Close
Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 40
    Perjashtuar Maska e Komisari
    Anëtarësuar
    16-10-2003
    Vendndodhja
    Rain forest
    Postime
    29

Arrestohet Agim Ceku ne Sloveni

Agim Ceku mbahet i burgosur ne Sloveni me nje mandat te Interpolit. Ai u arrestua gjate kthimit nga Kroacia per ne Prishtine. Kjo s'ka te beje me gjykaten e HAges.

Arsyeja eshte se ai eshte shpallur ne kerkim nga serbet qe nga koha e luftes, por sic duket slovenet po u binden. Kjo si duket eshte hakmarrje per mosvajtjen e kryeministrit te Kosoves per bisedime me Beogradin.
    -

Me poshte vijon lajmi i BBC

Slovenia arrests Kosovo rebel leader

The charges against Mr Ceku were unclear
    Police in Slovenia have detained the former commander of Albanian rebels in Kosovo on the basis of a Serbian arrest warrant.
    Agim Ceku commanded the Kosovo Liberation Army (KLA) when it was fighting for independence from Serbia and now leads a civil emergency force there, the Kosovo Protection Corps (KPC).

He was detained at Ljubljana airport while travelling between Kosovo and Croatia.

A spokeswoman for the international war crimes tribunal in The Hague told the BBC that Mr Ceku had not been indicted by the court.

However, the Slovene authorities said he was being held on the basis of a Serbian arrest warrant delivered via Interpol.

Details of the charges contained in the warrant have not been released.

Another former rebel leader in Kosovo, Hashim Thaci, who is now a politician, was briefly detained in Hungary nearly four months ago on the basis of another warrant issued by Serbia.

The KLA has been blamed for war crimes by the Serbian authorities.

'Old warrant'

Mr Ceku told news agencies by telephone that he was being kept in a small room and guarded by two police officers.

"I was told I am wanted by the Serb government, which has issued an arrest warrant," he told The Associated Press.

"They told me they can't release me without consulting the [Slovene] authorities."

A source at the UN mission in Kosovo (Unmik), which has been governing the mainly Albanian province since Serbia withdrew in 1999 after a Nato bombing campaign, said it seemed that Mr Ceku had been arrested on the basis of an "old" warrant.

"Unmik is working to resolve this problem with the Slovenian authorities," the source told Reuters news agency.

The 3,000-strong KPC which Mr Ceku now leads is closely supervised by both Unmik and the Nato-led peacekeeping force, K-for.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-01-2003
    Postime
    424
    Para se gjithash ky arrestim eshte nje prove force midis Serbise dhe Kosoves. Nese Serbia arrin ta ekstradoje Cekun ne Beograd, do te thote se Serbia ushtron sovranitetin e saj ne Kosove.
    Ndryshuar për herë të fundit nga karaburuni : 22-10-2003 më 14:01
    E drejta vonon, por nuk harron!

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    Lima ne Slloveni u kap e tash dhe Ceku aty.

C'desh Ceku ne Slloveni?

C'desh Ceku ne Kroaci?

Nuk ju bind Ceku Votes se Popullit te Kosoves i cili zgjodhi Rugoven President dhe qe e detyronte Cekun qe ne Kazermat e TMK te vendoste portretin e Presidentit e kjo te ishte dhe shenje qe AI ishte Gjeneral i Shtetit te Kosoves por jo...Ceku desh te mbetet Vegel e Thaqve dhe jo Ushtar i Republikes.

Ceku e lejoj qe TMK te behej jo filiz i ushtris se ardhshme shteterore te Kosoves por baze e Terrorit nga ku Sali Veselat nisnin aksionet e tyre per vrasjen e Komandant Drinave.
    Ai kurre nuk u distancua nga bandat Qosiste-Thaqiste qe vrasin e presin ne Kosove e marrin rroge ne TMK te Cekut por mbeti nje Servil i PDK-se se Xhavit Klosit.

Te shohim a do protestojne shoket e Klosit tek shteti Slloven.

Ne se Sllovenia dorzon Cekun ne Beograd kjo do jete nje Krim nga ana e Shtetit Slloven dhe duhet te protestojne urgjentisht Institucionet e Kosoves ndonse Ceku kurre nuk i respektoj ato.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    09-01-2003
    Vendndodhja
    Kosove
    Postime
    355
    More mos e paska gruan e thmin shkin e shkje ky qi koka kan me i pa ne Kroaci
    Hajmazamakeq per ne edhe ketu dishka nau ka perzi e na ata qe ishin me shkje te perziem i fvrtinim me urdher te tij e ky vet aty.

yells `aziz! light!` Maska e AsgjëSikurDielli
    Anëtarësuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    the black light
    Postime
    1,786
    Brar, gabim je. Agim Ceku shkoi dhe i dha doren Ibrahim Rugoves dhe kerkoi mbeshtetje nga Presidenca. Ibrahim Rugova i premtoi mbeshtetjen dhe u krijuan marredheniet e shendosha nder-institucionale.

Agim Ceku u vendos ne TMK nga ana e amerikaneve per shkak te disa elementeve qe vleresoheshin te padeshiruar ne krye te TMK-se pas fundit te luftes dhe fillimit te funksionimit te TMK-se. Agim Ceku ka qene Gjeneral ne Ushtrine e Kroacise dhe nje nga 5 gjeneralet pjesemarres ne sulmin me te madh ushtarak ne Evrope qe nga lufta e dyte boterore te quajtur "Stuhia" nga ana e ushtrise kroate.

Ai i solli stabilitetin TMK-se dhe largoi e suspendoi aq sa pat mundesi ato elemente te padeshiruara. TMK-ja koordinohet nga UNMIK dhe eshte nen mbikeqyrje strikte te KFOR. Agim Cekun e njoh nga nje daje imi, qe ka kontakte me te. Kam ndenjur me te njehere, dhe nga biseda e kam kuptuar se eshte nje njeri vizionar. Ai nuk e politizoi kurrenjehere TMK-ne dhe edhe pas disa arrestimeve te medha ne Kosove, ai arriti ta mbante disciplinen ne TMK.

Ti mohohen kredite per stabilitetin dhe perparimin e TMK-se dhe ato te luftes clirimtare eshte gabim, dhe te futet Ibrahim Rugova ne cdo gje eshte poashtu gabim. Ne Kosove nuk ekziston nje ligj qe thote se Fotoja e Presidentit duhet te varet ne zyra dhe institucione zyrtare, prandaj te kerkohet nje gje e tille dhe te shpallet "kriminel" dikush vetem se nuk var foton e Ibrahim Rugoves me duket gabim.

As ne zyren e Nexhat Dacit nuk ka foto te Ibrahim Rugoves dhe as s'ma merr mendja qe do te kete. E te kujtohemi, Nexhat Daci eshte Kryetar Parlamenti dhe anetar i LDK.

Qashtu..

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,039
    Postimet në Bllog
    22
    Ky eshte nje provokim i perseritur i Sllovenise dhe me sa duket Serbia ende gezon simpati ne rradhet e fqinjeve te saj. Vetem para pak muajsh u ndaluar Thaci ne aeroportin e Budapestit.

Keto jane provokime te renda nga vendet qe ende respektojne kerkesat e dala nga qeveria e Milloshevicit. Te gjitha keto episode famekeqe duhen te rregjistrohen dhe kuptohen drejt ne Prishtine e Tirane, qe neser kur Prishtina te mos jete me kryeqyetet i nje protektorati por kryeqytet i nje shteti sovran, te dije ti ndertoje sic duhet maredheniet diplomatike me fqinjet e vet Ballkanike dhe te Europes qendrore.

Albo
    "Babai i shtetit është Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencëtari!"

yells `aziz! light!` Maska e AsgjëSikurDielli
    Anëtarësuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    the black light
    Postime
    1,786
    Besoj se Sllovenia e ben kete si reagim te nje vendimi Kroat per te krijuar nje territor te mbrojtur ne Adriatik (mesa kam lexuar, nuk jam 100% i sigurte).

Ceku eshte shtetas i Kroacise dhe nje ish-gjeneral i ushtrise kroate. Marredheniet e Kroacise me Sllovenine do te perkeqesohen edhe me tej dhe nese ndodh ekstradimi i tij ne Serbihane, edhe marredheniet Kroaci - SMZ do te perkeqesohen.

Incidente te tilla duhet t'na kujtojne edhe njehere cakun tone: lirimin dhe mbrojtjen nga cdo lloj sllavi dhe fqinje te tyre. Ky te jete nje mesazh i qarte per shtetin shqiptar, qe ta kuptoje se me ke po bashkepunon, dhe kujt po i shtrin doren. Gjithashtu mesazh per Kosoven qe ta dije se si te sillet ne ardhmeri me te ashtuquajturit "fqinj".

i/e regjistruar Maska e Arb
    Anëtarësuar
    06-12-2002
    Vendndodhja
    Little Albania, NY
    Postime
    1,723
    Kosovë: Çeku edhe më tutje mbahet në arrest

Sipas njoftime më të fundit gjenerallejnant Agim Çeku, komandant i TMK-së po mbahet edhe më tutje në arrest, në burgun Radovljica në Kranj të Sllovenisë., konfirmoi për RTK-në zëdhënësi i policisë sllovene Zdenko Guzi. Çeku do të paraqitet nesër para gjykatës në orën 9.

Kosovë: Institucionet protestojnë ashpër kundër arrestimit të Çekut

Institucionet e Kosovës do të duhej që në mënyrë institucionale të kërkojnë nga BE-ja dhe UNMIK-u që të ndalin praktikat dhe avazet e ndjekjeve të personaliteteve kosovare mbi bazën e fletarresteve të lëshuara nga Serbia, kanë deklaruar përfaqësuesit e subjekteve politike dhe institucioneve të Kosovës, lidhur me arrestimin e gjenerallejtënant Agim Çekut nga autoritetet sllovene.

Kosovë: Presidenca dënon aktin e arrestimit të komandant Çekut

Muhamet Hamiti, zëdhënës i Presidentit të Kosovës Ibrahim Rugova, e ka dënuar sot ashpër ndalimin nga autoritetet sllovene të gjeneral Agim Çekut, komandant i përgjithshëm i Trupave Mbrojtëse të Kosovës.Në deklaratë thuhet:“Ndalimi i Gjeneral Çekut është akt i papranueshëm për institucionet dhe popullin e Kosovës. Autoritetet sllovene nuk kanë të drejtë që mbi baza të akuzave të konstruktuara të një shtetit fqi të Kosovës të ndalojnë personalitete të shquara apo qytetarë të Kosovës.
    Për popullin e Kosovës fletarrestet e Beogradit janë të papranueshme. Prandaj, kërkojmë nga autoritetet sllovene që të lirojnë menjëherë gjeneral Agim Çekun dhe ta trajtojnë atë në pajtim me personalitetin e tij dhe postin që ai mban në Trupat e Mbrojtjes së Kosovës.”

:: RTK ::[B]
    Ndryshuar për herë të fundit nga Arb : 22-10-2003 më 18:20
    Talent wins games, but teamwork wins championships.
    Micheal Jordan

raku
    i/e ftuar
    jam dakort me postin #5 te ASGJESIKURDIELLIT...
    ketu gjithashtu ndikon ndjenja antishqiptare qe kane vendet ballkanike rreth popullit tone...
    ne nuk kemi asnje aleate te ngushte ne ballkan dhe per faktin se i perkasim besimit mysliman kjo ndikon jashtzakonisht shume dhe do ishte e gabuar te mohoej dicka e tille....
    SHQIPERIA me gjithe detin qe ka ofroi me pak turista se MAQEDONIA kete vit.....
    kjo eshte qesharake duke pasur parasysh trazirat vitet e fundit qe kane ndodhur ne shtetin fqinj maqedon...
    fqinjet ballkanik dhe i gjithe kontinenti europian e shikon me indiniate popullin tone dhe e vecon nga te tjeret.....
    ky eshte edhe shkaku qe SHQIPERIA eshte vendi me me pak investime se cdo vend tjeter ne evrope duke pasur parasysh poziten gjeografike qe ne ndodhim si shtet....
    ju mund te thoni se ndikon politika ketu dhe ngjarjet e vitit 1997 por une do thoja se ndikon pak.....
    shume rralle flitet mire per vendin tone ne gazetat e medhaja europiane pot me teper flitet me shume negativitet.....
    kjo ka te bej me faktin se shqiptaret jane i vetmi shtet ne europe me maxhorance te fese islame.....
    ne si popull nuk jemi aspak fetar por europianet nuk na shikojne ne ne ate kendveshtrim...
    ky eshte shkaku qe TURQIA qe eshte shume here me mire ekonomikisht se nje pjese e madhe e kandidateve per anetaresim ne eu nuk eshte futur akoma dhe ma do mendja se nuk do futet asnjehere....
    nqs SHQIPERIA dhe shqiptaret do i perkisnin nje besimi tjeter fetar ,atehere une jam mese i sigurt qe kjo gje ,arrestimi i AGIM CEKUT dhe ai i HASHIM THACIT nuk do ndodhte kurre........

ju mund te me kundershtoni dhe mund te me thoni se ke dalur komplet jasht temes por ky per mendimin tim eshte realiteti i hidhur.....

RAKKU!!!!

i/e regjistruar Maska e Arb
    Anëtarësuar
    06-12-2002
    Vendndodhja
    Little Albania, NY
    Postime
    1,723
    Ja edhe Fotografia e Dites tek RTK-ja - Arrestimi i Komandant Agim Çekut.

Koha Online shkruan se, "Në Aeroportin e Lubjanës përsëritet incidenti në Aeroportin e Budapestit"

“Po, jam ndaluar. Po mbahem në lokalet e policisë, në pritje të ndonjë vendimi nga autoritetet sllovene... Arsyetimi që më është dhënë është se jam i kërkuar nga Qeveria e Serbisë”, sqaroi komandanti i TMK-së nëpërmjet telefonit.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Arb : 22-10-2003 më 18:30
    Talent wins games, but teamwork wins championships.
    Micheal Jordan

Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 17-06-2009, 07:18
  2. Arrestohet prifti pedofil ne Australi
    Nga altruisti_ek84 në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 06-02-2009, 10:30
  3. Shtypi serb: Arrestohet gjenerali serb Mladiç, nën akuzë nga Haga
    Nga Pasiqe në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 24
    Postimi i Fundit: 22-02-2006, 12:15
  4. Arrestohet i “forti” i Tropojës, terrorizoi me makinë qytetarët
    Nga Genti^Itali në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 10-06-2004, 13:36
  5. Arrestohet pronari i Shijak TV ne Itali
    Nga Albo në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 28-04-2004, 15:07

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •