Matrix me kenaqesi do ti pergjigjem pyetjes tende.
Ju pyesni: " si do tja shpjegonit kishen nje njeriu qe nuk ka digjuar ndonjehere per te."
Vertet eshte peytej e rendesishme dhe ka rendesi per cdo te krishtere.
Me eshte dhene rasti shume here qe tu flas dhe tju predikoj ungjillin e Krishtit shume njerzve , ne momente dhe situata te ndryshme. Nuk mund te ftosh dike ne kishe dhe nuk mund ti tregosh dikujt kishen e Perendise , pa i shpallur atij ungjillin e Krishtit dhe duke e cuar personalisht ate tek Krishti. Po keshtu , askush nuk mund te njohe dhe te pranoje kishen e Krishtit, pa njohur dhe pranaur personalisht Jezusin si shpetimtar te jetes se tij. Pra qe ketu fillon njohja e Perendise dhe e kishes se tij. Ka plot njerez qe shkojne ne kishe, qofte orthodhokse, katolike apo evangjeliste. Por pjese e kishes behesh vetem nese ti personalisht ke pranaur Jezusin si shpetimtar te jetes tende. Kjo eshte e vetmja menyre per te njohur kishen e Perendise. Pjestar te kishes se Krishtit nuk te ben fakti qe ti frekuenton dhe vete ne ksihe. Jezusi thote se ne kishe vijne edhe "virgjereshat budallaqe", por ato nuk trasheguan ate qe trasheguan "virgjereshat e mencura". Ato edhe pse vinin ne kishe, edhe pse kishin digjuar ungjillin e shpetimit, edhe pse prisnin ardhjen e dhendrit, ato nuk paten te njejtin fund me Virgjereshta e mencura. Cfare ndryshim kishin ato me virgjereshat e mencura? Cfare i ndante ato nga kjo trashegimi? Cfare ju MUNGONTE atyre? Atyre ju mungonte DITURIA dhe e VERTETA. Prandaj JEzusi i quan ato BUDALLAQE. Fjala greke qe eshte perdoruur ketu eshte: " More". "More" do te thote : njeri i pamend, i panxene, pa njohuri, pa dituri, pa te vertete. Pikerisht verigjereshave budallqe ju mungonte DITURIA , dhe DITURIA ne bibel eshte Krishti. Prandaj me siper ju thashe se , nese nje i krishtere nuk ka Krishtin ne zemer te tij, atij i mungon DITURIA dhe eshte nje virgjereshe "MORE" , ose budallaqe. Pra ti shapallesh dhe ti shpjegosh dikujt kishen , se pari duhet ta ftosh ate qe te njohe JEzus Krishtin , dhe pasi ai ka bere pranimin E Jezusit ne zemer te tij, Krishti e mer ate dhe e con ne kishen e tij.Luka:10:34-35.
Ne mund ti shpjegojme dikujt kishen e Perendise edhe mund ta ftojme ne kishe, por, nese nuk e cojme ate personalisht tek Krishti duke i shpallur atij ungjillin e paqes, ne nuk e kemi ber te plote mundesine e tij per te njohur shpetimin dhe kishen e Perendise. Une kam parasysh eksperiencen time, se si une u bera i krishtere. Une vija fillimisht ne kishe, dhe e pranoj se ende nuk e kisha njohur JEsusin personalisht. Motivet e mija te vajtjes ne kishe ishin te ndryshme, por kur une njoha Krishtin dhe e pranova ata plotesisht ne jeten time si tevetmin Zot e shpetimitar, ateher arrita te shoh te kuptoj dhe dhe te jetoj ne bashkesine e Perendise, duke bere vullnetin e Perendise. Persa i perket ceshtjes kishe, une po perpiqem qe ta trajtoj ne temen: kisha dhe i krishteri. Ndiqe ate dhe njekohesisht je i ftuar qe te shprehesh mendimin tend, ne te gjitha drejtimet.
Deshmuesi
Krijoni Kontakt