Close
Faqja 0 prej 25 FillimFillim 1210 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 243
    Authentic Maska e DeuS
    Anëtarësuar
    08-06-2003
    Postime
    2,319

Arrow Rraca e vërtetë e Shqiptarit!

Meqe lexova pak se cilat tema diskutoheshin me teper ne kete nen forum vendosa ta hap ketu kete teme e cila gjithmone me ka ngelur enigme dhe kisha deshire ta diskutoja me ju...

Cfare gjaku buron ne damaret tane o vellezer ...?!

Degjoj shume qe thone qe jemi rrace Ariane etj. Dhe me fjalen..rrace Ariane.. besoj qe nenkuptojme rracen e paster.
    Por vetem kur mendoj qe sa shtete e kane pushtuar kete memedhe te shkrete...nis e qesh me vete sa here qe i degjoj shoket neper tavolina kur rrine e permendin me krenari pasterine e rraces tone...

Kur nje shtet te pushton, jane meshkujt ato qe vijne e te pushtojne. Dhe meshkujt kur vijne .....e kuptoni vete.
    Na ka pushtuar Italiani, Turku, Greku, Serbi, Maqedonasi, Gjermani, Etj...Besoj qe e kuptoni se ku dua te dal me kete qe thashe...

Ju ftoj ne diskutim....
    Me respekt Genci !

i/e regjistruar Maska e MtrX
    Anëtarësuar
    29-11-2002
    Vendndodhja
    Korçë
    Postime
    755
    Wolf une te jap vetem dicka si shembull qe ti te reflektosh me qarte rreth kesaj:
    Shqiptaret kane pasur edhe po prap e kane (mbase me pak tani) traditen e ruajtjes se nderit, perfshi ketu edhe atij nderi te cilin aludon ti me lart... Kjo ne shumicen e zonave te thella (malore me shume) ka qene (dhe mbase eshte) e theksuar.
    Tani shembulli qe do te jap une vjen nga Shqiptaret qe jetojne ne Jug (dhe ky eshte nje nga shembujt):
    Ke degjuar per legjenden e Argjirose?
    Po per grate e Sulit?

pastaj edhe dicka tjeter:
    pushtimet ne Shqiperi kane qene mjaft te lehta per te gjithe ata pushtues qe permende ti:
    Turqit pasi bene luften me Skenderbeun, shume pak merrnin pjese ne qeverisjen e vendit, me sa kam lexuar te gjithe pushtetaret e vilajeteve e rajoneve qe kishin caktuar turqit, ishin vete shqiptaret te cilet ia jepnin taksat Turqise.
    Kurse per kohen e Gjermaneve kam degjuar qe me 4-5 gjermane mbahej nje qytet shqiptar...
    tani nuk diskutohet qe kane ndodhur edhe ato qe thua ti, po pak besoj... e ka ndonje te njohur pastaj qe ngjan si gjerman

Per mendimin tim raca e Shqiptareve eshte shume me e paster sesa e psh grekerve qe i kemi fqinje...
    Ndryshuar për herë të fundit nga MtrX : 04-10-2003 më 16:21
    MtrX ubicumque felix

Ikon-thyes Maska e Qafir Arnaut
    Anëtarësuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Shum po shndrit aj Diell, e pak po nxeh
    Postime
    1,542
    Po c'rendesi ka o burre i dheut? Rendesi ka qe NE mendojme qe kemi 100% gjak pellazgo-iliro-shqiptar. Kuptohet qe eshte veshtire ta provosh, por njekohesisht eshte veshtire te provosh edhe te kunderten
    Adresat e faqeve personale mund ti vendosesh ne profil por jo ne firme. Stafi i Forumit

I shkreti Mahmut Jihadi Maska e LONDON-TIRONC
    Anëtarësuar
    08-12-2002
    Postime
    279
    Thuhet se historikisht Iliret kane qene me floke te verdhe e sy blu.
    ku jane ato bjonda e bjondina sot ne shqiperi?
    Me ta thene te drejten,nuk e dallon dot nje plak turk me tespije ne dore nga nje plak tjeter shqiptar po me tespije ne dore,well..kush e merr vesh,ndoshta jemi ne qe kemi popullu turqine..!
    Kur ne niseshim per marrshim,zuzkat qanit me ngasherim.
    Ne Jarovesh ne po vemi,kush nuk beson borxh nuk ja kemi.

Authentic Maska e DeuS
    Anëtarësuar
    08-06-2003
    Postime
    2,319
    Postuar më parë nga Qafir Arnaut
    Po c'rendesi ka o burre i dheut? Rendesi ka qe NE mendojme qe kemi 100% gjak pellazgo-iliro-shqiptar. Kuptohet qe eshte veshtire ta provosh, por njekohesisht eshte veshtire te provosh edhe te kunderten
    Qafiro...Nuk eshte e veshtire ta provosh fare plako. Po te vesh re shume shtete te ndryshem kane nje karakteristike te vecante qe dallohen nga shtetet e tjera.
    Psh Gjermanet ....vijne ne pergjithesi si te kuq ne fytyre dhe bjonde...me sy bojqielli
    Anglezet...Bjonde me sy bojqielli si Irlandezet etj se s,po i marr te gjitha tani me rradhe se kuptohet.....Nuk them qe nuk ka edhe angleze e gjermane me tipare te tjera por ama dominon ajo qe siperpermenda.
    Italianet....Brun dhe me sy te zi

Po shqiptaret ???????

Ke bjonde sa te duash..sidomos ne veri
    Ke brun sa te duash ....sidomos ne jug
    Ke floke geshtenje.....e cila eshte pjesa dominuese mendoj

Atehere pse jemi kaq te ndryshem..kur kemi nje popullsi kaq te vogel ? Rraca Ariane pra.....keshtjella ne ajer

Mtrx...E kam degjuar legjenden e Argjirose por ate tjetren jo. Kam degjuar edhe per shkembin e Vajes ne Kruje ku 90 vajza u hodhen per te mos rene ne krevatin Turk( dhe biles e kam pare vete ate shkemb ). Por kjo plako nuk tregon asgje. E verteta duket hapur o flori....jemi rrace konglomerate fare....heterogjene me sakte

Kush ma mbush mendjen tamam ja bej hallall....
    Une nuk kam synimin qe te ngulmoj qe ne nuk jemi rrace ariane. Une dua qe te bindem nese jemi apo jo. Atehere kush ma argumenton me aq mundesi qe ka kete fakt....

Flm !

Anëtarësuar
    29-11-2002
    Vendndodhja
    Korçë
    Postime
    755
    iliret bjond me sy blu???, tani varet se ke quan bjond se mund te futesh te biondet qe nga ata qe kane floke kafe te celur, ose mund te futesh vetem ata qe i kane floket ngjyre si patatet e skuqura (si keto qe po ha une tani). po nuk ka sesi shqiptaret aq ne jug te kene pasur te gjithe flok te verdhe, sepse mesdhetare o burre i dheut, dielli ka djegur aty qe kur ishin iliret, pastaj ke greket, italianet edhe ata dark jane...
    Postuar më parë nga LONDON-TIRONC

Me ta thene te drejten,nuk e dallon dot nje plak turk me tespije ne dore nga nje plak tjeter shqiptar po me tespije ne dore,well..kush e merr vesh,ndoshta jemi ne qe kemi popullu turqine..!
    po t'i shikosh turqit kane nje nuance te erret ne pigmentin e fytyres, si ta zeme nje shqiptar qe ka punuar ne diell per ca kohe dhe pastaj eshte nxirre me vone. edhe turkun me te zbardhet qe kam pare une, ka prap ca si nishane pigmentimi ne fytyre, jane aziatike, nuk kane nje lekure si shqiptaret per mendimin tim...
    Ndryshuar për herë të fundit nga MtrX : 04-10-2003 më 17:17
    MtrX ubicumque felix

Anëtarësuar
    29-11-2002
    Vendndodhja
    Korçë
    Postime
    755
    e the vete Wolf, pra pjesa dominuese e shqiptareve eshte floke geshtenje dhe sy kafe po jo tamam te zinj...
    pastaj ke edhe bjonde...
    Po te shikosh keta popujt gjermanike psh, kane pjese dominuese bjonde, po ama ke edhe sa te duash brune me sy te erreta, keshtu qe kane pak perzierje edhe ata...
    tani perzierje kane te gjithe edhe gjermanet, rendesi kush eshte perzier me pak, dhe per mendimin tim ne si komb jemi nga ata qe jemi perzier me pak. edhe ne kohe te Dulles i mbajti rrobt te mbyllur e nuk kishte perzierje fare...
    MtrX ubicumque felix

Authentic Maska e DeuS
    Anëtarësuar
    08-06-2003
    Postime
    2,319
    Mtrx...me duket qe je i bindur qe ne jemi rrace ariane .

Po mua absolutisht fare nuk me bind asgje. Nese ti kapesh tek tiparet e fytyres , po ti marresh shqiptaret me rradhe do shikosh nje heterogjenitet te jashtzakoshem plako. Po ti marresh e ti shqyrtosh nga fete , do shikosh fe te ndryshme. Muslimane, ortodokse, katolike.....mos qofshin edhe ca hindu e budiste..lol
    Po ti shqyrtosh nga xhestet , sjellja , temperamenti etj ...nuk e di per ty plako por une kushedi sa here kam ngaterruar nje turk duke menduar qe eshte shqiptar ( ketu ne Angli ). E kam pare nga pamja dhe nga menyra e te sjellurit dhe xhestet qe ben dhe direkt mendja me ka vajtur qe eshte shqiptar.....Alekum Selam me pergjigjet tjetri direkt.....Hej bela them me vete...

O Mtrx....kur krahason Gjermanine me Shqiperine mos harro qe po ben nje krahasim midis ...90000000 me 3000000 banore plako.

I shkreti Mahmut Jihadi Maska e LONDON-TIRONC
    Anëtarësuar
    08-12-2002
    Postime
    279
    Po ti referohemi historise,qe te mbetemi objektiv,pa u kamufluar nga nacionalizmi i cili qe ne vete po mundohemi ti a pozojme vetvetes ne menyrat me intriguese,keto vitet e fundit(edhe kjo jo pa te drejte,sepse edhe vete pozicioni yne historik si popull ka pasur ups &downs-et e veta ose me sakte downs-et e veta keto 2000 vjetet e fundit) une po te them mer daj se ne jemi raca me pak ariane e europes,edhe kte e them me keqardhje,te me besosh.
    Kape ketu,duke u bazu tek fjalori gjuhes shqipe,jo vetem tek ai ne liber por edhe tek ai i gjuhes se perditshme ,vetem 30 fjale i ke te natyres ilire apo thrake(sepse presupozohet nga zbulimet e fudit qe jemi pas-ardhes te thrako-ilireve),nje pjese te mire te fjaleve baze te gjuhes fonetike shqipe i ke te karakterit latin,nga pushtimi romak,nje pjese jo te vogel fjalesh i ke te karakterit germanik,nga dyndjet barbare ne ballakn ne shekujt 5-6 mbas Krishtit,po ashtu te atij sllav,pak me vone ne histori,perfshi ketu edhe emra topografik,per te mos harru mer daj 500 vjet turqeni ne shqipri qe me ta thon troc,sna ka lon ven te trupit pa na e zhyt Ate..duke na ndrru fene,nje pjese te mire te zakoneve edhe sjelljeve,emrave,menyren e komunikimit,50% te gjuhes,fillo ktu me fjalen e perfundo me fjalen e cila akoma eshte shprehje nderi ne gjakove e tetove,e kshu me rradhe.
    Me thuj ti mu ,do ta flisje ti gjuhen e huaj ne shtepi nese nuk do ta kishte te hujin aty gjithe kohen?
    Ndryshuar për herë të fundit nga LONDON-TIRONC : 05-10-2003 më 01:03
    Kur ne niseshim per marrshim,zuzkat qanit me ngasherim.
    Ne Jarovesh ne po vemi,kush nuk beson borxh nuk ja kemi.

Moderatore
    Anëtarësuar
    09-06-2002
    Postime
    1,812
    Kur nje shtet te pushton, jane meshkujt ato qe vijne e te pushtojne. Dhe meshkujt kur vijne .....e kuptoni vete.
    Na ka pushtuar Italiani, Turku, Greku, Serbi, Maqedonasi, Gjermani, Etj...Besoj qe e kuptoni se ku dua te dal me kete qe thashe...
    -----------------------------------------------------
    Pergjigjen e pyetjes qe shtron e gjen tek Argjiroja! Besoj se e mban mend! Keshtu kane qene te gjitha grate shqiptare ne kohet e pushtimit dhe me vjen cudi me ty Wolf Power ku e gjete kete muze. Ajo epoke nuk njeh horlleqe te kesaj natyre te pakten keshtu thote historia! Nese ke parasysh femren e diteve tona, hapim nje teme tjeter.
    Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere

Faqja 0 prej 25 FillimFillim 1210 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Gjendja e fëmijëve jetimë shqiptarë
    Nga Albo në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 16
    Postimi i Fundit: 12-11-2010, 17:19
  2. Mbi priftërinë
    Nga I KTHYERI në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-12-2006, 10:49
  3. DOKTRINA - Kapitulli II. Simboli i Besimit
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 21-09-2004, 21:47
  4. C'ka eshte Shqiptaria?
    Nga Eni në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 23-07-2004, 12:28
  5. Marrdhëniet Izraelo-Palestineze hyjnë në një erë të re.
    Nga Albo në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 181
    Postimi i Fundit: 29-10-2003, 12:19

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •