Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 37
    Programues Softueresh Maska e edspace
    Anëtarësuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565
    Faleminderit të gjithëve.

Siç u thashë, unë vetë nuk kam mundësi të hap një nënforum tjetër por do ta kërkoj këtë nga Administratorët.

Albo, Redi, Fiori

Bëjuni dhe ju ndonjë mesazh nqs mendoni se duhet një forum i tillë. Me sa kam parë, ka shumë pak tema në lidhje me rrjetet (network) prandaj nqs do hapet një nënforum keni detyrë që të hidhni materiale, guida, leksione për ta pasuruar.

Gjithashtu kush ka kohë dhe mundësi të hedhë ndonjë guidë në lidhje me informatikën. Mund të përktheni guida nga anglishtja ose librat ose mund të shkruani nga vetë eksperienca juaj. Vetëm kërkoj që të jetë sa më e qartë, të ketë foto etj që edhe një person që nuk merr vesh fare nga kompjuteri të mësojë diçka.

Ja disa tema që mendoj se do hyjnë në punë.

Si të hedh një foto në kompjuter......që nga skenimi e deri tek formati i rruajtjes.

Si të instalojmë windows......të gjitha shkallët një për një që nga bootdisk e deri tek freskimi (windows update).

Si të rregjistrojmë muzikë në kompjuter.....që nga lidhja e aparateve dhe deri tek pastrimi dhe kompresimi në MP3, RM etj.

Si të ndërtojmë një rrjet lokal në shtëpi.....(local area network)....që nga aparatet e nevojshme, kabllot, e deri tek konfigurimi i windows, printerit, etj.

Si të instaloj një hard drive të ri?

Cili është ndryshimi midis BMP, JPG, PNG, GIF, TIF, PHOTOSHOP etj?

Mënyra me e lehtë do ishte të gjenit një guidë në anglisht dhe ta përkthenit sa më mirë në shqip. Kjo u kursen kohë se mund të përdorni të njëjtat fotografi, shëmbuj etj.
    Guida mund të shkruhet në forum ose mund ta shkruani në HTML, Word ose PDF dhe ta bashkëngjitni në një ZIP. Unë do mundohem të shkruaj ndonjë vetë sapo të gjej pak kohë. Nqs keni nevojë për foto (screenshots), skica, diagrame, etj që ti përdorni si shëmbuj më dërgoni një mesazh dhe do mundohem tu ndihmoj.
    Edi

Pune te mbare Edi

carpe diem Maska e drini_në_TR
    Anëtarësuar
    28-09-2002
    Vendndodhja
    Tiranë, AL
    Postime
    1,585
    Vetëm moderatori i ri mund ta hapi këtë link :

Për Edspace-in

Përshëndetje, dhe punë të mbarë,
    sinqerisht,
    Drini.

yells `aziz! light!` Maska e AsgjëSikurDielli
    Anëtarësuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    the black light
    Postime
    1,786
    Edi, urime dhe pune te mbare.

Administratore Maska e Fiori
    Anëtarësuar
    27-03-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    3,016
    Pershendetje

Sot shtova nenforumin e kerkuar nga ju ne lidhje me rrjetet kompjuterike. Sic tha dhe Edi, mbushja me informacion e ketij nenforumi eshte ne doren tuaj, ne menyre qe nenforumi i rrjeteve ti jape kuptim egzistences se tij ne forumin e informatikes.

Nga google gjeta këtë faqe ku shpjegohet fare qarte dhe thjeshte pak a shume cdo informacion fillestar/mesatar ne lidhje me rrjetet. Nq se ndonjeri nga ju ka kohe mund ta perktheni dhe hidhni ne forum (kete duke filluar nga pjesa e dyte pra "Planning and designing a network").

Gjithe te mirat!

Fiori

p.s. Edi pune te mbare me moderimin e forumit!

Anëtarësuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565
    Faleminderit Stterolla, Drini, ASD, Fiori!

E ndjej veten me rëndësi tani
    Mirë që s'jam i bukur se më ka hyrë vetja në qejf dhe do thyej pasqyra.

Fiori, faleminderit për forumin e ri për rrjetin e informatikës.
    I mblodha të gjitha temat që i pështateshin forumit të rrjetit kompjuterik. Po të kem harruar ndonjë më njoftoni.

Gjatë këtij proçesi pashë dhe disa tema të tjera që nuk kishin tituj të përshtatshëm dhe i ndryshova.

Drini: Ajo lidhja që ke postuar më thotë që nuk kam akses.....punë tjetër kjo për Administratorin.
    Edi

ALBSECURITY
    Anëtarësuar
    14-01-2003
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    958
    Edi pune te mbare dhe suksese ne moderim...

http://www.ganoweb.com Maska e Shpirt Njeriu
    Anëtarësuar
    30-09-2002
    Vendndodhja
    Ne toke sepse ne HENE per fat te keq nuk arrita dot
    Postime
    1,869
    Pune te mbare ne postin tuaj.

Djal{serioz}

Pershendetje dhe urime per punen qe po beni. Kisha thjesht nje keshille.
    Pse mos kete ndarje te nenforumeve ne baze te sitemeve operative?
    Cdo dite e me teper shtohet numri i perdoruesve te 2 ose me shume S.O.pervec famozit Windows apo Mac tani eshte futur dhe Linux ne gare
    Do ishte me e lehte dhe me interesante pjesmarrja ne kete forum e secilit prej nesh. Nje ide,psh do ishte ndarja ne 3 kategori fillestare e njerit prej nenforumeve kryesore, ndoshta 'Pyesni ekspertet' do ishte me i gjeturi.
    Suksese.
    U let him hold a gun 2 ur head during sex?I thought u were a feminist
    Usually he takes the clip out

Anëtarësuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565
    Faleminderit të gjithëve!

Majemy, e respektoj mendimin tuaj për nënforume të tjera por tani për tani nuk mendoj se është nevoja për nënforume mbi MAC apo LINUX sepse që të dy këta sisteme kanë një përqindje shumë të vogël përdoruesish (1-5%). Për forumin nuk kushton asgjë të hapet një nënforum tjetër por dikush duhet ti mirëmbajë gjithë këto nënforume dhe jo të kenë nga një apo dy poste. Deri tani mund të jenë hapur vetëm tre ose katër tema mbi Linux dhe Mac së bashku. Kur të vijë dita që këto sisteme të përdoren më shumë, atëherë edhe forumi mund të bëjë ndryshimet e nevojshme.

Unë vetë nuk mund të hap nënforume. Këtë e bëjnë vetëm administratorët. Ti nqs je i interesuar mund ta bësh kërkesën tek vetë administratorët dhe ata mund të të japin edhe të drejtën e moderimit sepse dhe unë vetë nuk kam njohuri të mjaftueshme mbi Mac dhe Linux.

Edhe njëherë faleminderit për interesimin.
    Edi

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •