Close
Faqja 10 prej 10 FillimFillim ... 8910
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 99 prej 99
    i/e regjistruar Maska e muzafer
    Anëtarësuar
    08-04-2005
    Vendndodhja
    Sllatin e Eperme
    Postime
    7
    Mendoj se qdo gjuhe tjeter e botes ka probleme te tilla gjuhesore ,por gjuhen letrare eshte me leht ta mesojme se sa te kthehemi e te bejme nje gjuhe letrare tjeter shqipe.megjithse vetrtet eshte bere nje padrejtesi ndaj variantit geg ne vitin 1972,,,,nga S.ARIFI
    undefinedundefinedundefined

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-07-2007
    Postime
    128
    Perdorimi i drejte,respektivisht sipas normes letrare i shkronjave(tingujve)q dhe ç,si dhe gj dhe xh,per ne shqiptaret ne Kosove,duhet pranuar se eshte nje difekt i lindur,i cili,sigurisht se jo edhe per kohe te shkurter mund te permiresohet.
    Por,kujtoj une,me shume se sa ne kete difekt,puna me e madhe e ne shqiptareve te Kosoves duhet te perqendrohet ne ngritjen e nje kuadri te mire arsimor,qe ka respekt ndaj gjuhes letrare,qe duke e folur vete mire gjuhen shqipe,jep shemullin e mire tek nxenesit dhe ne kete menyre nder ta ngjall dashurine per gjuhen.
    Dhe,me kete rast,vetem edhe nje pyetje:
    A lexojme ne shqiptaret ne Kosove letersi?

dardan66 Maska e Bujar Dragaj
    Anëtarësuar
    04-12-2006
    Vendndodhja
    fr
    Postime
    44
    po po si nuk lexohet letersia ne kosove ndoshta edhe me shume se ne shqiperi

***LOVE*** Maska e Tironcja_BLN
    Anëtarësuar
    01-02-2008
    Vendndodhja
    Berlin City
    Postime
    3,440
    kjo esht e drejt qe kosovaret shktuajn ndryshe..dhe une mbase jo mbase po bej gabime se kam hikur kur kam qen 5 vjec nga shqiperia dhe nuk kam ber shkolle ne shqiperi cfare kam mesuar me televizor dhe ne forum dhe prindrit burri qe kam mesuar kaq sa di......

nuk i lexova cfare kan shkruajtur te tjeret randaj mbase dhe esht ber kjo pytje qe dua te bej tani..

kosovaret si e mesojn gjuhen shqipe ne shkolle?
    e kam fjalen si e shkruajn?(une mendoj qe e mesojn ashtu sic e shkruajn normal kjo gje i dihet po a nuk esht gabim ashtu? )
    qe jan gjith keto ndryshime midis ne te shqiperis dhe kosovaret ne gjuhen shqipe..
    dhe me sa kam pyetur ne te shqiperis e shkruajm ashtu sic esht tamam dmth "letrare"....
    e vertet esht kjo?dhe pse esht e vertet po ishte ashtu?(une them ashtu esht po nuk e kuptoj pse)
    Ndryshuar për herë të fundit nga Tironcja_BLN : 01-04-2009 më 15:35
    zemra ime tull shpirti jot llac dashurija jon pallat 15 kac

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Duke qene shqiptare e Kosoves, po pergjigjem ne kete teme, se e ndieva si thirrje!

Edhe pse standardi i tanishem gjuhesor nuk eshte standardi me i mire per gege-folesit, prape mendoj se ka shume prej tyre qe e zoterojne mjaft mire. Bile edhe ne kete forum kam pare shqiptare te Kosoves, qe e shkruajne shume mire. Mirepo, kush tha qe shqiptaret nga viset tjera shqiptare shkruajne pa gabime? Mund te them se nga ajo qe kam verejtur une dhe ne baze te njohurive te mia gjuhesore, ka shume gabime sintaksore dhe morfologjike ne pergjithesi nga anetaret e ketij forumi. Nuk bej perjashtim as une, se mua me pelqen te shkruaj sic dua vete.

Mirepo eshte be si rregull (e pashkruar) per shqiptaret e Shqiperise ne vecanti, qe si te debatosh me ta kur nuk kane ndonje argument te mjaftueshem, i ofendojne te tjeret "meso shqip".

E kete e kam verejtur se zakonisht e thone ata qe nuk dine dy fjale t'i lidhin mire.

Shnetje

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Citim Postuar më parë nga Tironcja_BLN Lexo Postimin

kosovaret si e mesojn gjuhen shqipe ne shkolle?
    Tironce, Kosova e meson te njejtin standard gjuhesor ne shkolle sikurse dhe Shqiperia. Standardin e 72. Dhe mos keqkupto se postimi im paraprak nuk tu drejtua ty, mirepo garant kemi qene te dyja tu shkrujt ne te njejten kohe. Tung

***LOVE*** Maska e Tironcja_BLN
    Anëtarësuar
    01-02-2008
    Vendndodhja
    Berlin City
    Postime
    3,440
    Citim Postuar më parë nga Rina_87 Lexo Postimin
    Tironce, Kosova e meson te njejtin standard gjuhesor ne shkolle sikurse dhe Shqiperia. Standardin e 72. Dhe mos keqkupto se postimi im paraprak nuk tu drejtua ty, mirepo garant kemi qene te dyja tu shkrujt ne te njejten kohe. Tung
    e po mire meqe e mesojn si ne pse shkruan ndryshe?
    zemra ime tull shpirti jot llac dashurija jon pallat 15 kac

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Citim Postuar më parë nga Tironcja_BLN Lexo Postimin
    e po mire meqe e mesojn si ne pse shkruan ndryshe?

Sepse zakonisht ketu shkruhet ne dialekt lokal, zhargone etj, sepse standardi i 72 nuk eshte ne pajtueshmeri me te folmen ne Kosove, prandaj njerezit e injorojne kryesisht. Une mund te flas vetem per veten. Une shkruaj ashtu si dua vete. Ciao
    Ndryshuar për herë të fundit nga Rina_87 : 01-04-2009 më 15:57

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    13-11-2004
    Postime
    125
    Nje teme paksa e vjeteruar e ketij problemi,megjithate po mundohem edhe une te jap nje pergjigje.
    Nuk "çalon gomari nga veshet" themi ne nje shprehje.
    Ky nuk eshte nje problem vetem i kosoves ,por edhe i zones se mbi-shkodres dhe veri-lindjes se Shqiperise.
    Dallohet me se tepermi ky problem sepse kemi te bejme me dy bashketingellore te cilat kane nje dallim as te madh e as te vogel si ne artikulim, ashtu edhe ne nje te folur te shpejte .
    Por ,po te shohim nga ana tjeter ka shume gabime ne shkrim(dhe ne te folur) edhe tek: 1) zanoret per te cilat shqiperia e mesme dhe ajo e jugut dallohet shume , dhe sidomos Tirana; 2)do te veme re zhdukjen e grup-bashketingelloreve "mb" "nd" ; 3)zhdukjen e bashketingellores nistore "h"

tiran-Tiranë
    shpi-Shtëpi

mjell-Mbjellë
    nejtur-Ndejtur

ëngra-Hëngra
    elikopteri_Helikopteri

Faqja 10 prej 10 FillimFillim ... 8910

Tema të Ngjashme

1. Shqiptarët s`kanë pse të druajnë nga etno-identiteti i tyre
    Nga naqeta në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 20-04-2009, 12:47
  2. Intervistë me Myftiun e Kosovës, Mr. Naim Tërnava
    Nga Drini_i_Zi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-01-2009, 19:13

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •