Mesa di un e kuqja simbolizon gjakun qe kan derdhur shqiptaret nder vite per te mbrojtur vendin e tyre ndersa shqiponja simbolizon trimerin e shqiptareve
Mesa di un e kuqja simbolizon gjakun qe kan derdhur shqiptaret nder vite per te mbrojtur vendin e tyre ndersa shqiponja simbolizon trimerin e shqiptareve
Plotesisht jam dakord me kete
Une mendoj edhe Ismail bej Vlora e ka ngritur Kete flamur per kete arsye ti tregon
botes qe ne jemi me fe islame shumice por nuk jemi turq
Meqense nuk ka patur suksese dhe aq Europa na ka ndare dhe sakatuar bash per kete qe kemi qene me shumice te fese islame.
"Unë jam mirë kur asht mirë Shqipnia"
Je vais bien quand l'Albanie va bien
a kish mujt me mu pergjegj dikush ne pytjen...a ka lidhje emri jon kombetar pra SHQIPtar,dhe emri gjuhes son pra SHQIPja...me Shqiponjen qe e kem ne flamur?
e kuqja esht gjaku qe kemi derdhur ner shekuj per te mbrojtur vendin ndersa 2 kokat e shqiponjes simbolizojn bashkimin e gegeve dhe toskeve.SHQIPERIA E SHQIPTAREVE VDEKJE TRADHTAREVE
Ka Dy Koka Ngase Njëra Kokë Tregon Toskët Ndërsa Tjetra Gegët![]()
Ej mendoj se flamuri jone e ka origjinen nga Piroja i epirit pasi ekziston nje hitori ku flitet se dhe piroja ka pas flamurin me shqiponjen me dy koka.mbase eshte dhe legjend po kam deshir ta tregoj mbase ndonjeri jep me shume informacion. Nje dite kur Piroja dhe gjeneralet e tij kishin dale per gjueti ne mes te nje pylli Piroja bie nga kali dhe nuk arrinte te gjente rrugen per ty kthyer ne pallat. Kur ngre koken drejt qiellit shikon nje shqiponje dhe vendosi ta ndiqte ne anen qe shqiponja fluturonte pa e humbur nga syte dhe pas disa oresh arriti te gjente rrugen per ne keshtjell dhe qe ateher flitet se pirroja mori si shenje te tijen shqiponjen me dy koke duke thene qe njera eshte koka e shqiponjes qe me solli ketu tjetra eshte e imja.
Mos u lodhni kot, se ajo qe i thoni ju "shqiponje" nuk eshte ne fakt "shqiponje" megjithese mund t'ju duket si e tille.
Krijoni Kontakt