Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 9
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    18-06-2002
    Vendndodhja
    Kurrkundi
    Postime
    132

Lightbulb Paragjykimi i shkrimtareve te rinj

Mendoj se eshte nje teme shqetesuese per te gjithe poetet apo prozatoret e rinj shqiptare pasi dhe lexuesit i ofrohet nje literature e pasur ku kryesojne autoret e huaj,duke i shtuar kesaj edhe skepticizmin e konsumatorit mbetet te themi se gjendja e nje autori te ri eshte per te ardhur keq...
    Ju ftoj te shfaqni mendimin tuaj mbi kete fakt.

. Maska e elda
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    turqi
    Postime
    569
    Per mendimin tim shkrimtaret e rinj shkruajne shume bukur dhe jane realiste..sa per letesine e autoreve te huaj nuk mund te te them asgje sepse me pelqen shume...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    18-06-2002
    Vendndodhja
    Kurrkundi
    Postime
    132

Lightbulb

pershendetje elda,me vjen mire qe i je pergjigjur temes time...
    ajo cfare kam dashur te them eshte se ka shkrimtare te rinj me te vertete shume te talentuar.por ka dhe libra qe vetebotohen dmth qe nuk jane te arrira...............kjo eshte evidence e hidhur me duket sepse rendon mbi ata njerez qe vertete shkruajne gjera te bukura dhe te kendshme per t`u lexuar...

El-Letėrsia Maska e macia_blu
    Anėtarėsuar
    04-05-2002
    Vendndodhja
    michigan usa
    Postime
    2,492

eh

keshtu si jemi katandisur te gjithe, na mbetet te harxhojme kohe duke seleksionuar te miret nga botimet e shumta e pa kriter.
    duket sikur nuk eshte ne doren e askujt....
    nuk kam asnje ide cfare te them konkretisht...vecse shqetesohem si ju.
    aq me teper jam atje ku nuk mundem me i ble as ato qe botohen e megjitheate interesi per te shkruar me duket ne rritje, kjo me vjen te kenaqem... te pakten shkruajme me mire se te bejme nje pune tjeter me pak te dobishme...ose te demshme.
    vet' koha do ti shuaj jo cilesoret. Nje dite vjen neper kete kohe per te talentuarit e per cilesoret.
    na duhet te durojme, e te presim...ose edhe te bejme dicka...
    duhet nje lidhje shkrimtaresh... me kritike e redaktore ...oh duhen shume ..mungon sita ku kalon seleksionimi...cilesia , vlera.
    sa shume gjera mungojne. ku e nga me ia fillue.?
    per momentin le te shkruajme...sido qe nje dite do te ndodhe ajo qe duhet.
    urime per te gjithe ata qe shkruajne...
    dhe sidomos per ato qe do te punojne ne drejtimin ku je cilesuar ti ne temen tende.... jam duke iu perciellur.
    pershendetje....
    (do te kthehem)

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    18-06-2002
    Vendndodhja
    Kurrkundi
    Postime
    132
    PO i drejtohem maces blu.............
    Ne rradhe te pare dua te te them se ai tregimi me pikturat,qenin,dhe moralin ishte shume i bukur................si nga ana estetike ashtu dhe ne planin filozofik...
    pastaj dua te te them se ke shume te drejte qe duhet te presim por kam frike se nje dite do gjendemi ne krevatin e nje spitali dhe do porositim miqte qe veprat te na i djegin(dikush e ka bere keshtu apo jo)boll te kujtojme nicen(emrin tim ia dedikoj atij)qe i merzitur perseriste "une i perkas se pasnesermes"pra vepra e tij nuk u pa me seriozitetin e duhur sepse turma gabon ....dhe mua me duket(qofsha e gabuar)se turma shqiptare nuk po di te zgjedhe...shpresat e vetme mund t`i mbeshtetim ne te ardhmen apo ne eliten...te shpresojme se te pakten koha dhe vlera do dine te zgjedhin....

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-04-2002
    Vendndodhja
    Po bredh ne koken tende tani!
    Postime
    1,269
    Ah kjo koha, koha, po na vret te gjitheve nje e nga nje. Por nje fjale dua te them, ajo po i shfaros te gjithe, nuk po seleksionon me.
    Per mendimin tim vete autoret e ketyre te ashtequajtur libra, i dine vlerat e krijimeve te tyre. Por ata luajn, luajn dhe vazhdojne te luajn sepse vetem ate dine te bejne.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    18-06-2002
    Vendndodhja
    Kurrkundi
    Postime
    132

Lightbulb

Siguria qe kane rrjedh nga marrezia e tyre

Ok ,,,,,,,po mos duhet te shfarosemi nen seleksionimin e saj??????????

i/e regjistruar Maska e MEDEA
    Anėtarėsuar
    22-05-2002
    Vendndodhja
    jamaica
    Postime
    301

Exclamation

nje psikolog i famshem ( qe spo me kujtohet emri) ka thene:
    "do te vije nje dite...dhe ata qe shkruajne, do te jene me te shumte se ata qe lexojne"
    dhe ne fakt keshtu eshte... dikush lexon nje liber me poezi dhe i duket se edhe ai mund ta beje ate pune...kap penen e nis e shkruan...dhe jo vetem kaq , por nis e boton ....keta jane shkrimtaret e rinj. shumica te lene shume per te deshiruar...une kam lexuar mbi 17 libra me poezi adoleshetesh dhe kane qene deficitare...te pakten kerkesen time per art nuk e kane permbushur...gjithsesi ka edhe shume te tjere qe vlejne...por shumica ....jo, dhe me vjen keq ta them. nuk quhet shkrimtar, gjithkush qe shkruan e boton.
    Tregome kush je, dhe atehere do te di te shprehem me pasion! L.Buscaglia

instinkt i vetembrojtjes!
    Anėtarėsuar
    24-05-2002
    Vendndodhja
    ne bahcen e shtepise time
    Postime
    351

Turma nuk gabon

Zarathustra....(nick teper interesant)

Une mendoj qe turma nuk gabon. Flas per ate pjese te turmes qe zgjat doren dhe merr nje liber per te lexuar, pra per ata njerez qe kane aftesine ta kuptojne dhe shijojne letersine. Jane ata pikerisht qe e bejne seleksionin, i mire ose me pak i mire.
    Shkrimtaret dhe poetet shkruajne, ka qe i botojne, ka dhe qe nuk i botojne, por i shkruajne thjesht se i vjen per te shkruar. Ata qe i botojne, bejne pikerisht ate qe veprat e tyre i ballafaqojne me kete turmen, qe kjo, ne nje menyre apo ne nje tjeter, ti vleresoje. Ata ndjejne nevojen, qe pervec se te shkruajne, ti ndajne emocionet e tyre me njerez te tjere. (Nuk jam duke menduar aspak per anen komerciale te problemit.)
    Pra ku dalim? Qe vepra kur botohet jepet per vleresim dhe vleresimi do behet patjeter. Per sa i perket kohes............. Jam dakord me ju. Ndodh qe jo te gjitha vleresimet perputhen ne kohe dhe ne vend. Po e theksoj NE VEND dhe kete po e bej sepse tani ne Shqiperi eshte nje situate, si ta them, artistike, jo shume e favorshme, per shkak te botimeve pa kriter dhe mungeses se kritikes konstruktive. Por gjithsesi, per mendimin tim, nje gje e bukur, mbetet e bukur. Nuk humbet dhe heret ose vone do ngrihet aty ku e meriton. Prandaj shkruaniiiii.....
    Ti shiko ketu ne forum. Gjerat e bukura pelqehen dhe lexohen dhe ka interes nga anetaret per te blere dhe librat e tyre.
    Meqe jam ketu nuk mund te rri pa thene qe ne kete forum kam lexuar poezi (edhe proze) qe jane vertet me nivel dhe me kane dhene shijen e te mrekullueshmes.
    Ji Vetvetja!

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •