Close
Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 43
    zemerdragoi Maska e greendrag
    Anëtarësuar
    23-05-2002
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    272

lluku

ke te drejte qe eshte nje numer i kufizuar ,por mos harro qe e para e punes ate numer e caktojne keta ketej,pikerisht te njejten qe caktojn edhe numrin e pranimeve te studenteve te huaj ne fakultetet italiane prandaj disa llogari per mendimin tim duhet ti bejne me mire( do ishte me e sakte te thoja : "me mire per te miren tone" se per vete i kan bere ata,fusin sa me shume studente nga bota per tju vjele mire parate per te paguar taksat e regjistrimit e pastaj le te rrine si qente apo te detyrohen te paguajne shuma stratosferike per nje cope shtepi )
    Pastaj mos harro qe jan disa kushte qe duhet te plotesohen qe te marrresh konviktin per vitin e ardhshem,dhe kur nje student shqiptar apo ngado qofte i ka plotsuar ato ne maksimum me çfare te drejte e lene te sillet rrugeve si i pastrehe ???
    Kush jeton per te luftuar nje armik,ka interes ta lere te jetoje.
    HENA TURRAVRAP HAPESIRASH I LEH QENIT,
    QIELLIN KAPERDIJN BABEZITSHEM RE,
    SA E KRISUR KJO EPOKE E DREQIT,
    SOT AS TRUPI IM SME NXE.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-11-2002
    Vendndodhja
    itali padova
    Postime
    1
    ************************************************** **
    merre jeten ashtu siç te vjen dhe mos kerko ta ndryshosh

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    13-11-2002
    Vendndodhja
    itali/padova
    Postime
    38
    Shpesh here degjoi diskutime te tipit konviktet jane te italianeve dhe financohen nga ato un4e ketu dua te bej disa saktesime, konviktet nuk financohen nga taksapaguesit italian por nga gjithe taksa paguesit, perfshire ketu edhe SHQIPTARET qe ketu ne Padova jane aq shume sa eshte e veshtire te keshe nje numer te sakte.Ketu taksat paguhen njesoj si italian e si te huaj. Ketu kur vjen puna per taksa ne quhemi STUDENT TE UNIVERSITETIT TE PADOVAS ndersa kur vjen puna per te marre priviligjet e ketij universiteti quhemi "ekstraterrestri" .
    Shpesh degjoi se konvikte i kane dhene edhe ne baze te perqindjes se popullsise se huaj qe eshte ne padova,kjo qe nuk eshte nje gje e vertete se ketu ne Padova nuk eshte se ne jemi afro 7-8%(konviktet u dhane 120 nder 2000) e popullsise une mund te them me plot goje se ketu te huaj jane se paku 20-30% (student them).
    Si dhe nje gje tjeter eshte e vertete qe ne i kemi ose i bejme te ardhurat tona shume te ulta por merita per konvikt ose burse nuk caktohet vetem nga te ardhurat por KRYESISHT NGA PROVIMET E DHENA.
    Une diskutimin e sotem mund ta mbyll vetem me nje gje, te licen ato qe jetojne ne padova e dijne mire; PADOVA PERVEC SE NJE VEND RACIST CDO DITE E ME SHUME PO TREGOHET SE ESHTE EDHE NJE VEND POLICOR KU NE CDO VEND KE TELEKAMERA, SPIUN(vigjilance dhe digos) SI DHE CDO PROTESTE ESHTE DUKE U SHTYPUR ME REPARTE SPEICIALE POLICORE, kujtojme ketu nxjerrjen forcerisht nga universiteti i studenteve protestues per konviktet si dhe protesten e fundit diten e shtune te mbarete pastreheve (sudente e punetore) te cilent u rrahen nga repartet speciale policore mu ne qender te Padoves(Via Roma). Per ato qe nuk me besojne une i them vetem lexoni gazetat dhe shihni lajmet ne televizor.
    Rrofte Shqipnia etnike

ecchime..... Maska e Pidocchio
    Anëtarësuar
    07-11-2002
    Vendndodhja
    Venezia (IT)
    Postime
    220
    Njof shume mire realitetin..... por besoj se ju shkodrani 108 egzagjeroni pak megjithate ju jap te drejte per disa gjera.....
    Eshte jashtezakonisht e veshtire per aloggio kjo eshte e vertete..
    dhe eshte shume e vertete qe shpit me qera nuk jua japin studenteve te huaj dhe mbi te gjitha atyre shqiptar.... dhe kane shume te drejte se te gjithe e dime se si jane sjelle dhe sillen ....dhe kete miku im Greendrag e di fort mire kemi folur tet a tet bashk per keto gjera... dhe ti e di fort mire qe jam fort brenda ketyre muhabeteve....(per arsye personale) por me vjen keq te them qe egzagjeron pak ne te folur personi me lart foles
    Dihet mire qe vitin e shkuar neper konvikte jane bere shume ankime nga banoret perreth kundrejt universitet dhe policic ne fund dhe e dime shume mire qe dhe vete policia disa here ka nderhyre ne neper konvikte. Pastaj o zot te mos flasim per appartamentet me qera.. dihet ( pek shembuj te shkurter: e marin 4 persona dhe hyjne 15, le te mos flasim pastaj per menyren e te sjellurit .) per mua eshte tragjedi çmimi dhe jo tjeter gje. Per sa i perket telekamerave policia etj etj etj te ketij lloji .... i dashur shkodrani 108 eshte mese normale per te kontrolluar me mire territorin nga forcat e policis . te jesh i sigurt o zhan qe keta s'harxhojn 30.000.000€ per kontrollin e territorit vetem se jemi ne shqiptaret ....kam nje jete te tere ne Itali i njof mire keta......
    :jSorridi alla vita la vita ti sorride....

Anëtarësuar
    07-11-2002
    Vendndodhja
    Venezia (IT)
    Postime
    220
    Meqene se ju po flisni per rracizem tju bej une nje pyetje ....
    Ju e dini qe nje emigrant per te rinovuar permesson duhet te mare appuntament dhe te prese te pakten 3 muaj.
    ndersa per studentat i pranojn brenda dites ( te pakten ne Padova) kjo s'eshte nje menyre rrazismi kundrejt te tjereve.....?
    Dhe nje pyetje tjeter....
    kur kerkon te drejten e studimit ne Itali nder te tjera dokumenta ju kerkojn mundesin e te qendruarit tek dikush kushuri shok etj etj ....( ospitalita) , kjo tregon qe ju nje vend strehimi keni prandaj dhe jua japin.....Dmth skeni nevoj per aloggio.?
    Qe keta jane maskarenj se lu toppi por ç'dreqin hyne Bossi ose Legga Nord ne unive PD? ju e dini shume mire qe sistemi arsimor ne Itali i jep mundesine shkollave te jene komplet te pavarura nga shteti dhe qeveria. prandaj.... o bashkevuajtesi im le ti leme keto kotesira te mos kerkojm tek tjetri por te kerkojm tek vetja ne fillim.... miglioriamo noi stessi per migliorare i altri.

i/e larguar Maska e princess
    Anëtarësuar
    17-06-2003
    Vendndodhja
    venezia, Itali
    Postime
    59
    bashkohem me mendimin e pidocchios.
    dhe dua t'ju them edhe diçka:
    edhe une po kerkoj aloggio , dhe e kam shum te veshtire te gjej, pasi ne çdo agjenci qe shkoj ,sa u them jam shqiptare, thone me vjen keq por nuk pranojne pronaret e shtepive te fusin brenda shqiptare, pasi futen 3 por pas ca kohesh aty behen 30, dhe e katandisin shtepin si mos me keq, sikur jetojne ne shpella.
    me falni qe po flas kaq ashper por per faj te te sjellurit te te tjerve digjemi ne.
    keshtu qe shkodran i dashur luj kembet e gjej vend ku te fusesh koken, lerini demostratat (akoma me avazet e shqiperis ju o vlla).

i/e larguar Maska e princess
    Anëtarësuar
    17-06-2003
    Vendndodhja
    venezia, Itali
    Postime
    59
    dhe meqe ra fjala, ne demostrat ishin a s'ishin 50 veta ,dhe jo 100 sa thua ti, te tjeret ishin italian qe pinin spriz.

zemerdragoi Maska e greendrag
    Anëtarësuar
    23-05-2002
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    272
    Miqte e mi keni shume te drejte per gjerat qe thoni,por edhe shkodrani nuk ka me pak (tani un qe e njoh edhe personalisht e di qe ai kur flet (e shkruan) shperthen si flak baroti por kur ka te drejte ske çi ben...
    Qe ketu 1 gabon e 100 e hane kte se luan topi dhe kjo histori me duket pa fund...
    Siç thote edhe ajo fjala e urte popullore :"Me mire syri se nami" e ktu fatkeqsisht nami na ka dale e na ka dale per keq.
    Ne Shqipetaret s'di pse ndjejme nje kenaqesi ne te shprehurit sa me shpesh kundra vetes sone...
    Bemat e shqiptareve si ne Itali e gjithandej skane te numeruar dhe me ndihmen e mediave e injoranteve raciste kane marre nje ekzagjerim te tmerrshem sa ne shekullin e XX por edhe ne te XXI fjala shqiptar perdoret ne vend te fjales "Gogol" per te bere femijet t'iu binden prinderve.
    Miqte e mi nuk eshte gjithmone faji i shqiptareve apo edhe te huajve te tjere qe grumbullohen 5 ne nje shtepi per 2 vete por edhe i maskarenjve qe nje studenti italian ja leshojne nje "posto letto" me 150 EURO në muaj ndersa nje te huaji me shumen e 200 EURO ne muaj e per me teper duke mos ju dhene ne dore as nje kontrate te rregullt per te mos paguar taksa ndaj shtetit.
    Kur bie fjala per te na fyer marrin shembullin e nje shqiptari dhe e bejne fakt te kryer qe eshte sjellja e shumices ndersa kur skane se si ta fshehin aftesine e dikujt duke kafshuar fjalet thone po ja se vetem nje eshte se te tjeret jane ndryshe...
    Kush jeton per te luftuar nje armik,ka interes ta lere te jetoje.
    HENA TURRAVRAP HAPESIRASH I LEH QENIT,
    QIELLIN KAPERDIJN BABEZITSHEM RE,
    SA E KRISUR KJO EPOKE E DREQIT,
    SOT AS TRUPI IM SME NXE.

Anëtarësuar
    07-11-2002
    Vendndodhja
    Venezia (IT)
    Postime
    220
    Smund te them tjeter luard vetem qe me gjen dakort me gjithshka çfare ti the ...
    Eshte e vertete qe kjo eshte nje teme e gjere ku shume mund te flitet dhe diskutohet por ngado ta xhirojm muhabetin o miku im gjithmon nga mbrapa e kemi ne... prandaj per mendimin tim zgjidhjet nuk mund ti presim as nga rektoreti ne UniPD as nga regione veneto as nga qeveria Italiane dhe as nga Italianat
    por thjesht ne, mund te bejm te mundur qe ky opinion te ndryshoj duke treguar kulturen tone inteligjencen tone etj etj
    .
    POr rikthehem te them qe kate jane maskarenj se lu topi.

Ama ore po ku e ke ti ate qe te jep posto letto me 200€ re aman... se po i vemi ....

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    13-11-2002
    Vendndodhja
    itali/padova
    Postime
    38
    Per ate qe po thoni se per shume gjera e kemi fajin vete ne qe sidheme ashtu si sidhemi dhe bejme ate ca bejme keni shume te drejte. por une nuk mund tju jap te drejte kur thoni se cfare hyn ketu Bosi e Fini (ju kujtoj ketu se konviktet i jep ESU qe karet nga regione ne te cilen kush e ka shumicen...) Apo kur "princess" qe me vjen keq ta them por po me detyron se nuk ia paka ide se per cfare flitet dhe se per cfare protestohet. Ju thate se aty ne proteste ishin vetem 50 vete e te tjeret ishin italiane, kjo eshte e vertete por une te them se kete gje eshte shume me mire sikur mos ta thuash sepse eshte me te vertete TURP qe te ngrihen ne proteste italianet per te mbrojtur te drejtat e shqiptareve dhe shqiptaret te mos e qajne ... hic. Ju thate se pjesa tjeter ishin ato qe po pinin spriz po edhe njehere po te them se nuk ia paske ide se rektorati mu nuk me duket se eshte te P.Erbe. Ndersa per protesten une mund te them se secili ka idene e vet, ideja ime eshte se kur" te behet nje gje e pa drejt duhet ngritur zeri" secili mund te sidhet si te doje, fundja e fundit ne si shqiptare kemi dhene prova se per 50 vjet kemi patur dru mbi koke dhe asnjeher nuk kemi ngritur koke.

p.s se gati harrova per ate qe thate se shume here edhe neper konvikte ka patur ankesa deri me ardhjen e policise une po ju them nje gje : ai rast ka ndodhur nje here dhe ka ndodhur tek Monte Cengjio ne nje feste te oraganizuar nga palacina D2 ne te cilen kane qene te gjithe italiane, si dhe shqetesimet e shfaqura nga komshite per studentet ne konvikte kane qene per nje djale italian Luka Gato (per te cilin ka edhe denunce) pjestar i C2 Montente Cengjio.
    Rrofte Shqipnia etnike

Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Greva e urise - 1991 - Shembja e komunizmit
    Nga BlueBaron në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 11-02-2012, 21:10
  2. Shinasi Rama: Ju rrëfej kujtimet e mia mbi lëvizjen e dhjetorit '90
    Nga Xhuxh Xhumaku në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 36
    Postimi i Fundit: 13-12-2009, 22:54
  3. Përurohet Universiteti Europian i Tiranës
    Nga Albo në forumin Mentori akademik
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 06-10-2008, 17:19
  4. Ramiz Alia: Rrëfej gabimet e komunizmit
    Nga Brari në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 16-12-2006, 19:33
  5. Kur studentët detyrohen të blejnë libra nga profesorët e tyre
    Nga StormAngel në forumin Mentori akademik
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 05-10-2004, 09:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •