Kush me vjedh kuleten me vjedh dicka pa rendesi.Parate ishin te miat, u bene te tuat, kane qene skllave edhe tek shume te tjere,por kush me merr nderin, me vjedh dicka qe ate vete nuk e pasuron,por mua me le me te vertet te varfer"
Kush me vjedh kuleten me vjedh dicka pa rendesi.Parate ishin te miat, u bene te tuat, kane qene skllave edhe tek shume te tjere,por kush me merr nderin, me vjedh dicka qe ate vete nuk e pasuron,por mua me le me te vertet te varfer"
Paraja dhe nderi si zor te qendrojne bashke. Ndoshta duket si devijim nga tema por dua edhe une te jap mesazhin tim lidhur me kete. Disa nga ata qe kane para mendojne se mund te blejne gjithshka. Harrojne qe nderi nuk blihet!
Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere
E bukur ajo qe the Kingu - 1![]()
**Gezimi , lumturia, deshperimi dhe loti im varet nga ti.
Njerzit shkojne mbas pasurise dhe diturine e kane lene pas vetes.
Sot njerzit vleresohen sipas pasurise dhe jo sipas diturise
Dituria eshte trashegimia e profeteve
Kurse pasuria eshte trashegimie e te pasurve
Dituria e mbron personin qe eke ate
Kurse pasurine duhet ta mbrosh
Dituria shtohet kur ia jep te tjereve kurse
Pasuria pakesohet
(pervec kur jepet me qellim per hire te Zotit)
Dituria e shoqeron njeriun si pune dhe pas vdekjes
Kurse pasuria jo
(pervec kur ka bere dicka me te qe u vjen ne sherbim njerzve)
Dituria e gjykon pasurine
Dituria e mire mberrin tek njeriu I mire I cili punon me te sepse puna me diturine te bent e mire
Pasuria mberrin tek cdo njeri dhe tek I mire dhe tek I keqi
Per dituri kane nevoje edhe mbreterit
Kurse per pasuri vetem te varferit.
Pasuria te ben rob te dynjas
Kurse dituria rob te ahiretit
Pasuria eshte shkak qe njerzit te grabisin ose te mbysin kurse dituria eshte shkak qe ti kenaqesh njerzit dhe ato te duan dhe te ruajne.
Dituria mbartet me vete ne cdo vend kurse pasurine jo.
Dituria ta shton friken dashurine shpresen mbeshtetjen sinqeritetin ndaj
Zotit kurse pasuria behet shkak qe te largohet keto.
Dituria mund te humbase vetem nese nuk e perserit kurse pasuria mund te humbase dhe kur je ne gjume.
Dy gjera e pengojne njeriun te marri dituri mendjemadhesia dhe turpi.
Tek cdo njera ai heziton te marri dituri.
Dituria nga I vogel te bent e madh.Sic thote nje dijetar islam ishim te vegjel dhe me dituri Zoti na ngriti e na beri te medhenj.
Per dijetarin lutet dhe peshku qe eshte ne det.
Dituria I udhezon njerzit ne rruge te drejte kurse pasuria ne te shumten e rasteve I humb.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Klevis2000 : 12-10-2003 mė 13:21
Kush vjedh kuleten, humbet nje pasuri shume here me te madhe nga ajo qe fiton.Kush me vjedh kuleten me vjedh dicka pa rendesi.Parate ishin te miat, u bene te tuat, kane qene skllave edhe tek shume te tjere,por kush me merr nderin, me vjedh dicka qe ate vete nuk e pasuron,por mua me le me te vertet te varfer"
Nderi nuk vidhet, nderi vetem njeriu vete mund ta hedhi poshte.
Nuk do ta pergjithesoja nje gje te tille. Nuk eshte e then qe te mos jesh me ndere ne qoftese ke para. Ka njerez qe kan punuar me djeresen e tyre per te arritur dicka, dhe per mua jane nje milion here te nderuar.Paraja dhe nderi si zor te qendrojne bashke.
Nuk eshte e then qe ata qe ndjekin pasurine hedhin poshte diturine. Por varet se cfare konsideron nje njeri pasuri, dhe varet se ne cfare menyre e ndjek pasurine, dhe varet ne qoftese nderkohe hedh dicka tjeter (me me teper vlere) poshte kur e ndjek ate pasuri.Njerzit shkojne mbas pasurise dhe diturine e kane lene pas vetes.
Varet. Une smund ta vleresoj nje njeri nga xhepi.Sot njerzit vleresohen sipas pasurise dhe jo sipas diturise
Per mua nuk eshte me teper pune gjykimi se sa pune "qendrimi". Dituria qendron shume here me lart se sa thjesht pasuria.Dituria e gjykon pasurine
Shume bukur.Dituria e mire mberrin tek njeriu I mire I cili punon me te sepse puna me diturine te ben te mire
Kjo varet te njeriu, varet se sa vlere i jep njeriu pasurise mbi ato virtyte.Dituria ta shton friken dashurine shpresen mbeshtetjen sinqeritetin ndaj Zotit kurse pasuria behet shkak qe te largohet keto.
....ndermjet te tjera....Dy gjera e pengojne njeriun te marri dituri mendjemadhesia dhe turpi.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Veshtrusja : 13-10-2003 mė 14:40
Fatkeqsisht duam sduam cdo gje ne kete bote ka cmimin e saj.
E vertete qe nderi nuk vidhet por shitet.Shume njerez ne kete bote shesin nderin per nje jete me te mire nga ana ekonomike.
Po te flisja per veten time do flisja ndryshe,por ato qe kam pare e jetuar ne Kolombi,dhe Republika Domenikane,me nxorren ne konkluzionin e mesiperm qe i perket nje pjese te kesaj bote,jo te gjithes.
"Meqe brenga eshte burimi i gezimit,mos vajto............"
GETE
--------------------------------------------------------------------------------
Paraja dhe nderi si zor te qendrojne bashke.
--------------------------------------------------------------------------------
Nuk do ta pergjithesoja nje gje te tille. Nuk eshte e then qe te mos jesh me ndere ne qoftese ke para. Ka njerez qe kan punuar me djeresen e tyre per te arritur dicka, dhe per mua jane nje milion here te nderuar.
---------------------------------------------------------------
Nuk kam absolutizuar. (...si zor te qendrojne bashke). Gjithsesi ti ke te drejte!
Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere
Faleminderit veshtruese per perseritjen dhe korrigjimin.
Turpi eshte pjese e nderit ,nderi eshte pjese e besimit .Njeriu pa besim eshte si pema pa levozhge dhe pa tul
Jam me se dakort.Turpi eshte pjese e nderit ,nderi eshte pjese e besimit. Njeriu pa besim eshte si pema pa levozhge dhe pa tul![]()
MOS BEJ KESHTU SE KUJTOJNE KETO SE JAM UNE ME NICK TJETER DHE TA HEQIN NICKUN SE TRE SHOKEVE TE MI IA HOQEN .
ALUANDOS SEKRET DHE IL-ALTO MBAS NJE POSTIMI TE SEKRETIT SE KUSH SPIUNOI SE JEMI SHOKE EDHE I HOQI KETO DY TE TJERET .EDHE BESOJ SE SKAM BERE NDONJE GABIM LART PO E THASHE ME SHAKA ATE KORIGJIMIN .
TURPI ESHTE PJESE E NDERIT ,NDERI ESHTE PJESE E BESIMIT NJERIU PA BESIM ESHTE SI PEMA PA TUL DHE PA LEVOZHGE KUR TULI ESHTE BESIMI TEK ZOTI DHE LEVOZHGA ESHTE TURPI
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Klevis2000 : 21-10-2003 mė 12:07
Krijoni Kontakt