenet jane me te mire se serbet nje m... jane aq me teper ne lidhje me ne!Sa per boshnjaket tek ne thopshin me e ça nje boshnjak nxjerr shtate serbe.Duket tash duhet te themi me e ça nje slloven nxjerr 14 serbe!Fare e felliqur,shikojeni si hakmerren nderkombetaret me te pabindurit çfare mjetesh perdorin!KY ESHTE THJESHT KERCENIM NDAJ ATYRE QE NUK SHKUAN NE VJENE!Mirepo nese Kosova shkon sipas midese se nderkombetareve atehere vaj-halli per ne,duhet dikush te mbroje opsionin e mvetesise ndryshe morem fund pa filluar mire...

i/e regjistruar Maska e Arb
    Anëtarësuar
    06-12-2002
    Vendndodhja
    Little Albania, NY
    Postime
    1,723
    Del Ponte: Akuza të reja vitin e ardhshëm

Prishtinë, 24 tetor - Gjatë qëndrimit të djeshëm në Prishtinë, kryeprokuroja e Tribunalit të Hagës, Karla Del Ponte, ka thënë se aktakuza të reja kundër shqiptarëve te Kosovës për krime të luftës mund të ketë vitin e ardhshëm. Del Ponte është shprehur e kënaqur me bashkëpunimin e deritashëm me Prishtinën, por theksoi vështirësitë me të cilat po përballen hetuesit me deshmitarët që ndjehen të kercënuar.
    Talent wins games, but teamwork wins championships.
    Micheal Jordan

i/e regjistruar Maska e Drini
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Dukagjin
    Postime
    50
    Mos u shqetesoni kaq shume per Cekun, sepse ka mundesi qe arrestimi i tij te jete bere per efekte propagandistike.

Gjeneral Ceku nuk ka zbrazur asnje plumb kunder shkijeve ne Kosove, ai nuk ka komanduar asnje beteje, sepse gjate luftes ai nuk ishte fare ne Kosove, keshtu qe shkijet nuk kane asnje argument per te ngrite ndonje padi kunder tij. Prandaj “arrestimi” i Cekut duhet te shihet me rezerva edhe per faktin se Gjeneral Ceku eshte dhenderr i shkijeve.

Gjeneral Ceku ka merita te medha ne zhberjen e UCK-se dhe formimin e TMK-se. Zhberja e UCK-se dhe shnderrimi i atyre njesiteve ne zjarrfikes e berllogmbledhes ishte njera nga poshtersite me te medha qe iu be Kosoves se pasluftes. Pervec kesaj Ceku ka merita te medha edhe ne komprometimin e „ushtrise se ardheshme te Kosoves“, ku beri te mundur hyrjen ne TMK te maces e te kuces, aty futi hajnat e llopovat me damke dhe menjanoi kuadrote me te merituara ushtarake te luftes, ne mos dalte neser edhe bashkehartues i planeve per likuidimin e kuadrove profesioniste ushtarake, sic eshte rasti me Komandant Drinin e Tahir Zemen.

Pervec kesaj Gjeneral Ceku eshte njeri nder kuadrot me te korrupruar ne Kosove. Ne vitin e pare te pasluftes nje pjese e madhe e hotelerise se Kosoves ka punuar per te. Hotel Grandi ka qene si prone e tij private, dhe kete gje e toleronte Kushneri si dhe tere suita nerkombetare, sepse vetem nje njeri te korruptuar do te mund ta mbanin nen kontroll te plote. Si rezultat i kesaj, qe me shume se kater vite pas clirimit Kosova ende ndodhet pa berthamen kryesore te shtetesise.

Shqiptaret nuk duhet te tregohen kaq naive, sa te biejne viktime e prockave serbe, sa qe te mendojne edhe per venjen e sanksioneve ekonomike kunder Sllovenise.
    Komunistet edhe m.... qe e bejne vet mundohen te na e servojne si desert patriotik

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    nga balkanweb

------

PRISHTINE (25 Tetor)

- Gjenerali i Trupave Mbrojtëse të Kosovës, Agim Çeku, nuk kishte pasur ndonjëherë udhëtim më të gjatë e të vështirë drejt Kosovës sesa ai i 22 tetorit. Dhe as nuk kishte menduar se vështirësinë do ta shkaktonte pikërisht një fletëarrest i Beogradit me akuzën për genocid, për të cilin nuk kishte pasur kurrë dijeni. Pas arrestimit në aeroportin "Bërnik" të Ljubljanës, qëndrimit për 12 nën pranga dhe ndërhyrjeve të shumta diplomatike, Çeku është liruar dhe është kthyer në Prishtinë, ndërsa ende i ka mbetur shija e keqe e një incidenti pa kuptim.
    Në një intervistë ekskluzive për "Gazetën Shqiptare" gjenerali kosovar "rrëfen" aventurën e hidhur në Slloveni.
    Si u arrestuat në Aeroportin e Ljubljanës ?
    Po kthehesha nga një vizitë pranë familjes sime në Kroaci dhe ndodhesha tranzit në Ljubljane. Kisha paraqitur dokumentet e udhëtimit dhe po bëheshin verifikimet përkatëse kur më njoftuan se kishte një problem. Ekzistonte një fletëarrest për mua, i lëshuar nga Beogradi. Sipas autoriteteve sllovene, fletëarresti ishte i vlefshëm për to dhe Interpolin. Pavarësisht tentativa për sqarime, më arrestuan menjëherë.
    Si jeni trajtuar gjatë 12 orëve të arrestit?
    Kam qëndruar gjatë gjithë kohës në izolim. Jam konsideruar si një e arrestuar i çfarëdoshëm, i dyshimtë për akuzën që ka ngritur Beogradi dhe i kërkuar nga Interpoli. Unë kam qenë gjatë gjithë kohës i prangosur. Nuk është marrë fare parasysh detyra ime si drejtues i Trupave Mbrojtëse të Kosovës. Megjithatë, jam trajtuar sipas të gjitha procedurave ligjore, në mënyrë profesionale.

U liruat si pasojë e ndërhyrjes së diplomatëve apo pas sqarimit të plotë të çështjes nga ana e autoriteteve sllovene?

Të dyja së bashku. Natyrisht diplomatët ndërhynë për lirimin tim. Dhe pas ndërhyrjeve të tyre, qeverisë së Kosovës si dhe UNMIK-ut, unë jam i lirë tani. Por, u arrestova me anë të një fletëarresti të Beogradit, i cili nuk ka asnjë kompetencë dhe juridiksion në Kosovë. Autoritetet sllovene u sqaruan për këtë, por kjo duhej të ishte bërë shumë më herët. Atyre duhet t'u ishte sqaruar se fletëarresti i Beogradit nuk është i vlefshëm për shtetasit e Kosovës. Dhe kjo duhej të ishte bërë nga UNMIK-u më përpara.Autoritetet ndërkombëtare në Prishtinë duhej të ishin treguar të përgjegjshme për këtë.

Ju akuzoni UNMIK-un për mungesë përgjegjësie lidhur me këtë?

Po, akuzoj drejtuesit e UNMIK-ut. Ata kanë përgjegjësi për të na siguruar mbrojtjen jashtë kufijve të Kosovës. Kanë përgjegjësi edhe për të na njoftuar për probleme të mundshme lidhur me këtë. UNMIK ka lidhje të vazhdueshme me Interpolin dhe ndaj duhet të ishte përpjekur për të zhvlerësuar fletëarrestet serbe. UNMIK duhet të sigurojë udhëtimin tonë të lirë jashtë vendit, në të gjitha vendet. Natyrisht përveç Beogradit, aty as që do të doja të shkelja ndonjëherë. Dhe jo pas kësaj që ndodhi, thjesht nuk kam pasur kurrë dëshirë.

Beogradi ka kërkuar përballjen tuaj me drejtësinë për akuzën për genocid.
    Si do t'i përgjigjeshit autoriteteve serbe?

E prisja një gjë të tillë nga Beogradi. Ata duan të tregojnë se Beogradi ka ende kompetenca në Kosovë. Me këtë që ndodhi, Serbia përshëndetet përfundimisht me Kosovën. Akuzat e tyre nuk kanë vlerë për mua dhe për asnjë qytetar të Kosovës. As që kam ndër mend t'u përgjigjem atyre, i injoroj ato akuza të pabaza të ngritura mbi interesa politike. dësishëm për të ardhmen evropiane të Kosovës dhe Unionit Serbi-Mali i Zi.

dxh/dxh (GazetaShqiptare/BalkanWeb)

Modertator paportofol
    Anëtarësuar
    01-04-2003
    Postime
    47
    REAGIMET INSTITUCIONALE DHE HESHTJA PARTIAKE « Bota sot », 25 tetor 2002.

PSE NUK REAGOI PDK-ja E HASHIM THAÇIT KUNDËR ARRESTIMIT TË GJENERAL ÇEKUT?

Pse kundër arrestimit të gjenerallajtënant Agim Çekut më së pari reagoi Zyra e Presidentii të Kosovës dhe pse në mbledhjen e fundit të Parlamentit të Kosovës dekiaratën kundër këtij arrestimi e inicoi dhe e lexoi deputetja e LDK-së, Nekibe Kelmendi, ndërkaq pse kundër këtij arrestimi heshtën PDK-ja, si parti, dhe Thaçi si lider i kësaj partie?

Shkruan: Bajrush MORINA

Lajmi nga Lubjana për arrestimin e komandantit të TMK-së, Agim Çeku, dhe skenat televizive ku shihej gjeneral Çeku me duar të prangosura, kanë shqetësuar jo vetëm opinionin shqiptar ne Kosovë, por edhe atë ndërkombëtar si ne Prishtinë, ashtu edhe ne Bruksel e me gjerë. Lajmi ka qenë i befasishëm, I papritur dhe tepër shqetësues për shqiptarët e Kosovës, kryesisht për dy arsye:

E para, sepse arrestohej numri një i bërthamës se ushtrisë se ardhshme të Kosovës, dhe e dyta: një dite me pas pritej ardhja e kryeprokurores se Tribunalit të Hagës, znj. Karla del Ponte. Por, ky ankth i popullit të Kosovës zgjati vetëm pak orë dhe me pas u dha lajmi për lirimin e Çekut, si dhe u bë e njohur edhe arsyeja e këtij arrestimi: ishte një fletarrest i regjirmit serb që "mashtroi" jo vetëm policinë sllovene, por edhe vetë INTERPOL-in, si një organizatë ndërkombëtare që merret me luftimin e krimit të organizuar ne bote.

Por, arrestimi i gjeneral Çekut ka nxjerrë ne sipërfaqe të skenës politike mbrojtësit e vërtetë dhe patriotët e shpifur oër ndërtimin dhe mbroitien e institucioneve të Kosovës. Pra, "ra kjo punë" dhe u pa se kush janë ne të vërtetë ata liderë ose ato institucione të Kosovës që i marrin ne mbrojtje përfaqësuesit e institucioneve të shtetit të Kosovës dhe kush janë ata zhurmaxhinj që bëjnë zhurmë pa nevojë për forcimin dhe ndërtimin e institucioneve të Kosovës, ndërkaq heshtin kur duhen të ndërtohen ose të mbrohen këta përfaqësues ose institucione të Kosovës. Ne këtë mes, nuk është për t'u habitur pse ka qenë Zyra e Presidentit të Kosovës që ka reaguar e para kundër arrestimit të gjenerallejtënant Agim Çekut, duke e quajtur këtë akt "të papranueshëm për institucionet dhe popullin e Kosovës". Gjithashtu, nuk është për t'u habitur pse ka qenë grupi parlamentar i LDK-së dhe deputetja e kësaj partie, znj. Nekibe Kelmendi, e cila ka inicuar, hartuar dhe lexuar dekiaratën parlamentare, ne emër të tri grupeve të partive shqiptare parlamentare, kundër arrestimit të Agim Çekut ne Lubjanë.

Ndërkohë nuk është aspak për t'u habitur pse kundër arrestimit të komandantit të TMK-së, Agim Çeku, kanë heshtur ose edhe kanë belbëzuar me gjysmë zëri kreu i lartë i PDK-së dhe vetë Hashim Thaçi. Opinioni dhe mediat ne Kosovë e dinë fare mire se ne kohën kur është arrestuar Agim Çeku, lideri i PDK-së, Hashim Thaçi, ka pritur ne një takim një grup gazetarësh serbe nga Beogradi. Dhe pas këtij takimi, para mediave, Hashim Thaçi ka folur për përshtypjet e tij gjatë këtij takimi me gazetarët serbe dhe nuk ka thënë as edhe një fjalë të vetme për arrestimin e Çekut ne Slloveni. Ndërkohë, mediat dhe opinioni kanë pritur kot ndonjë reagim publik të PDK-së ose të Thaçit. Dy fjalë, sa për të mos thënë se nuk e kanë hapur gojën, janë nxjerrë të nesërmen nga selia e PDK-së, por të panënshkruara nga kryetari i saj, Hashim Thaçi.

Se PDK-ja dhe Thaçi nuk janë shqetësuar aq shumë për arrestimin e Agim Çekut flet edhe një fakt që sigurisht u ka rëne në sy opinionit dhe gazetarëve në Kosovë. Ne seancën e fundit parlamentare, kur u miratua dekiarata e Parlamentit të Kosovës kundër arrestimit të Agim Çekut, nuk ishte i pranishëm fare Hashim Thaçi. Madje as Thaçi e asnjë nga ministrat e PDK-së nuk ishin fare as ne Aeroportin e Prishtinës, ne pritjen e organizuar për ardhjen e gjenerallejtënant Agim Çekut ne Kosovë. Në ndërkohë që në këtë pritje ishin dy ministrat e Qeverisë se Kosovës, të AAK-së, Ethem Çeku dhe Ahmet Isufi. Se pas heshtjes se PDK-së dhe Hashim Thaçit për airestimin e gjenerallejtënant Agim Çekut ka diçka me shumë sesa një inat politik, flasin edhe mjaft çështje të tjera. Koha do t'i nxjerrë në sipërfaqe të gjitha arsyet e kësaj heshtjeje të Thaçit e të PDK-së, ashtu sic koha dhe rasti treguan qartë se kush është krah i forte i mbrojtjes se institucioneve të Kosovës e kush është zhurmaxhi i shpifur i pavarësisë se Kosovës.

Special signature

Kush i bënë gropën dikujt para dreke, veti ia bënë pas dreke!
    -----------------------------------------------------------------------------
    Hello Llapi, how are you my brother?
    Hello Llapi, Wie gehen Sie mein Bruder?
    Ndryshuar për herë të fundit nga drenica martire : 25-10-2003 më 10:35
    "Duhet të mësosh të dalësh më i pastër nga situatat e papastra, dhe nëse është e nevojshme, të lahesh edhe me ujë të ndotur".

Modertator paportofol
    Anëtarësuar
    01-04-2003
    Postime
    47
    Postuar më parë nga lum lumi
    Urime Brari!

Dëshira juaj dhe bashkëmendimtarëve si ti është duke u realizuar.

Festoje me shampanjë, mik i nderuar!

Kështu do ta pësojnë të gjithë ata që nuk varin "fotografinë e presidentit Rugova", jo vec në zyre, po edhe në odën e gjumit dhe xhepin e prapanicës.

Si në kohën e xhaxhit Enver dhe shokut Tito...

Rrofsh Brari!

qashtu....
    Dëgjo ti lum lumi i Drenices,

Brari ka të drejte edhe pse ty nuk të pëlqen.

Njerëzit sikur gjeneral Çeku nuk udhëtojnë jasht Kosovës fshehtas nga syri i qytetrarëve të vendit të vet.

Ky arrestim qiti në siperfaqe edhe disa gjëra që shqiptari i thjshtë nuk e ka ditur. Nuk e kemi ditur se çeku paska nënshtetësi kroate, nuk e kemi ditur se familja i jetuaka në Kroaci dhe gruaja e tij nuk e paska shkelur kurrë tokën e Kosovës. Por të gjitha këto janë gjëra shumër personale do më thuash ti, ama personale po, por që reflektohen në jetën publike të shqiptarëve të Kosovës.

Gjithë bota sqiptare duhet ta dijë se Drenica ende është e rrethuar dhe nën diktaturë, por as të Enverit as të Titos, e aq më pak të Rugovës, por të Hashim Thaçit dhe gjeneralëve analfabet të Drenicës.

Për Limajn nuk dua të shkruaj sepse nuk mirrem me kriminelë të presupozuar derisa janë nën procedurë hetimore. Por që Limaj dhe Thaçi janë takuar fshehurazi gjatë qëndrimit të tyre "në skijim" në Slloveni (sepse Brezovica nuk është mjaft e denj për ta) me Xhinxhiqin s'ka as më të voglin dyshim. Dihet kush e ka sponzorizuar atë takim, cili biznismen etj.

lum lumi, nëse e drejton këtë Forum sikur Hashimi Kosovën me popin Artemije dhe Xhavit Klosin vaj halli për ne.

*Ra ky arrest e u pamë*
    "Duhet të mësosh të dalësh më i pastër nga situatat e papastra, dhe nëse është e nevojshme, të lahesh edhe me ujë të ndotur".

Anëtarësuar
    30-09-2002
    Vendndodhja
    Postime
    1,869

Çeku: Orët e mia në burg!!

"Injoroj akuzat e pabaza të Beogradit"
    PRISHTINE

Gjenerali i Trupave Mbrojtëse të Kosovës, Agim Çeku, nuk kishte pasur ndonjëherë udhëtim më të gjatë e të vështirë drejt Kosovës sesa ai i 22 tetorit. Dhe as nuk kishte menduar se vështirësinë do ta shkaktonte pikërisht një fletëarrest i Beogradit me akuzën për genocid, për të cilin nuk kishte pasur kurrë dijeni. Pas arrestimit në aeroportin "Bërnik" të Ljubljanës, qëndrimit për 12 nën pranga dhe ndërhyrjeve të shumta diplomatike, Çeku është liruar dhe është kthyer në Prishtinë, ndërsa ende i ka mbetur shija e keqe e një incidenti pa kuptim. Në një intervistë ekskluzive për "Gazetën Shqiptare" gjenerali kosovar "rrëfen" aventurën e hidhur në Slloveni.

Si u arrestuat në Aeroportin e Ljubljanës ?

Po kthehesha nga një vizitë pranë familjes sime në Kroaci dhe ndodhesha tranzit në Ljubljane. Kisha paraqitur dokumentet e udhëtimit dhe po bëheshin verifikimet përkatëse kur më njoftuan se kishte një problem. Ekzistonte një fletëarrest për mua, i lëshuar nga Beogradi. Sipas autoriteteve sllovene, fletëarresti ishte i vlefshëm për to dhe Interpolin. Pavarësisht tentativa për sqarime, më arrestuan menjëherë.

Si jeni trajtuar gjatë 12 orëve të arrestit?

Kam qëndruar gjatë gjithë kohës në izolim. Jam konsideruar si një e arrestuar i çfarëdoshëm, i dyshimtë për akuzën që ka ngritur Beogradi dhe i kërkuar nga Interpoli. Unë kam qenë gjatë gjithë kohës i prangosur. Nuk është marrë fare parasysh detyra ime si drejtues i Trupave Mbrojtëse të Kosovës. Megjithatë, jam trajtuar sipas të gjitha procedurave ligjore, në mënyrë profesionale.

U liruat si pasojë e ndërhyrjes së diplomatëve apo pas sqarimit të plotë të çështjes nga ana e autoriteteve sllovene?
    Të dyja së bashku. Natyrisht diplomatët ndërhynë për lirimin tim. Dhe pas ndërhyrjeve të tyre, qeverisë së Kosovës si dhe UNMIK-ut, unë jam i lirë tani. Por, u arrestova me anë të një fletëarresti të Beogradit, i cili nuk ka asnjë kompetencë dhe juridiksion në Kosovë. Autoritetet sllovene u sqaruan për këtë, por kjo duhej të ishte bërë shumë më herët. Atyre duhet t'u ishte sqaruar se fletëarresti i Beogradit nuk është i vlefshëm për shtetasit e Kosovës. Dhe kjo duhej të ishte bërë nga UNMIK-u më përpara. Autoritetet ndërkombëtare në Prishtinë duhej të ishin treguar të përgjegjshme për këtë.

Ju akuzoni UNMIK-un për mungesë përgjegjësie lidhur me këtë?
    Po, akuzoj drejtuesit e UNMIK-ut. Ata kanë përgjegjësi për të na siguruar mbrojtjen jashtë kufijve të Kosovës. Kanë përgjegjësi edhe për të na njoftuar për probleme të mundshme lidhur me këtë. UNMIK ka lidhje të vazhdueshme me Interpolin dhe ndaj duhet të ishte përpjekur për të zhvlerësuar fletëarrestet serbe. UNMIK duhet të sigurojë udhëtimin tonë të lirë jashtë vendit, në të gjitha vendet. Natyrisht përveç Beogradit, aty as që do të doja të shkelja ndonjëherë. Dhe jo pas kësaj që ndodhi, thjesht nuk kam pasur kurrë dëshirë.

Beogradi ka kërkuar përballjen tuaj me drejtësinë për akuzën për genocid. Si do t'i përgjigjeshit autoriteteve serbe?

E prisja një gjë të tillë nga Beogradi. Ata duan të tregojnë se Beogradi ka ende kompetenca në Kosovë. Me këtë që ndodhi, Serbia përshëndetet përfundimisht me Kosovën. Akuzat e tyre nuk kanë vlerë për mua dhe për asnjë qytetar të Kosovës. As që kam ndër mend t'u përgjigjem atyre, i injoroj ato akuza të pabaza të ngritura mbi interesa politike.
    -------------------------------------------------------------------------

Një jetë mes Kroacisë dhe Kosovës

Jeta e Çekut tashmë ndahet thuajse barabar mes Prishtinës, ku drejton Trupat Mbrojtëse të Kosovës dhe Zarës së Kroacisë, ku jeton bashkëshortja e tij kroate dhe tre fëmijët. Kjo ndodh që prej vitit 1999, kur ai la ushtrinë kroate, ku mbante gradën e kolonelit, për një tjetër mision ushtarak, tashmë në vendin e lindjes. Djaloshi kosovar u bë komandanti i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës dhe drejtoi në terren luftën e bashkëkombasve të tij për pavarësi. Pas arsimimit në vendlindje deri në moshën 18 vjeç, formimi i tij vazhdoi në një shkollë ushtarake, pas së cilës punoi disa vjet si efektiv i ish-ushtrisë jugosllave. Ai dezertoi nga kjo armatë në vitin 1991, kohë kur nisën luftërat për shpërbërjen e ish-Jugosllavisë. Iu bashkua ushtrisë kroate, ku më pas mori gradën e kolonelit dhe krijoi familjen e tij pikërisht në këtë vend. Me nisjen e luftës në Kosovë në vitin 1999, Çeku u kthye në vendin e tij ku mori shumë shpejt drejtimin e UÇK-së. Pas përfundimit të konfliktit dhe shkrirjes së kësaj ushtrie, Çeku u bë kreu i Trupave Mbrojtëse të Kosovës, që i drejton prej pesë vitesh.

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 17-06-2009, 07:18
  2. Arrestohet prifti pedofil ne Australi
    Nga altruisti_ek84 në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 06-02-2009, 10:30
  3. Shtypi serb: Arrestohet gjenerali serb Mladiç, nën akuzë nga Haga
    Nga Pasiqe në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 24
    Postimi i Fundit: 22-02-2006, 12:15
  4. Arrestohet i “forti” i Tropojës, terrorizoi me makinë qytetarët
    Nga Genti^Itali në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 10-06-2004, 13:36
  5. Arrestohet pronari i Shijak TV ne Itali
    Nga Albo në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 28-04-2004, 15:07

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •