Close
Faqja 2 prej 10 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 99
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    01-10-2003
    Vendndodhja
    europe centrale
    Postime
    21
    BRARI
    drejt dhe jo drejte
    njerezve jo njerzve
    ALBA_D
    ngaterrojne dhe jo ngaterojn
    korrupcioni jo korrupsjoni
    bisede jo bised
    korrigjojne jo korrigjojn
    ARB
    i ulet dhe jo i ulte
    arsye jo aresye

Sa i perket asaj se nuk behet dallimi mes q dhe Ç ,eshte shume
    normale ngase duhet te lexosh shume per te bere dallimin,ndryshe nga Shqiperia ku edhe me te mesuar shkronjat mund te besh dallimin me vesh.
    Ndryshuar për herë të fundit nga kubla khan : 20-10-2003 më 16:47
    ...rose leaves when the rose is dead
    are heaped to the beloved's bed
    and so thy thoughts when thou art gone
    love itself will slumber on.....

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    01-10-2003
    Vendndodhja
    europe centrale
    Postime
    21
    Postuar më parë nga Arb
    Shqiptaret e Kosoves kane nje nivel te ulte te drejtshkrimit te Gjuhes Shqipe. Kjo gje mund verehet ne Faqet e ndryshme te Internetit. Mbase, sic e ka permendur me larte Leke Rezniqi, te shkruash dhe te shqiptosh paster Gjuhen Shqipe merret si "mendjemadhesi."

Mund te ekzistojne edhe aresye tjera. Mesimi i varfer i gjuhes letrare, mungesa e perdorimit te fjalorit te Gjuhesh Shqipe, mungesa e leximit, shkrimit, dhe aresye tjera.

Nuk eshte Çeshtje mendjemadhesie por eshte krejt normale te konsiderohesh i tjetersuar po te fillosh dikur vone te flasesh ne nje dialekt tjeter ne nje rreth ku ke folur nga femijeria ne dialektin e te gjitheve.Dhe e vetmja zgjidhje do te ishte qe 2 milione kosovare t'i dergojme te ortofonisti.Do te na kushtonte shume e nuk ka qeveria buxhet

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    18-10-2003
    Vendndodhja
    prishtine
    Postime
    67
    Në një gazetë kosovare diku kam lexuar se si duhet ndihmuar kosovarëve t'i dallojnë këto germa: Veni re kosovare :

Pershendetje prape nga Prishtina !

Edhe une pajtohem me mendimet tuaja se shqipataret e Kosoves s'mund ta bejne ate dallim, ndoshta fare te thjeshte. Mirepo, ne Kosove, sikurse edhe ne vise te tjera te shqiptarise,psh ne Mal te Zi, ne Maqedoni, Lugine te Presheves e nje pjese te madhe te Shqiperise se Veriut, kane te njejtin dialekt dhe natyrsht se vuajne nga ky problem. Ketij fenomeni gjuhesor, duhet t'i shtohet kujdes qe ne fillim, pra qekur femijet nisin te mesojne abc e shqipes, perndryshe, nese jo atehere, ne te ardhmen do te jete shume veshtire qe nje gje e pjekure, per sa e sa vjete, te hudhet jashte nga truri, qe e ka mbjelle dhe e ka ushqyer vite me radhe. Sido qe te jete, ne Kosove, e folura e shkujdesur, i ka zene vendin gjuhes letrare shqipe.

Veni re këtu kosovarë:

Megjithate, sesa gabime gjuhesore kane ne te folurit dhe ne te shkruarit e standartit te shqipes, shqipataret e Kosoves, e thame me lart, mirepo sa gabime behen nga shqiptaret ne Shqiperi?
    E shikoni ate fjaline lart? - Veni re ketu kosovare:
    Ja, qe ketu, une gjeta nje gabim, qe eshte vertet i rende per gjuhen e njesuar shqipe. Ajo duhet te shkruhet keshtu: Vini re !- sepse ketu kemi urdheroren(imperativin) e shqipes. Dhe fjalet tjera ne urdherore, duhet te perdoren keshtu, me kete strukture: Ju jini, Ju kini etj. Pastaj, ne Shqiperi eshte fare normale te thuhet : kam qënë, vënt, brënda etj. etj., te cilat jane, krejtesisht gabim nga standarti yne gjuhesor.
    Pra, siç mund te shihet, qe ne te dy anet e kufirit dhe kudo ku ka shqipetare, mund te kete dhe te tilla gabimesh, mos te tilla, atehere te tjera,por, ne duhet pasur kujdes dhe eliminuar sa me pare ato.

Kjo bised, qe realizohet permes Forumit Shqipetar, vertet eshte duke me pelqyer dhe kujtoj se te tilla temash jane te nevojshme te diskutohen nga ne te gjithe.

Nga Prishtina me diell, ju pershendes te gjithve !

madmoiselle Maska e angeldust
    Anëtarësuar
    08-06-2002
    Vendndodhja
    Michigan
    Postime
    1,368
    OK, ja nje jashte teme

Kubla khan:

Korrupsioni, jo korrupsjoni apo korrupcioni

(s'kisha c'beja dhe une )
    In the sweetness of friendship let there be laughter, for that's how heart finds its morning and is refreshed.

i/e regjistruar Maska e ALBA
    Anëtarësuar
    21-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani (Dortmund)
    Postime
    2,609
    Kubla khan,e ka then korrupcioni per gjuhe internacionale,jo ne gjuhen shqipe,por nejse se te tilla gabime ben gjithkush,mos te mburret asnje,kryesorja eshte te flasim ne nje gjuhe letrare dhe te paster.
    Pershendetje nga Alba
    "Jeten duhet ta paguash me cmimin e vuajtjes."
    .

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    01-10-2003
    Vendndodhja
    europe centrale
    Postime
    21
    Postuar më parë nga ALBA_D
    Kubla khan,e ka then korrupcioni per gjuhe internacionale,jo ne gjuhen shqipe,por nejse se te tilla gabime ben gjithkush,mos te mburret asnje,kryesorja eshte te flasim ne nje gjuhe letrare dhe te paster.
    Pershendetje nga Alba
    thnx ALBA KE EMER SHUME TE BUKUR

consider the source Maska e vullnet_a
    Anëtarësuar
    22-04-2003
    Vendndodhja
    New Zealand
    Postime
    50
    Vetem pse nje numer i vogel kosovaresh ben gabime te tilla drejtshkrimore, nuk do te thot se gjithe kosovaret e bejn nje gje te till. Ky eshte nje pergjithsim, apo iluzion i gabuar. Shumica e shqiptarve te Shqiperis, ne vend te shkronjes "rr" perdorin "r", e une nuk mund t'them se gjith shqiptaret e Shqiperis e bejn ket. Edhe une vet, ka raste kur e perdori "q" n'vend te "ç", pasiqe shkronja "ç" nuk gjindet ne testatur, keshtu qe e perdori "q", e kjo nuk don te thot se e bej kete prej mosdijes.

Nuk dua edhe ta mohoj faktin se, ka edhe prej atyreve qe nuk jan ne dijeni te gabimit, nje shembull i mire nga ALBA_D - Well done ALBA_D!
    Ndryshuar për herë të fundit nga vullnet_a : 27-10-2003 më 23:29
    Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.

Anëtarësuar
    21-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani (Dortmund)
    Postime
    2,609
    Vullnet !lool.E pse duhet te me besh mua shembull,kur une kam gati 14 vjet e merguar?.Une nga Shqiperia kam merguar 4 vjece, dhe qe nuk kam ditur mire te flas shqip.E ndjej veten krenare qe di te shkruaj e te flas gjuhen shqipe,kur moshataret e mi ketu ne mergim e flasin me shume gabime e jo me ta shkruajne.Por gabime autografike ka secili qe shkruan,besoj dhe shkrimtaret apo gazetaret,mos u mburrni kot,por ne po flasim per gjuhen letrare.Po te shohesh me vemendje forume kosovaresh,she qe flasin ne gjuhen me dialekte,e jo ate letraren.

Me respekt Alba
    .

consider the source Maska e vullnet_a
    Anëtarësuar
    22-04-2003
    Vendndodhja
    New Zealand
    Postime
    50
    Postuar më parë nga ALBA_D
    Une nga Shqiperia kam merguar 4 vjece, dhe qe nuk kam ditur mire te flas shqip.E ndjej veten krenare qe di te shkruaj e te flas gjuhen shqipe,kur moshataret e mi ketu ne mergim e flasin me shume gabime e jo me ta shkruajne.
    Sikur te gjith shqiptaret ne diaspor, te ishin sikur ti, nuk do te kishte topika te till ne kete forum

Pershndetje!

P.S
    Moshen e tregove me qelill a pa qellim?
    Ndryshuar për herë të fundit nga vullnet_a : 28-10-2003 më 07:07
    Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.

Anëtarësuar
    21-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani (Dortmund)
    Postime
    2,609
    flm per koplimentin!
    .

Faqja 2 prej 10 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Shqiptarët s`kanë pse të druajnë nga etno-identiteti i tyre
    Nga naqeta në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 20-04-2009, 12:47
  2. Intervistë me Myftiun e Kosovës, Mr. Naim Tërnava
    Nga Drini_i_Zi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-01-2009, 19:13

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •