Close

Rezultati i Sondazhit: A jeni pro apo kundra abortit?

Votues
34. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • Pro

14 41.18%
  • Kundra

6 17.65%
  • Nuk e di

1 2.94%
  • kundra por varet nga situata

13 38.24%
Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 32 prej 32

Tema: Aborti!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-03-2003
    Vendndodhja
    Bruksel
    Postime
    256
    KUNDRA abortit
    do t ju keshilloja qe kurre mos te pranonit nje abort ,flas kete nga pervoja ime.Para 7 vjetesh pata nje shtatzani te deshiruar dhe zoti me gezoi me nje vajze,por fill 6 muaj me pas une ngela shtatzane prape pa deshiren tone dhe pa e menduar mire ,si une si burri beme abortin sepse edhe kushtet tona te jeteses ishin te veshtira per momentin.
    Por ajo dite e mallkuar ka ngelur ne kujtesen time tani e aq me teper kur kam rreth 4 vjet qe perpiqem te kem nje femije tani e deshira nuk po me realizohet.Vajza ime ma kerkon cdo dite nje vella ose moter ,rend me vrap pas bebave edhe kur i sheh ne rruge .E imagjinoni sa fajtore e ndjejme veten ne tani .
    prandaj do tu lutesha qe ti merrni parasysh keto qe shkruajta me siper dhe mos beni gabimin qe bera une.
    "E mira vjen nga Zoti,e keqja eshte kusht i egzistences se krijeses"

i/e regjistruar Maska e Shpresmiri
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Zagreb (CRO)
    Postime
    405

Personi - i pavdekshem

"Ambrida" te falenderoj per guximin qe te na paraqitesh pervojen tende. Shume pak jane ato nena qe e bejne kete. Sille shikimin kah Zoti - e ardhmja, qe eshte burimi i jetes dhe shpreso ne Te dhe deshmo edhe me tutje per jeten dhe nuk dyshoj se do ta gjesh jeten.

Eshte cudi qe disa edhe pas deshmive te gjalla se te besh abort mbart pasoja te renda, madje per dike deri ne fund te jetes, dhe prap se prap sjellin kushte e pakushte per ta arsyetuar abortin. Dikush deshiron qe vet ta godas murin me koke qe i gjindet perpara vetes. Kuptohet me lehte eshte te thuash me vone "po edhe ligji e lejon" duke ia hedhur fajin ligjit, por ky arsyetim eshte aq i dobet sa qe do te beje qe ta bresh vetveten edhe me shume.
    Per fat te keq, ligji qe duhet te mbroje jeten, sillet kunder jetes. Me nje fjale legalizimi i abortit eshte legalizim i krimit. Madje jo vetem qe legalizon por edhe mbeshtet, sepse cdo ligj jo vetem qe mohon dicka por ai pike se pari obligon - ne rastin tone, ashtu po i bie per fat te keq, nxit vrasjen. Paradoks dhe ironi!!!

Me duhet edhe njehere t`i perseris disa fjale per ata qe mendojne se per shkak kushteve duhet bere abort. Duhet ndryshuar kushtet shoqėrore, dhe jo tė mbytet fėmija. Standardi nuk guxon tė bėhet ai qė e pėrcakton numrin e fėmijėve. Ata qė kanė mė shumė fėmijė janė mė tė lumtur dhe mė tė kėnaqur se ata qė kanė pak fėmijė. Njeriu ka fėmijė jo pėr shkak tė pareve (lekeve) por pėr shkak tė dashurisė.
    Fėmija qė ėshtė ngjizur me dhunė mund tė pranohet. Ėshtė gėnjeshtėr se nuk mund tė pranohet. Kisha katolike dhe karitasi u kanė thėnė haptas tė gjithė atyre qė janė shtatzėna me dhunė se do t'i pranojė ajo fėmijėt dhe se do tė pėrkujdeset pėr ta.
    Nuk mendoj se e teproj nese i sjell disa shembuj te mrekullueshem ku pikerisht vendimi per ose kunder abortit ka pase pasoja trashanike ne te ardhmen. E kam fjalen per disa njerez te medhenj me fame boterore qe kane qene te padeshiruar te vijne ne jete e megjithate nenat kane pranuar ta lindin keshtu qe kur jane rrite kane arritur merita te medha ne jete dhe sot e kesaj dite permenden ne bote per te mirat qe i kane bere. Nje person eshte nje kozmos!
    IHS

Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234

Tema tė Ngjashme

1. A ėshtė aborti vrasje?!
    Nga Gimi3 nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 223
    Postimi i Fundit: 16-06-2012, 13:14
  2. Aborti
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 26-09-2009, 11:26
  3. A duhet tė legalizohet aborti?
    Nga forum126 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 27-02-2006, 18:47
  4. Aborti dhe e Drejta e Jetės
    Nga xhiko nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 30-06-2005, 11:27
  5. Aborti ėshtė vrasje
    Nga altin55 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 19-06-2004, 10:21

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •